ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ!
Δεν γράφετε ονόματα των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών που έχουν παρατηρηθεί κρούσματα, μας λένε μερικοί. Αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι προσκρούει στην προστασία προσωπικών δεδομένων, έστω κι αν πρόκειται για την υγεία. Αυτή είναι πρωτίστως υποχρέωση των ίδιων των επιχειρήσεων και σε δεύτερη φάση της πολιτείας. Επομένως, ας μην κατηγορείται ο χώρος της ενημέρωσης που δεν κάνει τα αποκαλυπτήρια!

Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ…
Με αφορμή τα παραπάνω, εκείνο που θέλω να αποκαλύψω από τούτη την γωνιά είναι την αναταραχή στο χώρο της ΕΛΑΣ όπου πολύς κόσμος έτρεχε για τεστ κορωνοϊού ύστερα από γλέντια παραθαλάσσια και μάλιστα… πουράτοι. Λίγα να γράφω, πολλά να καταλαβαίνετε!

ΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ…
Επίσης, ήθελα να σημειώσω ότι μπορούν να κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους οι ειδικοί για την αποκατάσταση της τάξης στην επιδημία και δεν χρειάζονται νταβατζιλίκια νεόκοπης αξιωματούχου της Περιφέρειας, η οποία λέγεται ότι μαζί με άλλον αξιωματούχο από τα Τζουμέρκα οικογενειακώς την καταβρίσκουν στα ξενυχτάδικα της παραλίας! Οι πληροφορίες της στήλης θέλουν τους εν λόγω να παρεμβαίνουν στο έργο των αρμοδίων αρχών να μη κλείσουν το παραθαλάσσιο μαγαζί.

❁ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ  ΟΠΩΣ… ΑΡΚΟΥΔΕΑΣ!
Αλήθεια, ένας Αρκουμανέας που προΐσταται του ΕΟΔΥ, άγνωστος μέχρι πρότινος στο ευρύ κοινό, μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένος από τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα της πανδημίας σ’ όλη τη χώρα; Επειδή εμείς εδώ στα Γιάννινα και στην Ήπειρο γενικά είμαστε στην είσοδο της «σοδειάς» από Αλβανία έχουμε τρεις χιλιάδες λόγους να ανησυχούμε για τον τρόπο που γίνονται οι έλεγχοι και για την αποτελεσματικότητα αυτών των ελέγχων.

■ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ…
Κοντά στα 70 θετικά κρούσματα ήρθαν τον τελευταίο 11/2 μήνα από Αλβανία χώρια εκείνοι που μπήκαν και εξαφανίστηκαν στη ενδοχώρα χωρίς ποτέ κανείς να τους ελέγξει και χώρια εκείνοι που μ’ ένα πιστοποιητικό υγείας μούφα και με μια ασπιρίνη πέρασαν τα σύνορα!

❖ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…
Δεν είπε κανείς ότι το έργο είναι εύκολο του Αρκουμανέα και του Χαρδαλιά, αλλά έχουν την επιλογή της παραίτησης αν ζορίζονται και τους πέφτουν βαριές οι ευθύνες. Ουδείς αναντικατάστατος έστω και αν είναι δύσκολες οι ώρες που περνάει και η χώρα μας σ’ αυτή την περίοδο της επιδημίας η οποία, αντί να μειώνεται, φουντώνει!

❁ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…
Να πάμε στο χώρο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης η οποία, έτσι όπως γίνεται, περισσότερες αμφιβολίες ενσπείρει παρά φως ρίχνει. Πήρε την ευθύνη της ενημέρωσης από την Περιφέρεια και δίνει στοιχεία θετικά στον ιό από ανθρώπους που κάποτε απόκτησαν ταυτότητα ή ΑΜΚΑ στην Ήπειρο ενώ δεν διαμένουν σ’ αυτή. Αυτό λέγεται υπεύθυνη ενημέρωση, κύριε Αρκουμανέα, που σε βλέπουμε και κάπως ευαισθητούλη σε ζητήματα που άπτονται της υπηρεσίας σας και μάλιστα κατ’ επιλογήν!

■ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ!
Οδύρεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τον τρόπο που αφαιρέθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πορεία της επιδημίας στην Περιφέρεια. Ούτε που χαμπαριάζουν οι υπεύθυνοι τις φωνές και εξακολουθούν να κάνουν του κεφαλιού τους εξυπηρετώντας άγνωστο σ’ εμάς ποιους σκοπούς.

❖ ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ…
Να θυμίσουμε στον κ. Αρκουμανέα ότι ο λαός έχει δικαίωμα στην ενημέρωση για να δίνει βαρύτητα στην κατάσταση κι ανάλογα να συμπεριφέρεται. Όταν η αμφιβολία σπέρνεται από τους ίδιους τους υπεύθυνους, τότε το αποτέλεσμα είναι αυτό που παρατηρείται σήμερα, κατά το οποίο ο καθένας λέει και γράφει το μακρύ και το κοντό του και με τους αντιρρησίες να κάνουν πάρτι στο διαδίκτυο ζητώντας θύματα στο περιβάλλον τους για να πεισθούν ότι υπάρχει κορωνοϊός!

❁ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ…
Γι’ αυτό σας λέω, κ. Αρκουμανέα μου, αφήστε τα νταηλίκια και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα η οποία θέλει και επιβάλλει την ομόνοια στον λαό για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα. Εμείς εδώ στην Ήπειρο έχουμε όλο το δικαίωμα στον φόβο, στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Μην μας αναγκάζετε να γινόμαστε δύσπιστοι και έρμαια στην ράδιο αρβύλα που είναι και αγαπημένο σπόρ τυχοδιωκτών και που βρίσκουν πεδίον δόξης και το δουλεύουν κατάλληλα.

■ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ…
Επαναφέραμε στην Ήπειρο την τάξη στην ενημέρωση, κάτι που ασπάζεται και ο Χαρδαλιάς. Αλλιώς θα αφήνετε να φτιάχνει ο καθένας δικό τους σενάριο και η διάγνωση θα γίνεται από άσχετους που περιδιαβαίνουν το διαδίκτυο! Βάλτε εσείς τα ειδικά κλιμάκια με ή χωρίς λίαρ τζετ και δώστε το κομμάτι της τοπικής ενημέρωσης στην Πολιτική Προστασία η οποία προσφέρεται για κάτι τέτοιο και η οποία τα πήγε άριστα το προηγούμενο διάστημα.

❖ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ…
Ο υπογράφων θα συμφωνήσει απόλυτα με την θέση που πήρε η εφημερίδα την περασμένη Τετάρτη σε ότι αφορά την συμπεριφορά του κ. Αρκουμανέα, η οποία είναι απαράδεκτη σε όλα της τα σημεία. Απειρία να συγχωρεθεί, αλλά αλαζονεία ή έπαρση όχι, διότι σ’ αυτό τον τόπο δεν κατοικούν ιθαγενείς αλλά πολίτες που έχουν όλα τα δικαιώματα όπως έχουν και όλες τις υποχρεώσεις. Δεν έχει παρά να τον ευχαριστήσει ο Κυριάκος για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες του και να τον απαλλάξει από τα βαρειά καθήκοντα του προέδρου του ΕΟΔΥ. Φαίνεται πως οι ώμοι του αποδείχτηκαν λειψοί να επωμιστούν το βάρος των ευθυνών που έχει αναλάβει!

❁ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ…
Πού τους βρίσκει κάτι συμβούλους ο Κυριάκος και μάλιστα αυτούς που τους έχει εμπιστευτεί εθνικά ζητήματα. Ένας από δαύτους βγήκε στον αέρα και συμφώνησε με τους Τούρκους ότι έγιναν έρευνες από Τούρκικο πλοίο που κόβει βόλτες στα νερά του Αιγαίου πουλώντας τσαμπουκαλίκια προς την χώρα μας. Πρόκειται για έναν απόστρατο ναύαρχο ονόματι Διακόπουλο.

■ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ!
Όταν του επεσήμαναν, του συμβούλου, Διακόπουλου την μ…ία που είπε, άρχισε να μαζεύει τα αμάζετυτα κάνοντάς τα ακόμη χειρότερα και στο Μαξίμου να τα παίρνουν ακόμη περισσότερο στο κρανίο. Αν έχει βάλει ο Κυριάκος τους λύκους να φυλάνε πρόβατα, καλόν είναι να το ξανασκεφτεί. Ας βρουν άλλο τρόπο οι Τούρκοι να περνούν την προπαγάνδα τους, δεν χρειάζεται να τους δανείζουμε εμείς τους δήθεν ειδικούς που άμα δουν ματσούκι τηλεοπτικό, ορμάνε και δεν ξέρουν τι ξερνάνε. Ευτυχώς παραιτήθηκε χθες το βράδυ.

❖ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ…
Άλλωστε, έχουν συμμάχους τους Ζαίους οι Τούρκοι να στηρίζονται, οι οποίοι όπως δεν ήξεραν αν έχει σύνορα η θάλασσα, έτσι και τώρα δεν ξέρουν πως δεν έχει σύνορα η προπαγάνδα των τουρκαλάδων. Κάθε τόσο σκάει μύτη ένας από δαύτους και βάζει πλάτη στην Τουρκία για να πλήξει την κυβέρνηση χωρίς να υπολογίζουν ότι γίνονται βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν…

❁ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!..
Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι κάποιοι άκαπνοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού εισηγήθηκαν την απομάκρυνση του πλοιάρχου της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ. Όταν έγινε γνωστή η «επακούμβηση» στο Τουρκικό πολεμικό πλοίο, το οποίο ανάγκασε σε φυγή. Διώξτον τώρα, λέγεται, ότι του είπαν κι ευτυχώς που δεν τους άκουσε ο Κυριάκος, διότι σ’ αυτή την περίπτωση συνετάχθη με την ελληνική κοινή γνώμη, η οποία σύσσωμη επιδοκίμασε την παλικαρίσια πράξη του πλοιάρχου και του πληρώματος! Άλλωστε, αυτή είναι η αποστολή τους!

■ ΟΧΙ ΕΝ ΘΕΡΜΩ!
Όλα τα παραπάνω, εφ΄ όσον οι πληροφορίες είναι σωστές περί εισήγησης για απομάκρυνση του πλοιάρχου χωρίς ν’ ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, οι οποίες έτσι κι’ αλλιώς θα γίνουν, αλλά όχι όμως εν θερμώ. Αναγκαστικά θα γίνει. ΕΔΕ για ουσιαστικούς και τυπικούς λόγους. Από κει και πέρα, στην συνείδηση των ελλήνων ο πλοίαρχος Σαλιάρης είναι ένας «ήρωας» που δεν δείλιασε κι όχι μόνο επακούμβησε τους Τούρκους, αλλά ένα μικρό «Οθωμανικό δίκαιο το εφάρμοσε!

❖ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ…
Στο ΠΠΓΝΙ έκαναν ό,τι προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο κι όχι του κεφαλιού τους όπως άφησαν να εννοηθεί από το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωση – καταγγελία που αναφέρονταν σε υποψήφιο φορέα του ιού, όταν κατέφυγε σ’ αυτό για εξέταση ύστερα από το θετικό κρούσμα που βρέθηκε σε συγγενικό του πρόσωπο.

❁ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ…
Τα παραπάνω αναφέρουν άνθρωποι του ΠΠΓΝΙ που ξέρουν πολύ καλά τα ζητήματα αυτά και που καθημερινά βρίσκονται επί ποδός και εξετάζουν πάνω από 650 δείγματα την ημέρα και ως γνωστό, είναι το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς της ΒΔ Ελλάδας.

■ ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ!
Επομένως, καμιά άρνηση δεν υπήρξε από το ΠΠΓΝΙ για εξέταση ενός ακόμη ύποπτου περιστατικού. Το πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία και ο «ύποπτος» παίρνει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει μέχρι να οδηγηθεί σε εξέταση.

❖ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ…
Να σημειωθεί ότι δύο από τις επιχειρήσεις της Ηπείρου όπου διαγνώστηκαν κρούσματα, μία στα Ιωάννινα και μία στην Θεσπρωτία, βγήκαν και ανακοίνωσαν ευθαρσώς τι ακριβώς συνέβη κι αφού έγιναν τα απαραίτητα ανακοίνωσαν την συνέχιση των εργασιών τους. Ενώ άλλη μία μεγάλη αλυσίδα S/M δεν μπήκε σ’ αυτό τον κόπο με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για εργαζόμενους και πελάτες της.

❁ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ… ΘΕΟ ΤΟΥ!
Την χριστιανική θρησκεία ο Αλέξης δεν την ανακάλυψε τον 15Αυγουστο, αλλά το 2014, όταν επισκέφθηκε το Άγιον Όρος και ζήτησε να μείνει μόνος για να κάνει διάλογο με τον Θεό! Όπως επίσης όταν αμόλαγε περιστέρια τα Θεοφάνια στον Πειραιά! Άρα οι «ύμνοι» προς την Παναγία ήταν απότοκοι της προηγούμενης μύησης στον χριστιανισμό κι αυτό το είδαν ορισμένοι σύντροφοι τύπου Πολάκη που έσπευσαν να στηρίξουν την πράξη του άσχετα αν οι ίδιοι δεν έχουν ιερό και όσιο με όσα σκέφτονται, λένε και κάνουν! Πάλι κολάστηκα ο άνθρωπος!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.