ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ…
Διχασμένοι οι αυτοδιοικητικοί Ηπείρου ΦΟΔΣΑ στην διαδικτυακή σύσκεψη που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία έγινε τον… κουτρούλη ο γάμος. Άλλοι συμμετείχαν, άλλοι απείχαν, άλλοι δήλωσαν παρόντες, άλλοι απόντες και άλλοι ωσεί παρόντες. Συμπέρασμα: Ανάθεμα και αν κατάλαβε κανείς!

Η ΣΥΝΑΞΗ…
Το θέμα της υποτιθέμενης σύναξης στον ΦΟΔΣΑ είναι τα σκουπίδια της Ηπείρου, που θα πάνε, πως θα πάνε, που θα κάνουν στάσεις και κυρίως ποιος θα τα οικονομήσει από τις μετακινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι καμιά 40 εκατομμύρια παίζονται στο τραπέζι και ότι την μερίδα του λέοντος θα την επιβαρυνθούν οι Γιαννιώτες!

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ…
Λέγεται ότι όλος αυτός ο μπουχός που σηκώθηκε σαν αιτία έχει την επιθυμία αυτοδιοικητικού να ηγηθεί ενός νέου ΦΟΔΣΑ σε νομαρχιακό επίπεδο και δόθηκε αφορμή από τα δημοτικά τέλη που θα επωμιστούν κυρίως Δήμοι του Νομού Ιωαννίνων. Ότι και να συμβαίνει είπαμε! Οι δημότες του Δήμου Ιωαννιτών να ετοιμάζονται για δημοτικά βάρη!

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ…
Σημασία ιδιαίτερη έχει ότι ανάμεσα στους Δήμους της Ηπείρου υπάρχει διχασμός που έχει να κάνει με την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση των σκουπιδιών και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για σκανδαλώδη διαγωνισμό και ετοιμάζονται για αντάρτικο. Μάλιστα διάσταση απόψεων υπάρχει και μεταξύ προέδρου ΠΕΔ και Προέδρου ΦΟΔΣΑ. Η συνέχεια θα δείξει για το που θα οδηγηθούν τα πράγματα…

❁ Η ΑΥΓΗΑΝΗ…
Οι Κουβανoί γιατροί που πήγαν να βοηθήσουν το σύστημα υγείας και τους συναδέλφους τους στην Ιταλία ήταν αλληλέγγυοι, ενώ οι Ελληνίδες νοσηλεύτριες που πήγαν Θεσσαλονίκη ήταν φερετζέδες του νεοφιλελευθερισμού! Το έγραψε η Αυγηανή του Αλέξη για να «κάψει» τον εθελοντισμό Ελληνίδων απ’ όλη την Ελλάδα να βρεθούν στο πλάι συναδέλφων και συνανθρώπων που καθημερινά δίνουν μάχες επιβίωσης κυριολεκτικά.

■ ΟΙ ΤΑΦΟΙ…
Το ίδιο κομματικό όργανο την προηγούμενη μέρα είχε παρουσιάσει τους τάφους που προληπτικά είχαν ανοίξει στις Σέρρες για να ταφούν όσοι «άτυχοι» δεν άντεξαν στο χτύπημα του κορωνοϊού! Ανέβαζαν την φωτογραφία με τους ανοιχτούς τάφους για να διασκεδάσουν το φιλοθεάμον κοινό τους, το οποίο προφανώς τρέφεται με χαμένες ζωές!

❖ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ!
Από κοντά το κόμμα της αντιπολίτευσης στου οποίου την υπηρεσία είναι η ΑΥΓΗανή, όχι μόνο δεν κινήθηκε για παρατηρήσεις, αντίθετα φαίνεται να το διασκεδάζουν στηρίζοντας τις ελπίδες επιστροφής στην εξουσία σε όσο μεγαλύτερο θανατικό πέσει στην χώρα μας. Εδώ ο θάνατός σας η ζωή μας μοιάζει να επιβεβαιώνεται.

❁ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ!!!
Κάθε μέρα τα ΣΥΡΙΖόπουλα στήνονται στα απογευματινά δελτία ειδήσεων για να μάθουν μαντάτα του μετώπου του κορωνοϊού. Μετρούν θετικά κρούσματα νεκρούς, διασωληνωμένους! Όσο πιο ψηλά ανεβαίνουν τα νούμερα τόσο πιο πολύ τρίβουν τα χέρια τους παριστάνοντας την αλεπού που έβλεπε τα π…ρια του κριαριού και πίστευε ότι όπου να ναι θα πέσουν για να φάει κι’ εκείνη μεζέ!

■ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!
Εννιά μήνες όλος ο πλανήτης χτυπιέται από την επιδημία κι αυτοί περιμένουν το στραβοπάτημα της κυβέρνησης για να βάλουν στο χέρι την εξουσία που ήταν και μεγάλος καημός της Περιστέρας της κάθε 5 Ιουλίου πέφτει του θανατά από το βαρύ πένθος της όταν ο σύζυγός της έκανε εκείνο το άτιμο το ΟΧΙ τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Ιουλίου ΝΑΙ, που έγινε ναι σε όλα!

❖ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ…
Στα χνάρια της ΑΥΡΙΑΝΗΣ η ΑΥΓΗ στήνοντας ανένδοτο σε αθλιότητες σε καιρούς που δεν επιτρέπεται ούτε για πλάκα η… πλάκα. Τριάντα Ελληνοπούλες άφησαν τα σπίτια τους και πήγαν να βάλουν πλάτη σε συναδέλφους που κρατούν στα χέρια τους ανθρώπινες ζωές και πολλές φορές η κούραση τους ξαπλώνει λιπόθυμους στις ΜΕΘ και στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Αυτούς βρήκε η ΑΥΓΗανή να χαρακτηρίσει «φερετζέδες του Φιλελευθερισμού» επειδή δεν γεννήθηκαν Κουβανέζες για να τους απονείμουν τα εύσημα της αλληλεγγύης!

❁ Ο ΤΡΟΦΙΜΟΣ…
Ένας πρώην τρόφιμος της ΕΡΤ3 που έκανε επάγγελμα το γλύφτιγκ των πάσης φύσεως εξουσιών, κατήγγειλε τον Κυριάκο ως ηθικό υπεύθυνο της διασποράς της επιδημίας. Είναι από την Θεσσαλονίκη, εκλέγεται εκεί και τώρα που φλέγεται η νύφη του Βορρά αυτός αντί για νερό, ρίχνει λάδι. Που ήταν αυτός όταν στα Λαδάδικα ξενυχτούσαν οι σύντροφοί του και εκδικούνταν την κυβέρνηση που ήθελε να λάβει προληπτικά μέτρα για να μην φιγουράρει στην πρώτη θέση της επιδημίας η πόλη και να μην υπάρχει κρεβάτι για άρρωστο;

■ ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΕΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ… ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ!
Είδαμε και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου στην Αθήνα να γιορτάζει τα γενέθλια με ξεμάσκωτους φίλους και συντρόφους του. Εμείς να περνάμε καλά και άσε τον λαό να ψάχνει κρεβάτι ΜΕΘ να πάρει δύο ανάσες οξυγόνου. Έχουμε βάλει μηχανήματα που διώχνουν τον κορωνοϊό, δικαιολογήθηκε ο εν λόγω και δεν μας εξήγησε πως γίνεται αυτό, και οι λαοί σ’ όλο τον κόσμο ψάχνουν για εμβόλιο ενώ στη χώρα μας κατά δεκάδες αδειάζουν οι ΜΕΘ με Έλληνες να χάνουν την ζωή τους επειδή κάτι τέτοιοι τα γράφουν όλα στα μηχανήματα εξαερισμού των γραφείων τους!

❖ ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ…
Μήπως είναι μόνο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων τραγελαφικών καταστάσεων. Οι άλλοι πήγαν στα βουνά να φάνε αυγά μάτια και γύρισαν φορτωμένοι με κορωνοϊό. Άσε τον άλλον που το βράδυ της 17 Νοεμβρίου που γιόρταζε το «Πολυτεχνείο», καθ’ ότι συμφοιτητής του Αλέξη, κλειδαμπαρώθηκε σε «κατάστημά του» σε περιοχή των Ιωαννίνων και το γιόρταζε καταλλήλως! Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια και κυρίως θα ενθουσιαστεί η σημερινή κυβέρνηση για τον «κανακάρη» της!

❁ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ…
Γιορτή της Παναγίας το περασμένο Σάββατο αλλά και γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και είπε η Ελληνική Βουλή δια του προέδρου της Κ. Τασούλα να δώσουν έναν τόνο γιορτασμού με ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό τρόπο προβάλλοντας την Παναγία και ιστορικές σκηνές των Ενόπλων Δυνάμεων πάνω στο κτήριο της Βουλής! Τι ήταν να το κάνει αυτό; Επαναστάτησε η αριστερά και μπήκε στα χαρακώματα αρχίζοντας τις κατάρες εναντίον αυτής της πράξης! Μιλάμε για τεράστια αντιπολιτευτική τακτική Καρανίκειας λογικής. Τι δεν τους έκατσε καλά, η εικόνα της Παναγίας ή το σήμα των Ενόπλων Δυνάμεων;

■ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
Ειλικρινά σας λέω, δεν γνώριζα ότι η κόρη Έβερτ ήταν δημοτική σύμβουλος και μάλιστα αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων και το έμαθα ύστερα από την ανάρτησή της με την οποία χαρακτήριζε «τρωκτικά» - κατσαρίδες όλους όσους συμμετείχαν στην πορεία του ΚΚΕ ανήμερα της 17ης Νοέμβρη. Πιο πολύ γνωστή η κόρη Έβερτ έγινε μετά την απόφαση του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη ο οποίος δεν άντεξε τον πόνο που έσπειρε η αντιδήμαρχός του στα Κουτσουμπάκια και της ζήτησε να παραδώσει την αντιδημαρχία κι εκείνη του πέταξε στα μούτρα παραίτηση και από δημοτική σύμβουλος!

❖ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Εντάξει, το να ενοχληθεί ο δήμαρχος από τον χαρακτηρισμό είναι ένα ζήτημα που θέλει συζήτηση. Όμως ο ίδιος ως «οικοδεσπότης» δεν επέδειξε ανάλογες ευαισθησίες για τα οσα έκαναν οι αριστεροί φίλοι του μπας και κερδίσουν κομματικούς πόντους για να έχουν ελπίδες να ξαναμπούν στην Βουλή σε επόμενες εκλογές. Ούτε μια κουβέντα για την ΕΛΑΣ που έβαλε φραγμούς στα σχέδια όλων αυτών των ροπαλοφόρων που κατέβηκαν στην Αθήνα αψηφώντας νόμους και διατάξεις που απαγόρευαν την συνάθροιση άνω των 4 ατόμων, όχι γιατί επανάφεραν καθεστώς Χούντας, αλλά διότι οι καιροί της επιδημίας το επιβάλλουν. Δεν ενοχλήθηκε ο γιός του δολοφονημένου Παύλου Μπακογιάννη από τα φιλαράκια και τους συνοδοιπόρους αριστερούς που αψήφισαν με το έτσι θέλω τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία όλων των Ελλήνων, αφού ο κορωνοϊός δεν κάνει διαχωρισμούς σε αριστερούς και δεξιούς!

❁ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ…
Εντάξει το σαβουάρ – βίβρ κ. Δήμαρχε των Αθηναίων, αλλά υπάρχει και η κοινή λογική. Δεν μπορεί όλη η Ελλάδα να βρίσκεται σε καραντίνα και να εξαιρούνται οι αριστεροί πάσης φύσεως να ασυδοτούν και ν’ αποκαλούν Χούντα και δικτατορία την κυβέρνηση του μπάρμπα του και της μάνας του.

■ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ…
Μαγκιές δεν επιτρέπονται σε καιρούς επιδημίας διακηρύττει ο Αλεξαδρουπόλεως Άνθιμος ύστερα απ’ όσα γίνονται εν καιρώ επιδημίας και στον χώρο της εκκλησίας. Έπρεπε να δούμε νεκρούς στο χώρο των Ιεραρχών για να πεισθούν ότι δεν υπάρχουν άτρωτοι. Ας το δουν και κάποιοι ντόπιοι ρασοφόροι που κάνουν του κεφαλιού τους και όταν χτύπησε θανατικό στην γειτονιά τους, ήταν οι πρώτοι που έτρεξαν σε ιδιώτη συμπατριώτη γιατρό να κάνουν το τεστ. Κάποιοι παίζουν κρυφτούλι με τον Μάξιμο, ο οποίος πρέπει να ξουρίσει κάποιον για παραδειγματισμό. Ο Μακαριστός Θεόκλητος δεν πρόκανε!

❖ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ…
Άγιο είχε τελικά ο Αλβανίας Αναστάσιος και γλύτωσε τα χειρότερα, από το καρτέρι που του είχε στήσει ο άτιμος ο ιός. Εξήλθε από τον Ευαγγελισμό στον οποίο όμως εξακολουθεί να αναρρώνει ο Αθηνών Ιερώνυμος, ενώ αρκετοί άλλοι αρχιερείς είναι «υποψήφιοι». Κανείς μας άτρωτος και ας αφήσουμε τις ψευτομαγκιές όπως είπε ο Άνθιμος!

❁ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ!
Τέσσερις εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που Γιάννινα και Θεσσαλονίκη μπήκαν στο κόκκινο και από κει στην καραντίνα. Ήδη τα Γιάννινα είναι πολύ κοντά σε μια ενδεχόμενη έξοδο από το lock down διότι έπραξαν τα δέοντα εκτός από κάποιους ψευτόμαγκες. Επί ευκαιρία, να ρωτήσω αν εξακολουθεί να διαχειρίζεται την κρίση στην Ήπειρο το ίδιο πρόσωπο όπως από την περίοδο του καλοκαιριού μέχρι την επίσκεψη Χαρδαλιά στα Γιάννινα.

Δεν ακούω, δεν βλέπω να κινείται κάτι τώρα τελευταία.

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.