ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ…
Ακούστε τώρα την κομματική συνδικαλιστική σπέκουλα ανθρώπων που είναι επαγγελματίες του είδους και ψάχνουν για «πτώματα» όπως οι ύαινες για να ουρλιάζουν! Μόλις πληροφορήθηκαν τα θετικά κρούσματα στην Κακαβιά, βγήκαν φάτσα – μπάλα οι συνδικαλιστοπατέρες από την εποχή του ΠΑΣΟΚ του Αντρέα ακόμη να κερδίσουν πόντους ποντάροντας στον πόνο και στον φόβο των ανθρώπων που ένα σοκ το υπέστησαν όταν τους ήλθε κατακέφαλα η θετική διάγνωση!

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ…
«Τα λέγαμε εμείς αλλά δεν μας άκουγαν», είπαν μ’ ένα στόμα οι συνδικαλισταράδες που όμως όσο καιρό το πολεμούσαν κάποιοι από μας, εκείνοι έκοβαν βόλτες στα ΣΥΡΙΖΟμαζώματα πότε για το Πολυτεχνείο, πότε για τους Γρηγορόπουλους, ποτέ όμως για, το πως λειτουργούν οι είσοδοι και έξοδοι από και προς Αλβανία.

ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ…
Δεν παίζει κανείς με τον πόνο, και την αγωνία για τη ζωή του άλλου. Κι’ όμως αυτό γίνεται κατά κόρον παλαιόθεν σ’ αυτό τον τόπο και θεωρούν κάποιοι ότι είναι άτρωτοι και είτε παίζουν, είτε εμπαίζουν με ζωές και τύχες ανθρώπων. Κι’ όμως, μια ζωή στο συνδικαλιστικό κουρμπέτι με την ευθύνη των ίδιων των συναδέλφων τους που προχθές κατόπιν «εορτής» βγήκαν στο μεϊντάνι για να καταγγέλλουν τους υπεύθυνους που δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

ΑΠΟΠΑΙΔΟ;
Εδώ μπαίνει κι άλλο ένα ερώτημα και όποιος θέλει ας δώσει απάντηση. Η Ήπειρος είναι απόπαιδο και δεν έχει κάποιον να νοιαστεί γι’ αυτή; Τρία τελωνεία έχει στα σύνορά της, εκ των οποίων δύο (Μέρτζιανη – Μαυρομάτι) είναι κλειστά, ενώ της Κακαβιάς ορθάνοιχτο σε κάθε είδους «πλιάτσικο». Οι άνθρωποι, που εργάζονται εκεί τελωνειακοί – αστυνομικοί είναι οι πρώτοι που διατρέχουν τους πάσης φύσεως κινδύνους και είναι οι πρώτοι που απολογούνται στις «στραβές» όταν αυτές συμβαίνουν.

❁ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ!
Εκεί που καθόμουν στην ακροθαλασσιά και απολάμβανα τα πεντακάθαρα νερά των ακτών του Σουνίου και εκεί που έτρωγα την καθαρισμένη τσιπούρα από τα γκαρσόνια της ψαροταβέρνας, νάσου κι’ εμφανίζεται, ένας τύπος, άγνωστος. Επειδή είσαι καλό παιδί και επειδή εργάζεσαι σκληρά κι επειδή τώρα δεν είσαι πρωθυπουργός και για να μη ταλαιπωρείσαι, σου νοικιάζω το σπίτι για τρία χρόνια με 500 ευρώ το μήνα, άρα 6.000 το χρόνο. Εκεί που πλήρωνα 3.600 τους τρεις μήνες είπα καλύτερα 18.000 στα τρία χρόνια και αποδέχτηκα την πρόταση. Κάπως έτσι εξομολογήθηκε στον Παπαδάκη στο μοναστήρι του ΑΝΤ1 ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης για να πάρει άφεση αμαρτιών από τον ιερομόναχο π Γεώργιο που βρίσκεται στο μετόχι «αριστεράς» καμιά πενηνταριά χρόνια.
 ■ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ…
Δέκα χρόνια ήταν παρατημένη η βίλα των 141 μ2 και ο ιδιοκτήτης της ζητούσε 1,2 εκ. για να την πουλήσει, όμως δεν βρίσκονταν πρόθυμος. Είπε λοιπόν να βάλει πλάτη ο Αλέξης για να έχει ένα εισόδημα ο «Ιταλός» στους δύσκολους καιρούς, τον οποίο εντελώς τυχαία γνώρισε ο τ. πρωθυπουργός σε μια ταβέρνα όπου έτρωγε και με τον οποίο καμία σχέση πριν δεν είχε, ούτε προφανώς με άλλο συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη.
 ❖ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ…
Αλήθεια, πώς βρήκε το θράσος και το θάρρος ένας «άγνωστος» κάτοικος του Σουνίου να πλησιάσει τον πρώην πρωθυπουργό να του κάνει μία τόσο φθηνή πρόταση για ένα τόσο φθηνό εξοχικό; Όταν ο Αλέξης ήταν μαθημένος να πλερώνει ακριβά στο φιλόξενο εξοχικό του εφοπλιστή μεσολαβούντος του μίστερ DΗΙ του οποίου το πλεούμενο βολτάριζε επί πρωθυπουργίας του; Δεν θέλω να πιστέψω ότι και στην περίπτωση του φτωχικού των 141 μ2 ήταν μεσολαβητής ο μίστερ DΗΙ.
 ❁ Η ΑΤΖΕΝΤΑ…
Για ν’ αλλάξει η ατζέντα της ατζέντας, έκανε μία ρηξικέλευθη πρόταση ο Αλέξης για να ‘χαμε να λέγαμε. Πρότεινε τετραήμερη εργασία και 37 ώρες δουλειάς με τον ίδιο μισθό! Εγώ προτείνω να μη δουλεύει κανείς, να διπλασιαστούν οι μισθοί και να πάμε όλοι στα Σούνια, στις Κέρκυρες, στις Μυκόνους, στις Σαντορίνες να νοικιάσουμε εξοχικά με 1000 ευρώ το μήνα!
 ■ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
«Οι αστυνομικοί είναι τα πιο μισητά πρόσωπα στην κοινωνία. Ντρέπονται τα παιδιά τους να λένε ότι οι γονείς τους είναι αστυνομικοί!» Το ξεστόμισε ο τιτανοτεράστιος, πανμέγιστος πολιτικός γυρολόγος Γιάννης Ραγκούσης επειδή του κάθονται στο λαιμό οι αστυνομικοί επειδή δεν είναι των γούστων του και των προδιαγραφών του.
 ❖ Η ΣΤΗΡΙΞΗ…
Τα λέει αυτά ο Ραγκούσης στη Βουλή κι επειδή έγινε της ΕΛΑΣ το πανηγύρι μπήκε στη μέση η ΑΥΓΗανή να τον στηρίξει γράφοντας ότι δεν ήταν αυτό που ακούσατε και καταλάβατε, αλλά ότι η δεξιά από την δεκαετία του ’50 και του ’60 μέχρι τώρα έκανε τα παιδιά των αστυνομικών να ντρέπονται να λένε ότι είναι παιδιά τους!
 ❁ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ;
Πήγε να τα μαζέψει ο πρώην δήμαρχος Πάρου, πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ, πρώην υποψήφιος πρόεδρος ΚΙΝΑΛ και νυν «γενίτσαρος» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή του Αντρέα και της Μιμής, τυγχάνει της προστασίας των αστυνομικών που τα παιδιά τους δεν ντρέπονται που έχουν γονείς αστυνομικούς, αλλά που οι γονείς τους προστατεύουν από την «αγάπη» του λαού τέτοια πολιτικά πρόσωπα!
■ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ…
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τον Γιάννη Ραγκούση που από πρασινοφρουρός εν μία νυκτί μετατράπηκε σε ΣΥΡΙΖΟφρουρός ξεπουλώντας ιδέες, αξίες και κυρίως φτύνει κατάμουτρα μία ολόκληρη εργατική τάξη όπως είναι το σώμα της ΕΛΑΣ που βάζουν το κεφάλι στο ντορβά για να κινείται και να κοιμάται ο Ραγκούσης ήσυχος και να κάνει τέτοιου είδους σκέψεις και να τις μεταφέρει στη Βουλή με το πρόσχημα ότι τα είπε αυτά προς το συμφέρον των αστυνομικών.
 ❖ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ…
Δεν γίνομαι εγώ συνήγορος των ΕΛΑΣιτών διότι κάποια γραμμάτια ανεξόφλητα τα έχουμε με κάποιους από δαύτους από παλιά! Αλλά εάν συλλήβδην ένας κλάδος διασύρεται κατά τον πιο χυδαίο τρόπο δεν μπορεί να μην τον σχολιάσεις. Άντε τώρα να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες αστυνομικούς ο κ. Ραγκούσης όπως απαιτούν τώρα τελευταία οι βουλευτές να ζητούν συγγνώμη οι δημοσιογράφοι αν ξεφύγουν κάποια στιγμή από τα «μετρημένα»!
 ❁ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ!
«Ντροπή σου πολιτικέ γυρολόγε. Άλλοι θα ντρέπονται που δεν σε μαζεύουν». Ήταν η απάντηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β.Α. Αττικής Κ. Τσουμάνη, που κάποια σχέση με τους Σαρακατσαναίους της Ηπείρου θα έχει. Βέβαια, υπήρξαν πολλά παιδιά αστυνομικών που περιποιήθηκαν τον Ραγκούση δεόντως και που κάποια απ’ αυτά τόνισαν πως εκείνα δεν ντρέπονται για τους γονείς, αλλά είναι πολλοί εκείνοι που ντρέπονται που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Ραγκούση! Από συνδικαλιστές Ηπείρου της ΕΛΑΣ καμιά ενόχληση;
 ■ ΤΟ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΜΑ…
Τα πιο πολλά τα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Βασίλης Ντούμας, ο οποίος καταχέριασε για τα καλά τον πρώην και επί ΠΑΣΟΚ προϊστάμενο υπουργό του και ο οποίος χαρακτήρισε «εμετό» προκαταλήψεων τα όσα ξεστόμισε κατά των ειδικών φρουρών που φανερώνει κρυφό φετίχ και που δεν σέβεται τις μνήμες των νεκρών αστυνομικών που έπεσαν κάνοντας το καθήκον τους. Επίσης, του θύμισε του Ραγκούση τις προσλήψεις της 7ης σειράς κατάταξης επί υπουργείας του στο Εθνικής Άμυνας στην Μνημονική κυβέρνηση Παπαδήμου που κι’ αυτά ελληνόπουλα είναι και που δεν έγιναν Ραγκούσηδες!
 
❖ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ…
Στοχοποιημένος ο ΕΟΔΥ και όχι μόνο από την αποτελεσματικότητα των τεστ και την καταμέτρησή τους και η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν, για να βρεθεί εκτεθειμένη από τα τέστ που έγιναν στην Κακαβιά το προηγούμενο ΣΚ, όπου έγινε της… Κακαβιάς το κάγκελο και ένα σωρό κόσμος έτρεχε και δεν έσωνε!
 ❁ ΟΙ… ΘΕΤΙΚΟΙ
Γίνονται τεστ σε τελωνειακούς και αστυνομικούς και βρίσκονται 10 θετικοί, τρεις τελωνειακοί και επτά αστυνομικοί! Τότε αρχίζει αγώνας δρόμου και σωτηρίας πρώτα από τους θετικούς, ύστερα από τις οικογένειες και φυσικά σε όλους τους περίγυρους! Όλοι έτρεχαν να «κρυφτούν» αναμένοντας την σειρά τους για εξέταση για ν’ αποφύγουν τα χειρότερα.
 ■ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ
Η αναστάτωση κράτησε όλη την ημέρα του Σαββάτου μέχρι που οι «θετικοί» ειδοποιήθηκαν να επαναλάβουν τεστ μοριακό αυτή την φορά. Η αγωνία χτύπησε κόκκινο μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή όπου βγήκε… λευκός καπνός από την Κακαβιά κατά τον οποίο και οι δέκα «θετικοί» ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό! Κάποιο λάθος έγινε είτε εκείνων που διενήργησαν τα τεστ, είτε τα ράπιντ τεστ ήταν ληγμένα! Εκτός κι’ αν όλοι όσοι είχαν την ευθύνη διενέργειας των τεστ ήταν ακατάλληλοι, οπότε θα πρέπει εκείνοι να θεωρηθούν… ληγμένοι!
 ❖ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ…
Η ανευθυνότητα σε τέτοιους καιρούς και τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να γίνεται επάγγελμα σε χέρια ερασιτεχνών του είδους. Δεν μπορείς να στέλνεις στον «αγύριστο» δεκάδες ανθρώπους επειδή δεν γνωρίζεις το αντικείμενο ως έπρεπε και δεν αναφέρομαι μόνο στους εκτελεστές της τελευταίας πράξης που είναι το τεστ, αλλά από κει που ξεκινάει η διάθεση των ράπιντ τεστ, βάσει των οποίων το υπουργείο Υγείας προσαρμόζει την πολιτική του και η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις.
 ❁ ΤΑ… ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!
Έχουμε πολύ καιρό που γράφουμε στον «Π.Λ.» και λέμε από την ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για το πως λειτουργεί η κατάσταση στην εποχή του κορωνοϊού! Συνεχώς ανακοινώνονται μέτρα τα οποία τελικά έχουν καταντήσει… χιλιόμετρα προς τα Τίρανα μέσω Αργυροκάστρου και Αθήνα μέσω Ιωαννίνων. Ακόμη κι ένα έρμο μηχάνημα θερμομέτρησης εκεί στην Κακαβιά που είχε τοποθετηθεί από το καλοκαίρι το είχαν παρατήσει να μετρά θερμοκρασία ανθρώπων τον χειμώνα!
Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.