ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ!
Βρε τον καημένο τον Δ/ντα σύμβουλο του ΟΛΗΓ, τι ήταν αυτό που έπαθε; Του πήραν την MERCEDES αξίας 43.000 ευρώ μέσα από τα χέρια όταν στο ΤΑΙΠΕΔ διεπίστωσαν ότι ο εν λόγω είχε ακριβά γούστα σε περιόδους χαλεπούς!
 ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ…
Όταν στο ΤΑΙΠΕΔ είδαν τον προϋπολογισμό όπου είχαν εγγράψει κι ένα κονδύλιο 43.000 περίπου για αντικατάσταση Mercedes για να κινείται ο Δ. Σύμβουλος κι’ ύστερα από τον ντόρο που έγινε τότε, του διεμήνυσαν να μαζέψει το νου του και να βολευτεί με ανάλογη Mercedes του 2010, μέχρι νεωτέρας.
 TA ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ…
Τι να έκανε ο «φουκαράς», μάζεψε τα συντρίμμια του και στις 29 Δεκεμβρίου 2020 με την υπ’ αρ. πρωτοκόλλου 11540 απόφαση έγινε ανάκληση, προηγούμενης απόφασης του ΟΛΗΓ Α.Ε. κάλυψης δαπάνης προμήθειας ενός αυτοκινήτου νέας τεχνολογίας Mercedes με ανταλλαγή παλαιού Mercedes Compressor 200! Έτσι, όνειρο ήταν και πάει για τον κ. σύμβουλο, ο οποίος έμεινε με το δάχτυλο στο… στόμα!
 Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2019 έτρεξαν παράγοντες της Θεσπρωτίας, ο γνωστός ένας, ν’ αποκαταστήσουν την τάξη στον ΟΛΗΓ ΑΕ αφαιρώντας την εξουσία από τον ΣΥΡΙΖΑΙΟ Νταή, ο οποίος ήταν και πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος και δεν τόλμησε ν’ αγοράσει Mercedes για να κόβει βόλτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ήλθε η ΝΔ και άλλαξε διοίκηση και διευθύνοντα σύμβουλο χωρίς να λογαριάσει τα ακριβά γούστα στελεχών της.
 ΤΟ Δ.Σ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ;
Καλά ο διευθύνων, είχε ακριβά γούστα, το ΔΣ πώς το ανέχτηκε αυτό και ενέκρινε την αγορά τόσο ακριβού αυτοκινήτου; Έβαλαν υπογραφές χωρίς να προβληματιστούν ούτε να υπολογίσουν την κοινή γνώμη, η οποία στην προκειμένη περίπτωση «φτύνει τον κόρφο της» και ρίχνει μούτζες και κατάρες προς Μαξίμου... Αλήθεια, ο βουλευτής του νομού έμαθε κάτι ή δεν έμαθε, για να μαζέψει το βλαστάρι που επί εποχής του ορίστηκε στον ΟΛΗΓ; Η επόμενη κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ, είναι η απομάκρυνσή του από τον ΟΛΗΓ και η άμεση αντικατάστασή του, διότι η «ζημιά» που έχει γίνει δεν είναι μικρή! Κάποιο πουλάκι μου σφύριξε ότι ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ είχε αρνηθεί να ψηφίσει την πρόταση του Δ/ντα Συμβούλου. Αν έτσι είναι, τότε από κει άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα!

❁ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ…
Την τιμητική του είχε προχθές ο Μάκης Βορίδης μετά την αναβάθμισή του σε υπουργό Εσωτερικών. Τα γνωστά τρολ της αντιπολίτευσης άρχισαν τα παλιά της συγχωρεμένης με τον Μάκη τον «τσεκουροφόρο» στην περίοδο της νιότης του! Μια φωτογραφία του Μάκη από τότε που ήταν νεολαίος και που τα πράγματα, μετά το 1974 ήταν άγρια, ο Βορίδης εμφανίζεται μ’ ένα τσεκούρι κι’ έκτοτε τον ακολουθεί στην πολιτική του διαδρομή, για να ηρεμήσει κάπως στα χρόνια του περάσματός του στην Ν.Δ.

■ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ…
Δεν γίνομαι υπερασπιστής του Μ. Βορίδη, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω όλα αυτά τα ευτράπελα που ακολούθησαν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Υπάρχει ο πολιτικός λόγος και ο αντίλογος με επιχειρήματα κι αυτά είναι τα συστατικά της δημοκρατίας. Όμως, με τέτοιου είδους φληναφήματα και πλακίτσες προκοπή δεν πρόκειται να γίνει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ενίοτε αποτελούν την ελπίδα ή την εναλλακτική λύση σε μία δημοκρατική χώρα!

❖ ΟΙ ΦΙΛΟΙ…
«Είμαι φίλος με τον Κυριάκο και κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει στις σχέσεις μας», είπε ο Θεοδωρικάκος κατά την παράδοση του υπουργείου στον Βορίδη. Τι πολιτικός πολιτισμός είναι αυτός; Του αφαιρούν το υπουργείο κι εκείνος δείχνει ευχαριστημένος! Ίσως τον κούρασε η άσκηση της εξουσίας για 1½ χρόνο οπότε όλα καλά καμωμένα!

❁ ΤΡΕΙΣ ΚΙ ΟΞΩ ΡΕ!!!
Τρία πράγματα φαίνεται να έφαγαν τον Βρούτση. Το πρώτο ήταν η εκπαίδευση των επιστημόνων (δικηγόρων – μηχανικών) σε ΚΕΚ για να πάρουν το βοήθημα. Ήταν τον περασμένο Απρίλιο στην πρώτη καραντίνα, που τότε αποκαλύφθηκε ότι ο Βρούτσης φαίνεται να έδινε δουλειές σε συνεργάτες που είχαν ΚΕΚ. Αναγκάστηκε ο Κυριάκος να πάρει την υπόθεση πάνω του, δείχνοντας πρώτη κίτρινη κάρτα. Η δεύτερη φορά ήταν η αδυναμία του να βάλει μπροστά την λειτουργία του συστήματος απονομής συντάξεων και η τρίτη την τελευταία μέρα του 2020 που δεν μερίμνησε για την επέκταση της συνταγογράφησης σε άπορους!

■ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…
Τους Γιαννιώτες που τον εξέλεξαν βουλευτή και τον Κυριάκο που τον έκανε υφυπουργό σ’ ένα αρκετά δύσκολο περιβάλλον, ευχαρίστησε ο Γ. Αμυράς υποσχόμενος ότι θ’ ανταποκριθεί και στα καθήκοντα που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός, αλλά και στην εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι Γιαννιώτες στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Καλή επιτυχία. Ο χρόνος θα δείξει…

❖ ΤΟ «ΞΥΛΟ»…
Εκείνος που έφαγε «ξύλο» μόλις ανακοινώθηκε η υφυπουργοποίησή του ήταν ο Γιώργος Στύλιος, βουλευτής Άρτας. Βγήκαν τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν το πετροβόλημα ενθυμούμενα την φράση που είχε εκστομίσει ως υπουργός του Α. Σαμαρά προς την Λιάνα Κανέλη και της είχε χαλάσει το… μητρώο. «Εσύ χρειάζεσαι ένα Κασιδιάρη» φέρεται να είχε πει τότε ο Γ. Στύλιος και είχε γίνει ο κακός χαμός, με αποτέλεσμα να τον πάψει από την θέση του ο τότε πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Τα όσα έχει εκστομίσει ο… στόμας Πολάκη ούτε που τα θυμούνται οι Βαξεβάνηδες που όψιμα διδάσκουν ήθος!

❁ ΦΩΤΑ Η… ΣΚΟΤΑΔΙ;
Να σε φυλάει ο Θεός από τα πισινά των γαϊδάρων και τους θυμούς των καλογέρων, λέει ο λαός μας (όχι ακριβώς έτσι) κι’ αυτό απόκτησε επικαιρότητα αυτές τις γιορτές με κορύφωση την ημέρα των Φώτων, με τους δεσποτάδες να έχουν βγει στα κάγκελα κάνοντας αντάρτικο, εναντίον τίνος άραγε; Εμείς θα ανοίξουμε τις εκκλησίες, θα λειτουργήσουμε και θα ευλογήσουμε τα νερά και… κόφτε το λαιμό σας εσείς στην κυβέρνηση, ήταν η απειλή της Ιεράς Συνόδου, η οποία φαίνεται δεν άντεξε την καραντίνα όπως ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός.

■ ΤΟ…ΜΠΑΪΡΑΚΙ!
Δεν ακούμε κανένα, είπαν οι δεσποτάδες και σήκωσαν το μπαϊράκι της επανάστασης χωρίς αιτία. Είναι εκείνοι που ενώ εύχονται και κάνουν δεήσεις υπέρ της υγείας των πιστών από την μία μεριά, από την άλλη αρνήθηκαν να συμμορφωθούν ως προς τις υποδείξεις των ειδικών που, δόξα τω Θεώ, έχουμε ένα σωρό και κάθε μέρα κι’ εκείνοι πιάνουν στασίδια στις τηλεοράσεις και κάνουν τα δικά τους «ψαλσίματα» για την φονική επιδημία, η οποία μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχει στείλει μισοδιαβασμένους 5.000 και πλέον ανθρώπους!

❖ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ…
«Όχι, εμείς θα ανοίξουμε τις εκκλησίες και θα λειτουργήσουμε γιατί οι πιστοί δεν μπορούν να περιμένουν», είπαν οι συνοδικοί και ξέχασαν ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις και χτύπησε και ρασοφόρους, μεταξύ αυτών και Μητροπολίτες! Νομίζουν πως κάπως έτσι θα ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση που έχει προκύψει παγκοσμίως.

❁ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!
Βέβαια, όλοι οι δεσποτάδες δεν είναι ίδιοι, ούτε όλοι οι ιερωμένοι, ούτε έχουν όλοι τα ίδια μυαλά. Υπάρχουν και πεφωτισμένοι ιεράρχες που τιμούν τα ράσα τους αλλά χάνονται κάτω από το καλογερικό πείσμα ορισμένων ταγών. Αυτή η ισοβιότητα των Δεσποτάδων τους δίνει περισσές εξουσίες, που μαζί με το καλογερικό πείσμα πολλές φορές μεγαλώνουν το χάσμα μεταξύ αυτών και του ποιμνίου τους.
■ Η ΜΟΛΥΝΣΗ…
Δεν έγινε μάθημα η τραγωδία της Θεσσαλονίκης που η επιμονή τους ν’ ανοίξουν τον Αγ. Δημήτριο στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του, έχει φορτώσει την πόλη με κρούσματα και δυστυχώς με νεκρούς, μεταξύ αυτών και του Μητροπολίτη Λαγκαδά! Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο συνωστισμός και η μη λήψη μέτρων, φέρνουν τους ανθρώπους πολύ κοντά στη μόλυνση από την πανδημία...

❖ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ!..
Αν κι’ έχουμε ζήσει στο πετσί μας την μήνιν κάποιων κληρικών, οι οποίοι στο όνομα του θεού είχαν γίνει διώκτες γιατί σε κάποιους ανοίξαμε συναξάρια, εν τούτοις γίναμε εμείς εκείνοι που ζητήσαμε την άφεση αμαρτιών. Γι’ αυτό σας λέω, το πείσμα το καλογερικό πολλές φορές φτάνει σε ακραίες καταστάσεις επιφέροντας αντίθετα αποτελέσματα!

❁ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ…
Η σημερινή κυβέρνηση είναι εκείνη που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης κι’ εκείνη θα δώσει λόγο στον λαό όταν έλθει η ώρα της κρίσης, όχι των υπερκόσμιων, αλλά των εγκόσμιων. Εκείνη έχει την ευθύνη να διαχειρίζεται την κρίση που έχει ξεσπάσει ένα χρόνο και δεν λέει να κοπάσει. Έχει την ευθύνη για την ευταξία ακόμη κι όταν αυτή έχει να κάνει με την εκκλησία. Το να βγαίνουν η αντιπολίτευση και οι Βελόπουλοι με τους μπουραντάδες Αμβρόσιους να κάνουν του κεφαλιού τους ένα να αναρωτιούνται! Τι ψυχή θα παραδώσουν αν ο κορωνοϊός τους χτυπήσει την πόρτα;

■ Η ΚΡΙΤΙΚΗ…
Να γίνεται αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση από οπουδήποτε, όμως να υπάρχει μία λογική βάση. Σε τι βάση στηρίζεται η άποψη ότι έξω από το Εφετείο και στις πορείες επιτρέπονται οι συνωστισμοί ενώ στις εκκλησίες όχι; Η υπευθυνότητα επιβάλλει πουθενά συνωστισμό, αν θέλουμε στο τέλος της ημέρας να μετριόμαστε και να μη λείπει κανείς, ούτε να βολοδέρνει κανείς στις ΜΕΘ και στις κλινικές των νοσοκομείων, που είναι οι αψευδείς μάρτυρες της τραγικότητας που ζει η ανθρωπότητα.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.