ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ…
Σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο είχαμε ανάλογο ανακάτεμα των αξιωματούχων. Στο Δήμο Ιωαννιτών η σπουδαία κίνηση ήταν η αλλαγή στον χώρο της καθαριότητας, η οποία εδώ και 15 μήνες δεινοπάθησε από πολλούς και διάφορους λόγους. Υπεύθυνος αντιδήμαρχος ανέλαβε ο Αριστείδης Παππάς, ο οποίος έχει δώσει δείγματα καλής δουλειάς στον τομέα που του είχε αναθέσει ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ. 
ΑΤΑΡΑΞΙΑ…
Δεν τάραξε νερά ο Αλ. Καχριμάνης σε επίπεδο αντιπεριφειαρχών, απλά κάλυψε τον μέγιστο αριθμό που επιτρέπει ο νόμος. Προφανώς είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους μέχρι τώρα και έκανε ακόμη τέσσερις προσθήκες, δύο από Άρτα, μία από Πρέβεζα και ένα από Θεσπρωτία. Σιδεροκέφαλοι, παλιοί και νέοι.

❁ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2021 και οι προσδοκίες μας μεγάλες για την απαλλαγή από την πανδημία που βασανίζει τον πλανήτη και μαζί μ’ αυτόν και την χώρα μας. Η προσδοκία και η ελπίδα μας είναι ο εμβολιασμός μπας και γλιτώσουμε από τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορωνοϊός.

■ Ο ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ…
Εξορκίσαμε το 2020 και την νύχτα της πρωτοχρονιάς ένας χαμός έγινε από τα βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Που βρέθηκαν τόσα βεγγαλικά και στη χώρα μας με τα μαγαζιά να είναι κλειστά εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον στην πόλη μας, ένας Θεός μόνο ξέρει: Ένας κανονικός πόλεμος που έδειχνε περισσότερο το μίσος προς το χρόνο που έφευγε και λιγότερο την αγάπη για την χρονιά που έρχονταν!

❖ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…
Μηνύματα αισιοδοξίας από παντού για μία καλύτερη χρονιά που θα είναι απαλλαγμένη από τον φόβο και τον τρόμο που έχει φέρει η πανδημία. Η ευχή ήταν πρωτότυπη αυτή τη φορά. Καλή λευτεριά, λέγαμε αφήνοντας κατά μέρος όλες τις άλλες του παρελθόντος που μιλούσαν για προκοπή, δημιουργία και τα συναφή.

❁ Η ΜΟΝΑΞΙΑ…
Εσώκλειστοι και καραντινιασμένοι την βγάλαμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά. Η μοναξιά σε πολλές περιπτώσεις ήταν αξεπέραστη και αυτό από τον φόβο του χειρότερου που δεν είναι άλλο από την υγεία και την ίδια την ζωή. Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ είχαν την τιμητική τους, ενώ τα κρούσματα εκεί καρφωμένα σε υψηλά νούμερα και να μη λένε να κάνουν ζάφτι, που λένε και στο χωριό μου!

■ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ…
Κάθε απόγευμα εκεί στις έξι περιμένουμε να κάνουμε απολογισμούς σε θετικά, αρνητικά, διασωληνωμένους και φυσικά σε ανθρώπινες ζωές. Περιμένουμε τους ειδικούς και μαζί μ’ αυτούς και τον Χαρδαλιά να πάρουμε μαθήματα προστασίας της υγείας μας. Από καραντίνα σε καραντίνα το πάμε και το ότι δεν έχουμε σαλέψει ακόμη είναι το μεγάλο θαύμα.

❖ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ…
Μαζί μ’ αυτά έχουμε και τους άπιστους που όλα αυτά που συμβαίνουν τα θεωρούν απάτη την οποία εμπνεύστηκαν οι διάφοροι Μπιλ Γκέιτς για να μας έχουν του χεριού τους! Να δείτε που αρκετοί απ’ αυτούς τα άκουσαν και τα λένε και τα πιστεύουν. Αυτή κι αν δεν είναι επιδημία!

❁ «ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ»!
Με το έμπα του 2021 ήρθε και το «φύγε εσύ, έλα εσύ» στην κυβέρνηση. Ολόκληρος ανασχηματισμός για ν΄αποκεφαλιστούν Βρούτσης – Θεοδωρικάκος αφήνοντας πίσω τους ορφάνια και ορφανά. Ειδικά έναν ντόπιο επισκέπτη άφησε ορφανό ο Θεοδωρικάκος, στον οποίο έχουν επενδύσει τόσα οι αυτοδιοικητικοί του Νομού μας!

■ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ…
Η αναβάθμιση ήταν αυτή του Μάκη Βορίδη που άφησε το μαντριά, τις στάνες και τα γαλακτοκομικά για να ασχοληθεί με περιφέρειες και δήμους και στο βάθος εκλογές! Νομίζω πως ο Βορίδης, αφού έκανε το «αγροτικό» του, πήγε σ’ ένα πόστο που ίσως είναι στα μέτρα του. Τι σύμπτωση, ο Βορίδης ο δεξιός αντικατέστησε έναν πρώην ΚΝΙτη! Η ζωή τι παιχνίδια παίζει;

❖ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ…
Τυχερή η Ήπειρος, η οποία στην κυβέρνηση εκπροσωπείται από έναν Γιαννιώτη και έναν Αρτινό! Η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία ίσως μίαν άλλη φορά.

Η αδικία είναι στον Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος δεν είχε την τύχη να φορέσει υπουργικό κοστούμι παρ’ όλο που εσχάτως φόρεσε χειρουργική αμφίεση πιστός στην ιδέα του εθελοντισμού!

❁ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ…
Ανακάτεψε το κυβερνητικό σχήμα ο Πρωθυπουργός με τον νου σε εκλογές το επόμενο Φθινόπωρο, αν βέβαια έχουμε ξεμπλέξει από την κατάρα του ιού! Εκλογές που πρώτα θα καεί η απλή αναλογική και αμέσως μετά θα γίνουν κανονικές εκλογές. Η παρουσία του Βορίδη στο Εσωτερικών έχει κι’ αυτή την έννοια!

■ ΓΙΑ… ΒΡΟΥΒΕΣ!
Ήταν θέμα χρόνου να στείλει για… βρούβες τον Βρούτση ο Κυριάκος, αλλά τον άφηνε να δει που το πάει. Όταν είδε ότι το πάει στο πουθενά, τον έστειλε αδιάβαστο! Αυτός κι αν δεν ήταν μποναμάς. Και τώρα με ποιον θα μας ξυπνάει τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου ο Γ. Αυτιάς;

❖ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!
Θα λύσω το συνταξιοδοτικό μέσα σε λίγους μήνες, είχε πει ο Βρούτσης, ο οποίος, εδώ που τα λέμε, άρχιζε και τελείωνε την κουβέντα με αναφορά στο όνομα του Αγίου Κυριάκου. Ούτε τηλέφωνο δεν σηκώνει κανείς από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς συνεχίζοντας όσα είχαν μάθει από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο ίδιος ο υπουργός Γ. Βρούτσης είχε παραδεχτεί δημόσια ότι δεν σηκώνουν τηλέφωνα οι υπηρεσίες του υπουργείου του. Αυτό εκτίμησε ο Κυριάκος και τον ζήτησε στην κοινοβουλευτική ομάδα!

❁ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ…
Δεν άρεσε στην αντιπολίτευση ο ανασχηματισμός και άρχισαν τις κατάρες. Για φιάσκο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε καλύτερο ανασχηματισμό και δεν έδωσε συνταγές από εκείνες που έκανε ο Τσίπρας επι ημερών του. Ένα πόνο τον τράβηξε εκείνος ο αγέλαστος Ηλιόπουλος που πήρε την θέση του επίσης αγέλαστου Τζανακόπουλου! Βέβαια, όσο περισσότερη πίκρα βγάζει η αντιπολίτευση τόσο πιο πολύ δείχνει τα ζόρια που τραβάει στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και 19 μήνες βολοδέρνει σε ποσοστά κοντά στο 20%.

■ ΤΟ ΣΧΗΜΑ…
Εδώ που τα λέμε, 60 υπουργοί – υφυπουργοί δεν είναι και ευέλικτο σχήμα. Για να μη χαλάσει καρδιές και χατίρια ο Κυριάκος, ανέθεσε σε πολύ κόσμο αξιώματα. Μέχρι Βούλτεψη – Μακρή κάνουν την τύχη τους στην κυβέρνηση, ενώ τυχερός είναι κι’ ένας Σκρέκας, εγγονός του παπα - Σκρέκα που πλήρωσε με την ζωή του βρίσκοντας τραγικό θάνατο από τους «δημοκράτες» για όσους ξέρουν από Ιστορία!

❖ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΑΚΗΔΕΣ!..
Πάντως, Πολάκηδες δεν διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση για να βάλουν οχτώ οργιές μέσα στη γη τους δημοσιογράφους, ούτε υπουργούς δημόσιας τάξης τύπου Τόσκα έχει που να δίνουν οδηγίες στους πολίτες, όταν μπαίνουν οι κλέφτες στα σπίτια τους να κάνουν πως κοιμούνται! Ούτε υπουργούς από τα σκυλάδικα μάζεψε ο Κυριάκος επειδή χόρευαν καλή ζεϊμπεκιά!

❁ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ…
Να γκρεμίσουμε εδώ και τώρα την κυβέρνηση, ωρύεται μία Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν αντέχει εκτός εξουσίας! Για να έρθει η άγαμη κόρη Ακρίτα να ρωτήσει πότε θα γίνει υπουργός ο Παττακός! Αυτή τη βλέπω να έχει στερητικό σύνδρομο από Χούντα, δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η αναφορά.

■ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ…
Πόλεμο έχει ανοίξει ο δήμαρχος Βόλου, ο περιβόητος Αχ. Μπέος με την ΕΤΑΔ και με τον πρόεδρό της Αντ. Μπέζα επειδή ο δεύτερος δεν του εξασφαλίζει και έσοδα μετά την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου που του παραχώρησε τζάμπα. Λέγεται ότι ο Μπέος εμφανίστηκε ως ταύρος μαινόμενος στα γραφεία της Εταιρείας απειλώντας όλους όσους αντιστέκονται στην χορήγηση πανωπροικίου μετά την δωρεά του σταδίου, για να κάνει τον τζάμπα μάγκα και γαμπρό!

❖ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ!..
Γνωστός τσαμπουκάς από πολύ παλιά ο Μπέος, που όταν έβρισκε κανένα πιο ζόρικο γίνονταν κότα, από τότε που διαφέντευε στο ποδόσφαιρο μέσω Πανιωνίου. Τότε που το πάνω χέρι στο ποδόσφαιρο το είχε η γνωστή «παράγκα και κανόνιζε που, πότε και πως θα παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα!

❁ ΤΖΑΜΠΑ…
Αυτός λοιπόν ο Μπέος ως δήμαρχος του Βόλου, ενώ του χαρίζουν το γάιδαρο, τώρα τον εξετάζει στα δόντια. Του έδωσε η ΕΤΑΔ τζάμπα το στάδιο κι εκείνος ζητά να του καλύψουν και τα έξοδα λειτουργίας, αλλιώς θα γίνουν από δέκα χωριά χωριάτες. Έχει ανοίξει μέτωπο με τον πρόεδρο Αντ. Μπέζα και όπου βρεθεί κι όπου σταθεί βρίζει και απειλεί, επειδή ο Μπέζας ως πρόεδρος ΕΤΑΔ δεν εγκρίνει τα κονδύλια που ζητά ο Μπέος.

■ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ…
Ακούστε και τούτο: Η τοπική ομάδα του Βόλου λέγεται ότι έχει περάσει σε χέρια Ισπανών, οι οποίοι όπως φαίνεται τα θέλουν όλα δικά τους. Να κάνουν παιχνίδι χωρίς να έχουν έξοδα και αν είναι δυνατόν, να τους προικίζει η ΕΤΑΔ για να κάνουν οι Ισπανοί το δικό τους κομμάτι. Όλα αυτά εν έτει 2021 που το ευρώ γίνεται δεσεύρετο!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.