ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΙΚΟΝΑ...
Όσα είπε το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη δεν χωράνε τα εκατομμύρια λόγια που μπορεί να πεί ένας πολιτικός. «Ελάτε στην πιο ασφαλή χώρα του κόσμου, ήταν το κάλεσμα του Έλληνα πρωθυπουργού, το οποίο κάλεσμα έγινε με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Ηλιοβασίλεμα και κάλεσμα έφτασαν στα πέρατα του κόσμου μέσω των δεκάδων εκπροσώπων ΜΜΕ τα οποία έγιναν οι κήρυκες της πρόσκλησης.

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Εκείνο που ενόχλησε την ντόπια νομενκλατούρα, όπως σας το γράφω, ήταν ότι ο Κυριάκος μιλούσε και καλούσε σε άπταιστα Αγγλικά! Ήταν η μόνη παρατήρηση που έγινε από την αντιπολίτευση που αναγκάστηκε να βγει από την «σπηλιά» να πει κάτι και να ξαναγυρίσει πίσω σ’ αυτή από τον φόβο του κορωνοϊού!

ΤΑ ΖΟΡΙΑ...
Ήταν να μη το γράψω! Έγραψα ότι αν τελικά στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ βάλει την μονάδα μπροστά τότε τα πράγματα θα ζορίσουν. Τελευταία δημοσκόπηση το έφτασε στο 17,5% την ΝΔ στο 41,5%! Λίγο θέλει ακόμη να φτάσει στον παλιό καλό εαυτό του του 3% κι ας ονειρεύεται ο Κώστας Αρβανίτης επιστροφή του Αλέξη στο Μαξίμου και μάλιστα παντοτινά!

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Αυτός ο σύντροφος Αρβανίτης επισκέφτηκε τα Γιάννινα και έκανε βαρύγδουπες και βαθυστόχαστες αναλύσεις περί πάντων. Είχε μαζί του τον πρώην βουλευτή Χρ. Μαντά, νυν εξαφανισμένο και τον καθοδηγούσε στα πρώην και τα μελούμενα. Τίποτα δεν άρεσε στα Γιάννινα του Αρβανίτη και είπε ότι όταν ξανάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για μόνιμη εγκατάσταση, δεν θα μοιάζει το τότε με το σήμερα!

ΧΑΘΗΚΕ...
Αυτός λοιπόν ο αναμορφωτής της χώρας που έκανε καριέρα χαρακτηρίζοντας «μ...» τον πρώην Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, χάθηκε στα Γιάννινα και δεν μπόρεσε να βρει ούτε καν ένα μεγάλο μέσο ενημέρωσης στο οποίο ήταν καλεσμένος για να παρουσιάσει τις προτάσεις του. Βλέπετε, εγώ δεν χρησιμοποιώ τις λέξεις που χρησιμοποιούσε εκείνος για τον πρωθυπουργό. Έμοιαζε κι’ αυτός με τους Τούρκους αεροπόρους που δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την Μάλτα και αποφάσισαν να την εξαφανίσουν από τον χάρτη λέγοντας το περιβόητο «Μάλτα γιοκ»!

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ...
Την τιμητική του είχε το αστυνομικό μέγαρο Ιωαννίνων την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι. Όλη η αστυνομική ηγεσία της Ηπείρου ήταν εκεί για να υποδεχτούν τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη. Λευτέρη Οικονόμου και τον Γ.Γ. του ιδίου Υπουργείου πρώην αρχηγό ΕΛΑΣ από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ – Τόσκα, κ. Τσουβάλα.

ΤΑ ΔΩΡΑ...
Αφορμή της σύναξης ήταν τα δώρα που χάρισε στην ΕΛΑΣ Ηπείρου το ΚΕΜΕΑ, το οποιο εκπροσωπούσαν, ο Δ/ντής Νίκος Γερασιμίδης και ο Παντελής Μιχάλης καταγόμενος από Ριζοβούνι Πρεβέζης. Πρόκειται για δώρα – εξοπλισμό της ΕΛΑΣ με τα οποία θα γίνεται η δουλειά της καλύτερη, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την φύλαξη των εκτεταμένων συνόρων της Ηπείρου με την Αλβανία.

ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΕΣ Η ΕΛΑΣ!
Εκσυγχρονίζεται η ΕΛΑΣ σε όλα τα επίπεδα κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη! «Μία ΕΛΑΣ που το τελευταίο διάστημα τόσο στον Έβρο όσο και στην αντιμετώπιση της επιδημίας έδωσε και δίνει την δική της μάχη» όπως τόνισε ο υφυπουργός και ευχαρίστησε το ΚΕΜΕΑ για την προσφορά και ιδιαίτερα τον Νίκο Γερασιμίδη για τις προσπάθειες που κατέβαλε έτσι ώστε να διατεθεί αυτό το υλικό στις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...
«Υποχρέωσή μας είναι να ενισχύσουμε το έργο της ΕΛΑΣ που σαν έργο έχει την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών. Το κάναμε στον Έβρο, το κάνουμε κι’ εδώ στην Ήπειρο που κι εδώ το έργο της ΕΛΑΣ μεταξύ των άλλων είναι η φύλαξη των συνόρων», είπε με την σειρά του ο Ν. Γερασιμίδης, ο οποίος παρέδωσε, ένα αυτοκίνητο μεταφοράς προσωπικού της ΕΛΑΣ στα σύνορα, θερμικές κάμερες, κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα κλπ.

Η ΑΦΟΡΜΗ...
Με αφορμή ερώτηση του υπογράφοντος προς τον υφυπουργό αν αυτά τα υλικά φτάνουν να ενισχύσουν αποτελεσματικά την φύλαξη των εκτεταμένων συνόρων ο κ. Οικονόμου είπε πως θα γίνουν κι άλλες ενέργειες έτσι ώστε η ΕΛΑΣ να αντιμετωπίζει καλύτερα τις καταστάσεις που δημιουργούνται στα σύνορα. Αυτή η ερώτηση έδωσε την αφορμή στον Γ.Γ. κ. Τσουβάλα να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον εξοπλισμό που γίνεται τους τελευταίους μήνες στην ΕΛΑΣ. «Είναι τέτοιος ο εξοπλισμός που δεν έχει προηγούμενο. Από την μεταπολίτευση δεν τον είχε δει η ΕΛΑΣ», μας είπε ο κ. Τσουβάλας και φαίνεται να μη το πίστευε κι ο ίδιος!

Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ...
Φυσικά, ο κ. Τσουβάλας και ο κ. Οικονόμου και ο Χρυσοχοΐδης ξαναματαϋπηρέτησαν στην ΕΛΑΣ επί άλλων κυβερνήσεων αλλά τώρα επι Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται η κοσμογονία στην ΕΛΑΣ! Τελικά, καλός άνθρωπος ο Τσουβάλας όταν τον είδα από κοντά!

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ...
Έχει πολύ – παίξει και έχει πλέον ξεφτίσει το λεχθέν υπό Γεωργίου Βουλγαράκη περί νόμιμου και ηθικού, όταν ως πολιτικός έκανε και διάφορες μπίζνες οικονομικού περιεχομένου. Αυτή την ρήση επανέφερε πρόσφατα ο διορισθείς από τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, Δημ. Πάνου στον ΟΚΠΑΠΑ και ο οποίος πρόσφατα με απόφαση Δ.Σ. εξασφάλισε μισθό για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον ευαίσθητο αυτό τομέα κοινωνικού περιεχομένου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ!
Συγκεκριμένα, ο κ. Πάνου ως πρόεδρος και ο κ. Τσίκαρης ως αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ θα είναι έμισθα στελέχη με απόφαση που πήρε το Δ.Σ. και που είναι καθ’ όλα νόμιμη πράξη και αυτό το δικαιολογεί με μακροσκελή απάντηση στον τύπο. Μπορεί να είναι νόμιμη αλλά το ηθικό μέρος έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις του ίδιου του δημάρχου ότι δεν θα λαμβάνουν μισθούς σε τέτοιου είδους θέσεις τα στελέχη του Δήμου. Ως προς αυτό το σκέλος ελέγχονται ο κ. Πάνου με τον κ. Τσίκαρη και φυσικά τα μέλη του Δ.Σ. που αποφάσισαν την έγκριση της μηνιαίας αποζημείωσης. Σ’ αυτό πρέπει ν’ απαντήσει ο κ. Πάνου, ο οποίος προέρχεται από την σύμπτυξη των παρατάξεων Ελισάφ – Γκόντα – Μπαρτζώκα. Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της παράταξης του κ. Πάνου, Άρης Μπαρτζώκας, δείχνει τον δρόμο της προσφοράς, αφού η θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΙ που κατέχει είναι άμισθη και είναι κι εκείνος στην υπηρεσία της παράταξης παρών σε καθημερινή βάση όλες τις ώρες!

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ!
Δεν γίνεται η στήλη συνήγορος της παράταξης Μπέγκα που ήταν εκείνη που έβαλε το «νόμιμο και ηθικόν» με αφορμή την εξασφάλιση μισθών του Προέδρου και αντιπροέδρου ΟΚΠΑΠΑ, αλλά δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη μία τέτοια πράξη όταν η προσφορά έχει εθελοντικό χαρακτήρα σ’ ένα τέτοιο ευαίσθητο χώρο όπως είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ!
Από την άλλη μεριά δεν δικαιούνται δια να ομιλούν οι σύμβουλοι της παράταξης Μπέγκα οι οποίοι όλοι σχεδόν είχαν μία μορφή οικονομικής εξάρτησης από τον Δήμο. Όλοι τους σχεδόν αποζημειώνονταν για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν και μαζί μ’ αυτούς ο προκάτοχος του κ. Πάνου στον ΟΚΠΑΠΑ. Τελευταία ο πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ζητά τα ρέστα από τον φορέα και αυτά ανέρχονται σε 30.000... μόνο!

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ;
Εκεί που ζόρισαν λίγο τα πράγματα για τον κ. Οικονόμου ήταν όταν η αφεντιά μου παρατήρησε αν περισσεύουν στελέχη της ΕΛΑΣ αυτό τον καιρό και αν υπάρχει η πολυτέλεια εκχώρησης σ’ εξωαστυνομικές ενασχολήσεις. Προσπάθησε να απαντήσει κάνοντας αναφορά σε συνεργασίες υπουργών αλλά η γλώσσα του σώματος άλλα μαρτυρούσε.

ΟΙ... ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ!
Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνονται συνεννοήσεις μεταξύ υπουργείων, απάντησε ο κ. Οικονόμου χωρίς να αναφερθεί αν ποτέ συνεργάστηκαν Χρυσοχοΐδης – Μηταράκης ή τα κουμάντα τα έκαναν οι πάσης φύσεως Βαγγελάκηδες που εμφυλοχωρούν στα ενδότερα αντικαθιστώντας ενίοτε τις ηγεσίες!

ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ...
Εκεί, στην εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής του υλικού παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδος και πρώην Ηπείρου στρατηγός ΕΛΑΣ κ. Σκούμας, ο οποίος ξέρει πολύ καλά πρόσωπα, και πράγματα από την ορθή και την ανάποδη, ο Γενικός Επιθεωρητής Ηπείρου κ. Δούβαλης και οι αστυνομικοί διευθυντές Ιωαννίνων Μουσελίμης, Άρτας Βασιλείου, Πρεβέζης Σιώρος και Θεσπρωτίας. Τέλος, παρέστησαν η Μαρία Κεφάλα και ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.