ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΚΡΙΒΟ…
150 ευρώ κοστίζει το τέστ κορωνοϊού στα Γιάννινα από κάποια εργαστήρια, τα οποία ασχολούνται μ’ αυτά! Δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που ανεβάζει το κόστος σε τέτοιο ύψος, αλλά μία οικογένεια 4 ατόμων αν χρειαστεί 600 ευρώ δεν είναι εύκολο να βρεθούν σε τέτοιους δύσκολους οικονομικά καιρούς. Μάλιστα, αν δεν ζητηθεί απόδειξη, το κόστος μειώνεται κατά 30 ευρώ το «κομμάτι»!

ΜΕΣΩ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!
Κάποιος γνωστός με πληροφόρησε ότι τα εργαστήρια που λειτουργούν στην περιοχή δεν κάνουν τεστ στα Γιάννινα αλλά τα στέλνουν σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και άρα το κόστος ανεβαίνει με τα πήγαινε – έλα και να μείνει και κάτι σε εκείνους. Βέβαια μιλάμε για αξιοπιστία, λένε οι ειδικοί.

ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ…
Εκείνο που απομένει να μάθουμε είναι αν τα «ιδιωτικά τεστ» συνυπολογίζονται στον αριθμό των ελέγχων και αν αυτά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ. Επειδή η ράδιο αρβύλα όλο αυτό το διάστημα της επιδημίας πάει σύννεφο, καλόν είναι να έχουμε μία σαφή πληροφόρηση από εκείνους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

❁ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ…
«Εγώ δεν θα αναρωτηθώ «ποιος κυβερνά τον τόπο». Θα τους πάω μέχρι το τέλος, φέρεται να είχε πεί ο Α. Σαμαράς που επί δίκης του πρωθυπουργίας είχε δολοφονηθεί ο Π. Φύσσας το Σεπτέμβριο του 2013 από Χρυσαυγίτες. Το είπε και το έκανε πράξη ο Α. Σαμαράς στέλνοντας στη φυλακή την παρέα Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη. Είχε αρ…α ο Α. Σαμαράς και έκανε πράξη την καταδίκη του φασισμού!

■ ΣΗΜΑΙΑ!..
Αυτή την πράξη του Α. Σαμαρά δεν την κάνει σημαία η σημερινή ΝΔ για να «καβαλήσει» τους χθεσινούς συνεργάτες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – σημερινούς επαναστάτες ενάντια στον φασισμό! Αυτό ούτε ο Θεός του Αλέξη δεν το θέλει, ούτε ο Κώστας Βαξεβάνης με τους Καρανικαίους. Δεν μιλάω για τον Ν. Βούτση που βάπτιζε χρυσές τις ψήφους της Χ.Α.. Περνώντας από την γνωστή κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

❖ ΟΙ… ΝΙΚΗΤΕΣ!
Όλοι νίκησαν προχθές μετά την καταδίκη των Χρυσαυγιτών για την δολοφονία Φύσσα. Νίκησαν οι πάσης φύσεως αριστεροί – αριστερίζοντες και πλακώθηκαν στο ξύλο μεταξύ τους πρώτα και μετά για να μη χαθεί το «έθιμο» πλακώθηκαν και με τα ΜΑΤ που ήταν και ο αρχικός τους στόχους. Σιγά μη τους έκοπτε αυτούς η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αν είχαν τέτοιες ευαισθησίες θα πήγαιναν και μέχρι την Σταδίου που ήταν η MARFIN όπου έκαψαν ολοζώντανου τρεις εργαζόμενους, μεταξύ αυτών και γυναίκα έγκυο.

❁ ΟΙ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝΤΕΣ…
Πήγαν, λέει, να επηρεάσουν με την παρουσία τους και με τις φωνές τους την απόφαση της δικαιοσύνης η οποία επί 41/2 χρόνια έψαχνε για… αίθουσα να κάνει την δίκη και την ανακάλυψε εντελώς τυχαία επί Κυριάκου Μητσοτάκη!

■ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Βγήκαν στους δρόμους και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με μπροστάρη τον Αλέξη τους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενο δικαστικής παρασπονδίας. Ναι, ο Αλέξης με καμιά σαρανταριά παλικάρια – βουλευτές για να εισπράξει τα επίχειρα, πρώτα εκείνος με καφέδες και μπουγέλα, ωσάν να ήταν μαθητής στην εποχή της Γκράβας!

❖ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ…
Ο άλλος μεγάλος αγώνας έγινε από τον Α. Σαμαρά που τους έστειλε δεμένους στον Κορυδαλλό για να τους βγάλει έξω ο Αλέξης και να κάνουν την σεμπριά στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Τότε που δεν άρεσε ο Στ. Δήμας και οδήγησαν όλοι τους την χώρα στις εκλογές για να τις κερδίσει ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη και να φτιάξουν το δημοψήφισμα – παρωδία και να κλείσουν τις τράπεζες, κάτι που έκανε την Γιάννα Αγγελοπούλου να λιποθυμά από την λατρεία προς τον Αλέξη και να πέσει στην αγκαλιά του!

❁ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ…
Ο Α. Σαμαράς έκανε την αρχή με τον εγκλεισμό της εγκληματικής οργάνωσης και επί Κυριάκου η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της ανεπηρέαστη από κάθε Παπαγγελόπουλο και Νικοπαππάδες! Έχουμε υποχρέωση να πιστώσουμε και στους δύο το ξεκαθάρισμα. Ο φασισμός και ο Ναζισμός πολεμήθηκε από τους γονείς μας και χύθηκε πολύ ελληνικό αίμα για να στεριώσει η Δημοκρατία.
■ ΣΕΒΑΣΜΟΣ!..
Ετούτη τη στιγμή το μόνο που επιβάλλεται είναι σιωπή και ο σεβασμός στην μητέρα Φύσσα και στην λειτουργία της δικαιοσύνης που δεν τρομοκρατείται ούτε αποφασίζει με τις θελήσεις του ασύντακτου «στρατού» των κομματικών μηχανισμών. Σεβασμός στην δικαιοσύνη που και θέλει και μπορεί να επιβάλλει την τάξη.

❖ Ο ΚΑΥΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ…
Τελειώνοντας, ήθελα να αναφερθώ στον πόνο μιας μάνας που χάνει το παιδί της κι έτσι όπως έχει περιγραφεί από σοφότερους εμού! Όταν στον πόλεμο σκοτωθεί ένας στρατιώτης η γυναίκα του θα τον κλάψει μέχρι την άλλη μέρα το πρωί, η αδελφή του μέχρι να παντρευτεί και η μάνα του μέχρι να πεθάνει! Το «μάνα κουράγιο» ταιριάζει απόλυτα στην μάνα Φύσσα κι αυτό το λέμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας!

 ■ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ… ΕΠΕΣΕ!
Πάει και το ακριτικό θρυλικό αμόλυντο Μέτσοβο! «Έπεσε» κι αυτό στα νύχια του κορωνοϊού και τρέχουν οι Μετσοβίτες και δεν σώνουν, όχι μόνο όσοι συνβάπτιζαν, αλλά κι όλοι οι άλλοι Μετσοβίτες που ενδεχομένως να ήλθαν σε επικοινωνία με γονείς κουμπάρους, αδέλφια, ανίψια και λοιπούς συγγενείς και φίλους. Ο κόσμος το είχε τούμπανο από την περασμένη Τρίτη κι ο Τζαφέας το κρατούσε μυστικό λες και δεν θα έβγαινε προς τα έξω! Την ανάγκη φιλότιμο εποίησαν και καμια δεκαριά ώρες μετά την δική μου ηλεκτρονική γνωστοποίηση γνωστοποίησαν και οι Μετσοβίτες με πρώτο τον δήμαρχο ότι ο ιός χτύπησε το Μέτσοβο, άρα να προσέχουν οι Μετσοβίτες, κάτι που δεν έκανε ο ίδιος που ήταν παρών στο μυστήριο της βάπτισης. Φτάνει δε στο σημείο να μας ανακοινώνει ότι στο τέλος της εβδομάδας θα κάνει το τεστ ο ίδιος.

❖ Ο ΖΑΜΑΝΦΟΥΤΙΣΜΟΣ…
Δεν ρίχνω λίθο αναθέματος διότι με τον ένα ή άλλο τρόπο είμαστε όλοι εν δυνάμει φορείς του ιού. Αλλά ο ζαμανφουτισμός και η άποψη ότι εμάς δεν μας κολλάει κανένας ιός γιατί έτσι γουστάρουμε, δεν είναι καθόλου καλός οδηγός αυτή την περίοδο που η πόλη μας και ο Νόμος έχει μπει σε μίνι καραντίνα.

❁ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ…
Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από βανδαλισμούς σχολείων της περιοχής με πρώτο κάποιο σχολείο της Ελεούσας. Θλιβερή πέρα για πέρα η εικόνα όπου είναι αποτέλεσμα των βαρβάρων ελληνόπουλων που πέρασαν απ’ αυτό το σχολείο κι άφησαν τα αποτυπώματά τους στο όνομα της αυτοδιάθεσης και κυρίως του δημοκρατικού δικαιώματος «κάνω ό,τι γουστάρω αφού κανείς δεν νοιάζεται»!

■ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ…
Υπάρχουν υπεύθυνοι γι’ αυτό το κατάντημα και δεν βγαίνουν από το κάδρο της ευθύνης ούτε οι πρωταγωνιστές που είναι τα παιδιά που ξέρουν πολύ καλά τι είναι αυτό που κάνουν, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι καμαρώνουν τους κανακάρηδες για τα κατορθώματά τους! Αφήστε τα παιδιά να εκτονωθούν, είναι η άποψή τους χωρίς όμως να νοιάζονται ούτε για την τύχη των παιδιών τους ούτε και για την τύχη των σχολικών μονάδων που πληρώνουν την εκτόνωση των κανακάρηδων όπως είπαμε παραπάνω.

❖ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ…
Αν όμως υπήρχε συγκροτημένη πολιτεία και έπαιρνε στα σοβαρά στους «ξεσηκωμούς» θα έστελνε τον λογαριασμό των βανδαλισμών στους ντεληκανήδες γονείς και κηδεμόνες μέσω των συλλόγων γονέων, οι οποίοι δεν θα έμεναν μόνο στις καταγγελίες για το… άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα, που εδώ που τα λέμε, δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά θα πλήρωναν και τα σπασμένα.

❁ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…
Έχουν όλο το δικαίωμα της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης οι μαθητές και οι φοιτητές. Κάπως έτσι λειτουργεί ένα δημοκρατικό πολίτευμα σε πολιτισμένες χώρες. Από την διεκδίκηση όμως μέχρι τους βανδαλισμούς πολύς ο δρόμος. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει στην δημόσια εκπαίδευση όπου το απρόσωπο κράτος καλείται να καλύψει τις ζημιές εκ των υστέρων, ενώ με το ίδιο κόστος θα μπορούσε να καλύψει ανάγκες στα σχολεία.

■ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
«Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις για το «επεισόδιο» με συνοριακό σε βιομηχανία της παραμεθορίου», μου είπαν από το Μέγαρο της ΕΛΑΣ και μου ανέφεραν τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα τόσο από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ όσο και από την FRONTEX. Δεν έχω λόγους ν’ αμφιβάλλω και δεν υπεισέρχομαι στις λεπτομέρειες που ίσως να μην προσθέσουν και πολλά πράγματα στο «συμβάν».

❖ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!
Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι εκεί στο Μέγαρο άρχισαν ν’ αποκτούν ευαισθησίες και μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν έστω και προφορικά για αποκατάσταση της τάξης. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος επικοινωνίας που λύνει παρεξηγήσεις και δεν οδηγεί τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις όπως έχει γίνει στο παρελθόν όπου η εφημερίδα και ο υπογράφων σύρονταν στα δικαστήρια!

❁ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!
Επειδή ο υπογράφων δεν είναι «χαϊδεμένο παιδί» της ΕΛΑΣ και ούτε επεδίωξε ποτέ να γίνει για να γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών, μου κάνει εντύπωση που για πρώτη φορά κάποιος φιλοτιμήθηκε να δώσει την εκδοχή της ΕΛΑΣ για το συμβάν που περιέγραψα την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται πως κάτι πάει ν’ αλλάξει και στην ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη, έστω κι αν αυτός είναι από «μεταγραφή». Καλωσορίζουμε λοιπόν στον «έξω κόσμο» την ΕΛΑΣ και πάντα τέτοια!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.