ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ!
Μετά το ξέσπασμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας παρατηρήσαμε ένα ξέσπασμα κάποιων παρόμοιων τύπων από την Πρέβεζα, οι οποίοι κινούμενοι στο ίδιο μήκος κύματος, τα έβαλαν με τους Γιαννιώτες και τους Αρτινούς, οι οποίοι προτιμούν την Πρέβεζα για τις ημερήσιες αποδράσεις. Έρχονται, μας καταλαμβάνουν τις παραλίες, τρώνε από τα ταπεράκια τους και μας αφήνουν τα σκουπίδια τους, γράφει ένας κάτοικος Λούρου που ήθελε να γίνει δήμαρχος Πρεβέζης αλλά ουδέποτε ευδοκίμησε αυτή του η επιθυμία κι ευτυχώς!

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ...
Τόσο μαζεμένο ρατσισμό από Έλληνες προς Έλληνες δεν τον είχαμε ξανασυναντήσει. Το ότι οι Γιαννιώτες κάθε Σαββατοκύριακο κάνουν 200 χιλιόμετρα για να τιμήσουν τις ψαροταβέρνες της Πρέβεζας ούτε που το βλέπουν οι διάφοροι Σπυράκοι που μένουν στην Αθήνα αλλά νοιάζονται για τις παραλίες της! Έχει και η γελοιότητα τα όριά της και ας μή τα ξεπερνούν όσοι εκφράζουν δημόσιο λόγο.

❁ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ...
Ο χριστιανισμός είναι πολύ ιερή και δυνατή θρησκεία για να ευτελίζεται από διαφόρους ρασοφόρους που εξακολουθούν να περιφέρουν τα σαρκία τους αφορίζοντες τους αμνούς του Θεού. Μετά τον κορωνοϊό πλάκωσε και ο Αμβρόσιος και μοίρασε αφορισμούς στον Πρωθυπουργό και δύο υπουργούς, επειδή υποστήριξαν τ’ αυτονόητα, σε όσα έχουν να κάνουν με τη θεία κοινωνία εν μέσω επιδημίας.

■ ΤΟ ΜΙΣΟΣ...
Απύθμενο μίσος προς τον συνάνθρωπο από έναν πρώην ιεράρχη ο οποίος έφτασε στο σημείο του ευτελισμού της πίστης έτσι όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται. Ένα μίσος που η ίδια η θρησκεία μας καταπολεμά με τον λόγο της αγάπης! Έτσι, μετά τον Καζατζάκη και τον Λασκαράτο στον κατάλογο των αφορισμένων μπαίνουν Μητσοτάκης – Κεραμέως – Χαρδαλιάς. Ευτυχώς γλύτωσε ο Τσιόδρας που είναι ψάλτης!

❖ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ...
Τι σημαίνει όμως αφορισμός; Είναι οι περιορισμοί που επιβάλλονται στους «απείθαρχους» όπως διακοπή επικοινωνίας, διαπόμπευση μέχρι και θανάτωση του μέλους, φυσικά η μή νεκρώσιμη ακολουθία και ταφή του αφορισμένου.

❁ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!
Δεν γνωρίζουμε ακόμη μέχρι που φτάνουν οι ποινές των αφορισμένων, αλλά γνωρίζουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ο Αμβρόσιος και γι’ αυτό η ίδια η Ιερά Σύνοδος τον «αφόρισε» με το γνωστό «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»!

■ ΘΛΙΒΕΡΟ...
Είναι θλιβερό πραγματικά να ποιμένουν την εκκλησία τέτοιου είδους εμπαθείς κληρικοί και μάλιστα ανώτεροι. Ο υπογράφων κάποτε είχε την τιμητική του ν’ ακούει τα εξ αμάξης από άμβωνος επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει την αυθεντία ενός αξιωματούχου! Άρα γνωρίζω από πρώτο χέρι το καταχέριασμα εν’ ονόματι του... Κυρίου!

❖ Η ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ...
Αυτή η ισοβιότητα των ταγών του κλήρου είναι εκεινη που κρατά στους κόλπους της εκκλησίας κάποιους που, ενώ το πέρασμα του χρόνου τους αφαιρεί πολλές ικανότητες και κυρίως νοητικές, εν τούτοις εξακολουθούν να πορεύονται την οδό της άγνοιας της πραγματικότητας. Βάλτε τον Αμβρόσιο και κάτι άλλους δίπλα στον Αγ. Παΐσιο κι ελάτε να κουβεντιάσουμε.

❁ ΜΟΝΟ... ΜΠΡΑΒΟ!
Μόνο μπράβο στον Αμβρόσιο δεν είπε ο πρώην άθεος, νύν θεοσεβούμενος Αλέξης Τσίπρας. Το πόσο το φχαριστήθηκε που αφόρισε τον Κυριάκο ο Αμβρόσιος δεν λέγεται. Νομίζει ότι μόνο με τον αφορισμό θα αδειάσει η θέση του Πρωθυπουργού για να επιστρέψει εκείνος ως τροπαιοφόρος Αλέξης. Ένα «μπράβο Αλέξη» θα το έχει πει ο Αμβρόσιος!

■ Η ΑΡΝΗΣΗ...
Δύο στα δύο η Τατιάνα σε ζητήματα υψίστης σημασίας για την πόλη. Πριν την αλλαγή του φωτισμού είχε προηγηθεί η αρνητική στάση στην ανάθεση μέρους της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες με αποτέλεσμα η πόλη να μην έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για τα οποία πληρώνουν δημοτικά τέλη οι πολίτες.

❖ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ!..
Όχι και στην αλλαγή των λαμπτήρων και στην αντικατάσταση με LED είπαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και η νεοφιλελεύθερη Τατιάνα, η οποία ήταν η επιλογή της ΝΔ πρίν από έναν χρόνο. Συντάχθηκε και το δικό της «ασκέρι» με την αριστερά – ακροαριστερά εκδικούμενη και εκείνους που την επέλεξαν αλλά κυρίως τους πολίτες που περίμεναν νέα τάξη πραγμάτων.

❁ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ
Δύο στα δύο και ο δημοτικός σύμβουλος της Τατιάνας Φίλιππας Ευαγγέλου, ο οποίος, όπως στην περίπτωση της καθαριότητας, έτσι και στην περίπτωση των LED είπε όχι στις διαταγές της καταπατώντας την γραμμή του όχι και διαχωρίζοντας την θέση του. Όλοι οι άλλοι ακολούθησαν την γραμμή του όχι μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα!

■ ΒΑΡΕΩΣ...
Το φέρει βαρέως η Τατιάνα που οι Γιαννιώτες δεν την έκαναν δήμαρχο όπως είχε βάλει με τον νού της. Πήγε τζάμπα και το προσκύνημα στην Πειραιώς το 2018 όταν πληροφορήθηκε ότι ο Αλέκος Καχριμάνης θα ξαναδιεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου, άρα οι σχεδιασμοί της πήγαιναν στράφι.

❖ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ...
Ήταν τότε, τον Μάη του 2018, που ο Λ. Αυγενάκης ήλθε στα Γιάννινα για να μας «διδάξει» δήθεν τα του νέου εκλογικού νόμου και να χρήσει τον Αλέκο εκ νέου στη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη! Αυτό χάλασε τα σχέδια της Τατιάνας, η οποία θυμωμένη αποχώρησε από την Περιφέρεια νομίζοντας ότι ο Δήμος θα ήταν το αποκούμπι της. Έκτοτε όλα είναι γνωστά και τώρα βρισκόμαστε θεατές σ’ ένα έργο που κακοπαίζεται και έχει δυστυχώς πρωταγωνιστές και θεατές! Δεν θα ξεχάσουμε τα κλάματα ευτυχίας του Αδώνιδος στο «CEZARIA» που ο Δήμος Ιωαννιτών θα έκανε δήμαρχο γυναίκα μία πρώτη φορά!

❁ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
Η ίδια η Τατιάνα που είναι η δημιουργός του προγράμματος αλλαγής των λαμπτήρων έρχεται τώρα να τορπιλίσει την ιδέα εκδικούμενη άραγε ποιούς; Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες κάποια στιγμή θ’ αποδώσουν τα εύσημα ή τις ευθύνες. Για το πρώτο δεν το πολυβλέπω, το δεύτερο είναι σίγουρο!
■ Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ...
Στο νέο της ρόλο στον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης η Τατιάνα δεν φαίνεται να περνά και καλά! Αλλιώς τα είχε σχεδιάσει, τα είχε σκεφτεί κι αλλιώς στην πορεία της βγαίνουν. Η συμπόρευσή της με την προηγούμενη δημοτική αρχή κυρίως, αλλά και με τις άλλες αριστερές δυνάμεις την ξεστρατίζουν εντελώς από τον δρόμο που είχε χαράξει με τον νού της και τους λοιπούς συνεργάτες της. Αφού δεν της βγήκαν οι σχεδιασμοί, αντί να κάνει διορθωτικές κινήσεις, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ανυποληψία κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το όραμά της για το 2023. Η ασπίδα Αλέκος Καχριμάνης για εννιά ολόκληρα χρόνια όταν ήταν διορισμένη αντιπεριφερειάρχης έπαψε πλέον να υπάρχει για να μην πω ότι έχουν γίνει δύο ξένοι στον ίδιο τόπο. Επίσης, η φυλορροή από την πρώτη στιγμή δύο συμβούλων και η τρίτη που ετοιμάζεται καθόλου δεν βοηθούν την παρέα Τατιάνας για το μέλλον. Μην μου χρεώσει ξανά εμπάθεια επειδή κάνω επισημάνσεις κατά τ’ άλλα φίλη Τατιάνα...

❖ Η ΑΠΕΙΛΗ...
Μη τυχόν και φτιάξετε υπόγεια σήραγγα μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, διότι τότε θα πλακώσουν οι οι γυφτοΗπειρώτες με τους γυφτοΑιτωλοακαρνάνες που θα δημιουργούν κομφούζιο στο κυκλοφοριακό και θα μας αφήνουν τα σκουπίδια τους. Αυτά είναι σ’ ελεύθερη μετάφραση όσα έγραψε στο F/B ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας!

❁ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ...
Δεν ξέρω, ούτε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του κ. Προέδρου, αλλά αυτό που έκανε ήταν εντελώς αδιανόητο. Η θέση του προέδρου ενός τέτοιου φορέα όπως είναι το επαγγελματικό επιμελητήριο δεν του επιτρέπει τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς προς όλους εκείνους που έχουν κάνει προορισμό τουριστικό την Λευκάδα και μάλιστα σε καιρούς που ούτε οι Βαλκάνιοι δεν θα προτιμήσουν το νησί τους.

■ ΤΟ ΞΥΛΟ...
Βέβαια, έφαγε το «ξύλο» της αρκούδας ο πρόεδρος από φίλους, γνωστούς και αγνώστους που όταν το κατάλαβε το σκυλομετάνιωσε. Όμως ήταν αργά πλέον και η μόνη οδός σωτηρίας που του απομένει είναι αυτή της παραίτησης, αν δεν την έχει υποβάλλει μέχρι την στιγμή που δημοσιεύονται τα σχόλια.

❖ Η ΜΥΙΓΑ...
Πριν από δύο χρόνια ο υπογράφων με τον φίλο – συνάδελφο Σπ. Θεμελή είχαμε φιλοξενήσει τον Πρόεδρο σε τηλεοπτική εκπομπή στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και είχαμε σχολιάσει πολύ θετικά την δράση του. Δύο χρόνια μετά τι μυίγα τον τσίμπησε κι’ άρχισε τους αφορισμούς των «ευεργετών» του νησιού;

❁ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ...
Το άδειασμα του προέδρου ήλθε από τα στελέχη της παράταξής του και από πολιτικά πρόσωπα όπως τον βουλευτή Θ. Καβαδά και τον αντιπερειφερειάρχη Κτενά. Σχεδόν τον αποκήρυξαν γι’ αυτή του την συμπεριφορά ζητώντας συγνώμη για λογαριασμό του απ’ όλους τους γείτονες Ηπειρώτες – Αιτωλοακαρνάνες! 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.