ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…
Δέκα χρόνια παρατημένο το πάρκο Πυρσινέλλα, το οποίο κάποια στιγμή πήγε να χαθεί από περιουσιακό στοιχείο διότι δέκα χρόνια ουδείς ασχολήθηκε. Δεν είχε φροντίσει η Δ.Α. Ν. Γκόντα να το περάσει στο κτηματολόγιο ήταν η κατηγορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής για να καλύψει την αδιαφορία της μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι και επί δημαρχίας Τάσου Παπασταύρου και επί δημαρχίας Ν. Γκόντα δύο φορές είχε δηλωθεί το εν λόγω κληροδότημα στο κτηματολόγιο πάνω στις οποίες πάτησαν και επανήλθε στο Δήμο η έκταση. Όλα τα παραπάνω ως ένα μικρό φρεσκάρισμα της μνήμης αρκετών αμνήμονων που συνέδεσαν το πέρασμά τους από την Δ.Α. χωρίς ένα μεγάλο έργο στο ενεργητικό τους στην πόλη μας.

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ…
Μία επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού βρίσκεται ακόμη στο ΘΑ, διότι από το 2013 που έγινε ο διαγωνισμός ακόμη να πραγματοποιηθεί το έργο. Έχει εμπλακεί στα γρανάζια των εργολάβων οι οποίοι μεταξύ τους δεν τα έχουν βρει και ο ένας βγάζει τα μάτια του άλλου! Μέσα σε τρία χρόνια ολοκληρώθηκε και λειτούργησε ο τριτοβάθμιος Βιολογικός ο οποίος έκτοτε αποτελεί την ασπίδα του περιβάλλοντος με πρώτο τον Καλαμά. Ως πόσο όμως ακόμη;

❁ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ…
Θέλει αρετή και τόλμη για ν’ ασκηθεί υπεύθυνη αντιπολίτευση και μάλιστα σε καιρούς που η χώρα μας μαστίζεται από πανδημία. Ούτε αρετή ούτε τόλμη διαθέτει η παρέα Τσίπρα που με την Τσιπριάδα της προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα σε μία φωτογραφία του πρωθυπουργού που τραβήχτηκε στα βουνά και τα ρουμάνια στα υψώματα της Πάρνηθας.

■ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ…
Στα βήματα της συγχωρεμένης ΑΥΡΙΑΝΗΣ ο νέος Γ. Κουρής ονόματι Βαξεβάνης άλλοτε ανταποκριτής του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στα Γιάννενα που φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο, έκανε πρωτοσέλιδο το «ατόπημα» του πρωθυπουργού της φωτογράφισής του με ποδηλάτες στο βουνό χωρίς να φορά μάσκα. Θύμα ο ίδιος της φιλοτιμίας του να μην αρνείται σέλφις σε κανένα, οποίος κι αν είναι αυτός.

❖ ΦΑΟΥΛ!..
Δεν λέω, φάουλ του πρωθυπουργού να φωτογραφηθεί αμάσκωτος σε περίοδο αυστηρής τήρησης των κανονισμών, αλλά από κει μέχρι το να επενδύει ένας πρώην πρωθυπουργός και τ’ ασκέρι του σε τέτοιο «έγκλημα» μόνο υπεύθυνη στάση κόμματος που κυβέρνησε τον τόπο δεν είναι αυτή και ούτε τους ξεσκαλώνει απ΄ την δεινή θέση στην οποία κατατάσσονται στις δημοσκοπήσεις.

❁ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ…
Πρόκειται, λένε, για συμψηφισμό της ξεμάσκωτης φωτογραφίας του Κυριάκου μ’ εκείνην του Τσίπρα στο κότερο της «συντρόφισσας» Παναγοπούλου ένα χρόνο πριν το γκρέμισμά του από την εξουσία και μία βδομάδα μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι! Πάνε να ισοφαρίσουν τις φωτογραφίες σε εντελώς διαφορετικά γήπεδα, σε εντελώς διαφορετικές εποχές, σε εντελώς διαφορετικές μάχες. Και όσο δεν του βγαίνει δημοσκοπικά, τόσο θα ψάχνουν για φωτογραφίες όπως εκείνη με τον Κ. Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές του 1985 όπου η ΑΥΡΙΑΝΗ τον παρουσίαζε εν μέσω δύο Γερμανών να είναι ο άμεσος συνεργάτης τους, ενώ ήταν στη διάρκεια δίκης του!

■ ΤΟ ΨΕΜΜΑ…
Πες – πες το ψέμα μέχρι να πιστέψεις κι εσύ ότι είναι αλήθεια (Λουίτζι Πιραντέλο) είναι τακτική όλων των Συριζόπουλων που είναι οι επαναστάτες του πληκτρολογίου οι άλλοτε 0,60 λεπτά λεγόμενοι και προσπαθούν να ισοφαρίσουν τον αγώνα ενώ χάνουν με 40 – 20! Προσπαθούν να παίξουν μπάλα με το τόπι που αγόρασαν με δανεικά κι αγύριστα και που έβαλε το κεφάλι του στο ντορβά ο σύντροφος Καλογρίτσας με τα αγροτόπια, ο οποίος τώρα τους κυνηγά διότι τον έχουν στείλει αδιάβαστο!

❖ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…
Αλλά ο Κυριάκος στις σέλφις είναι γαλαντόμος και δεν έδωσε και μεγάλη σημασία στην φωτογραφία στην Πάρνηθα. Ένας από τους συνοδούς του δεν υποψησιάστηκε ότι θα προκαλούσε με μία τέτοια φωτογράφιση, η οποία δεν θα έμενε μεταξύ τους αλλά θ’ ανέβαινε στα μέσα δικτύωσης, όπως τελικά κι έγινε. Δεν χρειάζονταν και πολύ μυαλό για να μην πέσει στο στόμα των διάφορων ΣΥΡΙΖΟπουλων που τώρα τελευταία κάνουν λόγο για εν συναίσθηση! Καραμέλα η εν συναίσθηση για ν’ αποδείξουν ότι κατέχουν την ελληνική γλώσσα και την πετούν όπου κι όπως βρεθούν!

❁ ΚΑΤ’ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ!
Οι ίδιοι που ενοχλήθηκαν από τον αμάσκωτο Κυριάκο, δεν είχαν ενοχληθεί όμως από το τσιμπούσι Πολάκη σε σπίτι και το αμασκάρευτο πρόσωπο του ίδιου του ντελικανή Σφακιώτη πολιτικού μπροστά στην πόρτα κλινικής νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid -19. Ναι αλλά ο Πολάκης δεν είναι πρωθυπουργός, θα μου πείτε, για ν’ απαντήσω ότι ο Κυριάκος δεν ήταν στην εντατική νοσοκομείου αλλά στα όρη στα ψηλά βουνά!

■ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δεν είπα αυτό που κατάλαβες και έπεσες θύμα παραπληροφόρησης με παρατηρεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρεβέζης Κώστας Μπάρκας αναφερόμενος σε σχολιασμό της στήλης σχετικά με την αντίρρηση που εξέφρασε σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας για την προβολή βίντεο στην Βουλή ανήμερα της γιορτής της Παναγίας και των Ενόπλων Δυνάμεων!

❖ ΟΧΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ!
«Δεν ενοχλήθηκα από την προβολή της εικόνας της Παναγίας. Προφανώς παρασυρθήκατε κι εσείς (;) και μου χρεώσατε λόγια που δεν είπα. Απλά επεσήμανα ότι στη χώρα μας υπάρχουν κι άλλοι πολίτες άλλων θρησκευμάτων», μας κάνει γνωστό ο βουλευτής Μπάρκας και μας παραδίδει μαθήματα ορθογραφίας ακόμη και πως αποκαλούνται οι κάτοικοι της Πρέβεζας, οι οποίοι είναι Πρεβεζάνοι και όχι Πρεβεζιάνοι όπως γράφτηκε στη στήλη!

❁ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!
Καθ’ ότι εκ’ μητρός Μπάρκας ο υπογράφων, δεν προτίθεμαι ν’ ανοίξω συναξάρια με τον εν λόγω, ο οποίος φαίνεται να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του και απάντησε όπως απάντησε και η οποία απάντηση φιλοξενήθηκε στην πλέρια φιλόξενη εφημερίδα μας, η οποία έχει δώσει μαθήματα δημοκρατίας από το 1957 μέχρι σήμερα και γι’ αυτό βρίσκεται στις πρώτες τρεις θέσεις αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας σ’ επίπεδο επαρχιακού τύπου όλης της χώρας.

■ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ…
Μας ευχαριστεί που εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν τα γραφόμενα και δεν μένουν αδιάφοροι όπως έκαναν παλιά επί εξουσίας τους που μας διάβαζαν αλλά μας… έγραφαν! Από την πλευρά μας, είτε έχουμε ή δεν έχουμε χιούμορ, θα κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ορθό, έστω και αν παρασυρόμεθα καμιά φορά από την επικαιρότητα η οποία τρέχει με τέτοια ταχύτητα που δεν την προκάνουμε όπως έλεγε ο Χαρ. Φλωράκης που ήταν αριστερός ορίτζιναλ!

❖ ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ…
Αν είχαμε χιούμορ θα παίζαμε σε επιθεωρήσεις για να γελάει το χειλάκι του νεοέλληνα και δεν θα μαύριζε η ψυχή του απ’ όσα έζησε επί ΣΥΡΙΖΑ και που και σήμερα τα πράγματα έχουν την δική τους μαυρίλα. Αυτή τη μαυρίλα προσπαθούμε να «διασκεδάσουμε» και κυρίως με όσα ζούμε καραντινιασμένοι όντες. Ωστόσο, όταν αποκτήσουμε το χιούμορ των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ θα γίνουμε Πολάκηδες, Καρανίκες, Φωτίου με τα γεμιστά, Φίληδες και τόσα άλλα Συριζόπουλα που μόλις δουν ματσούκι, ορμούν να ξεδιπλώσουν το δικό τους χιούμορ.

❁ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ…
Χιούμορ τότε με το ΜΑΤΙ που κάηκαν 102, χιούμορ και τώρα με τις Βουνάτσες που ζητούν κρεμάλες για την κυβέρνηση με τους νεκρούς της πανδημίας. Μπροστά στο τότε και στο σήμερα πρέπει να σιωπούμε για να μη χαλάσουμε ζαχαρένιες και να μάθουμε να μη λέμε Πρεβεζιάνοι αλλά Πρεβεζάνοι όπως ο ίδιος ο υπογράφων Πρεβεζάνος από τα περίχωρα Φιλιππιάδας όπως είναι οι Παππαδάτες που είναι η γενέτειρά μου! Όμως, για να δοκιμάσουμε τις γνώσεις του Κώστα θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγήσει την ονομασία της Πρέβεζας και, αν δυσκολευτεί, εδώ είμαι εγώ και ο φίλος πατέρας του Φάνης Μπάρκας, του οποίου την παρέμβαση επικαλεστήκαμε!

■ ΛΙΓΟ ΦΩΣ!..
Πέρασαν 14 μήνες από τότε που η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Ιωαννιτών για να δουν οι πολίτες κάτι να κινείται, σ’ επίπεδο δράσεων, αρχής γενόμενης από την καθαριότητα, η οποία ανατέθηκε σε ιδιώτες για ν’ αρχίσει η πόλη σιγά – σιγά να αποκτά εικόνα ευπρεπισμού. Μόλις προχθές ανακοινώθηκαν οι προτάσεις για έργα ανάπλασης δρόμου της πόλης και δημιουργία κόμβου σε διάφορα σημεία της, δράσεις που θα κάνουν τα Γιάννενα πιο σύγχρονα και πιο ανθρώπινα!

❖ ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ…
Σε ευπρεπισμό του πάρκου Πυρσινέλλα προχώρησε η Δημοτική Αρχή για να γίνει χώρος επισκέψιμος και να παίζουν κάποια επιδαπέδια παιχνίδια! Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος όμως με πικρία ανακοίνωσε και την απόρριψη του αιτήματος του δήμου περί παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο, το οποίο θα ενώνονταν με το πάρκο Πυρσινέλλα! Δεν το δίνει ο στρατός, είπε με λύπη του ο Μωυσής Ελισάφ.

❁ Η ΜΝΗΜΗ…
Επειδή εγώ θυμάμαι, ερωτώ τώρα τον Δήμαρχο κ. Ελισάφ μήπως θυμάται ποιοι ήταν εκείνοι που πολέμησαν την προσπάθεια αυτή που επί υπουργίας Κώστα Τασούλα στο Εθνικής Άμυνας είχε γίνει μεγάλος αγώνας για παραχώρηση του 62% και τότε δεν τους έφτανε και το ήθελαν όλο για να κάνουν κόντρα στην τότε δημοτική αρχή Ν. Γκόντα και να γίνει δήμαρχος ο Φ. Φίλιος;

■ ΤΟ… ΣΑΜΠΟΤΑΖ!
Σαμποταρίστηκε τότε η ΔΑ Ν. Γκόντα, η οποία έφτασε πολύ κοντά στην παραχώρηση των ¾ του στρατοπέδου Βελισσαρίου, το οποίο προορίζονονταν για μία «νέα πόλη μέσα στην πόλη». Φίλιος – Μπέγκας – Ελισάφ πολέμησαν αυτή την ενέργεια με αποτέλεσμα ο σημερινός δήμαρχος να θρηνεί μπροστά στο χυμένο γάλα που οι ίδιοι είχαν αναποδογυρίσει την καρδάρα!

❖ ΟΥΤΕ… ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ!
Πέρασαν 10 χρόνια από τότε και εν τω μεταξύ Φίλιος – Μπέγκας – Ελισάφ κυβέρνησαν για μια 4ετία χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια για την παραχώρηση. Ούτε μία «ντουφεκιά» δεν έπεσε έκτοτε ή μη μόνο κάποια στιγμή ως δήμαρχος ο Θ. Μπέγκας είχε κάνει τη σκέψη να κάνει χώρουποδοχής μεταναστών το στρατόπεδο!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.