ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΝΙΑΡΧΟΥ…
Η Λεωφόρος Νιάρχου έχει αρχίσει να κατασκευάζεται χωρίς όλα να είναι ανθηρά. Η κατασκευή ξεκίνησε από τον Πλάτανο Πεδινής από τη μία πλευρά και από τον κόμβο στο στρατόπεδο Βελισσαρίου. Από τον κόμβο Πεδινής οι εργασίες βρίσκονται σε καλό σημείο, αλλά τα δύσκολα συναντιούνται σε περιοχή που είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία όμως θεωρούνταν ιδιοκτησία ιδιώτη στον οποίο έχει βγει αποζημίωση από απαλλοτρίωση!
 Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ…
Επειδή τον δρόμο τον κατασκευάζει η Περιφέρεια, το ερώτημα που μπαίνει είναι αν γνώριζαν οι υπεύθυνοι τίνος ήταν ιδιοκτησία και αν έπρεπε να απαλλοτριωθεί ιδιώτης ή το υπουργείο; Άντε τώρα να καταφεύγουν στα δικαστήρια για ν’ αποδειχτεί η νομιμότητα και, ώσπου να γίνει κάτι τέτοιο, το έργο θα μείνει πίσω και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Μια συνεννόηση μεταξύ Περιφέρειας – Υπουργείου, Καχριμάνη – Λιβανού επιβάλλεται για να μη καθυστερεί ένα έργο που άρχισε το 2004!

❁ Η ΠΡΑΞΗ…
Με την «εγκληματική» πράξη του πρωθυπουργού να συνφάγει με βουλευτή του κόμματός σε νησί του Αιγαίου τη βγάλαμε όλο το προηγούμενο Σ.Κ. με την αντιπολίτευση να «γκαγκελώνεται και να ρίχνει κεραυνούς! Σε δύο τραπέζια 10 νοματαίοι τσίμπησαν κάτι για την λιγούρα κρατώντας όλα τα μέτρα και μάλιστα σε υπαίθριο χώρο ήταν η φωτιά που άναψε το φυτίλι Τσιπραίων κι’ άλλων παιδιών και πάει η κατάρα σ’ άλλο κόσμο!

■ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ…
Για να δέσουν όλο το σκηνικό της αυθαιρεσίας, ανέβασαν μία φωτογραφία από ταξίδι του Κυριάκου στο εξωτερικό το 2019 που ταξίδευε σε εμπορική θέση με την Μαρέβα που, ως είναι γνωστό, περνούσαμε μία άλλη «επιδημία» που ονομάζονταν ΣΥΡΙΖίτιδα! Τους ξέφυγε όμως μια λεπτομέρεια. Ο Κυριάκος πήγε στα νησιά με ελικόπτερο και όχι με αεροπλάνο της γραμμής!

❖ ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ;
Τι ήθελε όμως ο Κυριάκος και πήγαινε στην Ικαρία και δεν κάθονταν στο σπιτάκι του; Το δικαίωμα συμμετοχής σε πορείες και συλλαλητήρια με χιλιάδες νοματαίους το έχουν οι αριστερούληδες που ο κορωνοϊός τους εξαιρεί το ότι έχουμε επιστρέψει στην περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου ούτε που τους ενοχλεί. Αρκεί να λέμε κάτι για να λέμε.

❁ ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ…
Είναι κι εκείνο το μαράζι που τον τρώει σε καθημερινή βάση τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν ξέρω από που ν’ αρχίσω πρώτα όταν επιστρέψω στην κυβέρνηση» αναρωτήθηκε τις προάλλες και πήραν φωτιά τα σήμαντρα Πειραιώς και Κουμουνδούρου! Τέτοιος πονοκέφαλος πρώτη φορά για το «αφεντικό» που κάποιοι έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε «αρνητές» του! Σου λένε οι άνθρωποι με τέτοια αγωνία, με τέτοιο πονοκέφαλο που να τον κουβαλάνε ξανά στο Μαξίμου!

■ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ…
Αμ κι εκείνος ο Κυριάκος πήγε σε τραπέζι κρατώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκα και πάνω απ’ όλα έφαγε στην βεράντα χειμώνα καιρό, αντί να χωθεί στην τραπεζαρία και ούτε γάτα, ούτε ζημιά, άσε που έτσι θα απέφευγε το «μπανιστήρι» των γειτόνων. Δεν ήξερε ότι οι ρουφιάνοι ζουν και αναπνέουν στις βεράντες γειτόνων και εδώ το «Θεός και ο γείτονας» δεν έχει θέση!

❖ ΗΜΙΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ!..
Ημιπιτσιρικάς ο γιός Ν. Βούτση που από την βρεφική ηλικία μία επαναστατικότητα την έχει δείξει. Ο χαρακτηρισμός ημιπιτσιρικάς είναι από τον ίδιο του τον πατέρα για να δικαιολογήσει την τελευταία του επαναστατική πράξη με το πέταγμα τρικακιών με απειλητικό περιεχόμενο στη γεν. Γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου.

❁ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ…
«Είναι ημιπιτσιρικάς 35 χρονών κι όχι 40 χρονών όπως γράφτηκε» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης και διαχώρισε τις ηλικίες μεταξύ 35 και 40 ετών, δηλαδή μεταξύ ημιπιτσιρικάδων και πιτσιρικάδων που, κατά τον κ. Βούτση είναι οι δύο νέοι βαθμοί ηλικιών! Τα περί έφηβος – ενήλικας – ηλικιωμένος – υπερήλικας ούτε που τα άκουσε ο κ. Βούτσης που επί τέσσερα χρόνια είχε τον πρώτο και κύριο λόγο στη λειτουργία του Ελληνικού κοινοβουλίου και καθόριζε και την τύχη του Ελληνικού κράτους.

■ Η ΕΥΘΥΝΗ…
Είμαστε ενάντια στην οικογενειακή ευθύνη για τις πράξεις παρανομίας ενός μέλους της. Είμαστε υπέρ της προστασίας των προσώπων που κατηγορούνται στην οικογένεια από οποιαδήποτε αιτία. Όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε τέτοιου είδους δικαιολογίες που… καίνε εγκέφαλους θεωρώντας ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο.

❖ ΤΑ ΤΡΙΚΑΚΙΑ…
Τριάντα πέντε χρονών ο κανακάρης του Βούτση και έχει συνδέσει το όνομά του και την πορεία του με δράσεις όχι και τόσο νόμιμες. Δηλαδή, τα τρικάκια τα έριχνε επειδή είναι μόνο 35 χρονών ημιπιτσιρικάς ή για να στείλει μήνυμα στην Σοφία Νικολάου για την «περιποίηση« στον φίλο Κουφοντίνα; Ας μιλήσει ο «έφηβος» πατέρας!

❁ 44 ΧΡΟΝΩΝ…
Μην χτυπάτε τον Αλέξη Τσίπρα διότι είναι μόνο 44 χρονών, είχε πει ένας άλλος τεράστιος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ονόματι Βερναρδάκης. Αυτή η ρήση επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τον ημιπιτσιρικά του Βούτση, κάτι που δίνει το… ακαταλόγιστο στον χώρο της Π.Φ.Α (πρώτη φοράς αριστεράς). Φανταστείτε τι μας περιμένει όταν μεγαλώσουν!

■ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ…
Πολλά και γαργαλιστά όλα όσα αποκαλύπτονται από τον κόσμο του θεάματος, κυρίως στο κράτος των Αθηνών. Ανοίγουν στόματα και κλείνουν σπίτια, ενώ οι πανέλληνες παρακολουθούν με έκπληξη (!) όλα όσα απασχολούσαν πρωταγωνιστές και μη στον θαυμαστό κόσμο της τέχνης.

❖ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ…
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς απ’ αυτά που αποκαλύπτονται από γυναίκες και άντρες που αποφάσισαν να μπουν σ’ αυτό το χώρο πραγματοποιώντας παιδικό όνειρο. Ο καθένας και κάθε μία διηγούνται την δική τους ιστορία μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο προκαλώντας την κοινή γνώμη που ένα σταυροκόπημα το ρίχνει, διότι είναι το μόνο που μπορεί να κάνει.

❁ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ!..
Πρωταγωνιστής των ημερών ο «άντρας παλιάς κοπής» πρώην υπουργός, πρώην συνωμοσιολόγος, πρώην γενικώς, Παύλος Χαϊκάλης. Ως άντρας παλιάς κοπής και ερωτευμένος κι’ αυτός αφού έκανε ό,τι έκανε, βγήκε ζήτησε συγγνώμη από το θύμα και γονείς κι’ έτσι ξεκαθάρισε την θέση του.

■ Ο… ΒΡΑΧΟΣ!
Το 2014 ήταν ο ίδιος ο Χαϊκάλης που με τον έτερον συνάδελφό του Λάκη Λαζόπουλο κατήγγειλαν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ότι του έκαναν απόπειρα δωροδοκίας για να ψηφίσει Στ. Δήμα για πρόεδρο, ώστε να μην πέσει η κυβέρνησή του. Όμως εκείνος ως βράχος ηθικής αρνήθηκε την συναλλαγή και ενημέρωσε γι’ αυτή του την πράξη τον κ. Λαζόπουλο, ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε τον Γ. Παπαδάκη κι εκείνος, ως όφειλε, την κοινή γνώμη, διότι έπρεπε να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ!

❖ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!
Τα Αθηναϊκά κανάλια παίζουν μια διαφήμιση που καλεί τους Έλληνες να πάνε να ξεδώσουν στα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας. «Ελάτε εδώ να περάσετε άνετες και ασφαλείς διακοπές», ακούγεται στην διαφήμιση λες και η Βουλγαρία είναι αλώβητη στην πανδημία και ότι οι διακοπές των Ελλήνων θα είναι ένα διάλειμμα!

❁ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ;
Δηλαδή τα χιονοδρομικά κέντρα στην Βουλγαρία είναι ανοιχτά και ασφαλή ενώ στην Ελλάδα είναι ανασφαλή και απαγορευτικά για τουρίστες χειμερινούς; Προφανώς για να παίζει τέτοια διαφήμιση πρέπει να υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση από Ελληνική πελατεία!

■ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ…
Ο άθλιος γνωστός – άγνωστος υβριστής μου στο F/B με το ψεύτικο προφίλ οσονούπω θα αποκαλυφθεί κι’ επισήμως από τ’ αρμόδια όργανα της πολιτείας. Είναι γνωστός επαγγελματίας υβριστής – εκβιαστής του οποίου το ποινικό μητρώο είναι τόσο βρόμικο, που δεν χωράει άλλο. Εν τούτοις, σύντομα θα λογαριαστούμε δημοσίως. Οι εκβιασμοί όχι σε μας. Ο κατ’ επάγγελμα χαφιές (ξέρει αυτός) θα αποκαλυφθεί επισήμως και θα παραδοθεί στη χλεύη. Αυτά τα ολίγα Β.Π.!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.