ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΙ ΟΜΩΣ…
Απίστευτο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας απαιτεί την ολοκλήρωση του δρόμου Καλαμάτα – Πάτρα – Ιωάννινα – Κακαβιά. Ο άνθρωπος προσβλέπει στο μέλλον της συγκεκριμένης περιοχής με τους Αλβανούς, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην περιοχή του. Βάζει πλάτη ο Π. Νίκας μπας και τον ακούσει ο Καραμανλής ο Γ’ και φιλοτιμηθεί και βάλει το χέρι στην τσέπη και συνδεθούν τα Γιάννινα με την Κακαβιά – Αλβανία!

ΑΝΟΙΧΤΑ – ΚΛΕΙΣΤΑ!
Εν τούτοις, οι Αλβανοί βρίσκουν τρόπους και δρόμους να βρεθούν στη χώρα μας για διάφορους λόγους, είτε για εργασία, είτε για νοσηλεία. Αν και κλειστά τα σύνορα, πολλοί είναι εκείνοι που θα διέρχονται ακόμη κρατώντας στα χέρια βεβαιώσεις αρνητικών τεστ των δέκα ευρώ. Ολόκληρα λεωφορεία προσπάθησαν να περάσουν την Κακαβιά όταν βρήκαν κλειστά τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή!

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…
Πάντως, οι ευχαριστίες προς Περιφερειάρχη Πελοποννήσου πρέπει να σταλούν διότι έδειξε ενδιαφέρον για την υλοποίηση του δρόμου προς Κακαβιά. Ίσως και με την δική του συμβολή να υπάρξει ικανοποίηση των επι 15ετίας αιτήματος των Ηπειρωτών για σύνδεση Ιωαννίνων – Κακαβιάς. Μόνο ο βουλευτής Φιλιππιάδος Κ. Μπάρκας δεν έχει πάρει θέση ακόμη επί του θέματος…

❁ ΣΟΒΑΡΑ;
«Η χώρα έπρεπε να έχει σοβαρή κυβέρνηση σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες», είπε προχθές στα στελέχη του ο Αλ. Τσίπρας και φωτογράφιζε τον Πολάκη Υπουργό Υγείας και τον Καρανίκα σύμβουλο στο Μαξίμου! Το γράφω αλήθεια διότι τον άκουσα με τα ίδια μου τ’ αυτιά να το λέει και κυρίως να το πιστεύει! Λέτε να τον χτύπησε κανένας κορωνοϊός;

■ ΕΥΤΥΧΩΣ…
Τι εννοεί σοβαρή κυβέρνηση ο πρώην Πρωθυπουργός που ως πολιτικός μηχανικός μιλούσε για 360 μοίρες στροφή της κυβέρνησής του, δεν γνώριζε αν η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και είχε τον Πολάκη αρμόδιο για θέματα υγείας, για τον οποίο η άλλοτε συντρόφισσά του Ζωή Κων/λου, πρόεδρος της Βουλής έκανε το σταυρό της λέγοντας «ευτυχώς που δεν είναι στο υπουργείο Υγείας ο Πολάκης»!

❖ ΟΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ…
Επί τεσσεράμισι χρόνια έκανε αυτός τον Πρωθυπουργό και διαφέντευε την χώρα κάνοντας τεμενάδες σε κάθε πρώην «καταραμένο» εχθρό όπως στους φίλους τους Αμερικανούς αφήνοντας την υγεία στα ακτινολογικά κέντρα της δικής του παρέας επειδή οι αξονικοί των νοσοκομείων κάθε λίγο και λιγάκι απεργούσαν! Αυτός τώρα ο τύπος έρχεται να κατακεραυνώσει την σημερινή κυβέρνηση που δεν άλλαξε άρδην το σύστημα υγείας σε 15 μήνες διακυβέρνησης. Ούτε που αναρωτήθηκε τι βρήκε, τι έκανε εκείνος και σε τι κατάσταση άφησε το σύστημα υγείας που ανάθεμα αν ποτέ του νοιάστηκε γι΄ αυτό!

❁ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ!..
Βγαίνει ένας βουλευτής του ΚΚΕ από Θεσσαλία και δηλώνει αλληλεγγύη στον ιατρικό κόσμο και τάσσεται ενεργά στο πλευρό συναδέλφων του καθ’ ότι γιατρός ο ίδιος. Στη συνέχεια, βγαίνει άλλος βουλευτής της ΝΔ από την ίδια περιοχή, ο οποίος ήταν θύμα του κορωνοϊού την περασμένη άνοιξη και τίθεται στη διάθεση του συστήματος υγείας στο ΕΣΥ. Αυτό ήταν. Βγαίνει η Όλγα Γεροβασίλη και μαζί με καμιά 15αρια άλλους γιατρούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται όλοι στο πλευρό γιατρών του ΕΣΥ και άρχισαν να γελάνε οι ΜΕΘ! Η Όλγα και ο Πολάκης κι όλα τ’ άλλα ΣΥΡΙΖόπουλα στη δούλεψη του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

■ Ο ΠΟΝΟΣ…
Δημόσιες σχέσεις με τις ανθρώπινες ζωές διότι κανείς δεν πιστεύει ότι όλοι αυτοί οι βουλευτές θα μπουν σε ΜΕΘ, ΜΑΦ κλπ, για να σώσουν ζωές. Αν τους είχε πάρει ο πόνος για την τύχη των Ελλήνων θα το είχαν κάνει προληπτικά και δεν θα άφηναν το 2019 40 κρεβάτια σε ΜΕΘ λιγότερα από κείνα που είχαν βρει το 2015. Θα διόριζαν γιατρούς και νοσηλευτές και δεν θα πήγαινε ο Πολάκης στην Ζάκυνθο να κάνει εγχειρήσεις χολής βοηθούμενος από πρόθυμο αναισθησιολόγο σύντροφο από το «Χ/κώστα» Ιωαννίνων.

❖ ΟΙ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Ένα ερώτημα προς την κ. Όλγα από την Άρτα που ήταν εκείνη που ανακοίνωσε τους εθελοντές γιατρούς – όλοι αυτοί είναι αλληλέγγυοι ή είναι οι φερετζέδες του Νεοφιλελευθερισμού όπως χαρακτήρισε η ΑΥΓΗ τις νοσηλεύτριες απ’ όλη την Ελλάδα που πρόσφατα πήγαν στη Θεσσαλονίκη, η οποία δοκιμάζεται βαρέως από τον ιό; Και κάτι ακόμη: Εκτός από τον εαυτό της ως ακτινολόγου προτίθεται να διαθέσει και τον αξονικό στην Άρτα στην υπηρεσία του ΕΣΥ αφιλοκερδώς; Ευτυχώς που δεν είναι γιατρός ο Ν. Φίλης και ήταν Υπουργός Παιδείας και της έβγαλε τα μάτια. Έτσι, για την ιστορία, εκείνος ο διάδοχος του Φίλη ονόματι Ζουράρης που κατοικοεδρεύει;

❁ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ…
Εζήλωσε την δόξα συναδέλφων του γιατρών του κοινοβουλίου ο βουλευτής Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας και ξύπνησε μέσα του η ιατρική επιστήμη και τάχθηκε κι εκείνος στο πλάι του ΕΣΥ ζητώντας να υπηρετήσει τους συνανθρώπους του σε ΜΕΘ ως καρδιολόγος. Λίγο πριν όμως είχε αναλάβει να ενισχύσει την δημιουργία ΜΕΘ στο «Χ/κώστα» ύστερα από παράκληση συναδέλφου του από το ίδιο νοσοκομείο.

■ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ!
Να δω Γιόγιακα σε Φιλιάτες, Γεροβασίλη στην Άρτα και Τζούφη στο «Χ/κώστα να κάνουν τεστ covid 19 και τι στον κόσμο. Θεωρώ ότι θα είναι περισσότερο χρήσιμοι από το να σηκώνουν το χέρι και να λένε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Βουλή και να καθορίζουν το μέλλον ολόκληρου του ελληνικού λαού!

❖ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ…
Κάτι τέτοια γράφεις, μου λένε φίλοι της στήλης και κάποια στιγμή θα σε αφορίσουν κληρικοί και λαϊκοί! Εδώ είναι που θυμάσαι τα λόγια του Λασκαράτου που όταν του είπαν ότι θα τον αφορίσουν, εκείνος απάντησε: Θα ήμουν πιο ευτυχής αν μου αφορούσαν τα παπούτσια για να μη λιώσουν ποτέ!

❁ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ…
Μέχρι την ώρα που θα έχετε στα χέρια σας την εφημερίδα και θα διαβάζετε την στήλη η λειτουργία ΜΕΘ στο Χ/κώστα θα έχει μπει σε λειτουργία και θα έχει την δυνατότητα να υποδεχτεί για περίθαλψη τα πρώτα πολύ σοβαρά περιστατικά. Έγιναν οι απαραίτητες εργασίες διαρρύθμισης χώρων στο Πολυδύναμο, τοποθετήθηκε ο ανάλογος εξοπλισμός, έγιναν και οι ανάλογες μετακινήσεις του προβλεπόμενου δυναμικού και από το απόγευμα θα είναι έτοιμα όλα για την υποδοχή. Οι ενέργειες έγιναν από την διοίκηση του νοσοκομείου με την συμβολή της Περιφέρειας και του ίδιου του Περιφερειάρχη.

■ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!
Μπορεί να μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα κρούσματα στο νομό Ιωαννίνων πρώτα και στην υπόλοιπη Ήπειρο συνολικά μπορεί να μπήκαμε στην πορτοκαλί περιοχή, εν τούτοις, είμαστε υποχρεωμένοι – καταδικασμένοι ν’ ακολουθήσουμε την υπόλοιπη Ελλάδα lockdown. Καλόν είναι να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουν προκύψει και τα Χριστούγεννα ν’ αποφύγουμε τις μεγάλες γιορτές και τα ρεβεγιόν της παλιάς εποχής.

❖ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φιλιππιάδας και περιχώρων Κώστας Μπάρκας ενοχλήθηκε από την προβολή της εικόνας της Παναγίας και από την δράση των Ενόπλων δυνάμεων την ημέρα της γιορτής τους στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Είναι απαράδεκτη αυτή η ενέργεια, είπε ο Μπάρκας και σημείωσε ότι σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι χριστιανοί!
❁ Ο… ΓΙΓΑΝΤΑΣ!
Τι είπε μωρέ ο… γίγαντας Μπάρκας; Το είπε γιατί ήθελε ή του ξέφυγε; Μάλλον το πρώτο. Για λίγα λεπτά δημοσιότητας ο εν λόγω εκπρόσωπος των Πρεβεζιάνων στο κυνοβούλιο τα κάνει όλα ίσιωμα. Έχει πολλούς αλλόθρησκους η Πρέβεζα και είπε να καλύψει τα δικά τους θρησκευτικά «θέλω»! Α ρε Φάνη! Κάντου ορισμένα μαθήματα σωστής συμπεριφοράς!

■ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΕΙ!
Εκτός της ΜΕΘ Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ύστερα από την περιπέτεια που πέρασε λόγω κορωνοϊού. Για λίγες μέρες θα αναρρώσει στην Αθήνα και θα επιστρέψει στα Τίρανα για να συνεχίσει το ποιμαντικό του έργο. Έγινε καλά ο Αναστάσιος και δεν απομένει παρά να συμβεί το ίδιο και στον Αθηνών Ιερώνυμο ο οποίος είναι απύρετος όπως μαθαίνουμε από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ. Καλή ανάρρωση και καλή τύχη στο σεβαστό ιεραρχείο.

❖ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ…
Δεν θα μαζέψουμε τα ογκώδη αντικείμενα από την πόλη μας προειδοποιεί η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας λόγω προβλημάτων στον ΧΥΤΑ! Μια ανακούφιση την νοιώσαμε ύστερα από όλα όσα απολαμβάνουν οι πολίτες όλα τα τελευταία χρόνια. Είναι αρκετές οι φορές που εβδομάδες ολόκληρες στα πεζοδρόμια είναι παρκαρισμένα πολυθρόνες, τραπέζια, στρώματα, κρεβάτια κι ένα σωρό άλλα ογκώδη. Απλά τώρα υπάρχει ειδικός λόγος, ενώ σε άλλες εποχές απλά δεν τα βλέπουν ή κάνουν πως δεν τα βλέπουν εκείνοι που θα έπρεπε να τα δουν!

❁ Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ…
Να είμαστε όμως δίκαιοι και να μη τα φορτώνουμε όλα στον Δήμο και στην υπηρεσία καθαριότητας. Είναι και η αγωγή και εκπαίδευση υμών των πολιτών που ποτέ δεν μάθαμε πως να ξεφορτωθούμε τα ογκώδη και γενικά το σκουπιδαριό και ο καθένας τα εναποθέτει όπου και όπως βολεύεται. Έξω από το σπίτι μου κι όπου να ΄ναι, λένε ορισμένοι…

■ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ…
Με τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια που περνούν από τα μέλια στα δηλητήρια μοιάζουν οι παρατάξεις Δημητρίου – Μήτση στο Επιμελητήριο. Ο καθένας, τρία χρόνια μετά τον «γάμο», βρίσκει τα κουσούρια του αλλουνού και το τι σέρνει ο ένας στον άλλο δεν λέγεται. Ο Δημ. Δημητρίου αφού χρησιμοποίησε του Ι. Μήτση επι δύο θητείες μοιράζοντας την εξουσία, έρχεται τώρα να αποκληρώσει τον σέμπρο από κάθε εξουσία αφήνοντάς τον στο περιθώριο!

❖ Τα «ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ»
Έχει φτιάξει μια τριάδα «εξαπτέρυγων» ο Δ. Δημητρίου και έτσι πορεύεται μέχρι να λήξει η θητεία του ξεφορτώνοντας τα «βαρίδια» και ατενίζοντας το μέλλον του ως προέδρου και στην επόμενη θητεία. Θέλει να κάνει μόνος του τα κουμάντα στο Επιμελητήριο στηριζόμενος σε νέους επίδοξους μνηστήρες που βρίσκονται στο πλάι του και οι οποίοι του ανοίγουν δρόμους τάζοντάς του παραδείσους! Α και μην ξεχάσω: το Επιμελητήριο έχει βάλει τον αυτόματο πιλότο και πορεύεται!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.