ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΓΩΝΙΑ…

Κραυγή αγωνίας από ΠΠΓΝΙ για νέες μονάδες περίθαλψης ατόμων με κορωνοϊό! Σωστό το αίτημα των γιατρών διότι τα περιστατικά περίθαλψης έχουν πολλαπλασιαστεί και όπως έχουμε πολλές φορές γράψει, το πρόβλημα θα μεγαλώνει όσο προχωράμε προς την καρδιά του χειμώνα. Μάλιστα, γίνεται λόγος για λειτουργία μονάδας στο «Χ/κώστα», το οποίο όμως δεν φαίνεται να έχει μία τέτοια πολυτέλεια από πλευράς ιατρονοσηλευτικού προσωπικού!

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ…

Πρέπει πάραυτα το υπουργείο να προκηρύξει θέσεις ιατρικού προσωπικού και όχι για επικουρικούς αλλά για μόνιμους, κάτι που θα κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικοτήτων για στελέχωση των νοσοκομείων αν θέλουμε να λέμε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με την επιδημία. Διαφορετικά, εδώ θα είμαστε και θα κλαίμε την μοίρα μας και ο ένας θα προσπαθεί να επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο.

❁ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ…
«Πρωϊνός Λόγος», Βασίλης Κουτσολιόντος, Γ. Γιαννάκης – Αντώνης Σαμαράς έχουν κοινό σημείο αναφοράς τον Ευάγγελο Αβέρωφ. «Δεν ξεχνώ ποτέ τον Ευπατρίδη και φυσικά τον Πρωϊνό Λόγο» για την συμβολή τους στους αγώνες της παράταξής μας».

Τα είπε αυτά στον υπογράφοντα ο πρώην πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε την περασμένη εβδομάδα!

■ Η ΕΚΠΛΗΞΗ…
Ήταν πραγματικά ένα τηλεφώνημα έκπληξη από τον Α. Σαμαρά, ο οποίος θεώρησε υποχρέωση (!) μ’ αυτή την επικοινωνία να μας ευχαριστήσει για την θέση που παίρνουμε σε καίρια πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα και ιδιαίτερα για τη θέση που πήραμε όσον αφορά την δίκη της Χρυσής Αυγής.

❖ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…
Κάναμε το αυτονόητο και ότι η λογική και η ιστορία επιβάλλουν. Επαναφέραμε στην μνήμη η οποία ενίοτε ξεθωριάζει τα όσα έγιναν από την Χ.Α. από την εποχή που βγήκε στο πολιτικό προσκήνιο και ως πολιτική παράταξη εξασφαλίζοντας θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Επαναφέραμε στην μνήμη των νεοελλήνων τα όσα έκανε πριν και κατά την παρουσία της Χ.Α. στα πολιτικά πράγματα. Θυμίσαμε ότι η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Χ.Α. επί 5 χρόνια κούρσεψαν αυτή την χώρα επικαλούμενη την δημοκρατική απόφαση του λαού να τους στείλει στη Βουλή και από κει μέσα να νομιμοποιούν την δράση τους!

❁ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!
Φυσικά θυμίσαμε τον πρωταγωνιστή της καταπολέμησης του ναζιστικού πολιτικού φορέα, ο οποίος έφτασε και ξεπέρασε τα όρια της βίας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες πολιτών. Πρωταγωνιστής ήταν ο τότε πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος, όπως γράψαμε, δεν λογάριασε κανένα πολιτικό κόστος κι έστειλε στη φυλακή όλους τους πρωταγωνιστές όλων αυτών των δράσεων!

■ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ…
Ενώ εκείνος τους έστειλε στην φυλακή, ήλθε ο Αλέξης Τσίπρας να τους αποφυλακίσει και να συμπορευτεί μαζί τους και επί 41/2 χρόνια ήταν το «δεκανίκι» του και αλώνιζαν ακόμη και μέσα σ’ αυτό τον υποτιθέμενο ναό της Δημοκρατίας! Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον σύντροφο Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος μία ευαισθησία στις «ευπρόσδεκτες» ψήφους της Χ.Α. την είχε!

❖ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που είπε ότι θα τους πάει μέχρι τέλους και το έκανε. Αυτό το τέλος της δράσης της Χ.Α. ήταν που ενόχλησε όσο κι αν φαίνεται παράξενο το Τσιπρομάνι και για να φανούν αλληλέγγυοι, έφτασαν στο σημείο να μυξοκλαίνε δηλώνοντας για νίκη της δημοκρατίας! Οποίος φαρισαϊσμός.

❁ ΟΛΑ ΛΙΜΠΑ!..
Μετά την καταδίκη της Χ.Α. έρχεται ο Κοντονής να τα κάνει λίμπα κι έπρεπε ν’ αλλάξει η ατζέντα και το έργο αυτό το αναλαμβάνει η άλλη ΑΥΓΗ, η οποία τσουβαλιάζει Σαμαρά – Κυριάκο για να καλύψει τ’ ακάλυπτα της Αλεξοπαρέας. Μια παρέα η οποία ένεκεν Χ.Α. επι 41/2 χρόνια κούρσεψε τον τόπο και μαζί μ’ αυτόν και το μυαλό μας! Έκαναν τα πάντα και τ’ αδύνατα δυνατά να βάλουν τον τόπο στον γύψο κι’ ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.

■ Η ΕΠΙΛΟΓΗ…
Προτίμησε μία ένδοξη απώλεια της Πρωθυπουργικής καρέκλας ο Α. Σαμαράς από την θλιβερή και επικίνδυνη συμπόρευση με την Χ.Α., η οποία σαν σύμβουλό της είχε τον αγκυλωτό σταυρό, τον οποίο πλασάριζε ως τον αρχαιοελληνικό Μαίανδρο! Αυτός ήταν ο Α. Σαμαράς, ο οποίος στο διάβα της πολιτικής του σταδιοδρομίας ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.
❖ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ…
Ήταν το πολιτικό αστέρι που ανέτειλε την περίοδο του ΠΑΣΟκισμού κυρίως από το 1981 και μετά. Μεγαλωμένος με πατριωτικές ιδέες και με τα νάματα της Πηνελόπης Δέλτα, βρέθηκε στην ΟΝΝΕΔ του Κων/νου Καραμανλή κι από κει έφτασε να είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης της παράταξης στην μετά τον Κων/νο Μητσοτάκη εποχή. Κάτι πήγε στραβά τότε και αυτή η μέρα άργησε 16 χρόνια κι όμως ήλθε αφού πρώτα έγινε πρόεδρος Ν.Δ. ως το 2009 και πρωθυπουργός τον Ιούνιο του 2012, ύστερα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

❁ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΕΣ…
Αυτός ο Σαμαράς πολεμήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ/Χ.Α. ανηλέως και τον Γενάρη του 2015 παρέδωσε μία χώρα έτοιμη να βγει από τα μνημόνια για να την ξαναρίξουν σ’ αυτά εκείνοι οι πανηγυρτζήδες τύπου Βαρουφάκη με τις λουλουδάτες φορεσιές και φυσικά με τα περιβόητα βαφτίσια του αριστερού ΟΧΙ σε καραδεξιό ΝΑΙ. Που χώρεσε τόση αλητεία;

■ ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ…
Δεν είναι αθώοι Σαμαράς – Μητσοτάκης, ουρλιάζει πρωτοσέλιδα η σημαία της αριστεράς. ΑΥΓΗ, που… μια λέξη της λείπει για να ταυτιστεί με την άλλη που καταδικάστηκε. Αυτή η ιστορική ΑΥΓΗ επανέρχεται λίγο μετά την περίοδο του Εμφυλίου το 1952 που έστελνε «αδιάβαστο» τον Ν. Πλουμπίδη, το οποίο χαρακτήριζε πρωτοσέλιδα ως πράκτορα της Ασφάλειας για να τον στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα στις 14 Αυγούστου 1954.

❖ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ…
Μία αριστερά που έστειλε στον θάνατο το πριν και μετέπειτα ίνδαλμά της Άρη Βελουχιώτη όταν ένα άλλο όργανό της, ο «Ριζοσπάστης», τον παρέδιδε Βορά στους διώκτες του με αποτέλεσμα ο ίδιος να προτιμήσει τον θάνατο εκεί στην Μεσούντα της Άρτας τον Ιούνιο 1945 επειδή δεν συνεμορφώθη ως προς τας υποδείξεις του ΚΚΕ τότε, μετά την υπογραφή της συνθήκης της Βάρκιζας! Όλα τα παραπάνω για να μην ξεχνιόμαστε!

❁ ΤΙΜΗΤΙΚΟ…
Τέλος, είναι τιμητικό για την οικογένεια του «Πρωινού Λόγου» να εκφράζεται με λόγια ευγνωμοσύνης ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας πολιτικός του διαμετρήματος του Α. Σαμαρά.

Η διαχρονική φιλία και ο Αβερωφισμός είναι τα στοιχεία που σενδέουν όλους μας κι’ αυτό εκτιμάται απ’ όλους μας.

Ο Α. Σαμαράς αυτή την εποχή δρέπει τις δάφνες της απόφασής του να μπει εμπόδιο στην δράση και στην εξάπλωση των Φασισμού και Ναζισμού.

■ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!
Το γράψαμε, το ξαναγράψαμε και εις ώτα μη ακουόντων. Ένα βήμα πριν από το κόκκινο έφτασε ο Νομός Ιωαννίνων τις προηγούμενες μέρες με τον κορωνοϊό να πρωταγωνιστεί. Αρκετές μέρες τα Γιάννινα κατείχαν την δεύτερη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο και να μη γνωρίζει κανείς από πού και πότε θα έλθει η σειρά του!
❖ ΤΑ ΓΑΜΟΒΑΠΤΙΣΙΑ…
Έρχονται, λένε απ’ έξω οι μολυσμένοι και μας κολλάνε και αυτό πώς να το πάρουμε εμείς; Ως παρηγοριά ή ως δικαιολογία διότι εμείς δεν φταίμε! Πως όμως δεν φταίμε όταν πάνε τα γαμοβαπτίσια σ’ άλλο κόσμο λες και δεν συμβαίνει τίποτα; Ας προσέξουν οι άλλοι λέμε και όποιον πάρει ο Χάρος, διότι περί τέτοιας λογικής πρόκειται, ενώ ο χάρος έχει πάρει καμιά 500αριά Έλληνες σ’ όλη τη χώρα!

❁ ΟΙ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ…
Το Μέτσοβο μπήκε στο μάτι του κορωνοϊού την προηγούμενη εβδομάδα! Το τι ακούστηκε δεν λέγεται. Η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα να ερημώσει κυριολεκτικά και οι κάτοικοι να είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους καθότι ο φόβος φυλάει τα έρημα! Οι αριθμοί συμμετοχής στην βάπτιση πήγαιναν κι έρχονταν μέχρι να διευκρινιστεί ότι οι βαπτίσεις ήταν δύο κι αυτές ήταν μία από Μετσοβίτες στο Μέτσοβο και η άλλη από Μετσοβίτες στα Γιάννινα. Το τι ιχνηλάτηση μπορούσε να γίνει μόνο οι Μετσοβίτες το γνωρίζουν.

■ Ο ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ!
Έρχεται ο πολυαγαπημένος ΕΟΔΥ του Καχριμάνη την περασμένη Κυριακή στο Μέτσοβο να κάνει τεστ και κατάφερε να εξετάσει καμιά 35αριά άτομα.

Το πως έγινε η επιλογή των ατόμων, αν αυτή έγινε με υπόδειξη ή με ιχνηλάτηση θα ήταν καλό να μας το πει η αρμόδια επί της υγείας αντιπεριφερειάρχης κ. Νάκου, η οποία διαχειρίζεται τέτοιου είδους ζητήματα και είναι γνωστή στη στήλη από την διαχείριση που έκανε στα Σύβοτα όταν σε γνωστό κέντρο παρουσιάστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

❖ Η ΛΙΣΤΑ
Ερωτάται η κ. Νάκου να μας πει αν γνωρίζει ποιος ήταν εκείνος που έδωσε λίστα «υπόπτων» στο Μέτσοβο, τα οποία διαχειρίστηκε στη συνέχεια ο ΕΟΔΥ και από τα οποία προέκυψαν στη συνέχεια τρία θετικά περιστατικά στον κορωνοϊό και τα οποία είχαν να κάνουν με συγγενικά πρόσωπα της βάπτισης που έγινε στα Γιάννινα! Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μπει στον κόπο να μας ενημερώσει γενικώς για το πως διαχειρίζεται στην Περιφέρεια όλα τα ζητήματα αντιμετώπισης της μετάδοσης με τα Γιάννινα να πρωταγωνιστούν εδώ και ενάμιση μήνα.

❁ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ…
Ας αφήσει τους αφορισμούς η εν λόγω αντιπεριφερειάρχης περί ατομικής ευθύνης, διότι αυτά τα λένε κι άλλοι. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ατομική ευθύνη η πρώτη που πρέπει να δώσει λόγο είναι η ίδια, η οποία και στην περίπτωση των Συβότων ήξερε καλά τι είχε συμβεί και στην περίπτωση των πρόσφατων βαπτίσεων ήταν γνώστης. Η ίδια έπρεπε να γνωρίζει ποια πρόσωπα είχαν έλθει σ’ επαφή με τους ύποπτους στην περίπτωση της βάπτισης πριν απ’ αυτή κι όμως αυτά τα άτομα δεν ήταν μέσα στην λίστα των υπόπτων αλλά ειδοποιήθηκαν να κάτσουν σπίτι!

■ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ!
Τέλος, το ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί όταν πήγε ο ΕΟΔΥ, στο Μέτσοβο δεν υπήρχε δημόσια έκκληση για να προσέλθουν κι άλλα άτομα για τεστ που είχαν συμπτώματα ή είχαν έλθει σ’ επαφή με «ύποπτα» πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια διαγνώσθηκαν θετικά. Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και τι κάνουμε. Τα περί ατομικής ευθύνης καλά ακούγονται, αλλά να ισχύουν για όλους μας!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.