ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΗΓ!
Όλα τα είχε ο ΟΛΗΓ, μία ακόμη Μερσεντές του έλειπε! Φρόντισε γι’ αυτή την κάλυψη ο νέος Διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος παρήγγειλε νέα Μερσεντές για τις μετακινήσεις του, διότι η προηγούμενη πάλιωσε και πώς να κάνει φιγούρα το παλικάρι! Αυτή η επιθυμία του Διευθύνοντος δεν πολυάρεσε στους ανθρώπους του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι σε μία περίσκεψη έχουν πέσει και ίσως το ξανασκεφτούν!

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ
Σε τέτοιους καιρούς που η Ελληνική οικονομία περνά της ψυχής της τον τάραχο, τα Ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται στα κάγκελα και οι επιχειρήσεις ρίχνουν κανόνια ο κ. Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ ζητά να αντικαταστήσει την Μερσεντές του 2010 (;) με σύγχρονο μοντέλο για να’χει να μετακινείται κυρίως στην παραλία της Ηγουμενίτσας!

Η…ΕΠΕΝΔΥΣΗ!
Λέγεται ότι ο κ. Σύμβουλος επενδύει πολιτικά μέσω ΟΛΗΓ είτε για το Δήμο, είτε για το Κοινοβούλιο, μετά την δοκιμή που έκανε στην Περιφέρεια και έσπασε τα μούτρα του. Καλά, αυτός έχει πλούσια γούστα, οι άλλοι του Διοικητικού Συμβουλίου πώς ανέχονται τέτοια σπατάλη; Το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ πώς και γιατί ανέχεται τις συμπεριφορές του Συμβούλου που παίρνει αποφάσεις αγνοώντας ακόμη και τις θέσεις του εκπροσώπου του στο Δ.Σ.;

Η ΠΡΟΙΚΑ…
Να σημειωθεί ότι ο ΟΛΗΓ είναι υποψήφιος προς πώληση και το πολύ σ’ ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δηλαδή, το νέο ιδιοκτήτη πρέπει, εκτός όλων των άλλων, να τον προικίσουν και με μία νέα υπερπολυτελή Μερσεντές, επειδή ο προσωρινός Διευθύνων έχει ακριβά γούστα. Δεν ξέρω αν τελεσφορήσει τελικά αυτή η πράξη, αλλά αν είναι να γίνει κάτι, ας γίνει τώρα για να αποτελέσει τον πρωτοχρονιάτικο μποναμά!

❁ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ…ΓΙΟΚ!
Τέτοιες μέρες τα παλιά χρόνια, τι παλιά, πέρσι και παλιότερα, κάναμε σχέδια για το πού, πώς θα περάσουμε τις γιορτές! Εφέτος τέτοιες πολυτέλειες κομμένες και όλοι έγκλειστοι και κατά τον Χαρδαλιά μέχρι 9 άτομα στα ρεβεγιόν! Άτιμε κορωνοϊέ!

■ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!..
Ήταν τόπος χειμερινού τουρισμού η Ήπειρος και κυρίως τα ορεινά αυτές τις μέρες όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο. Αυτά στην προ κορωνοϊού εποχή, διότι εφέτος δεν θα μπει κλειδί σε δωμάτιο ξενοδοχείου ή άλλου καταλύματος για να δεχτούν επισκέπτη.

❖ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ…
Ένα χρόνο κλείνει η πανδημία που κτύπησε τον πλανήτη Γη. Πριν ένα χρόνο περίπου παρακολουθούσαμε το κτύπημα του ιού στην Κίνα και μας έκανε εντύπωση το πώς αντιμετώπιζαν οι αρχές τους πολίτες και κυρίως τους απείθαρχους! Πού να ξέραμε ότι θα γινόμαστε δέκτες τέτοιων καταστάσεων και θα μπαίναμε σε καραντίνα και θα φτάναμε σε σημείο να ξεβρακωνόμαστε στους δρόμους για να δοκιμάσουμε παντελόνια και σακάκια!

❁ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ…
Να κάνουν κάτι οι επιστήμονες να βρεθεί εμβόλιο για να λαρώσει η ανθρωπότητα από την απειλή του θανάτου, λέγαμε και ξαναλέγαμε. Μόλις αυτό έγινε, τώρα οι ίδιοι γινόμαστε άπιστοι διότι με το εμβόλιο θα… αλλάξει το DNA μας και ο κίνδυνος να βγάλουμε μεγάλα αυτιά και να περπατάμε στα τέσσερα ελοχεύει!

■ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ…
Το τι λέγεται, γράφεται και ακούγεται όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας δεν περιγράφεται. Χρεώνουν στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου σκοπιμότητες και φτιάχνουν σενάρια δικής του φαντασίας ο καθένας που γίνεται λοιμωξιολόγος του πληκτρολογίου. Σ’ ό,τι αφορά την δική μας χώρα, για όλα φταίει η Μαρέβα, η οποία τη μία φορά «ταξίδεψε» στην Πάρνηθα και την άλλη στην Καλαμάτα!

❖ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ…
Σκάει κι αυτή η μετάλλαξη του κορωνοϊού και ήλθε κι έδεσε το γλυκό! Τι εμβόλιο και κουραφέξαλα; Η δικαίωση των αρνητών που έλεγαν ότι δεν υπάρχει ιός και ότι όλα γίνονται για να τα οικονομίσουν οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, οι οποίες λειτουργούν σε ρυθμούς Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος με κάθε εμβόλιο θα μας φυτεύει κι ένα τσιπάκι για να μας ελέγχει πλήρως!

❁ ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ…
Ενώ όλα αυτά τα σενάρια αρρωστημένης φαντασίας παίζουν εδώ και μήνες καθημερινά, άνθρωποι μικροί, μεγάλοι, χάνουν τη ζωή τους, διότι ήταν από την άτυχη πλευρά την δεδομένη στιγμή. Στη χώρα μας περίπου 4.000 άνθρωποι έχουν πάρει το δρόμο για το αιώνιο ταξίδι και οι επί Γης αρνητές μιλούν για φυσική κατάληξη και ότι απλά ήταν η ώρα τους να φύγουν.

■ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ…
Πάει η ακύρωση των επιστημόνων που παλεύουν με νύχια και με δόντια να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή από το κτύπημα της πανδημίας κι απέναντί τους οι αναλυτάδες του γλυκού νερού να δηλώνουν άπιστοι ακόμη κι όταν η πανδημία κτυπήσει την δική τους πόρτα! Τότε όμως είναι αργά, διότι κάποιος έχει πληρώσει την δική τους ξεροκεφαλιά και τη δική τους αμετροέπεια.

❖ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!..
Ζητούν ενίσχυση ιατρικού δυναμικού τα Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας κι όταν αυτή η ενίσχυση έγινε από Νοσοκομεία της Ηπείρου, βγήκαν στα κάγκελα τα Συριζόπουλα κυρίως, για το κακό που τους βρήκε με αυτή την πράξη των Διοικήσεων και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Υγείας. Ναααα κάτι ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παραφυάδες αυτού για την ορφάνια που θα ζήσουν τα Νοσοκομεία μας που, δόξα τω Θεώ, μια βαθειά ανάσα την πήραν!

❁ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ;
Αλλά, ωρέ σύντροφοι, όταν εν «καιρώ ειρήνης» κι εν καιρώ επιδημίας «Π.Φ.Α.» πού ήσασταν όταν ο αναισθησιολόγος από το «Χατζηκώστα» πήγαινε να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου Ζακύνθου, όπου θα έκανε εγχείρηση χολής ένας Υπουργός Υγείας ονόματι Πολάκης; Τότε που έκανε σόου ο Υπουργός σας για να καλύψει δήθεν τους χώρους υγείας που είχαν παραμελήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣαμαροΒενιζέλων;

■ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ!
Ωρέ σύντροφοι κι εσείς οι άλλοι επαναστάτες του γλυκού νερού, νομίζετε ότι ήπιαμε όλοι το νερό της λησμονιάς και βρίσκετε ευκαιρία για «πλιάτσικο» του μυαλού μας με όλες αυτές τις π…ριές που εκτοξεύετε κάθε λίγο και λιγάκι;

❖ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ…
Βγαίνει το Υπουργείο Υγείας και καλεί διάφορους υγειονομικούς να βάλουν πλάτη και ήταν πολλοί που ανταποκρίθηκαν με πρώτες τις νοσηλεύτριες από Κρήτη, Πελοπόννησο, Ήπειρο που πήγαν Θεσσαλονίκη και με την πράξη τους αυτή έγιναν φωτεινό παράδειγμα εθελοντισμού. Στη συνέχεια βγήκαν βουλευτές ΚΚΕ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσαν παρούσες και παρόντες άσχετα αν δεν είχαν τέτοια δικαιοδοσία εκ του νόμου.

❁ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ…
Το ίδιο το Υπουργείο ζήτησε από γιατρούς που βρίσκονται σε περίοδο συνταξιοδότησης να παρατείνουν την θητεία τους για 6 μήνες έτσι ώστε να βοηθήσουν τον χώρο της Υγείας. Ένας από δαύτους τους πρόθυμους τους αριστερούληδες δήλωσε παράταση θητείας για να γίνει χρήσιμος στους συμπολίτες και όταν του ζήτησαν να προσφέρει τις υπηρεσίες του για λίγο σε άλλο Νοσοκομείο, δήλωσε ασθένεια ο ίδιος! Τέτοια… αυτοθυσία το Συριζόπουλο που η παράταση του 6μήνου ήταν μόνο για «άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε»!

■ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!
Μετά φταίω εγώ που σχολιάζω τα Συριζόπουλα τα οποία θέλουν μία δημοκρατία στα μέτρα των Πολάκηδων και των Καρανικαίων. Έγραψα Καρανικαίων και μη ξεχάσω να αναφερθώ στις φοβέρες του Καρανίκα του τεράστιου, στρατηγικού συμβούλου (αν και αστράτευτος) του Τσίπρα, προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τον Αλέξη να κατεβούν από το τρένο! Ακούει ο Τσακαλώτος;

❖ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ…
Πού ήταν όλοι οι όψιμοι ευαίσθητοι όταν τα Νοσοκομεία είχαν ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό; Πού ήταν όταν στο Νοσοκομείο της Άρτας ο αξονικός βρίσκονταν σε «απεργία» τον περισσότερο χρόνο και οι ασθενείς είτε έβρισκαν καταφύγιο στα Ιωάννινα είτε έβαζαν το χέρι στην τσέπη τους;

❁ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ…
Δεν ευλογεί η στήλη το εντέλλεσθαι διότι παραπέμπει σε άλλες εποχές, αλλά δεν μπορεί να μην κάνει αναφορά σ’ αυτή την κατ’ επιλογή ευαισθησία που πιάνει μερικούς, που την θέλουν για όλους τους άλλους όταν έλθει η σειρά τους να γίνουν «δότες»! Η παρατήρηση προς όλους όσους άλλα λένε, άλλα σκέφτονται, άλλα πράττουν όταν έρχεται η ώρα του «δια ταύτα»!

■ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ…
Αμ η άλλη από τις Σέρρες! Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ γιατρός ονόματι Σταμπουλή χαρακτήρισε όλους τους φτωχούς που ψηφίζουν δεξιά ηλίθιους! Δηλαδή οι φτωχοί πρέπει να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για να ταΐζουν την Σταμπουλή με 10.000 το μήνα που προφανώς είναι η έξυπνη! Κοιτάξτε τι λουλούδια βγάζει η πατρίδα του Εθνάρχη. Είναι η ίδια συντρόφισσα που είχε μία ευαισθησία στους Πυρήνες της Φωτιάς!

❖ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ…
Για δικαίωσή του έκανε λόγο ο βουλευτής Στ. Καλογιάννης με αφορμή την εφαρμογή και λειτουργία των υβριδικών διοδίων. Το είχε σχεδιάσει από το 2013 και άργησε να εφαρμοστεί μία ολόκληρη 6ετία, μας λέει και αισθάνεται δικαίωση! Έτσι, για την ιστορία, ν’ αναφέρω ότι σε ταξίδι μου στην Ιταλία το 2001 είχα διαπιστώσει στην πράξη την λειτουργία των διοδίων κατ’ αυτό το σύστημα! Εμείς σε σχέση με άλλου Ευρωπαίους αργήσαμε τουλάχιστον καμιά 20ετία. Τέλος καλό, όλα καλά όμως. Έπρεπε κάποτε να έλθει και στον τόπο μας ο εκσυγχρονισμός και σ’ αυτό τον χώρο των διοδίων. Θα ξεκινάς από Ηγουμενίτσα και θα πληρώνεις στους Κήπους, αν αυτή τη διαδρομή κάνεις!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.