ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...
Ήξεις - αφίξεις και προχθές από την Υπουργό Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων και τον τρόπο λειτουργίας τους. Αν δεν ανοίξουν στις επτά Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν στις 14. Τι 7 τι 14, δεν έχει σημασία! Σημασία έχει ότι δάσκαλοι και μαθητές θα είναι μασκοφόροι στις ίδιες τάξεις, με ίδιο αριθμό μαθητών, με εκ περιτροπής διαλείμματα.

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΣΚΕΣ!
Λύσσαξαν οι Συριζαίοι όλο το προηγούμενο διάστημα για το κόστος των μασκών που θα επιβαρύνει μαθητές και δασκάλους. Έρχεται ο Κυριάκος και λέει τζάμπα μάσκες και τους αφαιρεί αυτό το επιχείρημα και τώρα βέβαια φταίει ο... Μπιλ Γκέιτζ, ο οποίος θα βάλει τσιπς στις μάσκες μετά από εκείνα που θα βάλει στο εμβόλιο όταν κι αν βγει! Ξαναβγαίνει ο Κυριάκος και ανακοινώνει τζάμπα και το εμβόλιο στο λαό! Αναμένεται συνέχεια άποψης επιστήμονα Καρανίκα!

❁ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗ...
Προς τι τόσοι κλαυθμοί, οδυρμοί, τόσες φωνές, τόσες κατάρες και τόσος όψιμος πόνος από τους πάσης φύσεως αριστερούς, αριστεριστές με αφορμή την ανακοινωθείσα παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στους εορτασμούς μνήμης σε Γράμμο - Βίτσι ως όφειλε κάθε Έλληνας πατριώτης να κάνει;

■ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΝΗΜΗ!
«Γιορτές μίσους» τις χαρακτήρισαν οι αυτοπροσιοριζόμενοι προοδευτικοί και από το 1981 και μετά επέβαλαν σιωπή, σε ένα ιστορικό γεγονός γιατί κυρίως τους πονούσε η μνήμη στην ιστορική νίκη του Εθνικού Στρατού επί του «Δημοκρατικού»! Γράφω από το 1981 διότι τότε ήταν η τελευταία φορά που η Ελληνική Πολιτεία τίμησε με την παρουσία της την μεγάλη νίκη του Εθνικού Στρατού στις 29 Αυγούστου του 1949. Ήταν τότε η τελευταία φορά με τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ ως Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον στρατηγό της νίκης Θρασύβουλο Τσακαλώτο. Και όλοι έφτασαν εκεί, στον Γράμμο, με οχήματα του στρατού γιατί τιμούνταν ο στρατός σ’ αυτή την εκδήλωση. Ήμουν κι εγώ τότε εκεί!

❖ ΣΤΗ ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ...
Έκτοτε η εκδήλωση γίνονταν στην Βούρμπιανη και δυστυχώς καπελώθηκε από ακραία στοιχεία για να χάσει εντελώς το νόημά της, κάτι που έδωσε δικαιώματα στους «αριστερούς» να κάνουν λόγο για ακροδεξιές κραυγές. Όμως το 1949 μόνο ακροδεξιοί δεν έδωσαν αγώνες για να κρατηθεί η χώρα μας εκτός παραπετάσματος, εκεί που την οδηγούσαν δέσμια οι Ζαχαριάδηδες με τους λοιπούς συντρόφους τους!

❁ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ...
Εκεί, στο 2520 υψόμετρο του Γράμμου δόθηκε η χαριστική βολή στους επιβολείς του Έθνους που είχαν βάλει στόχο να αποκόψουν την Ελλάδα από τον δυτικό κόσμο για να την δέσουν στο σοβιετικό άρμα από το οποίο θα απελευθερώνονταν το 1989-90 όπως έγινε με τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες που είχαν ενστερνιστεί τον κομμουνιστικό παράδεισο.

■ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΣΗ...
Ντροπή στον Μητσοτάκη που στέλνει εκπρόσωπο στο Γράμμο στις 30 Αυγούστου, λένε οι ΚΚΕδες και όχι μόνο και προσπαθούν να του φορτώσουν αναμόχλευση παθών! Δέστε ποιοι μιλάνε; Φανταστείτε να είχαν επικρατήσει αυτοί εκείνη την περίοδο, τι θα έλεγαν και κυρίως τι θα έκαναν...

❖ Η ΝΤΡΟΠΗ...
Αυτή τη ντροπή του παιδομαζώματος των 28.000 Ελληνόπουλων άραγε πότε θα την ξεπλύνουν; Έπαιρναν με το «έτσι θέλω» τα παιδιά από τις αγκαλιές των γονέων και τα οδηγούσαν στον παράδεισο του παραπετάσματος, όσα φυσικά έζησαν από τα πυρά του πολέμου και από τις κακουχίες, για να ξαναγυρίσουν σταδιακά μέχρι το 1981...

❁ ΕΥΤΥΧΩΣ...
Την μεγάλη αλήθεια την αποκάλυψε ο δικός τους Τάκης Λαζαρίδης, στο βιβλίο του «Ευτυχώς ηττηθήκαμε Σύντροφοι»! «Ευτυχώς που ηττηθήκαμε. Αν είχε επικρατήσει το ΚΚΕ η Ελλάδα θα είχε ακολουθήσει την μοίρα άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης» λέει ο σύντροφος Τάκης Λαζαρίδης, ο οποίος δεν ήταν τυχαίος, αλλά κομμουνιστής πατεντάτος και ο οποίος ήταν στην οργάνωση Μπελογιάννη και μάλιστα συγκρατούμενός του και καταδικασθείς εις θάνατο.

■ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Λέγεται ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές για να παραποιηθεί στη χώρα μας και στην περίπτωση της συντριβής των Κομμουνιστών σε Γράμμο - Βίτσι το 1949, όπου με το ζόρι θέλουν να κάνουν παραχάραξη και να την γράψουν εκείνοι. Αυτό κάνουν εδώ και 71 χρόνια επειδή η «άλλη πλευρά» σιωπά όλως παραδόξως! Γράφω «άλλη πλευρά», διότι σ’ έναν εμφύλιο δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Υπάρχει μία πατρίδα χαμένη, αφού των δικών της παιδιών είναι το αίμα με το οποίο πνίγικαν τα Ελληνικά χώματα και σ’ εκείνες τις βουνοκορφές είναι σπαρμένα τα οστά Ελληνόπουλων...

❖ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
Δικαίωμα στη μνήμη έχουν όλες οι πλευρές είτε νικητές, είτε νικημένοι. Αυτού του δικαιώματος κάνει χρήση η κυβέρνηση και θεώρησε χρέος της να εκπροσωπηθεί στην εκδήλωση μνήμης. Όπως δικαίωμα είναι και των άλλων πολιτικών δυνάμεων άλλων πολιτών να παραστούν σ’ αυτές!

❁ ΤΟ ΠΙΚ-ΝΙΚ...
Μόλις προ ημερών έκαναν πικ-νικ νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια σημεία του Γράμμου. Δικαίωμά τους μέχρι του σημείου να σέβονται τον χώρο και την ιστορία του και δεν επιτρέπονται προκλήσεις όπως το επιχείρησαν. Θέλει πολύ κόπο και πόνο για ν’ αντιμετωπίσεις την ιστορική πραγματικότητα αποφεύγοντας την πλάκα. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους τόσο οι ίδιοι, όσο και οι καθοδηγητές τους πολέμαρχοι τύπου Καρανίκα.

■ ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ!
Αν έχουν κότσια και δεν είναι μία φορά ακόμη τζάμπα επαναστάτες, ας υιοθετήσουν μία κοινή ημέρα μνήμης εκεί, στους τόπους θυσίας Ελληνόπουλων σε μία κίνηση καλής θέλησης και πατριωτισμού. Ο κλεφτοπόλεμος και οι διαρκείς αφορισμοί θα τους κρατούν στα ντουλάπια της ιστορίας, όπως έλεγε και ο Ανδρέας. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για να τους χαριστεί και η ιστορία όπως τους χαρίστηκαν οι δεξιές κυβερνήσεις μετά την ήττα του 1949 και κυρίως ο Κων/νος Καραμανλής το 1974 που νομιμοποίησε τον Χαρ. Φλωράκη!

❖ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Ακούστε και τούτο: Επιτίθεται το ΚΚΕ στην Κυβέρνηση για την εκπροσώπησή της με τον Αλκ. Στεφανή στις εκδηλώσεις την επόμενη Κυριακή ενδεχομένως στην Βούρμπιανη. Το ΚΚΕ που μόλις προχθές οργάνωσε ανάλογη εκδήλωση στο χωριό Θεοτόκος της Κόνιτσας! Δηλαδή, μονοπωλεί το δικαίωμα στην μνήμη το ΚΚΕ και δεν έχουν ανάλογο δικαίωμα μνήμης οι υπόλοιποι Έλληνες οι οποίοι δεν ενστερνίζονται ούτε τις θέσεις, ούτε τις απόψεις των Ελλήνων κομμουνιστών!

❁ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ...
Μια αναστάτωση την δημιούργησα στην Περιφέρεια όταν ανέφερα ότι «αξιωματούχος» της συμμετείχε στο πάρτυ του μπιτσόμπαρου στα παράλια της Θεσπρωτίας. Να δεχτώ ότι δεν ήταν ενδεχομένως εκείνη την ημέρα αλλά μέλη της ευρύτερης οικογένειας ήταν, ενώ και η ίδια προσπαθούσε να συντονίσει το όλο σύστημα για να μη κλείσει το συγκεκριμένο μαγαζί, πιστεύοντας ότι δεν θα είχε «θύματα» η ελευθερία στα γλέντια.
■ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε λεπτομέρειες απ’ όλα όσα έγιναν κι όσα στην συνέχεια αποκαλύφθηκαν. Δυστυχώς, τα γεγονότα δικαίωσαν τις δικές μας πληροφορίες κι όχι τις εκτιμήσεις της εν λόγω αξιωματούχου, που αγωνίζονταν με νύχια και με δόντια να μην επιβληθούν τα νόμιμα για ανεξήγητους σε μας λόγους. Ήλθαν όμως εκείνα τα δύο νέα κρούσματα που πέρασαν με το συγκεκριμένο μαγαζί και ανέτρεψαν τα επίπονα σχέδια της εν λόγω!

❖ ΤΟ ΒΕΤΟ...
Αντί να βγουν να προστατέψουν την υγεία, έβαλαν βέτο να μην κλείσει ούτε ώρα το μαγαζί, διότι το πρώτο «κρούσμα» είχε να εμφανιστεί σ’ αυτό δέκα μέρες! Δηλαδή, από Σάββατο σε Τετάρτη το διάστημα είναι... 10 ημέρες κατά την αξιωματούχο!

❁ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα η Περιφέρεια Ηπείρου εκ μέρους του ΕΟΔΥ, άντε τώρα να μπαίνει και στην ανυποληψία από δικά της στελέχη, τα οποία δεν μπορούμε ν’ αντιληφθούμε πώς απόκτησαν τόσες και τέτοιες αρμοδιότητες που να φτάνουν ακόμη και στα όρια προστασίας της υγείας των πολιτών!
■ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ...
Δεν είμαι εναντίον των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών που η αλήθεια είναι ότι τραβάνε Γολγοθά αυτόν τον καιρό. Είμαι όμως υπέρ της προστασίας της υγείας όλων μας και προς αυτή την κατεύθυνση οι σχολιασμοί. Δόξα τω Θεώ, το ρεπορτάζ πλούσιο και φίλοι υπάρχουν να κάνουν αποκαλυπτήρια όταν η εξουσία συμπεριφέρεται σαν την γάτα. Άλλωστε, τα ίδια έχουμε καταλογίσει και στον ΕΟΔΥ που πήρε την ευθύνη ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου. Τουλάχιστον, να εκλείψουν τα νταβατζιλίκια από νεοφερμένους στα κοινά. Η ενημέρωση δεν είναι ασθένεια για να χρειάζεται νοσηλεία στα επείγοντα!

❖ Η ΕΛ.ΑΣ...
Η μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα όπου μέχρι στιγμής έχουμε δύο κρούσματα σε στελέχη της. Η ιχνηλάτηση θα δείξει από πού και πώς προήλθαν αυτά κι αν υπάρξει συνέχεια. Όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι μπιτσομπαράτοι και πουράτοι! Τι λέει επ’ αυτού ο Αστυνομικός Διοικητής Ηπείρου κ. Δούβαλης; Μήπως πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας της υγείας όλων των αστυνομικών και κυρίως να γίνουν τεστ σε όλους, διότι μία ανησυχία επικρατεί...

❁ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ;
Εν τω μεταξύ, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κάνει λόγο για ανίχνευση του ιού σε τρεις αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.! Ξέρουν κάτι παραπάνω από μας οι Αθηναίοι ή και σ’ αυτούς λειτούργησε η ράδιο αρβύλα όπως γίνεται το τελευταίο διάστημα και που την κύρια ευθύνη φέρνει ο ΕΟΔΥ του Αρκουμανέα;

■ Η... ΠΟΝΟΨΥΧΗ!
«Καμία εισβολή δεν επιχειρήθηκε από λαθραίους τον περασμένο Μάρτιο. Απλά ο Ερντογάν έκανε πλάκα και δοκίμαζε τις αντοχές της χώρας μας. Δεν λες εισβολείς αυτούς τους κατακαϋμένους. Πρέπει να υπάρχουν πόρτες στον φράχτη του Έβρου για να περνοδιαβαίνουν όσοι σήμερα κατασκηνώνουν στην Τουρκία. Πρέπει να τους κρατούμε πόρτες ανοιχτές στην Ευρώπη»! Όλα αυτά και πολλά άλλα τα είπε η σπουδαία Αρτινιά συντόφισσα Όλγα Γεροβασίλη που φαίνεται να έδειξε μία πονοψυχία άνευ προηγουμένου!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.