ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ…
Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και τους δημάρχους του Νομού Ιωαννίνων είχε συναντήσεις ο νέος Γιαννιώτης υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς και συζήτησαν θέματα πρωτίστως περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και ως ήταν φυσικό, στο τραπέζι έπεσαν παραπέρα ενέργειες ανάπτυξης του νομού και της Ηπείρου. Ως ήταν αναμενόμενο και η λίμνη απασχόλησε τις συζητήσεις και προφανώς το ΠΔ, το οποίο όλο υπογράφεται, όλο έρχεται και όλο αλαργαίνει εδώ και καμιά 40αριά χρόνια. Τώρα που ο Γ. Αμυράς είναι στην κατάλληλη θέση, ίσως να έχει την δυνατότητα να φανεί αποτελεσματικός σε σχέση με άλλους που στο παρελθόν προσπαθούσαν να το λύσουν με ευχές και κατάρες ανάλογα με την θέση που βρίσκονταν, δηλαδή σε αντιπολίτευση ή κυβέρνηση!

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…
Αυτό ίσως δεν το γνωρίζαμε και εδώ είμαστε να τα λέμε. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης πέρασε τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στο Πάπιγκο όπου έχει φίλους και έχει φιλοξενηθεί επανειλημμένα! Εκεί εθεάθη στην συντροφιά και ο δικός μας βουλευτής και λίγο αργότερα Υφυπουργός Γ. Αμυράς που μία κουβέντα για την πορεία των Ηπειρωτικών πραγμάτων θα έγινε. Εντελώς συμπτωματικά η παρουσία και συντροφιά Αμυρά – Αυγενάκη λίγο μετά συνοδεύτηκε από την υπουργοποίηση. Λέτε;

ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ!
Λαλίστατος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων όσον αφορά την κριτική του για την συνάντηση Καχριμάνη – Μωυσή με υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Αυστηρός στην κριτική του για την αποτελεσματικότητα της συνάντησης και καλά έκανε, δικαίωμά του. Όμως, δύο χρόνια σχεδόν που βρίσκεται στην αντιπολίτευση στην Περιφέρεια δεν γίναμε κοινωνοί των μεγάλων ενδιαφερόντων για τα ζητήματα της Περιφέρειας. Έτσι, μία παρατήρηση προς τον φίλο πρόεδρο Δ. Δημητρίου.

ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ…
Το γράψαμε τις μέρες του ανασχηματισμού ο οποίος έγινε για να αποχωριστούν τα υπουργεία τους Θεοδωρικάκους και Βρούτσηδες και ο καθένας για ξεχωριστούς λόγους. Φεύγοντας οι δύο υπουργοί εκτός από το «χάος», άφησαν πίσω τους και κάτι «ορφανά» κάποια εκ των οποίων κυκλοφορούσαν και στην περιοχή τάζοντας τον ουρανό με τ’ άστρα να μην είπω λαγούς με πετραχήλια και κάποιοι αυτοδιοικητικοί, στην περίπτωση Θεοδωρικάκων, τσίμπησαν και οργάνωναν φιέστες και τσιμπούσια από το Θεογέφυρο μέχρι τα Ζαγοροχώρια!

ΟΙ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ…
Ήταν οι πρωτομάστορες που δημιούργησαν το αυτοδιοικητικό έκτρωμα στην Ήπειρο, τα αποτελέσματα του οποίου ζούμε, όπου έχουν χωριστεί οι δήμαρχοι σε τρεις – τέσσερις ομάδες και δεν γνωρίζει η δεξιά τί ποιεί η… δεξιά! Δέστε τι γίνεται στην περίπτωση ΦΟΣΔΑ – ΠΕΔ και θα καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει και ποιος είναι με ποιόν;
ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΥ…
Θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση για να μπορούν οι Δήμοι κυρίως να διοικούνται και να μην υπάρχει το σημερινό έκτρωμα που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ο νέος υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης κι αυτό θα το κάνει πολύ σύντομα. Άντε να δούμε τον χώρο να επανέρχεται στην κανονικότητα και να μην έχουν το πάνω χέρι κάποιες «μειοψηφίες» οι οποίες έχουν μετατραπεί σε… Γκιουλέκηδες! Όποιος έχει μάτια βλέπει, αρκεί να ρίξει μια ματιά γύρω του.

Η ΜΗΤΕΡΑ…
Έβλεπα κι άκουγα δηλώσεις της μητέρας των ανήλικων αδελφών που ξυλοφόρτωσαν τον σταθμάρχη και από τη μια μεριά δίκαιο το ενδιαφέρον της μάνας για το άπλωμα φτερούγων για προστασία των παιδιών της, αλλά από την άλλη δεν έπειθε για το δίκαιο της πράξης τους. Ζήτησε εκείνη συγνώμη για την πράξη βίας των παιδιών της, αλλά την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε την κοινή γνώμη ότι δεν τα μεγάλωσε εκείνη διδάσκοντάς τα να χρησιμοποιούν βία!

ΤΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ…
«Αντέδρασαν βίαια όταν ο σταθμάρχης έριξε μπουκέτο στον μεγάλο και όταν τους έβρισε το σπίτι», είπε on camera η μητέρα και υποσχέθηκε να ξεσκεπάσει την σκευωρία εναντίον των παιδιών της. Κι αν λέει αλήθεια η μάνα, πού και πώς θα βρει το δίκιο της;

ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΙΝΤΕΟ…
Βλέποντας όμως κανείς το άλλο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του Μετρό διαπιστώνει ότι και ο σταθμάρχης δεν ήταν «αγγελούδι» και πήγαινε γυρεύοντας, κάτι που άναψε (κακώς) τα αίματα των ανήλικων αδελφών. Απλά η σκηνή της ανταλλαγής «Γαλλικών» εντός του Μετρό συνεχίστηκε με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, αφού το αίμα των νεαρών έβραζε! Ότι και να έγινε, κανείς δεν εγκρίνει την αντίδραση των νεαρών που όμως ήταν, απ’ ότι φάνηκε απότοκος της δράσης του σταθμάρχη. Το βίντεο από κάμερες του μετρό δείχνει σχεδόν όλο το σκηνικό της συμπλοκής και δεν μένει μόνο η εικόνα της κλωτσοπατινάδας. Όσο για τις κραυγές της μάνας, μάνα είναι τι να κάνει; Φυσικά και δεν εγκρίνει κανείς τις πράξεις βίας απ’ όπου και να προέρχονται αυτές. Τελικά η δικαιοσύνη έκανε αυτό που οι νόμοι ορίζουν και όχι όπως τα αδηφάγα ΜΜΕ της Αθήνας επέβαλαν. Άφησε ελεύθερους τους νεαρούς με περιοριστικούς όρους!

ΤΟ ΒΛΑΧΙΚΟ…
Συζητώντας με ειδήμονες περί το «Βλάχικο ζήτημα» που ενέσκηψε για μία ακόμη φορά τώρα τελευταία, μαθαίνει κανείς ότι μόνο τυχαία δεν εγείρεται τέτοιο ζήτημα. Έτσι λοιπόν πληροφορήθηκα ότι στο όλο θέμα σημαντικό ρόλο παίζουν και πολλά εκατομμύρια «μπικικίνια» από την Ευρωπαϊκή Ένωση που διατίθενται για τέτοιους «σκοπούς»! Τίποτα τυχαίο τελικά!

ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ…
«Για ν’ αναγνωριστεί ως γλώσσα μειονοτική πρέπει να έχει στο λεξιλόγιο εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις και όχι 2 – 3 χιλιάδες ιδιωματισμούς», μου έλεγε Βλάχικης καταγωγής φίλος που έχει εντρυφήσει περί του Βλάχικου ζητήματος. «Όλα γίνονται για την κονόμα και τα ευρωπαϊκά προγράμματα προσφέρονται για κάτι τέτοιο» μου είπε ο ίδιος άνθρωπος!

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;
Μέχρι προχθές δεν είχαμε πληροφορηθεί τι απέγιναν εκείνα τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στη δομή της Φιλιππιάδας. Ήταν 22 στο σύνολο στις δύο εξετάσεις που έκανε ο ΕΟΔΥ ύστερα από εξέταση που έγινε σε ασθενή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Άρτας. Στις ανακοινώσεις που έκανε ο ΕΟΔΥ τις επόμενες από τις εξετάσεις ημέρες δεν συμπεριελήφθησαν τα θετικά κρούσματα χωρίς ποτές να δοθούν εξηγήσεις! Από Περιφέρεια μεριά καμία είδηση, καμία εξήγηση και δη από την καθ’ όλα αρμόδια αντιπεριφερειάρχισσα της οποίας η θητεία ανανεώθηκε στις αρχές της χρονιάς! Τελικά, μια βδομάδα μετά ο Νομός Πρέβεζας βρέθηκε με 21 θετικά κρούσματα, στα οποία κυρίαρχη θέση έχουν αυτά της δομής στη Φιλιππιάδα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ…
Με το έμπα του 2021 άρχισαν οι μεταγραφές για τις εκλογές 2023 σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Την αρχή έκανε ο μέχρι πρότινος τομεάρχης – συντονιστής – μεγαλοστέλεχος της ΝΔ από την εποχή της αντιπολίτευσης εκ Ραψίστας (Πεδινής) ορμώμενος Άγγελος Μπίστας, ο οποίος μετανάστευσε στους Ορίζοντες Ηπείρου του Σπ. Ριζόπουλου καταλαμβάνοντας την θέση του διευθυντή!

Η ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ…
Σε δήλωσή του ο κ. Μπίστας ο ίδιος ανακοινώνει την μεταγραφή ταυτόχρονα με την αποποίηση των αξιωμάτων του από ΝΔ κρατώντας την ιδιότητα του απλού μέλους, υποστηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Τους λόγους της μεταγραφής δεν τους αποκαλύπτει, αλλά υποστηρίζει ότι το κάνει αυτό το διάβημα για ν΄ αλλάξει τα δεδομένα σε περιφερειακό επίπεδο! Άραγε αυτή η μεταγραφή να έγινε μόνο από ενδιαφέρον του ιδίου ν’ αλλάξει τα πράγματα στην Ήπειρο ή έχει και κι άλλα «παρακλάδια»;
Ο ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΛΙ!
Την ανοιχτή πόρτα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου χτύπησε η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη και συνέχισαν την κουβέντα που είχαν αρχίσει για το Σούλι από τον καιρό που η Σταυρούλα ήταν δήμαρχος Σουλίου. Φαίνεται πως ο πρώην Πρόεδρος δεν ξεχνά τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει και εννοεί να συνεχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την ανάδειξη του Ιστορικού Σουλίου που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση και που δικαίως έχει μια θέση στον γιορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωση.

ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΠΡΑΓΟΣ!
Ο πρώην Πρόεδρος δεν εννοεί να μείνει άπραγος μετά την αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο. Βρίσκει αφορμές να δίνει το «παρών» ως πολιτικό ον που είναι εδώ αρκετές δεκαετίες και από τότε που ήταν στο πλάι του Κων/νου Καραμανλή. Βλέπετε, το τέως δεν ταιριάζει για τον Προκόπη και γι’ αυτό αποκαλείται πρώην με ότι κι αν σημαίνει αυτό. Πάντως, η Σταυρούλα δεν άφησε την ευκαιρία της γνωριμίας να πάει χαμένη και ίσως κάτι καλό μπορεί να βγει!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.