ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…
Τελικά η δομή μεταναστών απέκτησε διοικητή κανονικό και με ΦΕΚ! Από την περασμένη Δευτέρα νέος διοικητής είναι ο Δημήτριος Λάκκας από Νέα Κερασούντα Δήμου Ζηρού.

Ο Υπουργός Νότης Μηταράκης πήρε πίσω προηγούμενο διορισμό εν ενεργεία αξιωματικού και όρισε τον κ. Λάκκα ο οποίος ασχολείται με τον χώρο του αθλητισμού στην Φιλιππιάδα και διαθέτει και κάνα δυο μεταπτυχιακά.

Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ…
Ο προηγούμενος διορισμός είχε σηκώσει πολύ κουρνιαχτό για τον τρόπο με τον οποίο έγινε, κάτι που επέφερε μία αναστάτωση μεταξύ ακόμη και υπουργών. Τελικά, ο Μηταράκης έκανε την ανάγκη φιλότιμο και αποφάσισε ν’ αλλάξει την προτίμηση συνεργάτη του εξ’ Ιωαννιτών και ν’ αφήσει τις κουμπαριές κατά μέρος κάνοντας το αυτονόητο που δεν είναι άλλον από το να καλύψει την κενή θέση στον Κατσικά που «χήρευε» επί 15 μήνες.

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ!
Δεν γνωρίζω πόσο ικανός θ’ αποδειχθεί ο νέος διοικητής στη δομή Κατσικά, αλλά επί τέλους βγήκε λευκός καπνός εκτός από εκείνους τους μαύρους που βγαίνουν κατά καιρούς από εκείνη την περιοχή. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να διαχειριστείς μία πολύμορφη και πολυεθνική κοινωνία. Αλλά τουλάχιστον κάποια πράγματα πρέπει να κινούνται στη σφαίρα της λογικής και της διαχείρισης μίας σκληρής πραγματικότητας.

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ…
Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Ήπειρο οι ΜΚΟ έχουν το πρώτο λόγο και είναι εκείνες που χειραγωγούν αυτόν τον πληθυσμό που είτε με αιτία είτε χωρίς αιτία άφησαν τα σπίτια τους και πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Αυτή την αδυναμία τις αυτοδιαχείρισης εκμεταλλεύτηκαν οι 450 ΜΚΟ και έστησαν μεγάλα φαγοπότια πατώντας ενίοτε πάνω στον ανθρώπινο πόνο.

❁ ΟΙ… ΣΚΑΠΑΝΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!
Προσπαθείτε να φιμώσετε την αριστερά και γι’ αυτό δεν μας αφήνετε να κάνουμε «παρέλαση» την 17 Νοέμβρη, ημέρα γιορτής του Πολυτεχνείου, λέγανε μ’ ένα στόμα τα ΣΥΡΙΖΟπουλα τοποθετώντας τον Τσίπρα στα «ΣΚΑΠΑΝΕΛΙΑ» (ξέρει αυτός) στην αριστερά, ο οποίος πήγε πρώτος και προσκύνησε στην κοιτίδα του καπιταλισμού τον Ομπάμα μαζί και τον Τράμπ με την μεσολάβηση της κυρά Γιάννας η οποία τότε ήταν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάτι από Μπουμπουλίνα!

■ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ!
Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ του Παπαδημούλη που έτσι κι έλθει η αριστερά και ο κομμουνισμός θα του πάρει όλα τα διαμερίσματα που κι’ αυτός τα έφτιαξε από τις οικονομίες που έφτιαξε και φτιάχνει από την Ευρώπη των δολοφόνων και των χωρών που γίνεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπον. Εκεί που ο μηνιαίος μισθός φτάνει για ν’ αγοράσει ένα διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα όπου θα στεγάζει μουσαφιραίους – πελάτες από το Αφγανιστάν – Πακιστάν – Μπαγκλαντές με το αζημίωτο φυσικά μέσα από τις ΜΚΟ!

❖ ΟΙ… ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
Αριστερά όλος αυτός ο συρφετός που το 2015 μετανάστευσε από το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει εκεί το σπεκουλάρισμα καθότι φαγοπότι πλέον γιοκ και ο Γιωργάκης δεν είχε να τους δώσει διότι είχε φροντίσει να τα δώσει όλα με το δέσιμο της χώρας στα μνημόνια.

❁ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ…
Ήταν αντιδημοκρατική και χουντική πράξη η απαγόρευση Εορτασμού(!) της 17Ν λόγω καραντίνας και ήταν δημοκρατική όταν απαγόρευσαν εκείνοι το 2016 την κυκλοφορία στην Αθήνα κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα! Αυτά έλεγαν προχθές και νόμισαν ότι έτσι έβγαζαν την υποχρέωση απέναντι σ’ εκείνους που το 1973 έκαναν ορμητήριο το Πολυτεχνείο ζητώντας αποκατάσταση των συνταγματικών ελευθεριών που είχαν καταστρατηγηθεί επτά χρόνια νωρίτερα για να κάνουν κουμάντο οι διάφοροι «ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ» προφανώς όχι εκείνοι τους πνεύματος!

■ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Δεν ομιλώ για το ΚΚΕ που είναι η δουλειά του αυτή, δηλαδή να λέει όχι σε όλα. Έτσι κι αλλιώς έχουν χάσει αυγά και πασχάλια από τότε που έπεσαν τα τείχη του αίσχους αν θυμούνται! Ούτε μιλάω για τον άντρα της Δανάης (Στράτου) που αφού βούλιαξε τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο και το μόνο που έκανε είναι να τρώει κατακέφαλα το ένα πίσω από το άλλο από την Ε.Ε. που πήγαινε ως ζήτουλας, έρχεται τώρα να το παίξει επαναστάτης μη λογαριάζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης.

❖ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!..
Μιλάω όμως γι’ αυτό το σκυλολόι τύπου Καρανικαίων που ξαφνικά βρήκαν λόγο ύπαρξης. Τους ενόχλησε ο Χρυσοχοΐδης, πρώην σύντροφός τους, που ανέλαβε να εφαρμόσει απόφαση της κυβέρνησης ν’ αποφευχθούν συναθροίσεις διότι η πανδημία έχει χτυπήσει όλα τα κόκκινα του κόσμου. Καθημερινά μετράμε δεκάδες νεκρούς από κορωνοϊό και αυτό μόνο που δεν έγινε. Φταίμε εμείς όλοι οι Ελληναράδες που την είδαμε άτρωτοι και δεν αφήσαμε ξενυχτάδικο και στριμωξάδικο που να μη το κάνουμε «εκκλησία» μας. Αφήστε τα βαφτίσια, τους γάμους και τα λοιπά πανηγύρια που λυσσάξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα να κάνουμε.

❁ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ…
Όμως, ρε λεβέντες, όψιμοι Τζαβελλαίοι, για πείτε μου γιατί δεν επαναστατήσατε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και δεν κάνατε παρελάσεις για να τιμήσετε τους αγωνιστές εκείνων των εποχών; Ήταν λιγότερες οι αγώνες και οι ανθρωποθυσίες που έγιναν τότε σε σχέση μ’ εκείνους του 1973; Το σίγουρο, είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις τους φτύνετε με αυτές τις γελοιότητες που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες.

■ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…
Στο παιχνίδι της στέρησης της ελευθερίας μπαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία μιλάει για παράνομη απαγόρευση των εκδηλώσεων της 17Ν. Πριν λίγες μέρες η ίδια Ένωση έκανε λόγο για «παράνομη» λειτουργία των δικαστηρίων διότι εκεί παρατηρείται συνωστισμός και η μετάδοση του κορωνοϊού είναι πιο εύκολη κι επικίνδυνη! Άντε τώρα να βγάλει άκρη κανείς! Στα δικαστήρια κολλάει, στις πορείες όχι! Δεν λαμβάνεται υπόψη η νομική άποψη του συνταγματολόγου Μανιτάκη που μόνο κυβερνητικός δεν είναι!

❖ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!
Στο «πορτοκαλί» πέρασαν τα Γιάννινα και η Ήπειρος την περασμένη Δευτέρα και ένα ούφ ακούστηκε απ’ όλους μας. Ύστερα από 11/2 μήνα και μετά από τα δεκάδες κρούσματα στο νομό Ιωαννίνων που μας οδήγησαν σε πρόωρο ξεχωριστό lock down. Ο δείκτης έδειξε μόλις το νούμερο 7 αλλάζοντας και το χρώμα όπου από το κόκκινο γυρίσαμε στο πορτοκαλί. Στο χέρι μας είναι να ξαναβγάλουμε όλη την Ήπειρο κι όλη τη χώρα από το μάτι του κορωνοϊού.

❁ Η ΑΝΑΣΑ…
Σ’ αυτή την περίπτωση κι αν συνεχιστεί η δραστική μείωση των κρουσμάτων, θα πάρουν και μια ανάσα τα νοσοκομεία μας πρώτο και καλύτερο το ΠΓΝΙ, το οποίο πέρασε τον δικό του Γολγοθά. Σε κάποια στιγμή τα Γιάννινα φιγουράριζαν στην δεύτερη και τρίτη θέση στον Πανελλαδικό πίνακα κρουσμάτων. Ζήσαμε ένα πραγματικό εφιάλτη και καλόν είναι να μην ξανακάνουμε επιστροφή σ’ εκείνες τις μέρες. Ας προσέχουμε για να έχουμε την υγείας μας!
■ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ…
Μέσα σε λίγες μόνο μέρες μάχης με τον κορωνοϊό έχασε την ζωή του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς εξ Ηπείρου καταγόμενος. Έχασε την ζωή του εξ αιτίας της πανδημίας και δεν ήταν από κείνους που παρίσταναν τους άτρωτους από άμβωνος επεσήμανε τους κινδύνους πατώντας περισσότερο στην γη και στην λογική και λιγότερο έως καθόλου στα φληναφήματα του τύπου «στην εκκλησία δεν κολλάει ο ιός» όπως έλεγε ο συνάδελφος του Ιερισσού, ο οποίος τα βρήκε φάντη μπαστούνι, ενώ ο ίδιος δεν πίστευε στον ιό και ήταν λάβρος κατά των πιστών που πίστευαν σε κάτι τέτοιο.

❖ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ…
Τους Ιεράρχες τους θέλουμε εκεί όρθιους να ποιμαίνουν τα ποίμνια κατά την Θεολογική άποψη, όχι όμως να βλέπουν τον λαό σαν κοπάδι. Θέλουμε τους ιεράρχες όσο βρίσκονται στην γη να πατούν γερά σ’ αυτή και να είναι αρωγοί του εκκλησιάσματος τηρώντας πιστά την διδασκαλία του Χριστού που περικλείεται σε δύο μόνο λέξεις, «αγαπάτε αλλήλους»! Το τήρησε πιστά ο του Λαγκαδά – Θεσσαλονίκης Ιωάννης διακονώντας και την εκκλησία και τους πιστούς με έργα κι όχι με λόγια. Έκτισε εκκλησίες, δημιούργησε συσσίτια, βοήθησε ανήμπορους και αξίωσε την ίδια του την καταγωγή, την Ήπειρο. Αυτά έχουν να μολογήσουν Ηπειρώτες που τον έζησαν από κοντά.

❁ ΑΠΙΣΤΟΣ… ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ!
Χτύπησε και τον Αμβρόσιο ο κορωνοϊός αλλά υπέγραψε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, επειδή ο ίδιος δεν πιστεύει σε κορωνοϊούς και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Δεν βαράει τους πολύ βαρεμένους ο ιός διότι έχουν «αντισώματα». Τις επόμενες μέρες θα φανεί πόσο σοφά έκανε και πήρε εξιτήριο!

■ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ…
Η εντολή κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου είναι κλειστές οι εκκλησίες στο λαό τις μέρες του lock down. Κι όμως υπάρχουν και αντάρτες παπάδες που τις γράφουν κάτω από τα ράσα τους τις εντολές και κάνουν του κεφαλιού τους όπως εδώ και πολλά χρόνια. Σε ορεινό χωριό του νομού ο παπάς έχει δικό του βιλαέτι και ΣΚ ανοιχτή εκκλησία λειτούργησε με τους πιστούς να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι. Μετά φταίμε εμείς που τα γράφουμε και μας κατηγορούν ότι τους στοχοποιούμε. Δεν θέλω διάψευση. Ας κάνει και ο Μάξιμος κάτι. Όλα εμείς πχιά!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.