ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ...
Πέντε χρόνια πέρασαν από την ημέρα του δημοψηφίσματος (5-7-15) και είναι η αποφράδα ημέρα για την Μπαζιάνα που δεν μπορεί να χαρεί την καθηγητοποίησή της στο Πανεπιστήμιο επειδή ακόμη κλαίει! Και κλάααμα η κυρία, που έλεγε ο αείμνηστος Χάρυ Κλύν.

ΤΟ ΚΛΑΜΑ...
Κλάμα η Περιστέρα, πλερέζες στην Κουμουνδούρου που επί Κυριάκου μπήκαν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Πέντε χρόνια το κοσκίνιζαν οι ΖΑΙΟΙ και πουθενά ψωμί. Νάτον τώρα τον Κυριάκο 3 Ιουλίου 2020 να μοστράρει μπροστά στις μπουλντόζες που κατεδαφίζουν το παλιό Ελληνικό και στη θέση του θα δημιουργηθεί μία ολόκληρη νέα πολιτεία. Αυτό το «κακό» που τους βρήκε πως θα το ξεπεράσουν, μπορεί να μας το πει κάποιος;

Ο ΚΑΣΤΑΝΑΣ...
Αν είχε λίγο χιούμορ παραπάνω ο Κυριάκος και δεν κινδυνεύουμε από νέα επιδημία, το φθινόπωρο θα τραβούσε μία εκλογή που να τους έλθει ο ουρανός σφοντύλι. Αυτός που πούλησε παλικαριά ότι αν δεν μπορεί ο Κυριάκος αυτός είναι έτοιμος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, ούτε ψύλλος στον κόρφο του ν’ ακούει για εκλογές. Τόσες συμφορές που έχουν βρει το κόμμα του μόνο εκλογές του έλειπαν για να πάει... φούντο!

❁ Η ΜΠΟΧΑ!
Έχει ανοίξει η βοθρόπορτα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και η μπόχα του παρακράτους έχει εξαπλωθει σ’ ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πρωταγωνιστής και στο νέο σήριαλ ο Ν. Παππάς, το κολλητάρι του Αλέξη και ο μεγάλος προστάτης της νομιμότητας που αυτή τη φορά θα έβαζε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο θεσπίζοντας νόμους που θα επέτρεπαν μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες, τις δύο απ’ αυτές τις προόριζε για έναν «λαγό» και για έναν «βοσκό»!

■ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...
Τα πρώτα αποκαλυπτήρια του Ν. Παππά ήλθα από τους διαλόγους με τον Μιωνή, στους οποίους φαίνεται να θεραπεύει πάσαν νόσον που είχε πλακώσει τον επιχειρηματία. Η δεύτερη αποκάλυψη ήλθε δύο μέρες προτού «ξαναγιορτάσουν» οι Έλληνες την επέτειο του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015! Αυτά τα αποκαλυπτήρια τα έκανε ο αγαπημένος τους «γιδοβοσκός» με τα «βοσκοτόπια» κόκκινος Καλογρίτσας που μέσω Ν. Παππά εξαπάτησαν ένα Λιβανέζο, του πήραν 3 εκατ. ευρώ για ν’ αγοράσουν τηλεοπτική άδεια, αλλά ατύχησε και τελικά αγόρασε ένα «DOCUMENTO»!

❖ «WHITE HOUSE»...
Καλά, παιδονόμος δεν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά την αυλή του «WHITE HOUSE» πώς την διέθετε στα παιδιά τύπου Παππά – Καρανίκα, Βαξεβάνη, κλπ; Δεν ήξερε ότι στα «παιδιά» όσο τους αφήνεις χώρο τόσο πολύ απλώνονται και οι ζαβολιές είναι αναπόφευκτες;

❁ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Ναι, αλλά ο Καλογρίτσας ήταν συνέταιρος του Θοεδωρικάκου και έχει δικηγόρο τον Λοβέρδο ανακάλυψαν ξαφνικά οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για να τον ξεχρεωθούν και να εμφανιστούν άμεμπτοι και αθώες περιστερές ή Περιστέρες! Ναι, αλλά τα εκατομμύρια θαλασσοδάνεια στον ΤΟΞΟΤΗ τα έδινε ο Σπίρτζης των δημοσίων έργων που τεμάχισε 6 φορές την οδό Πάτρα – Πύργος για να την δώσει στο φιλαράκι του Καλογρίτσα, ο οποίος για να τους ευχαριστήσει έφτιαξε το DOCUMENTO, το οποίο ήταν χορηγούμενο από την συμφωνία των Πρεσπών. Τι είπαμε, Μύλος η πολιτική; Ρόδα είναι και γυρίζει!

■ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ!
Ένας χρόνος έκλεισε χθες από την αλλαγή κυβέρνησης στην χώρα μας. Ένας χρόνος που δεν ξέρω αν τα έχουμε δει όλα! Ζήσαμε και ζούμε έναν γενικό εγκλεισμό λόγω κορωνοϊού, αλλά ζούμε και τα αποκαλυπτήρια ενός παρακράτους που προσπαθούσε να βάλει στο χέρι και την εξουσία. Εκτελεστική, δικαστική και την 4η εξουσία ήθελαν να την βάλουν στο χέρι αλλά δεν τους έκατσε και τώρα κάνουν τους ανήξερους κι ανήμπορους παιδονόμους!

❖ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!..
Τα κατάφερε ο Κυριάκος να ξεπεράσει τις συμπληγάδες της επιδημίας, με το λιγότερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Κατάφερε να ενισχύσει ένα σύστημα υγείας για ν’ αντέξει την φουρτούνα. Κατάφερε να θωρακίσει τα σύνορα απο στεριά και θάλασσα και μέχρι την επιδημία κάτι πήγαινε ν’ ανθίσει σ’ επίπεδο οικονομίας. Τέλος, κατάφερε να πείσει τους ευρωπαίους συγκάτοικους ότι η Ελλάδα για να αντέξει τις θυσίες χρειάζεται και παράδες! Το άκουσαν και είπαν να βοηθήσουν, αφού αυτό το καλοκαίρι θα είναι στέρφο από τουρίστες όπως το ξέραμε.

❁ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Με την λήξη της πρώτης χρονιάς ΝΔ στην κυβέρνηση ο Κυριάκος καλείται να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και σκέφτεται κάποιες. Σε ποιο βάθος, πλάτος, μήκος θα γίνουν αυτές οι αλλαγές θα το δούμε όταν επιστρέψει από τα Τζουμέρκα όπου αναμένεται το επόμενο Σάββατο. Η αρχή της δεύτερης χρονιάς διακυβέρνησης και κάτω από το δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται λόγω κορωνοϊού θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική και πιο δημιουργική. Η χώρα μας κλονίζεται από την οικονομική κρίση και συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για την Παπατζίδικη πολιτική που ασκήθηκε επί μια πενταετία σχεδόν.

■ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ!
Ύστερα από ένα χρόνο διακυβέρνησης από την ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο ο ίδιος είναι σε θέση να ξέρει ποιοι από τους υπουργούς του ανταπεξήλθαν στο έργο που τους ανέθεσε και ποιοί είναι λειψοί και χρήζουν αντικατάστασης. Πάντως, δεν πρόκειται ν’ ακούσει τις φωνές του ΣΥΡΙΖΑ ν’ αλλάξει εκείνους που δεν γουστάρουν οι φωνασκούντες, μεταξύ αυτών τον Στ. Πέτσα.

❖ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ...
Δέκα ολόκληρα χρόνια είχαμε να σταυρώσουμε δύο κουβέντες με την κ. Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, νύν Ευρωβουλευτή της ΝΔ, η οποία γιορτάζει τον ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της στη νέα της θέση. Μόλις όμως προχθές τις σταυρώσαμε για τα καλά αυτές τις κουβέντες με αφορμή ένα σχόλιό μου απ’ αυτήν εδώ την γωνία που επί τρεις και πλέον δεκαετίες διακονώ σχολιάζοντας κυρίως την επικαιρότητα και τις περισσότερες φορές δεν είμαι ευχάριστος προς τις πάσης φύσεως εξουσίες.

❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Σχολίασα την προηγούμενη εβδομάδα την στάση ευρωβουλευτών της ΝΔ σε ψήφισμα και για τους Έλληνες της Αλβανίας γράφοντας ότι ορισμένοι απ’ αυτούς απείχαν από την σχετική ψηφοφορία, κάτι που ενόχλησε την κ. Ασημακοπούλου και εκτός από τα προφορικά που ανταλλάξαμε, η εφημερίδα δημοσίευσε σχετική επιστολη αποκατάστασης της πραγματικότητας(;) λέγοντας πως η στάση της Ευρωομάδας της ΝΔ στην τροποποίηση και του ψηφίσματος για τα δυτικά Βαλκάνια και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας ήταν ενιαία!

■ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ!
Δεν αμφισβητήσαμε τον πατριωτισμό της κ. Ασημακοπούλου, ούτε της ζητήσαμε πατριωτικά διαπιστευτήρια, το ίδιο τουλάχιστον θα μας επιτρέψει να μην δώσουμε κι εμείς προς εκείνη κι άλλους τινές αμφισβητίες. Επομένως, οι υπαινιγμοί για κάτι τέτοιο δεν έχουν θέση αυτή τη στιγμή και μάλλον ήταν άστοχοι.

❖ Ο ΤΥΠΟΣ...
Λυπούμαστε που στεναχωρήσαμε την κ. Ασημακοπούλου, αλλά σύσσωμος ο ελληνικός τύπος εξέφρασε την απορία για την στάση των Ευρωβουλευτών στην συγκεκριμένη ψηφοφορία. Το ερώτημα που μπήκε μεταξύ αυτών και από τον υπογράφοντα την στήλη είναι αν διασπάστηκε η ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο στην τροπολογία που κατέθεσε το Λαϊκό κόμμα που ζητούσε από τα όργανα της Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, να μη ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες με τα Τίρανα εφόσον δεν εκπληρωθούν στην πράξη οι γνωστοί 15 όροι της Απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου. Μεταξύ αυτών και ο Σεβασμός των εθνικών μειονοτήτων... τα παραπάνω κι άλλα πολλά γράφτηκαν στον Αθηναϊκό τύπο και συγκεκριμένα στο ΘΕΜΑ στις 24/6/2020, που μόνο συμφέροντα ΣΥΡΙΖΑ δεν εξυπηρετεί!

❁ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ...
Σ’ αυτό το ερώτημα ζητήσαμε απάντηση δημόσια και δεν είχαμε διάθεση πολεμικής σύρραξης με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ, ούτε να δώσουμε μαθήματα πατριωτισμού όπως δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης, τα χνάρια του οποίου ακολούθησε και η κ. Ασημακοπούλου στη επιστολή – διαμαρτυρία που έστειλε και δημοσίευσε ο «Π.Λ.». Ο ίδιος ο επικεφαλής της ομάδας της ΝΔ διαψεύδει περί διάσπασης της ομάδας της ΝΔ επιρρίπτοντας τις ευθύνες διασποράς ψευδών ειδήσεων στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να μας λέει κι’ εμάς τι ακριβώς έκαναν οι Ευρωβουλευτές στην συγκεκριμένη ψηφοφορία. Ψήφισαν υπέρ της πρότάσεως του Λαϊκού κόμματος, κατά ή απείχαν; Ήταν μέσα στους 388 που ψήφισαν ή ήταν μέσα στους 280 που δεν ψήφισαν;

■ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ...
Από το δελτίο τύπου, του Μεϊμαράκη δεν προκύπτει ξεκάθαρα το τι ακριβώς έκαναν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ στην συγκεκριμένη περίπτωση... «Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερασπίζονται τα εθνικά δίκαια και δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και δεν δέχονται μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν»! Αυτή είναι απάντηση στο ερώτημα που δεν βάλαμε μόνο εμείς, αλλά και όλος ο τύπος ο ελληνικός που δεν πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ! Τελικά είναι ο γυαλός στραβός ή στραβά αρμενίζουμε;

❖ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...
Πως γίνεται να υπάρχει παντού ένας βλάχος και ιδιαίτερα ένας Μετσοβίτης, είναι από αυτά που δεν μπορεί κανείς να μην απορεί. Μετσοβίτης ο ιδιοκτήτης του tennis club Χαρίλαος Χασαζέρης στο Χαλάνδρι στο οποίο διοργάνωσε ειδική εκδήλωση η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στην οποία ως γνωστό πρόεδρος είναι ο βλάχος Μετσοβίτης καθηγητής Καρδιολογίας Γιάννης Γουδέβενος! Άντε τώρα να πειστούν οι Καρδιολόγοι ότι οι σχέσεις των βλάχων ενίοτε δεν είναι... καρδιακές! Κάπως έτσι φέρνουν οι βλάχοι τυριά μεταξύ τους. Κι’ αν είναι Μετσοβόνε ή Μετσοβέλα, ακόμη καλύτερα. Το ότι στο tennis club μαζεύεται η υψηλή κοινωνία δεν είναι καθόλου τυχαίο. Και φυσικά το κρασί ΚΑΤΩΓΙ έχει την πρωτοκαθεδρία. Όλα τα παραπάνω με σφραγίδα Ευάγγελου Αβέρωφ!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.