ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!..
Επιτέλους ένας αγώνας δρόμου που έγινε τα προηγούμενα χρόνια φτάνει στο τέλος του. Πρόκειται για την αυστηροποίηση των μέτρων όσον αφορά την ελληνοποίηση εισαγόμενων προϊόντων όπως είναι το γάλα που τόσο απασχόλησε τον χώρο της κτηνοτροφίας και της γαλακτοβιομηχανίας. Με αυστηρή νομοθετική ρύθμιση απαγορεύεται κάθε παραποίηση προϊόντων εισαγωγής που κάποιοι επιτήδειοι είχαν γίνει μανούλες σ’ αυτού του είδους τις πράξεις!

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ...
Ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής οργάνωσης για την προστασία της φέτας Γιάννης Βιτάλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που επιτέλους ένας υπουργός, ο Βορίδης, αντιλήφθηκε το επικίνδυνο του πράγματος και έβαλε φρένο, με αυστηρές ποινές στους παραβάτες και στους επιτήδειους οι οποίοι είχαν κάνει επάγγελμα την νοθεία.

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ...
Δύο φορές στην ΔΕΘ ο υπογράφων έθεσε το ζήτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μία ως αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης και την άλλη πέρσι ως Πρωθυπουργό για να πάρει την διαβεβαίωση ότι θα λήξει το καθεστώς της εισαγωγής γάλακτος από άλλες χώρες και την ελληνοποίησή του και τώρα αυτό γίνεται πράξη. Οι ποινές σε χρηματικά ποσά αλλά και σε φυλακίσεις στους παραβάτες είναι τέτοιες που θα κάνουν απαγορευτικές αυτές τις παράνομες πράξεις όπως είναι η παρασκευή Φέτας με εισαγόμενο γάλα και αντί να το πωλούν ως λευκό τυρί, το πουλούσαν στην τιμή Ελληνικής Φέτας ΠΟΠ. Αναμένουμε να το δούμε στην πράξη.

❁ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ...
Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα των επαναληπτικών εκλογών στην αυτοδιοίκηση όπου οριστικοποιήθηκαν οι επιλογές των πολιτών σ’ επίπεδο Δήμων και Περιφερειών. Στην Ήπειρο δεν χρειάστηκε β’ γύρος αφού η εκλογή έγινε στον Ά γύρο με τον Αλέκο Καχριμάνη να ξανακάθεται στο τιμόνι του Περιφερειάρχη με ποσοστό 57%, κάτι που τον καθιέρωσε για μια ακόμη φορά ως κυρίαρχο του παιχνιδιού.

■ Η ΚΑΡΕΚΛΑ...
Εκεί που τα πράγματα ανακατεύτηκαν ήταν σ’ επίπεδο Δήμου Ιωαννιτών, όπου ο Μωυσής Ελισάφ πήρε την πρωτιά αφήνοντας πίσω για λίγες ψήφους τον πρώτο της πρώτης Κυριακής πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, ο οποίος σ’ επίπεδο δημοτικών συμβούλων έχασε τους μισούς και μαζί μ’ αυτούς έχασε και την ευκαιρία να ξανακαθίσει στην καρέκλα του δημάρχου.

Αυτή την καρέκλα την εξασφάλισε ο κ. Ελιφάφ με την συνεργασία των παρατάξεων του Ν. Γκόντα, του Άρη Μπαρτζώκα και δύο «φευγάτων» από το μαντρί της Τατιάνας που δεν άντεξαν όσα είδαν κι έπαθαν από τον «εγκλεισμό»!

❖ Η ΣΤΗΡΙΞΗ...
Ανάμεσα στις δύο εκλογές πρώτης και δεύτερης Κυριακής έγιναν πολλές διαβουλεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων και το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγεί ο κ. Ελισάφ με την στήριξη Γκόντα – Μπαρτζώκα κι όχι το δίδυμο Μπέγκας – Τατιάνα όπως είχε διαμορφωθεί στο ενδιάμεσο των δύο εκλογών και όπως εξακολουθεί να πορεύεται και σήμερα.

❁ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ...
Έγινε αλισβερίσι και σ’ επίπεδο διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών και το δίδυμο Μπέγκα – Καλογιάννη τα ήθελε όλα για πάρτη του.

Υπήρξε ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος που ζητούσε την μάνα και τον πατέρα από την παράταξη Μπέγκα για να συγκυβερνήσει με τον Θωμά να βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση έναντι των δικών του στελεχών, κάποια από τα οποία στο β’ γύρο κούνησαν μαντήλι.

■ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...
Έγιναν πολλά πράγματα παρασκηνιακά, με τον Μωυσή Ελισάφ να βγαίνει νικητής και να καθίσταται κυρίαρχος του παιχνιδιού και να γίνεται δήμαρχος, για να συναντήσει όμως τα δύσκολα από την ημέρα που ανέλαβε τον Δήμο Ιωαννιτών το Σεπτέμβριο του 2019. Οι «συνεργαζόμενες» παρατάξεις Μπέγκα – Τατιάνας σε πρώτη φάση και οι άλλες αριστερές παρατάξεις σε δεύτερο πλάνο, ψάχνουν να βρούν ευκαιρίες να αναδειχτούν μέσα από το όχι στα περισσότερα, μεταξύ αυτών στην καθαριότητα και στην αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού, με LED!

❖ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ!...
Όχι δύο στα δύο μεγάλα ζητήματα είπαν Μπέγκας – Καλογιάννη, Νάτσης – Τσουμάνη. Ο συνασπισμός, από γινάτι, των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων κρατά πίσω την πόλη σε έργα υποδομής με πρώτο το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων. Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει η πρωτεύουσα της Ηπείρου, η οποία παλεύει να κρατηθεί ως Τουριστικός προορισμός έτσι όπως την είχε καταστήσει ως δήμαρχος ο Νίκος Γκόντας στην θητεία του 2002 – 2010!

❁ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...
Φτιάξαμε και διεθνές αεροδρόμιο για να φιλοξενούμε τουρίστες από άλλες χώρες, για να έρχονται να απολαμβάνουν αυτό το σκουπιδομάνι σε μία πόλη σύγχρονη Ευρωπαϊκή κι’ αυτό επειδή θύμωσαν Μπέγκας – Καλογιάννη που οι Γιαννιώτες δεν τους φόρτωσαν ως Δημοτική Αρχή. Το γράφω αυτό διότι ως δήμαρχος ο ένας και ως αντιπεριφερειάρχης η άλλη δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν τα σκουπίδια σε κάποιους περιφερειακούς δήμους τα είχαν αναθέσει σε ιδιώτες χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα!

■ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ...
Δέκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από την νέα δημοτική αρχή κι ακόμη οι μηχανές να πάρουν μπροστά. Όλα μένουν στο διαδικαστικό με την πόλη δεμένη πισθάγκωνα στα γούστα της αντιπολίτευσης και με τους πολίτες να αρχίζουν ν’ ανεβαίνουν στα κάγκελα. Πλάκωσε και ο κορωνοϊός για τρεις μήνες κι όλα μπήκαν στην καραντίνα και μαζί μ’ όλους και το δημοτικό συμβούλιο που λειτουργεί εκ του μακρόθεν και διά περιφοράς! Δηλαδή, χαιρετίσματα στην εξουσία ένα πράγμα...

❖ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ...
Φιλότιμες οι προσπάθειες του Θεοδωρικάκου να βοηθήσει να λυθούν ζητήματα διαχείρισης στους Δήμους καθιερώνοντας νόμους τέτοιους που να δίνουν την πλειοψηφία στις δημοτικές αρχές μεταφέροντας αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές. Το είδαμε στην περίπτωση του Δήμου μας όπου η καθαριότητα μπορεί να περάσει και σε ιδιώτες έτσι ώστε να επανέλθει η κανονικότητα και σ’ αυτό τον τομέα. Μάλιστα, βλέποντας αυτή την πράξη και μη έχοντας άλλη επιλογή, η Τατιάνα διά του εκπροσώπου της στην Οικονομική Επιτροπή έδωσε θετική ψήφο στον ιδιώτη την ανάγκη φιλότιμο ποιούμενη, χαρακτηρίζοντάς την «ψήφο ανοχής»!

❁ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ!
Μένοντας στις εκλογές του 2019 στο Δήμο Ιωαννιτών, να περιγράψουμε το τι έγινε μέχρι να φτάσει η ΝΔ να υιοθετήσει την λύση Μ. Ελισάφ αφήνοντας στη μπάντα την εκλεκτή της Τατιάνα Καλογιάννη.

Πριν την κ. Καλογιάννη η ΝΔ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Νικήτας Κακλαμάνης είχαν ακουμπήσει στην λύση Ελισάφ, κάτι που υιοθέτησε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θόδωρος Τζαρούχης, ο οποίος είχε πάρει και την σχετική εντολή άνωθεν.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ...
Όταν έμεινε «ορφανή» από Περιφέρεια η Τατιάνα λόγω του ότι ο Αλέκος τα είχε βρει με την ΝΔ και με τον ίδιο τον Κυριάκο και ξανα έγινε ο εκλεκτός, μάρτυς μου ο Λευτέρης Αυγενάκης, έψαξε να βρει ρόλο και γι’ αυτή ο Δήμος ήταν το αποκούμπι. Έτσι ναυάγησε η υποψηφιότητα Ελισάφ, η οποία ήταν και εν μέρει υποψηφιότητα ΚΙΝΑΛ και η εκλεκτή έγινε η Τατιάνα την οποία ευλόγησε και ο τεράστιος Άδωνις Γεωργιάδης στο CEZARIA τον χειμώνα του 2019. Εκεί, σ’ αυτή την εκδήλωση, έπεσε το κλάμα της αρκούδας από την συγκίνηση και για το ότι μία γυναίκα θα άλλαζε τον ρούν της ιστορικής πόλης όπως είναι τα Γιάννινα.
❖ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ...
Εκείνος που βρέθηκε στη χειρότερη θέση ήταν ο Θ. Τζαρούχης που αναγκάστηκε με νέο μήνυμα στο κινητό να πάρει το «στέμμα» που ετοίμαζε για τον Ελισάφ και να το φορέσει στην νέα εκλεκτή Τατιάνα, η οποία με το νου της και το νου του Αυγενάκη θα ήταν η νέα δήμαρχος Ιωαννίνων!

Όταν όμως η εκλεκτή του χτυπούσε πρωτιά με ποσοστά άνω του 35% όπως υποστήριζε, ήλθε τρίτη και καταϊδρωμένη, ο καημένος ο Τζαρούχης αναγκάστηκε να πάρει το στέμμα και να το φορέσει οριστικά στο κατάλευκο κεφάλι του Μωυσή, ο οποίος έγινε εκλεκτός του Κυριάκου, που ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε το δημαρχείο λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δημάρχου.

Ήταν τότε που ο Κυριάκος αποκαλούσε την Τατιάνα Καλογήρου ώσπου να τον διορθώσει ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος σ’ αυτά είναι μανούλα. Δέστε πως διόρθωσε και την ψήφο του αδελφού Σταύρου ανοίγοντας την κάλπη για πάρτη του!

❁ Ο ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα με τον Δήμο Ιωαννιτών να προσπαθεί να βρει βηματισμό χωρίς να τα έχει καταφέρει ακόμη, διότι η απλή αναλογική του Αλέξη είναι φρένο στην δημιουργία! Όχι πως φταίει μόνο η απλή αναλογική, αλλά κυρίως η απλή λογική ορισμένων που την έχουν δει παιχνιδάκι την ενασχόληση με τα κοινά και δεν σέβονται ούτε εκείνους που τους εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

■ ΑΓΝΟΙΑ...
Ιδέα δεν είχαν στη ηγεσία της ΕΛΑΣ για την πρόσφατη αξιοποίηση στελέχους της σε δομή μεταναστών. Από τον τύπο λένε, έμαθαν ότι η αξιοποίηση έγινε από την «αυλή» του Μηταράκη, η οποία ανακάλυψε τους ικανούς και τους έβαλε σ’ αυτές τις θέσεις των 3.000 ευρώ. Το τι θα κάνουν τώρα που το πληροφορήθηκαν θα το δούμε οσονούπω.

❖ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ...
Μια κινητικότητα παρατηρείται τελευταία σχετική με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή Μετσόβου – Ανήλιου και στην υπόλοιπη ευρύτερη περιοχή. Αυτή η κινητικότητα έχει φτάσει και στο Δήμο Μετσόβου με τον νυν δήμαρχο κ. Τζαφέα να είναι αντίθετος σε τέτοιες ενέργειες! Λίγο αργά δεν ξύπνησε η επαναστατικότητα του κ. Τζαφέα, ο οποίος φαίνεται να ήταν απών όταν σχεδιάζονταν και χορηγούνταν άδειες και εκτάσεις σε ιδιώτες για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών;

❁ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ...
Ποιοι ήταν εκείνοι που εξασφάλιζαν άδειες τις οποίες στην συνέχεια πούλησαν σε μεγαλοεπενδυτές οι οποίοι με την σειρά τους φαίνεται να τις εκχώρησαν σε εταιρείες Γερμανικών συμφερόντων που δεν εννοούν να μην κάνουν πράξη τον λόγο για τον οποίο έγιναν κάτοχοι των αδειών; Επομένως, όλοι οι οψίμως σκούζοντες ας βρουν καμιά σπηλιά να χύσουν τα δάκρυά τους και να βγάλουν τον θυμό τους.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.