ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ!
Ξανά στην επικαιρότητα ο υιός Βούτση με την προπαγάνδηση που έκανε ενάντια σε Γ.Γ. υπουργείου που έχει να κάνει με τον χώρο της προστασίας του πολίτη. «Άτυχος» ο κανακάρης του Ν. Βούτση, πρώην πρόεδρου της Βουλής, όταν έπεσε επάνω σε αστυνομικούς με πολιτικά οι οποίοι δεν του χαρίστηκαν και τον μπουζούριασαν για να ξανακληθεί ο μπαμπάς να βάλει πλάτη εξαγνισμού όπως τότε που έκανε τη ληστεία τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας!

ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ…
Φιλαράκι και συμπαραστάτης του γνωστού Κουφοντίνα ο υιός του πατρός, που όμως καλά έκανε αφού ο μπαμπάς ήταν πρόεδρος της Βουλής και ο Αλέξης φίλος του πατρός. Ήταν τότε που ο Κουφοντίνας με συνοδεία φίλων του και με την ελεημοσύνη της κυβέρνησης Τσίπρα – Βούτση έκοβε βόλτες στην Αθήνα επισκεπτόμενος τους χώρους όπου είχε την «αγαθοεργή» δράση ως μέλος 17Ν!

❁ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

Καταπέλτης η απάντηση της Ιατρικής Σχολής προς τον ΕΟΔΥ για την αμφισβήτηση ή απαξίωση του Εργαστηρίου μικροβιολογίας του Π.Γ.Ν.Ι. μεθοδεύοντας (ο ΕΟΔΥ) επανεξέταση ατόμων στην Κακαβιά που είχαν διαγνωστεί θετικοί στο ράπιντ τεστ ενώ ήταν αρνητικοί στο μοριακό που έγινε από το μικροβιολογικό Εργαστήριο του Π.Γ.Ν.Ι. και γι’ αυτό απευθύνθηκε (ο ΕΟΔΥ) σε τρίτο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση.

■ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ…
«Εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στο παρεχόμενο κλινικοεργαστηριακό έργο του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, το οποίο τιμά το τμήμα μας με το υψηλό επιστημονικό του επίπεδο. Κάθε είδους υπόνοια να μείνει καμιά από τους ανθρώπους του Εργαστηρίου στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη χρωστάμε», λένε από το Πανεπιστήμιο βάζοντας γυαλιά σε κάποιους σκιτζήδες που στελεχώνουν ομάδες διεξαγωγής τέτοιων τεστ!

❖ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ…
Μ’ ένα στόμα οι ειδικοί στο χώρο της υγείας μιλούν για τεράστια αξιοπιστία στα μοριακά τεστ σε αντίθεση με εκείνα τα ράπιντ τεστ που κάποιες «κουτσουκέλες» μπορούν να τις κάνουν που έχουν σχέση με την παρτίδα, τις καιρικές συνθήκες, τους τρόπους φύλαξης και κυρίως την γνώση της εξέτασης και αν το προσωπικό είναι το κατάλληλο για τέτοιου είδους πράξεις.

❁ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ…
Από την πλευρά του ο ΕΟΔΥ και ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε, αποφάσισε να αλλάξει τακτική διενέργειας τεστ στην Κακαβιά, η οποία είναι ένας κόμβος πήγαινε – έλα με την γειτονική χώρα που δεν είναι στα καλύτερά της και από απόψεως πανδημίας. Για αντιμετώπιση της πανδημίας να μη γίνεται λόγος στην Αλβανία, η οποία βρίσκει αποκούμπι την χώρα μας και κυρίως τα νοσοκομεία της Ηπείρου!

■ ΑΠΕΙΛΗ Ή ΑΔΥΝΑΜΙΑ;
Είπαν από τον ΕΟΔΥ ότι δεν θα διενεργούν τεστ στους εργαζόμενους στην Κακαβιά, όμως δεν εξήγησαν τον λόγο. Να υποψιαστούμε ότι θέλουν να τους εκδικηθούν επειδή έδωσαν διάσταση στο όλο ζήτημα ή επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες των συνεργείων; Επ’ ευκαιρία, τι και πόσο επιστημονικό στελεχιακό δυναμικό διαθέτει ο ΕΟΔΥ στην πύλη εισόδου – εξόδου που είναι η Κακαβιά;

❖ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ!..
Ωστόσο, στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα πρωτίστως, ύστερα από δύο μήνες έξαρσης της πανδημίας, έχει πέσει τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων, κινούμενος σε μονοψήφια νούμερα. Αυτοί οι ρυθμοί ανακουφίζουν και τον χώρο της υγείας με τα νοσοκομεία να διαθέτουν κενές κλίνες για περίθαλψη…

❁ ΜΟΝΑΞΙΑ…
Είπαμε, αυτά τα Χριστούγεννα είναι τα Χριστούγεννα της απόλυτης μοναξιάς και μόνο όπου υπάρχουν μεγάλες υποχρεώσεις θα γίνονται υπερβάσεις τέτοιες που δεν θα υπερβαίνουν τη σφαίρα της προστασίας της υγείας. Τα περί αστυνόμευσης σπίτι – σπίτι του Χρυσοχοΐδη μόνο ως φάρσα μπορούμε να τα εκλάβουμε, διότι διαθέτουμε την κοινή λογική της γνώσης των κινδύνων από τον κορωνοϊό ο οποίος έδειξε ότι δεν αστειεύεται.

■ ΤΑ… ΤΕΡΑΤΑ!
Τέρατα μόρφωσης ορισμένα στελέχη και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά τον εκλιπόντα κύριο Σβώλο ήλθε προχθές ο επιδειξίας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς… ξεβρακώθηκε στα έδρανά του στη Βουλή και έκανε την «βουλεύτρια» Σουλτάνα Ελευθεριάδου να γίνει «Τουρκάλα» από θυμό και να τον κάνει… πέντε παράδες!

❖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ!
Βουλευτής της Καβάλας η Σουλτάνα, έχει διακριθεί πολλάκις για την επιστημοσύνη της και την άρτια γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας των εννοιών και κάθε τόσο διασκεδάζει αναγνώστες και ακροατές. Επιδειξίας ο πρωθυπουργός κατά την Σουλτάνα της Καβάλας επειδή επιδεικνύει τα πλούτη της οικογένειάς του καθώς επίσης και η σύζυγος του Μαρέβα, η οποία δεν χάνει ευκαιρία κι’ εκείνη να γίνει επιδειξίας. Μαζέψου κυρά μου, της φωνάζει ο προεδρεύων Κακλαμάνης κι’ εκείνη να επιμένει στον πόλεμο ενάντια στα πλούτη του Κυριάκου, τα οποία είχε βγάλει και τα επεδείκνυε και τόσο πολύ κοκκίνιζε από την ντροπή της η Σουλτάνα.

❁ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΗΣ!...
Μήπως ήθελες κάτι άλλο να πεις, επαναλαμβάνει ο Κακλαμάνης μ’ εκείνη να γίνεται ένας νέος Μπαμπανιώτης που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του στα γλωσσικά. Είναι επιδειξίας, το λέω και το εννοώ και δεν το αλλάζω, επιμένει η Σουλτάνα και ανάγκασε τον προεδρέυοντα να της ανοίξει το στόμα, να της βγάλει την γλώσσα έξω και να της το τοποθετήσει ανάκατα σύμφωνα και φωνήεντα δημιουργώντας την λέξη επιδειξιομανής, την οποία φάνηκε να την ακούει πρώτη φορά η Σουλτάνα! Αν και μπήκε στον κόπο ο Κακλαμάνης να της κάνει μαθήματα τρίτης τάξεως δημοτικού κάνοντας διαχωρισμό των εννοιών επιδειξίας και επιδειξιομανής, εκείνη τον χαβά της! Τελικά τα βρήκα, όμως για μία στιγμή η Σουλτάνα της Καβάλας νόμισε ότι βρίσκεται στο λόφο Φιλοπάππου και έκανε λόγο για επιδειξία. Η ίδια φωστήρας της ιστορίας, χρέωσε στην δεξιά τον Αλ. Σβώλο, την οποία τόσο πολύ ενίσχυσε!

❖ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ…
Αποκάλεσε κύριο τον Σβώλο, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος αναχώρησε προς αιωνίους μονάς το 1958 και έπαψε έκτοτε να αποκαλείται κύριος αν κι αυτός ουδέποτε αποκλήθηκε κύριος καθότι η προσφώνηση στις τάξεις του ΚΚΕ ήταν σύντροφος! Αλλά που να γνωρίζει τέτοιου είδους λεπτομέρειες ο στρατός του ΣΥΡΙΖΑ που στις τάξεις του κάνουν κουμάντα στην καθοδήγηση οι Καρανικαίοι!

❁ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ…
Έτερον αγλάισμα του ΣΥΡΙΖΑϊκού στρατού που απασχόλησε την επικαιρότητα αυτές τις μέρες ήταν η άγαμη θυγατέρα που αποκάλυψε ότι απόκτησε δύο διαμερίσματα στο Λονδίνο για να έχει για μία ώρα δύσκολη! Αυτή που αγάπησε σφόδρα την αριστερά αλλά ακουμπούσε το κεφάλι στον καπιταλισμό, τον οποίο τόσο πολύ… σιχάθηκε από γεννησιμιού της.

■ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!
«Κάναμε χρυσές δουλειές τις εποχές τις χρυσές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Εγώ και ο άντρας μου κονομούσαμε τότε για να έχουμε σήμερα την δυνατότητα να βγάζουμε την γλώσσα στην ελληνική κοινωνία που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όπως – όπως», είπε στο περίπου…

❖ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ…
Μην ξεχάσω να σας πω ότι όλα αυτά τα αποκάλυψε η Ελένη Ακρίτα μετά την αποπομπή της από το συγκρότημα πρώην Λαμπράκη νυν Μαρινάκη παριστάνοντας την ηρωΐδα, διασκεδάζοντας την απομάκρυνσή της με την μέθοδο της λογοκρισίας!

❁ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
Σιγά μην κάνουμε εμβόλια, έλεγαν μέχρι προχθές οι αντιρρησίες εμβολιασμού όσο έβλεπαν ότι μπορεί να έλθουν εκατομμύρια δόσεις για εμβολιασμό και των Ελλήνων. Μόλις έμαθαν ότι τα εμβόλια που θα έλθουν στην Ελλάδα σε πρώτη φάση θα είναι 300.000 τεμάχια η οποία ισούται με 150.000 εμβολιασμένα άτομα, καθότι δύο δόσεις ανά άτομο, άρχισαν τις κατάρες ενάντια στην κυβέρνηση γιατί είναι τόσα λίγα τα εμβόλια και μ’ αυτά ποιος θα πρωτοεμβολιαστεί; Αυτό ήταν το μεγάλο παράπονο.

■ ΤΟ «ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΟ»!
Καπετανάτο σηκώνουν τέσσερις δήμαρχοι ενάντια στην ένταξη στους ΣΜΑ, κάτι που φέρνει σε δυσχερή θέση τους ίδιους και τους πολίτες των δήμων τους οι οποίοι θα υποχρεωθούν σε αύξηση τελών. Αυτό το καπετανάτο τους το γνωστοποιούν στην διοίκηση της ΕΕΤΑΑ (ας μου θυμίσει κάποιος τον πρόεδρο. Κάτι μου θυμίζει). Οι «καπετανάτοι» δήμαρχοι είναι Μιχάλης Πλιάκος, Γιάννης Σεντελές, Κώστας Καψάλης και Γιώργος Σουκουβέλος. Φυσικά, εκείνο που τους βαραίνει είναι το τεράστιο κόστος των 38 εκατ. Ευρώ που θα στοιχίσει η αποκομιδή – μεταφορά των σκουπιδιών ολόκληρης της Ηπείρου που έχει δρομολογήσει ο περιβόητος ΦΟΔΣΑ! 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.