ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΦΡΕΟΝ...
3,5 τόνους φρέον έπιασαν οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές λίγο πιο έξω από τα Γιάννινα. Πρόκειται για μία επιτυχία των διωκτικών αρχών οι οποίες κτύπησαν το λαθραίο εμπόριο του σκευάσματος το οποίο βρίσκεται εν αφθονία στην γειτονική χώρα και το οποίο απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή να γίνει η εισαγωγή του από τους επιτήδειους που την έχουν δει βαρειά κονόμα την δουλειά!

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Η ποσότητα των 3,5 τόνων δείχνει πως έχουν αποθρασυνθεί οι λαθρέμποροι και ενώ μέχρι πρόσφατα γίνονταν προσπάθεια εισαγωγής μικρών ποσοτήτων της τάξεως των 100 κιλών, τώρα την πολλαπλασίασαν διότι τα ποσά που εισπράτονται είναι τεράστια.

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ;
Εκείνο που δεν πληροφορηθήκαμε είναι πως έφτασε στο 5ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών και από ποιό τελωνείο πέρασαν. Πως διέφυγε των τελωνειακών ελέγχων κι έφτασε στα Γιάννινα; Που κατευθύνονταν και ποιοί ήταν οι παραλήπτες; Απλά ερωτήματα για να δούμε πως φυλάσσονται τα σύνορα μας όταν η αυστηρότητα λόγω κορωνοϊού είναι στα ύψη.

❁ ΟΙ ΑΡΜΟΙ...
Να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας ήταν η διαταγή του φύλαρχου Αλέξη από το 2015 που με την ψήφο του λαού έγινε ένοικος του Μαξίμου. Μ’ αυτή την διαταγή παραμάσχαλα ΣΥΡΙΖΟΠουλα και μη έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του μεγάλου για να αποκτήσει ισοβιότητα στην πρωθυπουργία.

■ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!
Αφού έβαλαν στο χέρι την ΕΥΠ, την οποία ως αριστερά την απεχθάνονταν, άρχισαν την δημιουργία παρακράτους ρίχνοντας στην πιάτσα προθύμους τύπου Παπαγγελόπουλου για να κάνουν την βρώμικη δουλειά με χρηματιστούς και εκβιασμούς. Καθοδηγητής ο μετέπειτα «αστροναύτης» Ν. Παππάς, ο οποίος κανόνιζε τι θα κάνει ποιός και πως θα το κάνουν. Εθελοντής πρόθυμος ο Παπαγγελόπουλος, πρώην λειτουργός της δικαιοσύνης, ο οποίος ως... γενίτσαρος ήταν πρόθυμος να τα κάνει όλα και νάτον τώρα να τείνει τα χέρια του για βραχιολάκια!

❖ Η ΜΑΡΕΒΑ...
Δώσε μας την Μαρέβα ρε για να σε βγάλουμε λάδι. Δώσε και κάτι 300.000 στον «εκδότη» και εμείς εδώ είμαστε να δώσουμε λύση στα δικά σου προβλήματα, διέταξε τον Μιωνή ο Ν. Παππάς. Ρε την Μαρέβα δώσε μας και τι στον κόσμο. Μα πως να τη δώσω τη γυναίκα αφού είναι φίλη μου και δεν έχω κάτι να της καταμαρτυρίσω, λέει ο Μιωνής. Μωρέ άμα θες εσύ βρίσκεις, επέμενε ο άλλος κι όλα αυτά ακούστηκαν στον διάλογο που είχαν, εντός – ή εκτός Μαξίμου, θα σας γελάσω.

❁ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!
Ήθελαν την Μαρέβα για να βάλουν τον Κυριάκο στο χέρι που τον έβλεπαν από τότε να ανεβαίνει τα σκαλιά του Μαξίμου και θα εμπόδιζε την ισοβιότητα του Αλέξη ως Πρωθυπουργού και την δική τους θέση ως παρακατιανών – πραιτωριανών!

■ ΑΤΖΕΝΤΑ – ΜΑΓΑΖΙ!
Έχει φτιάξει δική του ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος και έχει δικό του μαγαζί, φαίνεται να λέει ο Ν. Παππάς. Ποιά είναι η ατζέντα και ποιό το μαγαζί; Είναι το ερώτημα! Ποιό ρόλο παίζει η Τουλουπάκη σ’ αυτό το μαγαζί; Όλα αυτά θα τα εξετάσει η προανακριτική επιτροπή, η οποία φαίνεται να μπαίνει στον χορό του παρακράτους, το οποίο έστησαν επί 41/2 χρόνια.

❖ Ο ΚΑΗΜΟΣ...
Ο μεγάλος καημός των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ήταν που πήραν την κυβέρνηση και δεν έβαλαν στο χέρι την εξουσία. Το είχε ομολογήσει η ίδια η τότε πρώτη κυρία Περιστέρα σε συνέντευξής της που είχε πει κι’ εκείνο το αμίμητο ότι κάθε 5η Ιουλίου κλαίει γιορτάζοντας με τον δικό της τρόπο το ΟΧΙ που το έκανε ΝΑΙ την βραδιά του δημοψηφίσματος ο σύντροφος Αλέξης.

❁ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ...
Αυτή την εξουσία την πάλευαν με νύχια και με δόντια 4,5 χρόνια και όλο τους ξέφευγε μέσα από τα χέρια τους. Να κλείσουμε κάμποσους φυλακή για να κρατήσουν τα στόματα κλειστά. Η τακτική των γκαιμπελίσκων του πες – πες κάτι μένει. Αλλά οι δημοσιογράφοι αυτού του τόπου πώς το ανέχονται; Πως ανέχονται να τσουβαλιάζονται οι ίδιοι και τα Μέσα όπου έργάζονται και από την λειτουργία τους εξαρτάται ο βιοπορισμός τους! Σε κάποιους φτάνει που διέπονται από αριστερές ιδέες τύπου Παπαδημούλη κι ας πεινάσουν τα παιδιά τους!

■ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ...
Από κοντά κι εκείνος ο δεξιός έρμος ο Τράγκας που μη δει στην εξουσία την ΝΔ, αμέσως να χύσει καθημερινά το δηλητήριο καταγγέλοντας την κυβέρνηση πρώτα για την απόφαση της καραντίνας και μετά τον χρηματισμό των ΜΜΕ στα οποία ο ίδιος εργαζόταν και από τα οποία ο ίδιος σιτίζεται. Από την εποχή του Κων/νου Μητσοτάκη ήταν μονίμως απέναντι και στο πλάϊ της αντιπολίτευσης. Ανεξάρτητη δημοσιογραφία την λέει εκείνος, κάπως αλλιώς την λένε οι επαΐοντες. Λες και ξεχάστηκαν τα εκατομμύρια που έπαιρνε από το κράτος για μία εφημερίδα των 500 φύλλων!

❖ ΟΙ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΙ...
«Αν δεν χτυπηθεί η ελευθερία του τύπου εξουσία δεν ξαναβλέπουμε» είναι η φιλοσοφία που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος τρόπος για χτύπημα είναι να τους βγάλουν όλους τους δημοσιογράφους αργυρώνητους αφήνοντας απ’ έξω την δική τους «ΑΥΓΗ» DOCUMENTO κλπ. Τα πήραν χοντρά οι Έλληνες δημοσιογράφοι για να βγάλουν τον σκασμό και να μην μιλούν ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού!

❁ ΤΟ ΣΠΟΤΑΚΙ...
Μέχρι και σποτάκι με τον πλούτο που σκορπούσε μια κυρία στους δημοσιογράφους είχε πει ο σύντροφος Πολάκης να γίνει για να πάρουν την εξουσία και ακόμη σκούζει που δεν τα κατάφερε. Τι Παπαγγελόπουλο έβαλαν, τι Βαξεβάνη πλήρωσαν μέσω Documento, τι Καλογρίτσα έβαλαν να αγοράσει κανάλι, τον Σαββίδη έβαλαν λαγό και τελικά δεν πρόκαναν γιατί τους πρόλαβε ο λαός πριν ένα χρόνο περίπου!

■ Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...
Τώρα μαθαίνουμε ότι στην προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας έβαλαν την ΕΥΠ να κάνει την δουλειά την βρώμικη μπας και βάλουν πολύ κόσμο στο χέρι για να βγάλουν τον σκασμό. Έτσι, για την ιστορία, προϊστάμενος στην ΕΥΠ ο δικός μας Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος σαν γέννημα και θρέμμα του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να υπηρετήσει όσο καλύτερα μπορούσε τον ΣΥΡΙΖΑΪΣΜΟ και τον Παπαγγελοπουλισμό διαγράφοντας έτσι μια πρότερη έντιμη πολιτική και δημοσιογραφική διαδρομή!

❖ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικαστές και αστυνομικοί. Όλους αυτούς τους έδεναν μέσω παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με ό,τι σήμαινε αυτό για την πολυπόθητη εξουσία, η οποία δεν στέκονταν για να την ξεσκίσουν οι διάφοροι Καμμενοπολάκηδες!

❁ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...
Πρώτα τα «ΝΕΑ» αποκάλυψαν το κύκλωμα παρακολουθήσεων των τηλεφώνων – στόχων όπως αναφέραμε παραπάνω. Μάλιστα, είχε αποκαλυφθεί ότι σε όλα τα αστυνομικά μέγαρα της χώρας είχαν εγκατασταθεί μηχανισμοί τέτοιοι που έφταναν σε σημείο ακόμη να παρακολουθούν τους ίδιους τους αξιωματικούς μη τυχόν ξεφεύγουν από την γραμμή που χάραξε η κυβέρνηση!
■ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ...
Φυσικά δεν θα εξαιρούνταν το μέγαρο της ΕΛΑΣ στα Γιάννινα, στο οποίο λειτουργούσε μία τέτοια υπηρεσία ενός ατόμου εμπιστοσύνης το οποίο ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτό κυκλοφορούσε στους διαδρόμους αλλά η ομερτά καλά κρατούσε και ο φόβος τα σκιαζε όλα. Για τα Γιάννινα και την Ήπειρο εν ευθέτω χρόνο, που λένε στο χωριό μου και με ονόματα.

❖ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ευαίσθητη υπηρεσία η ΕΥΠ και σαν σκοπό έχει την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Κάποιοι όμως ξέχασαν αυτό το στόχο και παρακολουθούσαν τους Έλληνες πολίτες υπό οποιαδήποτε ενασχόληση για ν’ αρπάξουν και την εξουσία εφ’ όρον ζωής, όπως προέβλεψε πρόσφατα ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

❁ ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ...
Έβαλαν τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους να παρακολουθούν τους δημοσιογράφους για να χτυπήσουν την κατάλληλη ώρα. Κάποιοι το παράκαναν και έβαζαν τις γυναίκες τους να ζητούν τη φυλάκιση των δημοσιογράφων για να βαλουν μυαλό και να τους αφήσουν να ξεπουλήσουν με την ησυχία τους την Μακεδονία στους Σκοπιανούς!

■ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ...
Σε τοπικό επίπεδο σε περιόδους Όλγας στο Υπουργείο Προστασίας αλώνιζαν στο Μέγαρο πουλώντας νταβατζιλίκι, επιστρατεύοντας επιτηδείους και θέλω να πιστεύω εν αγνοία της ίδιας της Όλγας, αλλά με την ανοχή της ηγεσίας! Για να έλθει η ΝΔ και να επιβραβεύσει τους «επιτηδείους»! Όλα στο φως πολύ σύντομα κι όποιος αντέξει!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.