ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ!!!
Μία νοσηλεύτρια και μια καθαρίστρια στο ΠΓΝΙ αρνήθηκαν βοήθημα από Ίδρυμα Νιάρχου για τις υπηρεσίες τους στην περίοδο της επιδημίας. Δικαίωμά τους να κάνουν κάτι τέτοιο αλλά μη το κάνουν και «σημαία αντίστασης» για κομματικούς λόγους! Οι δύο «αντιστασιακές» στο ίδιο μήκος κύματος δείχνουν αποτροπιασμό από μια τέτοια βοήθεια η οποία αντίκειται στις αρχές και τις συνήθειές τους και ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλουν τους συναδέλφους τους που αποδέχονται την δωρεά! Αλήθεια αυτές τις αναθεματικές επιστολές ποιός τις συντάσσει οι οποίες σχεδόν κινούνται στο ίδιο επίπεδο μ’ εκείνη την επιστολή της ΕΙΝΗ προ καιρού!

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Δίκαια πέρα ως πέρα τα αιτήματα των νοσηλευτών για ένταξη σε βαρέα και ανθυγιεινά, και της μονιμοποίησης της καθαρίστριας αλλά η απέχθεια προς τους δωρητές δεν δείχνει τον ελάχιστο σεβασμό προς τους ιδίους και τις πράξεις τους. Αυτός ο τόπος διαχρονικά στηρίχθηκε στις ευεργεσίες και μάλιστα η Ήπειρος πρωταγωνίστησε σ’ αυτόν τον τομέα αν αναλογιστεί κανείς πως από τους 25 εθνικούς ευεργέτες οι 19 προέρχονται από την ενιαία Ήπειρο.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Αρκετά ανθρώπινο και αρκετά αποτελεσματικό το νοσοκομείο Άρτας το οποίο καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου μέρους των νομών Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας. Για περιφερειακό νοσοκομείο είναι αρκετά οργανωμένο και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών που το προτιμούν για τις ανάγκες υγείας.

❁ ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ...
Αν υποψιαστώ ότι ο Κυριάκος πήγε στα Τζουμέρκα για να συναντήσει τον Ηλία Γιάτσο θα σκάσω από την ζήλια μου! Τι είπατε δεν είδατε τον Ηλία; Ο Ηλίας είναι παντού παρών και δεν εννοεί να αφήσει ποτέ μόνο του τον Θεοδωρικάκο πρώτα και μετά τον Πρωθυπουργό.

■ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ!
Αυτή τη φορά τα περήφανα Τζουμέρκα δεν αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Πρωθυπουργό κι έτσι το ταξίδι στην Ήπειρο ήταν πολύ φτωχό σε δεσμεύσεις όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί οι διοργανωτές του ταξιδιού! Είδαμε τον Κυριάκο στο γιοφύρι της Πλάκας και λίγο έλειψε να γίνει της Πλάκας!

Ευτυχώς είχαν διαφημιστεί τα 350.000 ευρώ για την αντισεισμική θωράκιση του γιοφυριού μετά την αποπεράτωση του!

❖ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ
Δεν είναι στις προθέσεις μου να κακολογήσω τον πρωθυπουργό διότι κάθε επίσκεψη ενός τέτοιου προσώπου είναι από μόνη της μια καλή είδηση και φυσικά ευπρόσδεκτος.

Όμως γιατί τόσος συρφετός που πήγε στα Τζουμέρκα για μια σέλφι και χωρίς να είναι κάποιο αντικείμενο που να ενδιαφέρει όλους τους Ηπειρώτες.

❁ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ!
Δυστυχώς φρόντισαν ορισμένοι να τσαλακώσουν έστω δι’ ολίγου την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε μια ξεχασμένη περιοχή όπως είναι τα Τζουμέρκα κάνοντας το κομμάτι τους.

Για να έχουν να μολογούν πολλοί ότι ήταν κι’ αυτοί εκεί που χαιρέτισαν τον Κυριάκο ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να υποστεί την παπαριά του καθενός.

■ Η ΣΤΗΡΙΞΗ
Η στήλη και ο υπογράφων έχει στηρίξει τον Κυριάκο από τότε που πρώτη φορά πάτησε το πόδι του στην Ήπειρο και μάλιστα στα χωριά της Μουργκάνας όταν συνοδεύοντας τους γονείς του Κωνσταντίνο και Μαρίκα Μητσοτάκη βρέθηκε στο χωριό Λιά!

Ήταν στρατιώτης τότε ο Κυριάκος και ο υπογράφων ήταν ο μοναδικός που παραβρέθηκε στο ακριτικό μαρτυρικό χωριό και «ευτύχισε» να πάρει την πρώτη συνέντευξη του νεαρού τότε Κυριάκου.

Τότε που όποιος άκουγε Μητσοτακέϊκο έφτυνε τον κόρφο του. Τότε που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπεφτε από την κυβέρνηση διότι πολλοί από τους τότε κατατρέχοντάς τον σήμερα γίνονται οι τιμητές και παίρνουν τα όρη και τα βουνά για μια σέλφι!

❖ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
Ήταν εκεί πολλοί διάφοροι την Παρασκευή το απόγευμα, όταν ο Κυριάκος έφτασε στον Καταρράκτη της Άρτας με ελικόπτερο. Όσοι πήραν χαμπάρι τον υποδέχτηκαν. Οι άλλοι στην πλατεία Πραμάντων τον περιτριγύριζαν για φωτογράφιση.

Παρόντες δύο – τρεις δήμαρχοι Τζουμέρκων και Άρτας ενώ οι συνήθως συνοδοί δήμαρχοι Ιωαννίνων του Ηλία Γιάτσου τον είχαν αφήσει μόνο του ν’ απολαμβάνει κι εκείνος τα Τζουμέρκα τα περήφανα.

❁ ΟΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ
Καλός οικοδεσπότης και αρκετά εγκρατής και σοβαρός ο Τζουμερκιώτης δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, ο οποίος μπορεί να είπε λίγα παραπάνω αλλά ο άνθρωπος πρώτη φορά έβλεπε να επισκέπτεται τον Δήμο ένας πρωθυπουργός με καταγωγή από Κρήτη! Το σπουδαίο όμως είναι οτι ο Κυριάκος, έκατσε και τον άκουσε διότι μήπως κι αυτός θα ξανασυναντήσει Τζουμερκιώτη δήμαρχο ο οποίος έχει εκλεγεί με την σημαία του Αλέξη και της Όλγας. Από τους μόνους που σεβάστηκαν την επίσκεψη του Κυριάκου...

■ ΠΟΥΡΝΟ – ΠΟΥΡΝΟ
Και ήλθε η μέρα του Σαββάτου όπου πουρνό – πουρνό ο Κυριάκος βρέθηκε στην κορφή του μοναδικού μονότοξου Γιοφυριού των Βαλκανίων. Ένα γιοφύρι που μπορεί να μη χρειάστηκε να θυσιάσουν την γυναίκα του πρωτομάστορα για να στεριώσει αλλά 5 εκατομμύρια ευρώ τα έφαγε μέσα σε 51/2 χρόνια για να χρειαστεί κι ένα πανωπροίκι 380.000 ευρώ για την αντισεισμική προστασία που λέγαμε παραπάνω!

❖ Η ΥΠΟΔΟΧΗ...
Εκεί στην μεσιανή καμάρα τον περίμεναν Καχριμάνης και Άγιος Ιωαννίνων να του εξηγούν τα καθέκαστα. Με ευαισθησίες περί τα κτηνοτροφικά οι ίδιοι δεν έχασαν ευκαιρία να μη του θυμήσουν του Κυριάκου ότι τα Τζουμέρκα και η Ήπειρος γενικά είναι κτηνοτροφική περιοχή.

Εκεί δεν είχε συμμετοχή ο Ηλίας ο οποίος έχει δικό του κοπάδι αυτοδιοικητικών που η μόνη σχέση που έχουν με την κτηνοτροφία είναι τα πρόβια και αρνίσια παϊδάκια που αναστενάζουν συχνά πυκνά.

❁ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ...
Αν παρατηρήσει κανείς την προσφώνιση του Αλέκου Καχριμάνη θα διαπιστώσει δύο πράγματα α) η αναφορά στο «όλοι μαζί ενωμένοι» κάνουμε θαύματα και β) στην δυσανασχέτιση του Κυριάκου να ακούει τέτοιου είδους φληναφήματα. Το έχω ξαναδεί στο πρόσωπο του Κυριάκου που δεν ανέχεται την πολυλογία απ’ όπου κι’ αν προέρχεται.

■ Η ΑΝΑΦΟΡΑ...
Δεν είπαμε να μην κάνει αναφορά ο Περιφερειάρχης σε όσους συνετέλεσαν για την αναστήλωση του γιοφυριού αλλά το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται και ο Κυριάκος!
❖ ΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΑ
Ωραία η επίσκεψη και πάνω απ’ όλα ενδιαφέρουσα. Αλλά όμως ο Κυριάκος δεν επισκέφτηκε τα Πράμαντα του νομού Άρτας! Αυτά προς αγεωγράφητους του κράτους των Αθηνών. Τα Τζουμέρκα χωρίζονται σε δύο τμήματα και είναι τα Βόρεια και τα Κεντρικά Τζουμέρκα και στη μέση το γιοφύρι της Πλάκας!

❁ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!
Πληροφορήθηκα ότι έγινε και ξενάγηση του πρωθυπουργού στο ιστορικό καφενείο που συνήψαν την συμφωνία μη επίθεσης ο Άρης με τον Ζέρβα την ονομαζόμενη συμφωνία της Πλάκας στις 29 Φεβρουαρίου του 1944, η οποία προέβλεπε κατάπαυση εχθροπραξιών μεταξύ τους, και δράση εναντίον του κατακτητή. Μια συμφωνία που δεν την άντεξαν οι άνθρωποι του Άρη και πριν στεγνώσει η μελάνη της υπογραφής την καταπάτησαν ξαναρχίζοντας το κυνηγητό του ΕΔΕΣ!

■ ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ
Από το γιοφύρι της Πλάκας στην Κέρκυρα ο Κυριάκος που μεταξύ άλλων παρέλαβε και το πορτραίτο που φιλοτέχνησε ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο οποίος έχει καταγωγή από Ιωάννινα. Καλή η προσφορά αλλά καλυτερότερο το ενδιαφέρον που έδειξε ο Πρωθυπουργός για το νησί των Φαιάκων εν όψει τουριστικής περιόδου που κτυπάνε τουρίστα με το καμάκι.

❖ Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με αυτά και πολλά άλλα ολοκληρώθηκε μια ακόμη εξόρμηση στην Περιφέρεια του ενός έτους Πρωθυπουργού.

Το αν εμπνεύστηκε από το οξυγόνο των Τζουμέρκων από την βουή του Αράχθου από την αρμύρα του Ιονίου από τις ευλογίες του Μαξίμου και από την υποδοχή που του επεφύλαξε ο Ηλίας στην πατρίδα του Πράμαντα θα το δούμε στον μελλοντικό ανασχηματισμό. Ως τότε καλά να είμαστε και να έχουμε μάτια, αυτιά ανοιχτά διότι σέρνεται και ο κορωνοϊός!

■ Η ΜΟΝΑΞΙΑ
Αλήθεια στις εξορμήσεις που κάνει η Τατιάνα σε χωριά του κάμπου συναντά και πολίτες ή κόβει βόλτες με την παρέα της;

Το γράφω διότι στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το ενημερωτικό δελτίο μόνο η συνοδεία της και η ίδια εμφανίζονται. Απλή απορία που δεν χρειάζεται και απάντηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις φανταστείτε δύο τρεις φωτογραφίες πόσες χιλιάδες λέξεις.

❖ Η ΣΥΣΤΑΣΗ...
Ούτε σοβαρότητα ούτε υπευθυνότητα αποδεικνύουν οι αναρτήσεις ορισμένων στελεχών και δή αντιδημάρχων του Δήμου Ιωαννιτών. Αναρτήσεις με ένα γλειώδες και ανούσιο περιεχόμενο του τύπου «μεγάλε προχώρα σε θέλει όλη η χώρα» κι άλλα τέτοια εμετικά. Ας τους κάνει κάποιος παρατηρήσεις για να μην εκθέτουν εαυτούς και αλλήλους.

 

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.