ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ…
Αυτός ο πολύπαθος τομέας καθαριότητας στην πόλη μας δεν έχει τελειωμό. Βγαίνουν Μωϋσής – Πήχας και μας ανακοινώνουν τα «βήματα» που θα κάνουν για να καθαρίσει η πόλη και Δευτέρα πρωί στις οκτώ μάζευαν σκουπίδια με φορτηγά δημιουργώντας προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης. Από το ένα πρόβλημα στο άλλο χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό.

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!
Δεν γνωρίζω αν ήταν ο ιδιώτης εργολάβος ή ο τομέας καθαριότητας, αλλά κάποιοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και αν αυτός είναι ο στόχος, το επιτυγχάνουν. Αλλά 21/2 σχεδόν χρόνια απομένουν στην παρούσα δημοτική αρχή για ν’ αποδείξει ότι όσα υπόσχονταν θα μπορούσε και να τα κάνει. Αν έκανε 1½ χρόνο ν’ αποφασίσει για την αποκομιδή από ιδιώτη, θα θελήσει άλλο τόσο για να κάνει πράξη την υπόθεση «καθαρή πόλη» που θα έπρεπε να είχε γίνει η πόλη μας προ πολλού. Ας μην κομπάζει όμως και η αντιπολίτευση διότι φέρνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη, διότι όταν μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επέκταση συνεργασίας αποκομιδής των απορριμμάτων με ιδιώτες Μπέγκας – Τατιάνα αρνήθηκαν κάνοντας αντίσταση!

ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Τώρα κι ύστερα από ένα χρόνο που η συνεργασία με ιδιώτη επιτεύχθηκε εκείνο που απομένει είναι να γίνει σωστή δουλειά αν θέλουμε να λέμε ότι κάτι άλλαξε. Σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε τον δήμαρχο Ελισάφ σ’ ένα χρόνο να ξανα λέει ότι «δυστυχώς αποτύχαμε». Τα γράφω εντελώς καλοπροαίρετα, διότι αυτή την πόλη που όλοι μας επιλέξαμε να κατοικούμε την θέλουμε να είναι σύγχρονη αρχής γενομένης απ΄την καθαριότητα η οποία είναι η μισή αρχοντιά, αν θέλουμε να θυμηθούμε όσα μας έλεγαν οι παλιότεροι όταν το πάλαι ποτέ είμεθα νέοι!

❁ ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!
Ήταν θέμα χρόνου να μπει η πόλη σε μίνι καραντίνα. Από χθες το πρωί και μέχρι την επόμενη Δευτέρα όλοι με μάσκες στην πόλη με απόφαση και εντολή ΕΟΔΥ. Μάσκες μέσα κι έξω μπας και αποφύγουμε τα χειρότερα. Μάσκες παντού και η λειτουργία καταστημάτων εστίασης θα τελειώνει στις 12 το βράδυ και θα ξαναρχίζει πέντε το πρωί.

■ Η ΓΚΡΙΝΙΑ…
Πηγαίναμε γυρεύοντας και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα αν θέλουμε να μην πέσουμε θύματα του ιού! Φυσικά από χθες το πρωί έχει αρχίσει μία γκρίνια και μία αμφισβήτηση για τα σύνορα που μπήκαν στις μάσκες, με τους συνήθεις αμφισβητίες να λένε ότι ο κορωνοϊός χτυπάει στην πόλη και στην Ελεούσα όχι! Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Αφήστε που ο Τράμπ γλύτωσε και βγήκε από το νοσοκομείο «θεραπευμένος» και θα δώσει τροφή για την αύξηση των αμφισβητιών που δεν παραδέχονται την ύπαρξη του κορωνοϊού!

❖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ…
Αυτό που βλέπαμε στην γειτονιά μας τώρα το έχουμε στην «γωνιά» μας. Παλιά σοφή ρήση της πατρίδας μας η οποία φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά στην περίπτωση επέκτασης του κορωνοϊού και στην πόλη μας. Τα κρούσματα ζώνουν την περιοχή μας και μάλιστα ευαίσθητους χώρους όπως είναι νοσοκομεία και δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων!

❁ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!
Τα Γιάννινα τις τελευταίες μέρες αρχίζουν να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των κρουσμάτων και μάλιστα σε πανελλήνιο επίπεδο και αυτό δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητο. Περισσότερη υπευθυνότητα από όλους μας ίσως μας ρίξει στις τελευταίες θέσεις με απώτερο στόχο την εκμηδένιση. Όσο όμως θα παίρνουμε αψήφιστα την υπόθεση «επιδημία», να μη περιμένουμε να μειωθούν τα κρούσματα από μόνα τους.

■ Η ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ…
Μιλάω για υπευθυνότητα και το εννοώ, διότι παρατηρήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μια ελαφρότητα στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης και μάλιστα από άτομα που σχετίζονται με χώρους υγείας. Να γράφουμε λίγα για να καταλαβαίνουμε περισσότερα. Διότι δεν μπορεί να έχεις πάει την προηγούμενη σε γάμο να σε προειδοποιήσουν ύποπτα σημάδια και σύ να πηγαίνεις στη δουλειά να περιθάλψεις άλλους!

❖ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ…
Με το να ρίχνουμε το ανάθεμα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς δεν απαλλάσσει κανέναν από την προσωπική ευθύνη. Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει θύματα μιας ενδεχόμενης λήψης και μετάδοσης του ιού, καθότι δεν είμαστε άτρωτοι. Στο χέρι μας είναι να μειώνουμε τους κινδύνους τηρώντας τα ενδεδειγμένα μέτρα. Ο ζαμανφουτισμός σ’ αυτή την περίπτωση όχι μόνο δεν σώζει, αντίθετα μας σπρώχνει σε συνάντηση με τον ιό που δεν είναι κι ότι καλύτερο. Ρωτήστε και τον πλανητάρχη…

❁ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ…
Στο στόχαστρο των Συριζαίων ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εφαρμόσει τους νόμους και τις διατάξεις έτσι όπως αυτά έχουν θεσπιστεί. Καμιά παρανομία και κανέναν ρουσφέτι στον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής δεν έκανε όπως τα ΣΥΡΙΖόπουλα ωρύονται! Αν δεν εφάρμοζε τον νόμο, τότε θα ήταν υπεύθυνος και υπόλογος. Το να γίνεται αντικείμενο επίθεσης ο Πρόεδρος της Βουλής και άδικο είναι και απρεπές.

■ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ…
Όμως, ποιοί είναι εκείνοι που όψιμα λιθοβολούν τον Κώστα Τασούλα ο οποίος ουδέποτε αμφισβητήθηκε για την δημοκρατικότητα και την σοφία του; Είναι εκείνοι που επί 41/2 χρόνια συμπορεύτηκαν με την Χρυσή Αυγή πρώτα, για να γκρεμίσουν τον Αντώνη Σαμαρά τον Δεκέμβριο του 2014, και στη συνέχεια να στηρίζονται από αυτήν στη Βουλή όταν είχαν αδυναμία να περάσουν τις θελήσεις τους!

❖ Ο Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ…
«Στην Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι», είχε δηλώσει ο τότε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όταν ψηφίζονταν ο εκλογικός νόμος, για να συμπληρώσει: «κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη και περιμένουμε και την Χρυσή Αυγή να δούμε τί θα ψηφίσει», είχε πει για να γίνεται τώρα λάβρος εναντίον της και να θέλει να τον πάρει σοβαρά ο Ελληνικός λαός.

❁ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ…
Οι ίδιοι που τώρα είναι κατήγοροι του Κ. Τασούλα ήταν εκείνοι που χάιδευαν τη Χρυσή Αυγή εκχωρώντας της όλα τα δικαιώματα που πρέπει να έχει ένα πολιτικό κόμμα με ή χωρίς εξουσία. Επί 41/2 χρόνια οι ίδιοι κοσκίνιζαν την δίκη της Χ.Α. για την δολοφονία του Φύσσα ψάχνοντας αίθουσες για να γίνει!

■ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ…
Να θυμηθούμε ότι ο Α. Σαμαράς ήταν εκείνος που έστειλε την Χρυσή Αυγή στα δικαστήρια για την δολοφονία του Π. Φύσσα στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013! Ήταν ο Α. Σαμαράς που δεν νοιάστηκε για πολιτικό κόστος και για να πληρώσει αυτό το τίμημα με την σεμπριά ΣΥΡΙΖΑ – ΧΡ. ΑΥΓΗΣ – Καμμένου τον Δεκέμβριο του 2014. Όταν όλοι αυτοί μαζί απέρριψαν την προειδοποίηση του Στ. Δήμα που ήταν επιλογή Ν.Δ. κι έριξαν την κυβέρνησή του και οδηγήθηκε η χώρα σ’ εκλογές τον Γενάρη του 2015 με ό,τι ακολούθησε!

❖ Ο ΝΟΜΟΣ…
Σήμερα κατηγορήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος εφάρμοσε νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάργησε και προσελήφθη στην Βουλή η Ζαρούλια, σύζυγος Μιχαλολιάκου, που επί 5 χρόνια κανάκευαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αφού το ζευγάρι ήταν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Να χαμε να λέγαμε ένα πράγμα!

❁ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ…
Όπου να ναι βγαίνει και η απόφαση του δικαστηρίου για την δίκη της Χρυσής Αυγής που είναι κατηγορούμενη για την δολοφονία Π. Φύσσα και ένας κρύος ιδρώτας διατρέχει τις ραχοκοκαλιές των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ μη τυχόν κι’ αθωωθούν τα «συντρόφια τους». Προετοιμάζουν το έδαφος για να σηκώσουν τις σημαίες της επανάστασης ξεχνώντας ότι μαζί συμπορεύτηκαν όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής τους.

■ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ…
Στα έδρανα της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κ. Ζαρούλια αποφάσιζε με την ψήφο της για τις τύχες των Ελλήνων! Τότε η ψήφος της ήταν ευπρόσδεκτη από τον κ. Βούτση. Τώρα φταίει ο πρόεδρος της Βουλής που απλά πήγε να εφαρμόσει τον νόμο διορίζοντάς την, κάτι που εξόργισε το ΣΥΡΙΖΟΜΑΝΙ και απειλεί με επανάσταση. Δεν ξέρω πώς το πήρε η ΝΔ το όλο ζήτημα, αλλά ο μόνος που δεν έχει ευθύνη είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος κοσμεί πραγματικά τη θέση. Δεν γίνομαι υπερασπιστής του Κ. Τασούλα διότι δεν νομίζω ότι το χρειάζεται, αλλά δεν έχω ποτιστεί με το νερό της λησμονιάς όπως κάνουν πολλοί ακόμη κι από την «εδώ μεριά»!

❖ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ…
Σήμερα αναμένεται συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας από όπου θε εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την δίκη της Χ.Α.. Με αυτή την παρουσία και με όσα έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες οι «αντιστασιακοί» προσπαθούν να επηρεάσουν την απόφαση των δικαστών και να καταδικάσουν σύσσωμη την Χρυσή Αυγή για την δολοφονία του Π. Φύσσα φωνάζοντας «ποτέ πια φασισμός»! Απλά το σημειώνω για να αποδειχτεί ολόκληρος ο Φαρισαϊσμός τους.

❁ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ…
Να σημειωθεί ότι η Ζαρούλια με παρέμβαση της κυβέρνησης αποκλείστηκε από τον διορισμό στην Βουλή και εντελώς τυχαία και ξαφνικά διορίστηκε η ομπρελοκρατούσα πρώην υπουργός του Τσίπρα για να έχει μια δουλειά το κορίτσι! Ήταν η ίδια κυρία που συνόδευε τον Αλέξη στα αποκαΐδια στο Μάτι για να αξιοποιηθεί στην συνέχεια σε κυβερνητική θέση! Απλά για την ιστορία…

■ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
Δεν είναι μικρή υπόθεση η παγκόσμια αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ. Της δικής μας ΔΩΔΩΝΗΣ, η οποία επί 6 δεκαετίες διακονεί το λειτούργημα της γαλακτοβιομηχανίας. Η πρόσφατη παγκόσμια βράβευση, επιβραβεύει την λειτουργία της ΔΩΔΩΝΗΣ και την προσπάθεια που καταβάλουν όλοι όσοι μοχθούν και μέσα σε χαλεπούς καιρούς για να παράγονται τα προϊόντα «χρυσάφι» όπως είναι η φέτα, το γιαούρτι και όλα τ’ άλλα! Πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εμπιστεύονται το προϊόν τους στην ΔΩΔΩΝΗ κλείνοντας τα αυτιά στις «σειρήνες» που ήχησαν το προηγούμενο διάστημα όταν έψαχναν για ντόπιο γάλα ύστερα από τους κανόνες που μπήκαν από τη «Διεπαγγελματική προστασία της Φέτας ΠΟΠ», στην οποία πρόεδρος είναι ο αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ Γιάννης Βιτάλης. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο και θα πρέπει να πιστωθεί και αυτή η βράβευση στον αναπλ. Δ/νοντα σύμβουλο της ΔΩΔΩΝΗΣ Μιχάλη Παναγιωτάκη, ο οποίος μόνο τυχαία δεν βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.