ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Το είχαμε υποψιαστεί το είχαμε προβλέψει και τελικά η επιστροφή Τσιόδρα – Χαρδαλιά έγινε πράξη. Οι δυο τους ξανα έπιασαν δουλειά και ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για την ξέφρενη πορεία που έχει πάρει ο κορωνοϊός το τελευταίο διάστημα.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Δεν απομένει παρά να ξαναμπούμε στην διαδικασία της αποστολής μηνυμάτων στο 13033 για να βγάλουμε το σκυλάκι βόλτα και να ξαναμπούμε στον αθλητισμό όπως κάναμε την περασμένη Άνοιξη. Όλα αυτά διότι αρκετοί νεοέλληνες υποβοηθούμενοι από επισκέπτες του εξωτερικού δεν λένε να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ
Συμμορφωθείτε παιδιά και τουλάχιστον σεβαστείτε τους πατεράδες και τους παππούδες σας είναι η σύσταση του Τσιόδρα τον οποίο πολλοί ήταν εκείνοι που τον ήθελαν εξαφανισμένο και σε κόντρα με την κυβέρνηση. Άσε μας ρε Χαρδαλιά και συ ρε Τσιόδρα απαντούν τα υπερήφανα Ελληνόπουλα επικαλούμενα την ηρωϊκή ρήσιν «του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει».

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Βγαίνουν στο αντάρτικο τα Συριζόπουλα και γίνονται πολέμιοι του «δόγματος» προσέχουμε για να έχουμε των ΤσιοδροΧαρδαλιάδων επικαλούμενοι την ανοσία και ότι όλα αυτά σαν σχέση έχουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελεύθερης επικοινωνίας και κυκλοφορίας των Ελλήνων και κυρίως ότι οι μάσκες είναι επιβλαβείς για την υγεία του ανθρώπου. Έχουν δικούς τους ιατρικούς κανόνες αυτά τα παιδιά που δεν μπορούν να στερηθούν για κανέναν λόγο την Μύκονοοοο!

❁ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Τελικά έτεκεν μυν ο ανασχηματισμός, η αναδόμηση, η διορθωτική κυβερνητική αλλαγή που έκανε ο Κυριάκος. Αναβάθμισε δύο υφυπουργούς σε αναπληρωτές και απάλλαξε δύο παγκοσμίως άγνωστους υφυπουργούς, οι οποίοι μάλλον αγγαρείαν ποιούσαν για να θυμηθούμε τον γέροντα Πολύδωρα…

■ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ…
Έφτιαξε και δύο υφυπουργούς, έναν Μεσσήνιο (Σαμαράς) και μια Αθηναία Β’ Αθήνας πρώην σύζυγο Βορίδη στο υγείας και μάλιστα στην ψυχική υγεία για να υπάρξει μια ισορροπία στον χώρο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας.

❖ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Έτερον ουδέν από το μέτωπον της ανασχηματικής διορθωτικής αναδόμησης. Πήρε και λίγες αρμοδιότητες από τον Άδωνι και τις έδωσε στον Παπαθανάση και για να δείξει ο Άδωνις ότι δεν ενοχλήθηκε από την αποψίλωση παρέστη ως μη όφειλε στην ορκωμοσία των νέων υπουργοϋφυπουργών και μάλιστα σκορπούσε μία θετική αύρα ανευ προηγούμενου. Την ανάγκην φιλότιμον εποίησεν όπως θα έλεγε και ο ίδιος.

❁ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ
Άλλωστε έχει τόση δουλειά ο Άδωνις στο εργοτάξιο του Ελληνικού που μια βοήθεια την ήθελε. Κάθε μέρα στο γιαπί το πηλοφόρι το μυστρί ένα πράγμα που μια ταλαιπωρία θα την νοιώθει άρα έναν βοηθό τον ήθελε και γι’ αυτό φρόντισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τα πανθ’ ορά!

■ ΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ
Τα πανηγύρια και το πέταγμα του σκούφου έγινε στο στρατόπεδο της Τατιάνας! Ποιας Τατιάνας; Μα της γνωστής που μέχρι πέρσι ήταν εκείνη που κανόνιζε τα της διαχείρισης του Ε.Π. 2014 – 2020 και άρα είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και ένταξης έργων όπως αυτών των κόμβων και στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. Πέταξε από την χαρά της η Τατιάνα που απορρίφθηκαν προσωρινά κόμβοι που θα έκαναν καλύτερη την ζωή των πολιτών υπέρ των συμφερόντων των οποίων κόπτεται η Τατιάνα και τ’ ασκέρι της που την ακολουθεί.

❖ Η ΠΡΟΛΗΨΗ
Από την άλλη πλευρά, η Δημοτική Αρχή ας έχει τα μάτια της ανοιχτά και να προλαμβάνει και όχι να θεραπεύει! Με τα λόγια και με τις φτηνές δικαιολογίες κανέναν έργο ποτέ δεν έγινε. Προπάντων να μην δίνουν δικαίωμα στην Τατιάνα και στον Βασιλάκη της.

❁ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Για να δούμε όμως τι θα δούμε από την Δημοτική Αρχή στον τομέα της καθαριότητας. Αποφάσισε, λέει, η ΔΑ να προσλάβει 38 άτομα στον χώρο καθαριότητας και εμείς λέμε να το δούμε και μη το πιστεύουμε. Η πόλη ζέχνει από άκρον εις άκρον και εμείς μιλάμε για την πολυτέλεια των κόμβων. Ούτε στα κεντρικά σημεία της πόλης δεν εμφανίζεται άνθρωπος με σκούπα και αν δεν με πιστεύουν ας έλθει ένα πρωί μαζί μου ο ίδιος ο Δήμαρχος να το διαπιστώσει. Δεν λέω για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο διότι αυτός μου φαίνεται κουρασμένος, μια κούραση που την κουβαλάει από την εποχή που διαφέντευε τον κάμπο ως Δήμαρχος Παμβώτιδας.

■ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Δύο άτομα από την γειτονική Αλβανία νοσηλεύονται στο ΠΠΓΝΙ από την επιδημία του κορωνοϊού! Έφυγαν από την χώρα τους προφανώς ασθενείς και προτίμησαν την χώρα μας για την περίθαλψη αφού το Αλβανικό σύστημα υγείας δεν ανταποκρίνεται πλέον στις απαιτήσεις των καιρών.

❖ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ
Ενώ οι Αλβανοί κατά εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται στη χώρα μας και απολαμβάνουν όλα τ’ αγαθά, οι διοικούντες την Αλβανία στήνουν σκηνικά με τους Τούρκους εναντίον της χώρας μας με πρώτους τους μειονοτικούς που βρίσκονται στην Β. Ήπειρο.

❁ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
Σε ευθεία γραμμή Ράμα – Ερντογάν απεργάζονται σχέδια εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και δεν το κρύβουν. Δορυφόρος της Τουρκίας η Αλβανία και ξεβρακώνεται ο Ράμα στον Ερντογάν για να βγάλει το γινάτι προς την Ελλάδα που φιλοξενεί και ταΐζει ποικιλοτρόπως ένα εκατομμύριο Αλβανούς και φυσικά ενισχύει την οικονομία της Αλβανίας. Αλλού τρών και πίνουν αλλού πάν και το δίνουν ένα πράγμα!

■ ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕ;
«Από τα 32 έργα του «ΤΡΙΤΣΗ» τα 6 είναι από τον δικό μας» ΦΙΛΟΔΗΜΟ ισχυρίζεται ο... μπουρλοτιέρης Κώστας Μπάρκας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Πρεβέζης πρώην κάτι από υφυπουργός. «Ντροπή στον Τάκη Θεοδωρικάκο που δεν έκανε ούτε μία αναφορά», λέει ο κ. Μπάρκας και ρίχνει κεραυνούς εναντίον της κυβέρνησης που σφετερίζεται έργα ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι από τα 32 έργα τα 26 δεν είναι δικά τους ούτε που τον νοιάζει τον σύντροφο Μπάρκα και ούτε καν μπήκε στον κόπο να βάλει σε σύγκριση τους αριθμούς για να διαπιστώσει τη διαφορά.

❖ Η ΔΟΞΑ
Να σημειώσω ότι αυτή την δόξα που έκλεψε ο Θεοδωρικάκος του Μπάρκα έλαβε χώρα στο «τσιμπούσιον» στον Μύλο δίπλα στο γκρεμισμένο Θεογέφυρο στο Λίθινο. Εκεί που κόσμος και κοσμάκης έβγαζε φωτογραφίες ανφάς προφίλ και με γκλίτσες σοδειάς Μετσόβου. Εκεί που μεταξύ των άλλων παραβρέθηκε κι ένας υποψήφιος Δήμαρχος της περιοχής κι αφού πήρε την μπούτσικα με τον κύπρο στις εκλογές έτρεξε να μπει στη δούλεψη άλλου δήμου! Εδώ ταιριάζει το από δήμαρχος κλητήρας που λένε και στο Λίθινο του δήμου Ζίτσας και περιχώρων.

❁ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΟΡΑΣ
Θυμηθείτε ετούτο. Η Ντόρα θα κάνει το γύρο της Ηπείρου σε τρείς μέρες και συγκεκριμένα στις 2,3,4 Σεπτεμβρίου. Έχει πολλά χρόνια να κάνει τέτοια επίσκεψη η Ντόρα και θα έχει ενδιαφέρον. Απλά κρατείστε τις ημερομηνίες…

■ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ!
Ο Δήμος Κοντός (επώνυμο το Κοντός) ετοιμάζεται για την μάχη κατάληψης της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Έχει συγκροτήσει ειδικό «στρατό» και μέχρι τον Οκτώβριο που θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές θα είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη. Κομματικό στέλεχος της ΝΔ με πλούσια δράση ο Δήμος μπορεί ν’ ανακατέψει την τράπουλα και να βάλει σε νέα διάσταση την λειτουργία της ΝΟΔΕ και φαίνεται να έχει μεγάλη αποδοχή στον Νεοδημοκρατικό χώρο. Μέχρι και «χορηγούς» άνωθεν έχει εξασφαλίσει!

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.