ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΩΔΩΝΗ…
Κάτι καινούργιο σχεδιάζει η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κάτι που υποστηρίζει έμπρακτα την ηρωική ομάδα των κτηνοτρόφων που την εμπιστεύονται από την ημέρα που πρωτοάνοιξε την αγκαλιά της στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και που άλλαξε τα δεδομένα αφήνοντας στην μπάντα τα μπατζαριά!

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!..
Πρωτοπόρα η ΔΩΔΩΝΗ σε όλους τους τομείς, καταφέρνει να υπηρετεί τα συμφέροντα πρώτα των ίδιων των κτηνοτρόφων της Ηπείρου και στη συνέχεια να δημιουργεί προϊόντα μόνο με γάλα ντόπιο και όχι εισαγόμενο όπως γίνονταν κατά κόρο μέχρι την σύσταση της Διεπαγγελματικής. Από τότε που καταργήθηκαν τα βαπτίσια του Βουλγάρικου ως Ελληνικού γάλακτος οι «νονοί» λιγουρεύονται το Ηπειρώτικο γάλα και έχουν αρχίσει την επίθεση φιλίας χωρίς να βρίσκουν αντίκρισμα στους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους, όπως τουλάχιστον προσδοκούσαν! Το καινούργιο που φέρνει η ΔΩΔΩΝΗ στους κτηνοτρόφους δεν αφήνει πολλά περιθώρια γι’ αρπαχτές από κείνους που ανακάλυψαν όψιμα τον Ηπειρωτικό πλούτο.

❁ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ!..

Συνεννόηση καραμούζα! Δεν έμενε στο Σούνιο αλλά έμενε και δεν έμενε αλλά μετά δεν έμενε συνέχεια διότι έμενε με ενοίκιο στην Κυψέλη και δεν αγόρασε ιδιόκτητο στο Σούνιο αλλά νοίκιασε ένα τριάρι 71 μ2 και άλλα τόσα υπόγειο, σύνολο 140 μ2 με 500 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια και 900 ευρώ τον τέταρτο χρόνο, δηλαδή όσα πλήρωνε από το 2015 στο εξοχικό του Μαρτίνη, που όμως αυτός το είχε νοικιάσει στον Κ. Γιώτη ο οποίος το «νοίκιαζε» στον Αλέξη, που όμως τώρα δεν είναι αυτό που νοίκιαζε πριν για εξοχικό και που σαν πρωθυπουργός πλήρωνε 1200 ευρώ το μήνα και που τώρα ως αντιπολίτευση πληρώνει 500 ευρώ κι άμα σε τρία χρόνια ξανα γίνει πρωθυπουργός θα ξαναπληρώνει 900 ευρώ, διότι τότε θα ξανα έχει παράδες και θα μπορεί να τα βγάζει πέρα σε 70 μ2, ενώ πριν με τα 1200 ευρώ νοίκιαζε 140 μ2! Δεν καταλάβατε; Δεν πειράζει και τώρα 140 μ2 θα έχει και μάλιστα μ’ ένα στρέμμα περίβολο!

■ Τ’ ΑΚΙΝΗΤΑ  ΚΥΡΙΑΚΟΥ…
Κι’ ο Κυριάκος που δεν ξέρει που τα έχει και πόσα ακίνητα έχει; Εδώ και τώρα να μας πει που τα βρήκε! Είναι η απάντηση με ερώτηση από το Τσιπρέϊκο αφού στο παιχνίδι μπήκε και η αδελφή Αλέξη. Ναι, αλλά ο Κυριάκος δεν δήλωσε ποτέ αριστερός και φτωχούλης. Αυτό είναι που ενοχλεί! Ναι, αλλά ο Κυριάκος που έχει δανεισμό και χρωστάει, ξαναλένε για να τα εμπεδώσει το πόπολο που καθοδηγείται από Βαξεβάνηδες και συν αυτούς!

❖ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!
Επ’ ευκαιρία, ο Κώστας Βαξεβάνης του Documento τον άρπαξε τον κορωνοϊό του και ούτε πέρασε καλά και μακάρι να το ξεπεράσει και να επιστρέψει στα αλώνια μαρμαρένια ή μη, για να δίνει μάχες. Άλλο η πολιτική και η δημοσιογραφική τέχνη κι’ άλλο η υγεία, η οποία είναι το ύψιστο αγαθό και μια ζωή όλοι μας παλεύουμε για να την προστατέψουμε παντοιοτρόπως. Περαστικά, Κώστα!

❁ ΤΟ ΛΑΘΟΣ…
Ήταν λάθος μου που δέχτηκα να φωτογραφηθώ χωρίς μάσκα στην ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, είπε ο Κυριάκος στον ALPHA και ζήτησε συγνώμη για το λάθος μήνυμα που πέρασε στην κοινή γνώμη. Λάθος του Κυριάκου, μαγκιά του Βαξεβάνη που εξασφάλισε φωτογραφία από τους μοτοσυκλετιστές της Πάρνηθας που εντελώς τυχαία βρέθηκαν μπροστά στον Κυριάκο, που εντελώς τυχαία βρέθηκε η φωτογραφία στα χέρια του Βαξεβάνη, που μόνο τυχαία δεν την έκανε πρωτοσέλιδο και την έκανε φέιγ βολάν στα χέρια των ΣΥΡΙΖΟπουλων!

■ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ…
Ας μείνουμε στο εξοχικό του Σουνίου του Αλέξη που για τρία χρόνια θα πληρώνει 500 ευρώ ενοίκιο, δηλαδή 18.000 ευρώ σύνολο, το οποίο με ΦΠΑ φτάνει στα 20.000 ευρώ, που εντελώς τυχαία ισούται με το ποσό που κόστισε η ανακαίνιση!

❖ ΑΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…
Ακούστε και τούτο! Αν ο Αλέξης είχε αγοράσει το ακίνητο 1,2 εκ ευρώ οσο το πουλούσε ο ιδιοκτήτης, τότε κάντε λογαριασμό σε πόσους μήνες, πόσα χρόνια, πόσες δεκαετίες θα εισπράξει το 1,2 εκατ. με 500 ευρώ ενοίκιο το μήνα. Απλές σκέψεις και μαθηματικές πράξεις που με παραπέμπουν στο κολοκύθια στο πάτερον – αν υποψιαστώ τον ιδιοκτήτη του ακίνητου που είναι από Παπαδάτες!

❁ ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕ!..
Από την άλλη μεριά, να συγχαρώ τον μπαγάσα τον Αλέξη για την διαπραγμάτευση που έκανε για το 500άρι ενοίκιο στα τρία πρώτα χρόνια. Αυτή η επιμονή και αυτή η διαπραγμάτευση μας φέρνει στο νου αυτή την 17ωρη το 2015 στις Βρυξέλλες, που αν θυμόσαστε είχε βγάλει έρπητα ζωστήρα από την πίεση. Τούτη την φορά φαίνεται να ήταν αρκετά ανώδυνη…

■ Ο ΤΥΠΟΣ… ΦΤΑΙΕΙ!
Δέστε όμως και τούτο. Εγράφη είδηση στον Αθηναϊκό τύπο, αναπαράχτηκε από όλα τα ΜΜΕ αυτή η επιτυχής πράξη του τέως πρωθυπουργού κι αφού πήρε διαστάσεις πολιτικές με την ΝΔ να πρωτοστατεί ζητώντας λεπτομερή ενημέρωση, τι λέτε ότι έγινε; Έστειλε εξώδικο στους δημοσιογράφους που σήκωσαν το θέμα και ζητά την ταπείνωσή τους, αλλιώς αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν!

❖ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ…
Έκατσα και διάβασα το εξώδικο προς τον συμπατριώτη Γιώργο Παπαχρήστο και είδα ότι ήταν καρμπόν με κάτι άλλο που είδα τώρα τελευταία! Προφανώς τα περί ελευθερίας του τύπου φτάνουν μέχρι εκεί που μπαίνει κανείς στα άδυτα! Η απειλή των αγωγών είναι ψωμοτύρι στην κάθε είδους εξουσία, η οποία δέχεται τους ελέγχους των εξουσιών στους άλλους, όχι όμως στην δική τους. Δεν πρέπει να μάθει ο λαός πως ζούσε και τι έκανε το παιδί που από την Γκράβα έγινε ένοικος Μαξίμου και τώρα κάτοικος βίλας 140 μ2 στο Σούνιο, λίγα μέτρα από την παραλία. Φαίνεται πως έχουμε περάσει στην εποχή των εξώδικων διότι η κριτική είναι άσχημο σπορ!

❁ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΚΟ!
Κοιτάζω στο γήπεδο και τα παιδιά δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους και κινδυνεύουμε με ήττα, γυρίζω στον πάγκο και είναι οικτρός; Θα κάνω μπαλώματα ώσπου να τελειώσει ο αγώνας. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε την προηγούμενη Δευτέρα ο «προπονητής» του δήμου Ιωαννιτών δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ όταν αποκάλυπτε αδυναμίες στελέχωσης.

■ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…
Το πρωτάθλημα της S.L που είναι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ακόμη στην αρχή του και πολλά παιχνίδια δεν έχουν κριθεί κι αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο δήμαρχος για να μην αφήσει περιθώρια για δικαίωση των επικριτών του στην αντιπολίτευση, που όταν είχαν και παίκτες και πάγκο, απλά ροκάνιζαν το χρόνο για να λήξει ο αγώνας χάνοντας αυγά και καλάθια!

❖ ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ!
Αν δεν έχει πάγκο ο κ. Ελισάφ, πρέπει πάραυτα να βγει στην πιάτσα να βρει παίκτες χρήσιμους κι όχι φιλαράκια που την έχουν δει πλιάτσικο τινές εξ’ αυτών.

Για να γίνει δήμαρχος ο ίδιος δεν έφτανε η μικρή παρέα και γι’ αυτό έγιναν «δανεισμοί» από άλλες ομάδες που και ήξεραν και μπορούσαν να παίξουν μπάλα. Τον δρόμο τον έδειξαν οι 25 μ’ επιστολή τους, οι οποίοι επεσήμαναν νωρίς τους κινδύνους που παραμονεύουν για να χαθεί η κατηγορία.

❁ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ…
Αν το στοίχημα του κ. Ελισάφ ήταν να γραφτεί το όνομά του στον πίνακα των διατελεσάντων δημάρχων στην πόλη των «θρύλων» αυτό το έχει πετύχει. Αν όμως ο ίδιος έχει βάλει στοίχημα να γράψει ιστορία βάζοντας των σφραγίδα του στο Δήμο με έργα, τότε πρέπει να έχει αρχίσει να τρέχει από… προχθές!

■ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ…
Αυτή την αδυναμία που είδαμε από τον δήμαρχο στον απολογισμό έργου που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, δεν την εισέπραξαν και θετικά οι συμπολίτες και τα μουρμουρητά άρχισαν να πληθαίνουν. Σ’ αυτή την αδυναμία του δημάρχου ήλθε να προστεθεί η ομολογία αδυναμίας του προέδρου της μεγαλύτερης επιχείρησης του Δήμου, της ΔΕΥΑΙ, που κι εκείνος δεν έκανε όσα έπρεπε. Κάπου εκεί έρχεται και η παραίτηση Λυκογιώργου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει διότι ο Μ. Ελισάφ είναι κλεισμένος στον κόσμο του περιστοιχιζόμενος από ομάδα συμβούλων και φίλων!

❖ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ!..
Λυπούμαστε που γινόμαστε δυσάρεστοι στον φίλο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, αλλά θεωρούμε χρέος να το κάνουμε όσο είναι νωρίς. Το «έχουμε ακόμη καιρό» δεν μπορεί να παίζεται για πολύ ακόμη στο δημαρχείο, διότι ο καιρός περνά και θα έλθει η εποχή των «ούπω καιρός» όπως γίνονταν στην εποχή της γεροντοκόρης του ανέκδοτου!

❁ ΜΟΝΟ… ΟΧΙ!
Ας μη τρίβει τα χέρια της η αντιπολίτευση στο Δήμο για τις αδυναμίες που παρουσιάζει η δημοτική αρχή στην άσκηση της εξουσίας. Είναι εκείνη που με το «καλημέρα» στα έδρανα της αντιπολίτευσης άρχισαν το «ΟΧΙ» σε όλα. Είναι εκείνη που είδε πεδίον δόξης λαμπρόν την άρνησην στην αποκομιδή των σκουπιδιών σε συνεργασία με ιδιώτες όπως επί ημερών τους γίνονταν. Είναι εκείνη που είπε όχι στην αλλαγή του φωτισμού τοποθετώντας LED που εκείνοι είχαν σχεδιάσει είτε ως δήμος, είτε ως περιφέρεια. Είναι οι ίδιοι που ως στελέχη του ΦΟΣΔΑ σιωπούν φορτώνοντας τον μεγάλο όγκο μεταφοράς των σκουπιδιών στα δημοτικά τέλη των Γιαννιωτών.

■ Η ΕΠΙΛΟΓΗ…
Ολόκληρη φασαρία από την πρώην και την νυν δημοτική αρχή για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της κεντρικής πλατείας. ΟΧΙ σ’ αυτό το έκτρωμα (δικός μου χαρακτηρισμός) η άποψη της Δ.Α. για να έλθει τώρα να το αποδεχτεί και ας πάει και το παλιάμπελο! Έκαναν κουβέντα με τους αρχιτέκτονες που είχαν αναλάβει και είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό και πείστηκαν για την ορθότητα της «μαύρης Πλατείας» (δικός τους παλιός χαρακτηρισμός)!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.