ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ…
Τα κουδούνια στα σχολεία κτύπησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας με ευτυχώς λίγα παρατράγουδα. Οι περισσότεροι γονείς και δάσκαλοι συμμορφώθηκαν ως προς τις υποδείξεις των ειδικών και κατ’ επέκταση της πολιτείας. Δεν έλειψαν οι ξερόλες που πήραν λίγα λεπτά δημοσιότητας από την επανάσταση της μάσκας, διότι σ’ αυτούς υπήρξε η επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος και τράβηξαν τον δρόμο της άρνησης!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ!
Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι όλα είναι ρόδινα στην Παιδεία και ότι τα παιδιά κυρίως θα περνούν καλύτερα ως μικροί ζορό! Δυστυχώς, ένας τόσος δα ιός ήλθε να προστεθεί σ’ όλα τ’ άλλα δεινά που έχουν πλακώσει την ανθρωπότητα, κάτι που επιβάλλει την λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σ’ επίπεδο πρόληψης! Γρίπη είναι, θα περάσει, λένε οι ειδικοί επιστήμονες κι εμείς δεν μπορούμε ν’ αρνηθούμε, αν δεν θέλουμε να φορτώνουμε της ΜΕΘ και από κει τους τόπους αναπαύσεως! Λίγο μακάβριο αλλά η αλήθεια δεν έχει πολλές γωνίες για να τις στρογγυλέψουμε. Καλή και ανώδυνη σχολική χρονιά για παιδιά, γονείς και δασκάλους που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης της γνώσης αλλά και κατά του κορωνοϊού.

❁ ΣΤΗΝ ΔΕΘ!..
Ένας διαφορετικός Μητσοτάκης ο προχθεσινός στην ΔΕΘ πιο ενημερωμένος, πιο μεστός, πιο υπεύθυνος σε σχέση με προηγούμενες φορές και κυρίως από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση! Είπε όλα όσα έπρεπε κι όσα οι συνθήκες επιτρέπουν, αν σημειωθεί ότι δεν είναι και κάτι που δεν συνέβη στον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τον ίδιο.

■ Η ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ…
Παρά τις δυσχέρειες που περνά ο τόπος τον τελευταίο χρόνο, εν τούτοις, ο Κυριάκος υποσχέθηκε λήψη μέτρων για ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 18 νέα μέτρα εξήγγειλε για το επόμενο διάστημα για να πάρουν ανάσα οι βαρειά πληττόμενοι Έλληνες!

❖ Η ΑΠΟΥΣΙΑ…
Ύστερα από πολλά χρόνια, τουλάχιστον για μία 20ετία, η εφημερίδα μας δεν εκπροσωπήθηκε στην συνέντευξη τύπου του ηγέτη της ΝΔ. Λόγω κορωνοϊού ήταν απαγορευτική η παρουσία του «Π.Λ.» όπως κι άλλων περιφερειακών εφημερίδων! Δυστυχώς, οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης δεν σκέφτηκαν ότι Ελλάδα δεν είναι το Κολωνάκι και η πλατεία Συντάγματος.

Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν κάποιον για το σκηνικό! Έπρεπε να εξαντληθεί μέχρι και το τελευταίο σάϊτ της κωλοπετινίτσας της Αθήνας και μετά ίσως δίνονταν ο λόγος στη περιφέρεια. «Ήταν που ήταν το μπάχαλο λόγω κορωνοϊού, τα κάναμε και εμείς ρόϊδο μου είπαν από το αρμόδιο υπουργείο!

❁ ΤΟ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ…
Η απόλυτη ξεφτίλα για τους βουλευτές της ΝΔ που δεν πήγαν στην Βουλή να υπερψηφίσουν την άρση της ασυλίας του Σφακιανού ντεληκανή – τσαμπουκαλή βουλευτή Πολάκη, ο οποίος αντί για στόμα, έχει βόθρο. Ενώ η επιτροπή είχε παραπέμψει στην ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του Πολάκη σε υπόθεση που αφορούσε την εξύβριση – συκοφαντική δυσφήμιση δημοσιογράφου – εκδότη, εν τούτοις οι μισοί βουλευτές της ΝΔ έκαναν σκασιαρχείο και νικητής βγήκε ο Πολάκης με 84 έναντι 80 βουλευτών που φιλοτιμήθηκαν!

■ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ…
Το απόλυτο κατάντημα του κοινοβουλευτισμού με μπροστάρηδες τους απόντες βουλευτές της ΝΔ κυρίως, οι οποίοι προφανώς προτίμησαν τα ψώνια στην Βουκουρεστίου και το καφεδάκι στις καφετέριες της πλατείας Συντάγματος και του Κολωνακίου, κρεμώντας κυριολεκτικά μία ολόκληρη παράταξη στα μανταλάκια!

❖ ΟΙ… ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!
Την ώρα που ο Μητσοτάκης έδινε μάχη εθνικού περιεχομένου στην Κορσική, οι βουλευτές της ΝΔ έδιναν εξετάσεις στον μεγαλύτερο υβριστή της παράταξης και μαζί μ’ αυτές και συγχωροχάρτι ανοίγοντάς του το στόμα για να παριστάνει τον μεγαλύτερο μάγκα που εχει δει το κοινοβούλιο, το οποίο πολλάκις έχει μετατρέψει σε… κυνοβούλιο ένας Παύλος Πολάκης! Δοξάστε τον, Νεοδημοκράτες βουλευτές!

❁ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ…
88 λεβέντες και λεβέντισσες της ΝΔ απουσίαζαν από την ψηφοφορία, γράφοντας ανάμεσα στα σκέλια τους όλους εκείνους που τα χρόνια της εξουσίας του Πολάκη έδιναν μάχες για να μην επικρατήσει τέτοιο καθεστώς. Όλοι αυτοί έφτασαν το 40% των Ελλήνων που τους εμπιστεύτηκε την ψήφο του στις 7/7/2019 και τους στοίβαξε στην Βουλή για να σιτίζονται απ’ αυτή πλουσιοπάροχα και μάλιστα την στιγμή που πολλοί Έλληνες έχουν αρχίσει να λένε το ψωμί ψωμάκι.

■ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…
Αφελείς, πονηροί, δημοσιοσχεσίτες, ό,τι να ναι, είναι επικίνδυνοι και ανίκανοι της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και αν είχαν λίγη τσίπα, πρέπει πάραυτα να παραδώσουν τις έδρες τους!

❖ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…
Ένα μήνυμα πήραν στα κινητά τους οι βουλευτές να παραστούν στην ψηφοφορία και να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας δύο δικών τους βουλευτών Σπανάκη, Βαγιωνά και της ασυλίας του Πολάκη. 88 αποδαύτους έκαναν αυτό που περιγράφω παραπάνω. «Τα έγραψαν» κανονικά, γράφοντας συγχρόνως στ’ αχαμνά τους ολόκληρη την Ελλάδα. Άντε τώρα να τους έχεις εμπιστοσύνη σε σοβαρά ζητήματα.

❁ Η ΡΑΣΤΩΝΗ!!!
Ήταν μία αστοχία και οφείλεται στην καλοκαιρινή ραστώνη και δεν θα επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο απάντησε ο Κυριάκος σε σχετική ερώτηση στην ΔΕΘ! Μάλιστα, στα μέσα Σεπτεμβρίου οι βουλευτές της ΝΔ έπαθαν… ραστωνίτιδα και απουσίασαν από μια ψηφοφορία και μάλιστα από τον μεγαλύτερο υβριστή των ιδίων των βουλευτών που είναι το αγαπημένο χόμπι του Παύλου του Σφακιανού!

■ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ…
Είπαμε 88 βουλευτές της ΝΔ απουσίασαν επιδεικτικά από την ψηφοφορία και μεταξύ αυτών τρεις «ραστωνίτες» από την Ήπειρο: Στ. Καλογιάννης από Ιωάννινα, Στέργιος Γιαννάκης από Πρέβεζα, Βασ. Γιόγακας από Θεσπρωτία έλαμψαν με την απουσία τους λόγω ραστώνης θερινής, όπως είπε ο Κυριάκος για να τους καλύψει.

Ούτε ένας, εκτός Αδώνιδος, δεν βγήκε να δώσει εξήγηση της απουσίας του κι ούτε ένας δεν ζήτησε συγνώμη από τους ψηφοφόρους του.

Μάλιστα, ο Άδωνις ζήτησε συγνώμη από τον Κουρτάκη που ήταν ο μηνυτής και είπε ότι θα διορθώσει στο μέλλον.

Για τους ψηφοφόρους του, τον κόσμο της ΝΔ και τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο δεν νοιάστηκε ο Άδωνις!

❖ ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ!..
Δύο στα δύο ο δικός μας Σταύρος Καλογιάννης σε θέματα ψηφοφορίας στη Βουλή! Την μεν πρώτη φορά δεν γνώριζε πως να ψηφίσει, κάτι που ανάγκασε τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να πάρει πίσω τον φάκελο και να ξαναψηφίσει και μόλις προχθές δεν μπήκε καν στον κόπο να πάει στην Βουλή, λόγω ραστώνης ή για άλλους λόγους που εμείς δεν γνωρίζουμε. Μια εξήγηση θα είχε ενδιαφέρον και φυσικά όχι σαν εκείνη του Αδώνιδος!

❁ ΟΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ…
Τρεις φορές ειδοποιήθηκαν, λέει οι βουλευτές από το γραφείο του Καλαφάτη, αυτό τουλάχιστον γνωστοποιήθηκε στην κοινή γνώμη. Ένα μήνυμα πήραμε όλο κι όλο, λένε οι βουλευτές που έδωσαν το «παρών» κι έτερον ουδέν! Επομένως, ο Καλαφάτης είναι εκείνος που δεν μπόρεσε να ελέγξει τον «λόχο», άρα ανίκανος για «μάνα» του! Μάλλον θα τον στείλει για βρούβες ο Κυριάκος, κάτι που φάνηκε στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ.

■ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ…
Όσα δεν έγιναν από ιδρύσεως ελληνικού κράτους ζήτησε να γίνουν μέχρι το άνοιγμα των σχολείων η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιωαννιτών, μετά τη γενική συνέλευση που είχαν την προηγούμενη Πέμπτη. Αφού πρώτα διέγνωσαν το χάος που επικρατεί γενικά στον χώρο της Παιδείας, στη συνέχεια έβγαλαν… φετφά καταχεριάζοντας την «άκαρδη» ανεύθυνη πολιτεία, η οποία δεν έχει κάνει τίποτα για να δημιουργήσει την Παιδεία εκείνη που θα ήταν για τα γούστα των μελών της Ένωσης!

❖ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ…
Με αφορμή τα μέτρα που επιβάλλει η πολιτεία στα σχολεία για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ο σύλλογος τσουβάλιασε όλα τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας και άρχισε τις απειλές για επανάσταση, για να χουν να μολογάνε στις νέες γενιές ότι κάτι έκαναν κι αυτοί για ενίσχυση της Παιδείας!

❁ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ…
Δεν έχουμε κτήρια, δεν έχουμε αίθουσες, δεν έχουμε μόνιμους δασκάλους, δεν έχουμε καθαρίστριες, δεν έχουμε λεφτά, για τέστ κορωνοϊού, έχουμε όμως μετανάστες που δεν έχουν όλα όσα θέλουν, κι άλλα τέτοια πολλά είπαν οι επαναστάτες γονείς και σκέφτηκαν να μη στείλουν τα παιδιά στα σχολεία. Απλά έκαναν το καθήκον τους μιμούμενοι άλλους συναδέλφους που έκαναν κάτι ανάλογο.

■ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ…
Όλα θυσία στην κομματική σκοπιμότητα δημιουργώντας προβλήματα στα ίδια τα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη προσήλωσης στην απόκτηση γνώσεων, αφήνοντας πίσω τις μούφες που σκαρφίζονταν οι επιτήδειοι που τρέχουν από συγκέντρωση σε συγκέντρωση για να πουλήσουν επαναστατικές ασκήσεις. Ο χώρος της Παιδείας δεν προσφέρεται όμως για τέτοιου είδους παιχνίδια.

❖ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…
Έχουν επτά μήνες σχεδόν τα παιδιά να μπουν σε αίθουσες και να κάνουν κανονικό μάθημα. Διάστημα που ήταν αρκετό για να φέρει πίσω τον χώρο στη μάθηση κι αυτό διότι η επιδημία δεν ήταν τόσο γνωστή όπως σήμερα. Τώρα όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του απολογισμού των θυμάτων του κορωνοϊού και πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

❁ ΟΛΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ!
Όλοι μας είμαστε εμπλεκόμενοι στο χώρο της Παιδείας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι κι όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε παιδιά και δασκάλους να τηρήσουν τα μέτρα, κυρίως τον πρώτο καιρό της προσαρμογής, άμα θέλουμε να είμαστε όλοι καλά.

■ ΤΟ ΠΟΔΟΠΑΤΗΜΑ…
Δεν είναι περισσότερο υπεύθυνο το ΔΣ της Ένωσης Γονέων κι όλοι οι άλλοι που βγαίνουν στις πλατείες και ποδοπατούν τις μάσκες σε ένδειξη της περισσής φροντίδας και αγάπης προς τα παιδιά πολλοί από δαύτους να μη πιστεύουν στην επιδημία, ισχυριζόμενοι ότι αυτή είναι προϊόν των εταιρειών που κατασκευάζουν μάσκες και αργότερα το εμβόλιο!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.