ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά κι αυτό συμβαίνει στα μέτρα που παίρνονται στην είσοδο – έξοδο στην Κακαβιά. Αφού πήγαν στην μόνιμη κατοικία τους στην Αλβανία την περίοδο των γιορτών, τώρα που έρχεται η ώρα της επιστροφής πάλι κάνουν χρήση της έννοιας της μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα κι’ απαιτούν την είσοδο χωρίς ελέγχους και χωρίς διατυπώσεις! Κυρίως χωρίς να γίνονται έλεγχοι για κορωνοϊό κι όταν ζοριστούν σκαρφίζονται ένα σωρό μπαγκαμποντιές, πολλές φορές με την συμπαράσταση κρατικών υπηρεσιών από Αλβανία!

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ…
Με τρία αρνητικά τεστ στην τσέπη Αλβανίδα πέρασε τα σύνορα όπου την παρέλαβε ιδιωτικό ασθενοφόρο να την μεταφέρει Ηγουμενίτσα κι’ από κει στην Κέρκυρα στην μόνιμη κατοικία της! Όλα καλώς καμωμένα μέχρι την στιγμή που έφτασε κάπου κοντά στο Καλπάκι και εντελώς ξαφνικά διαγνώστηκε θετική, άρα πρέπει να πάει για νοσηλεία σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων! Ολόκληρο σκηνικό στημένο από νοσοκομείο της Αλβανίας και μέσω άλλων «καταστάσεων» πρέπει να πληρώσει το σύστημα υγείας τις κουτοπονηριές επιτηδείων. Τα παραπάνω για να μην θεωρήσουν ότι είμαστε όλοι… Αλβανάκια!

❁ ΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ…
Από βδομάδα σε βδομάδα το πάνε οι ειδικοί για την άρση της καραντίνας και εμείς εδώ στα Γιάννινα το έχουμε πάει καμια 10αριά εβδομάδες. Φτάσαμε στον μηδενισμό των κρουσμάτων και πάλι εσώκλειστοι εξακολουθούμε να είμαστε.

■ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ…
Από την αρχή της εβδομάδας που διανύουμε άνοιξαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το αιτιολογικό ότι τα παιδιά δεν είναι τόσο ευάλωτα στον ιό, ενώ οι δάσκαλοι είναι πολύ προσεκτικοί. Όμως, θα περιμένουμε να περάσουν κάνα δύο εβδομάδες για να δούμε τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των σχολείων.

❖ ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ…
Την ερχόμενη Παρασκευή θα αποφασίσουν οι ειδικοί για το μέλλον του τόπου αν, πότε και για πόσο θα ανοίξει η χώρα και αν οι πολίτες θα ξεμυτίσουν. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχουμε τ’ αποτελέσματα των ξεσαλωμάτων των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Μετά θα περιμένουμε και του ξεσαλώματος των φιλόζωων και των λοιπών δυνάμεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη τις μέρες που ο καιρός ήταν καλοκαιρινός και οι πολίτες κολυμπούσαν στις θάλασσες!

❁ Η ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ…
Δεν αντέχουμε, άλλο την κλεισούρα λένε οι Έλληνες και ρίχνονται στις ασκήσεις, στο περπάτημα και στο κολύμπι! Την ίδια κραυγή βγάζουν και οι επαγγελματίες που έχουν βάλει λουκέτα στα μαγαζιά τους και ενώ δεκάρα τσακιστή δεν μπαίνει στην τσέπη, πληρώνουν όμως τις υποχρεώσεις τους, αν μπορούν και βογκώντας από τα βάρη περιμένουν την εβδομάδα της απελευθέρωσης!

■ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…
Με αυτά και με άλλα πορευόμαστε σαν ζωντανές υπάρξεις περιμένοντας την επόμενη ημέρα, η οποία όμως αργεί να έλθει. Κάπου εκεί ανάμεσα μπαίνουν και οι αρνητές και δύσπιστοι του εμβολιασμού, τον οποίο θεωρούν κατάρα και τσιπάρισμα όπως τα πρόβατα! Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ εξορκίζουν τον εμβολιασμό, εν τούτοις καταριούνται την κυβέρνηση που δεν μεριμνεί να περπατήσει με γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός και να γίνει έτσι η ανοσία της αγέλης και να γλιτώσουν οι ίδιοι και από τον κορωνοϊό και από το τσιπ του Μπίλ Γκέιτς. Πολεμήστε εσείς για να δοξαστούμε εμείς, ένα πράγμα!

❖ ΤΟ… ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ!
Τρείς μέρες περιδιάβαινε τα Αθηναϊκά κανάλια εκπαιδευτικός – δασκάλα και διαφήμιζε την ορθότητα με την οποία αντιμετώπιζε ο Δήμος Κορυδαλλού το άνοιγμα των σχολείων της πόλης! Ο δήμαρχος, ο Δήμος έπαιζε σε πρώτο πλάνο στην εν λόγω δασκάλα, ίσως διευθύντρια σχολείου, η οποία ανακάλυψε μαρκούτσι για να διαφημίζει τις δράσεις του Δήμου στο Πανελλήνιο! Εκτός κι αν σκέφτεται να πολιτευτεί στον Κορυδαλλό προσεχώς!

❁ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ…
«Καμιά προετοιμασία για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων», είναι η άποψη της πρώην υφυπουργού παιδείας Μερόπης Τζούφη! Καλή η επισήμανση. Από προτάσεις έχουμε κ. Τζούφη μας ή λέμε για να έχουμε να λέμε; Οι πολιτικοί δημιουργούν και υλοποιούν προτάσεις. Δεν σχολιάζουν την επικαιρότητα κλέβοντας την… δόξα των παραπολιτικών στηλών!

■ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ!
Ξαναέρχεται στα Γιάννινα ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς! Αχ, κυρ. Χαρδαλιά μας, καλά τα πήγαινε – έλα, αλλά ελπίζουμε να δείτε κάπως διαφορετικά την περιοχή μας σε σχέση με την πανδημία. Μπήκαμε πρώτοι στην καραντίνα και τώρα περιμένουμε τον… Ασπρόπυργο να γίνει πιο άσπρος από το «μαύρο» που τον έχει πλακώσει για να βγούμε κι εμείς από το έρεβος που βύθισε τον τόπο μας η πανδημία. Ο τόπος μας μηδένισε αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, εν τούτοις στο μαύρο κι εμείς!

❖ ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ…
Τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Τελωνείου Κακαβιάς ζήτησε η Βουλευτής της ΝΔ Ιωαννίνων κ. Κεφάλα εν έτει 2021! Μια πικρή αλήθεια το τελωνείο Κακαβιάς, που είναι η έξοδος της χώρας στα Βαλκάνια και η είσοδος απ’ αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο. Είναι η ντροπή του πολιτισμού, θα λέγαμε εμείς που πρίν δύο – τρία χρόνια είχαμε την ατυχία να επισκεφτούμε τους χώρους και να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

❁ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…
Προσπάθησε να μεταφέρει το όλο ζήτημα στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας κ. Μιχελάκη η κ. Κεφάλα, ο οποίος στρογγυλοκαθισμένος εδώ και τέσσερα χρόνια στην θέση αυτή δεν έδειξε να νοιάζεται και πολύ και αυτό το αποδεικνύει η κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο. Προφανώς θα υποσχέθηκε στην κ. Κεφάλα πως θα το δει το ζήτημα και προφανώς θα το είχε στο νου του, αλλά θα περιμένει την Δ.Φ.Α. (Δεύτερη φορά αριστερά) ώστε να νοιαστεί για την διευθέτηση του όλου ζητήματος!

■ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ…
Ήθελα να ‘ξερα, όταν η κ. Κεφάλα τον αντάμωσε είχε κλείσει πριν ραντεβού ή τον πέτυχε τυχαία στην Β. Ηπείρου, διότι ο κ. Μιχελάκης την βγάζει μεταξύ Ιωαννίνων και Κοζάνης. Ξέρει αυτός! Ωστόσο, κάτι Κοζανίτες έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς να «περιποιούνται» τα κτήρια στην Κακαβιά, πλην των τουαλετών από την Ελληνική πλευρά που κάποτε ήταν τριτοκοσμικές και η στήλη είχε ασχοληθεί στο παρελθόν.
❖ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ…
Η σημερινή κυβέρνηση διατήρησε τις Αποκεντρωμένες έτσι όπως τις βρήκε από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε καταστήσει τους «αποκεντρωμένους» στρατιωτάκια ακούνητα και αμίλητα. Μόνο ο «δικός μας» εδώ κάποτε μίλησε και μας παρέδιδε μαθήματα δημοσιογραφίας! Τέτοια μαθήματα η αλήθεια είναι ότι μας λείπουν. Μας τα κάνουν όμως κάποια άλλα ΣΥΡΙΖΟπουλα τώρα που είναι εκτός εξουσίας!

❁ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ!
Πριν από ενάμισι χρόνο ο νέος τότε υπουργός ονόματι Θεοδωρικάκος είχε σκεφτεί να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις όλης της χώρας και να τις ενσωματώσει στις αιρετές Περιφέρειες. Μην την είδατε, μην την απαντήσατε ήταν η απάντηση. Δεν έφτασε ο χρόνος για μία τέτοια αλλαγή. Αναμένεται να υλοποιήσει το «όραμα» ο «συνεχιστής» Μ. Βορίδης. Εδώ θα είμαστε να το δούμε. Ωστόσο, η Κακαβιά θα εξακολουθεί να είναι η ντροπή των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

■ ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ!
Εμείς εγγράψαμε τα 43.000 ευρώ στον προϋπολογισμό για αγορά ενός αυτοκινήτου συγκεκριμένων προδιαγραφών και παρεισέφρισε αόρατος «δαίμονας» και γράφτηκε η Mercedes, διεμήνυσαν στην στήλη στελεχάτα του ΟΛΗΓ! Ουδέν μεμπτόν επομένως για την αγορά αυτοκινήτου και όχι του συγκεκριμένου πολυτελούς για το οποίο τόσος θόρυβος έγινε!

❖ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ…
Κι εμείς δεν είχαμε κατά νου να σηκώσουμε ένα θέμα που είχε να κάνει με την αγορά αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του ΟΛΗΓ, αλλά όταν πρόκειται για ένα τέτοιο γεγονός που δείχνει αλαζονεία δεν μπορούμε να μη το σχολιάσουμε. Να σημειώσουμε ότι δεν γίνεται η στήλη ουραγός ορισμένων σάιτ της περιοχής Θεσπρωτίας, αλλά έχει τη δυνατότητα να έχει πρωτογενώς την πληροφορία, την οποία είπαμε να τη σχολιάσουμε με τον δικό μας τρόπο. Όλα τ’ άλλα είναι για τους άλλους, τους πρώην και τους επόμενους!

❁ ΕΝΑΣ ΙΝΔΙΑΝΟΣ  ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ!
Από Τέροβο Ιωαννίνων ή Μουσιωτίτσα είναι ο ντυμένος ινδιάνος που πρωταγωνίστησε στην εισβολή στο Καπιτώλιο. Το όνομα αυτού Τζεΐκ Αγγέλης, ο οποίος φόρεσε φτερά στο κεφάλι, βάφτηκε στα χρώματα της αστερόεσσας και ήταν από τους πρώτους ταραχοποιούς τον οποίο συνέλαβαν οι Αμερικανοί! Για την ιστορία, λέγεται ότι ο Αγγέλης είναι παιδί τρίτης γενιάς Ελλήνων και είχε σαν ίνδαλμά του τον Τράμπ ο οποίος τους ξεσήκωσε!

■ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ…
Αφαίρεσε, τις εικόνες αγίων από το γραφείο της, αφαίρεσε την γαλανόλευκη, δεν ασπάστηκε το Ευαγγέλιο στην Μητρόπολη Αθηνών την Πρωτοχρονιά και δεν ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος στην αποχώρηση από την Μητρόπολη. Έκανε όμως το σημείο του σταυρού στην τελετή ανασχηματισμού στο Προεδρικό Μέγαρο! Απλές παρατηρήσεις που όμως έχουν την σημασία τους και την σημειολογία τους το όνομα αυτής Σακελλαροπούλου, πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.