ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΚΑΥΓΑΣ…

Διαδυκτιακός καυγάς ξέσπασε μεταξύ καθηγητών, γονέων κι άλλων πολιτών για τα συντρίμια που άφησαν πίσω τους οι καταληψίες στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων. Όλοι πρότειναν να πληρωθούν τα σπασμένα ανάλογα από ποια πλευρά ήταν εκείνοι που κατέθεταν απόψεις. Όλοι κατοικούσαν κατά γονείς μεριά που δεν μπόρεσαν να τιθασεύσουν τα άγρια νιάτα που ξέσπασαν την μανία τους πάνω στα άψυχα αντικείμενα που ήταν τζάμια, καρέκλες, τραπέζια, φωτισμοί κλπ.

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

Ποιος φταίει ήταν το ερώτημα για να βρεθούν τελικά οι ένοχοι να είναι οι εξωσχολικοί! Στη μέση νατην και η διευθύντρια, η οποία αντί να καλέσει τον Σύλλογο Γονέων να κουβεντιάσουν, έριξε κι εκείνη τους δικούς της «κεραυνούς», εναντίον ποιων δεν κατάλαβα. Φυσικά, τα σπασμένα θα τα πληρώσουν όχι οι κατ΄έθιμον καταληψίες, αλλά ο Έλληνας φορολογούμενος, δηλαδή εγώ κι εσείς που δεν έχουμε σχέση με τους μπαχαλάκηδες. Βέβαια ούτε όλα τα παιδιά φταίνε, ούτε όλοι οι γονείς, αλλά όλοι πληρώνουμε. Τουλάχιστον οι δάσκαλοι ας κρατούν λίγο ήθος!

❁ 500 ΧΡΟΝΙΑ…
Με 500 χρόνια στις πλάτες τους οδηγούνται στην μπουζού τα πρωτοπαλίκαρα της ΧΑ που σε περιόδους εξουσίας τα έκαναν όλα λίμπα. 13 χρόνια φυλακή δεν είναι μικρή υπόθεση για ανθρώπους που πέρασαν από τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου στα οποία κάποτε κάθισαν φωστήρες της πολιτικής. Δεν χαίρεται κανείς για αυτό το κατάντημα αλλά είναι το αποτέλεσμα των πράξεών τους που μία άλλη εποχή, όχι πολύ μακρινή, πήγαν να εφαρμόσουν τακτικές και μεθόδους Χίτλερ και ναζισμού.

■ ΘΥΜΑΤΑ!..
Θύματα των επιλογών τους, έφτασαν λίγο πριν τον δρόμο προς τις φυλακές να εκλιπαρούν για δίκαια δίκη επικαλούμενοι την αγάπη τους για τα ζώα! Για τα ζώα ναι! Για τους ανθρώπους όμως; Μ’ αυτό το αναπάντητο ερώτημα οδηγούνται στις φυλακές και δεν ήταν ότι ευχάριστο για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους.

❖ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ…
Μετά την οριστική καταδίκη της ΧΑ πάλι νίκησε η Δημοκρατία για τα υπόλοιπα κόμματα της ελληνικής επικράτειας. Όλοι πανηγυρίζουν, άλλοι στ’ αλήθεια κι άλλοι επίπλαστα. Οι δεύτεροι είναι εκείνοι του έφτιαχναν νόμους για να πέσουν στα μαλακά, διότι για να γίνουν εξουσία έβαλαν εκείνοι, οι καταδικασθέντες, πλάτη! Είναι εκείνοι που εξαργύρωσαν την στήριξη εντός και εκτός Βουλής. Μάλιστα, «ξέθαψαν» κι έναν Ρουπακιώτη από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη να ξεθάψει εκείνος από την μνήμη τους πως είχε ετοιμάσει αντιρατσιστικό νόμο αλλά δεν πέρασε!

❁ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ!
Αλήθεια, αν ήταν έτσι, τότε γιατί δεν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Κουβέλης αλλά παραιτήθηκε από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, για να γιομήσει ο τόπος από «πτώματα» στην μνήμη των οποίων έστησαν μνημείο οι Τσιπραίοι για να φάμε στη μούρη την Ακριβοπούλου, τον Καψιώχα και τον Αρβανίτη; Να τα θυμόμαστε κι αυτά. Χώρια που ο Κουβέλης δεν θέλησε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και βολεύτηκε με λίγους μήνες υφυπουργός ΣΥΡΙΖΑ!

■ Ο ΚΟΜΠΟΣ…
Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να γεμίσει ο νομός Ιωαννίνων κορωνοϊό για να κάνει το αυτονόητο η πολιτεία με τον ΕΟΔΥ. Τρεις ολόκληρες μέρες συνεργεία του έχουν στρατοπεδεύσει στην κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων και διενεργούν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Μάλιστα, γίνονται τα τεστ ταχείας εξέτασης με τ’ αποτελέσματα ν’ ανακοινώνονται τάχιστα. Έτσι, γέμισε η πλατεία από εν δυνάμει υπόπτους και τα νέα, καλά ή άσχημα, θα τα μάθουμε ενδεχομένως αύριο!

❖ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!
Διακόσια θετικά κρούσματα, «κυκλοφορούν» ελεύθερα στον νομό Ιωαννίνων με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, λέει ο Χαρδαλιάς, ο οποίος έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου. Τα διακόσια αυτά κρούσματα είναι αυτά που διεγνώσθησαν την προηγούμενη και την τρέχουσα εβδομάδα και πάρθηκαν τα μέτρα μίνι καραντίνας με πρώτο μέτρο μάσκες παντού, μέσα – έξω!

❁ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ…
Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή των Ιωαννίνων για να γίνουν οι έλεγχοι. Ο νομός έχει μπει στο πορτοκαλί και για να δουν αν θα μείνει εκεί ή θα μπει στο κόκκινο, μπήκαν σ’ αυτή την διαδικασία των εξετάσεων των ομαδικών για να διαπιστώσουν που βρίσκεται επιδημιολογικά, αφού το τελευταίο διάστημα ο νομός έχει μεγάλο φορτίο θετικών κρουσμάτων.

■ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ…
Το είπε ο Χαρδαλιάς την Τρίτη το απόγευμα τα Γιάννινα είναι μία περιοχή όπου ανιχνεύτηκαν πολλά θετικά κρούσματα. Τα επιλέξαμε για να έχουμε εικόνα και ανάλογα θα πράξουμε, είπε με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Αυτά τα 200 θετικά που κυκλοφορούν ανάμεσά μας προφανώς μπορούν να πολλαπλασιάσουν την μετάδοση αν δεν ληφθούν τ’ ανάλογα μέτρα και πρώτα απ’ όλα από μας τους ίδιους!

❖ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…
Θέλω να επαναφέρω την επιθυμία της Περιφέρειας Ηπείρου να επανέλθει η ενημέρωση για τα κρούσματα στην Πολιτική Προστασία, που όσο καιρό η ευθύνη ήταν σ’ εκείνη, είχαμε ακριβή εικόνα. Από τον καιρό που είχαμε τα κρούσματα στην Παραμυθιά και αφού αντιμετωπίστηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο, η κεντρική πολιτική σκηνή αφαίρεσε την ευθύνη ενημέρωσης για λόγους ανεξήγητους. Αν την ευθύνη την είχε η Πολιτική Προστασία και ο κατά γενική ομολογία υπεύθυνος προϊστάμενος Δημ. Μαυρογιώργος, ο οποίος δεν αρκείται στην απλή καταγραφή αλλά και στην «θεραπεία» της όλης κατάστασης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Έδωσε και δίνει δείγματα δουλειάς ο κ. Μαυρογιώργος και δεν χρειάζεται συστάσεις!

❁ Η ΕΙΚΟΝΑ…
Η εικόνα που είχαμε τρεις μέρες τώρα έξω από την Περιφέρεια όπου ο κόσμος περίμενε να μπει στην Περιφέρεια για εξέταση δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Τα 6 συνεργεία θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους στην πλατεία και οι πολίτες δεν θα ξεροστάλιαζαν. Απλά πράγματα από ανθρώπους που πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας και δεν αρκούνται στην γνώση της μέτρησης των πιέσεών που, αν την μετρούσαν μαζί με το τεστ κορωνοϊού, σε πολλούς θα ήταν στα ύψη. Θα μπορούσε να δοθεί μία παράταση έτσι ώστε να ελεγχθούν περισσότεροι συμπολίτες.

■ ΝΙΣΑΦΙ!..
Νισάφι! Μη δει «ορφανό» του ΠΑΣΟΚ εκείνος ο Κυριάκος, αμέσως το μαζεύει και το τακτοποιεί καταλλήλως! Πρόσφατο «ορφανό» η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν (τι;) την οποία ο Κυριάκος προτείνει για ΟΟΣΑ όπου μαζί με άλλους θα αναλάβουν τα οικονομικά της Ε.Ε.. Άντε να ζήσουμε και την αποκατάσταση της «ορφάνιας» του Γιωργάκη! Ποιού Γιωργάκη; Άντε ντε! Πόσο γρήγορα τον ξεχάσαμε.

❖ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ…
Η αλήθεια είναι ότι στη μοιρασιά που έγινε στο ΠΑΣΟΚ η ΝΔ είναι η ριγμένη. Ένας Χρυσοχοΐδης, ένας Οικονόμου και τώρα η Αννούλα σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με όλους εκείνους που πήγαν μετανάστες στο ΣΥΡΙΖΑ. Ραγκούσης, Μωραΐτης, Κουρουμπλής, Άκης είναι μερικά ονόματα που μου έρχονται στο νου που έγιναν υπουργοί του Αλέξη και που μαζί τους ήταν δεκάδες άλλοι που πήδηξαν από το μαντρί! Ποιο μαντρί; Λέμε τώρα…

❁ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ…
Τρία εκατομμύρια Νεοδημοκράτες και δεν βρέθηκε κάποιος να προταθεί για τον ΟΟΣΑ σχολιάζουν στο διαδίκτυο πρώην και νυν Νεοδημοκράτες και μία ξινίλα την βγάζουν! Το περίεργο είναι ότι την ίδια ξινίλα βγάζουν οι ΚΙΝΑΛίτες που είδαν την Αννούλα τους να πέφτει σε ξένη αγκαλιά μέρα – μεσημέρι λες και δεν γνώριζαν ότι η εν λόγω είχε προ πολλού κλείσει θέση σε ξένη αγκαλιά! Έπεσαν από τα σύννεφα σε μέρα με ξαστεριά οι πρώην σύντροφοι της Άννας!

■ Η ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!
Βγαίνει, που λέτε κι εκείνη η Βούλτεψη και τι πρότεινε η γυναίκα; Ζήτησε να αγιοποιηθεί ο Φύσσας και φυσικά να γίνει και η αγιοκατάταξή του και να τοποθετηθεί η εικόνα του δίπλα στον Αγ. Γεώργιο, τον Απόστολο Παύλο, τον απόστολο Αλέξη (Τσίπρα) και λοιπούς Αγίους του Χριστιανικού εορτολογίου! Είπαμε ότι ήταν άδικη η δολοφονία του για τον ίδιο και για τους γονείς του, αλλά μην περάσουμε και στην σφαίρα της φαιδρότητας!

❖ ΟΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ…
Για τον Π. Φύσσα έγιναν δίκες και καταδικάστηκαν ο δολοφόνος του Ρουπακιάς και οι περί αυτόν Χρυσαυγίτες. Για κείνους τους έρημους που τους έκαψαν ζωντανούς στην MARFIN και κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι δεν θα νοιαστεί κανείς να πληρώσουν για τα εγκλήματα; Αυτά τα ερωτήματα μπήκαν το τελευταίο διάστημα από πολύ κόσμο και δεν ήταν «φασίστες» όλοι αυτοί που ρωτούν!

❁ Η ΜΝΗΜΗ…
Κάποιοι μάλιστα «τόλμησαν» να θυμηθούν και την δολοφονία του Κώστα Κατσίφα πριν από δύο χρόνια σε χωριό της Β. Ηπείρου. Ήταν ανήμερα 28η Οκτωβρίου 2018 όταν ο Κ. Κατσίφας έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες της Αλβανικής αστυνομίας επειδή τόλμησε ν’ ανεβάσει την Ελληνική σημαία στο σπίτι του. Αυτό ήταν. Η εκτέλεση έγινε εν ψυχρώ και ακόμη να βρεθούν και να δικαστούν οι δολοφόνοι του!

■ Ο ΠΑΠΑΣ..
Αντ’ αυτού, βγαίνει ένας παπάς από την μητρόπολη Αργυροκάστρου και ούτε λίγο, ούτε πολύ ρίχνει το ανάθεμα στον Κατσίφα, ο οποίος, κατεχόμενος από εθνικιστικά ιδεώδη, έχασε την ζωή του πέφτοντας στις κάνες των όπλων της Αλβανικής αστυνομίας! Τα λέει αυτά ένας παπάς που πήγε στην Αλβανία και στην Μητρόπολη Αργυροκάστρου για να συνταχθεί με την Αλβανική αστυνομία και το κράτος του Έντι Ράμα. Το όνομα αυτού, Λευτέρης Μπαλάκος!

❖ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ…
Το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη στην Βασιλική βανδάλισαν άγνωστοι χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς. «Καλά τον έκαναν! Θυσιάστηκε ο ίδιος για την ελευθερία των Ελλήνων και η εκδίκηση είναι φαγητό που τρώγεται κρύο καθ’ ότι η τιμωρία ήλθε 110 χρόνια μετά! Δυστυχώς, υπάρχουν τέτοια ζωντόβολα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, που η βαρβαρότητα είναι η φύση τους. Δεν μιλάμε για σεβασμό στην θυσία ηρώων, αλλά για τον βάρβαρο ψυχισμό αλητήριων που το χόμπι τους είναι η καταστροφική μανία σε ότι δεν τους κάθεται καλά στου νου, στην ψυχή και στην αισθητική τους!

❁ Η… ΤΙΜΩΡΙΑ!
Αν τυχόν ποτέ αποκαλυφθούν αυτά τα ανιστόρητα ανθρωποειδή, η μόνη τους τιμωρία να είναι να πάνε ξανά σχολείο, να μάθουν Ελληνική ιστορία. Ο Λορέντζος ήταν ένας ήρωας που φονεύτηκε στον Δρίσκο από τούρκικα βόλια όταν εκείνος με τους Γαριβαλδινούς από Κέρκυρα – Ιταλία ήλθαν να βοηθήσουν για την απελευθέρωση το 1912 – 13. Εμείς οι ελεύθεροι φαίνεται πως δεν αξίζαμε τέτοια θυσία.

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.