ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ...
Πώς να πάει μαζί με τους άλλους για προσκύνημα στη MARFIN o Αλ. Τσίπρας, όταν έπρεπε να δει στα μάτια τους συγγενείς των δολοφονημένων, πώς ν’ αντικρύσει τον γέροντα πατέρα δολοφονημένης ο οποίος με καρδιά σφιγμένη πήγε στον τόπο του εγκλήματος για ν’ αλαφρώσει έστω και για λίγο από τον χαμό της κόρης του; Έστω ύστερα από δέκα χρόνια κάποιος θυμήθηκε ν’ αποδώσει ελάχιστη δόση μνήμης στα θύματα.

ΠΡΑΞΗ ΜΝΗΜΗΣ!
Από το 2010 πέρασαν άλλες τρείς κυβερνήσεις και κανένας δεν θυμήθηκε τον ελάχιστο αυτό φόρο μνήμης. Ούτε ο Γιωργάκης, ούτε ο Αντώνης, ούτε ο Αλέξης! Επειδή το θυμήθηκε ο Κυριάκος, άρχισαν τα αριστερόπουλα να παίρνουν φωτιά και να αποδοκιμάζουν αυτή την πράξη!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Τι είπε όμως ο αθεόφοβος ο Αλέξης μετά την κατάθεση στεφάνου! Τιμούμε και σήμερα όπως κάνουμε εδώ και δέκα χρόνια(!) την μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα της ζωής τους στη MARFIN! Πάντως εγώ δεν θυμάμαι κανένα Πρωθυπουργό να ξαναπήγε στον τόπο της συμφοράς. Πώς τιμούσε την μνήμη επί δέκα χρόνια και δεν τον πήρε κανείς χαμπάρι; Άλλωστε, κατά τον Γ. Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας νεκρός από μολότωφ δεν έχει καταγραφεί σ’ αυτή τη χώρα.

❁ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ...
Σιγά – σιγά επανέρχεται η χώρα μας στην ομαλότητα η οποία είχε διαταραχθεί επί δύο μήνες. Από την περασμένη Δευτέρα η αγορά αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο της και οι πολίτες ξεθαρεύουν και κινούνται κάπως πιο ελεύθερα. Ωστόσο, τα μέτρα προστασίας επιβάλλονται!

■ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...
Από την περασμένη Δευτέρα άνοιξαν και τα σχολεία με πρώτη τη Γ’ Λυκείου η οποία προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές. Κι’ εκεί τα μέτρα πρόληψης είναι πολύ αυστηρά και επιβάλλεται πάνω απ’ όλα σεβασμός στην τήρησή τους. Θα πάρει όμως αρκετό καιρό για να έλθουμε στα ίσα μας σαν κοινωνία, σαν χώρα αν και είχαμε λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και λιγότερα κρούσματα.

❖ ΣΕΞΙΣΜΟΣ..!
Σεξιστικού περιεχομένου χαρακτηρίστηκε διαφημιστικό spot και σαν τέτοιο κι’ ύστερα από καταγγελίες ευαισθητούληδων αριστεροτέτοιων η Πολιτική Προστασία το απέσυρε. Πολύ ευαισθησία απ’ αυτά τα παιδιά τα «παρδαλά» και όχι μόνο, αλλά κατ’ επιλογή. Όταν γυναίκα υπάλληλος της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κατήγγειλε τον ίδιο τον Πρέσβη για σεξουαλική επίθεση κανείς από δαύτους δεν άνοιξε το στόμα. Τώρα ξαφνικά ξύπνησαν μέσα τους και ευαίσθητα γυναικεία αισθήματα και επαναστάτησαν εναντίον του συγκεκριμένου μηνύματος, το οποίο δεν περνούσε κανένα μήνυμα, πόσο μάλλον σεξιστικού περιεχομένου!

❁ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ;
Αλήθεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πήρε την άδεια του ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσει την ικανοποίησή του για τον τρόπο που λειτούργησε η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση; Μάλιστα, ο κ. Αλμπάνης δήλωσε την ικανοποίησή του και για την μέσω τηλεδιάσκεψης τέλεση των ορκωμοσιών. Ελπίζω να μη του... βάλει χέρι η συμπατριώτισσα πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Τζούφη επειδή ο δικός της Πρύτανης επιδοκίμασε το Υπουργείο Παιδείας!

■ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΚΟΤΕΣ!
Έσκασε μύτη και το... αγλάϊσμα που ακούει στο όνομα Καρανίκας. Αυτός ντε που χάραζε τη γραμμή του Αλέξη, μάλωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της έκανε ένα... ανακάτεμα με τα πίτουρα! Βρήκε το θράσσος η κ. Σακελαροπούλου και πήγε στην MARFIN ανοίγοντας πληγές! Αφού της τραβάει ένα μπερντάκι, της παραδίδει και μαθήματα ιστορίας και την παραδίδει στις κότες να μην φάνε! Αυτό το άτομο ήταν υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη στο Μαξίμου!

❖ ΑΝ...
Τι θα έκανε εκείνος «αν»... μας λέει ανήμερα της τελετής μνήμης για το ολοκαύτωμα της MARFIN ο Αλέξης Τσίπρας. Ευτυχώς που «δεν», λέμε εμείς, διότι είδατε «τι» έγινε στο άλλο ολοκαύτωμα στο Μάτι και στους πνιγμούς που δυστυχώς ήταν!

❁ ΘΑ… ΘΑ…
Αν ήταν αυτός Πρωθυπουργός ΘΑ είχε προσλάβει 4.000 γιατρούς και νοσηλευτές και θα είχε δημιουργήσει χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ. Θα άνοιγε τα σεντούκια και θα μοίραζε το μαξιλάρι σαν «πάρτε διαβόλοι βάγια». Και το πιο σπουδαίο; Δεν θα έβαζε την χώρα σε καραντίνα!

■ ΚΑΤΟΠΙΝ… ΕΟΡΤΗΣ!
Όλα αυτά ΘΑ τα έκανε ο Αλέξης μετά από την απομάκρυνσή του από την καρέκλα της εξουσίας τον Ιούλιο του 2019! Μέχρι τότε παρίστανε τον Πρωθυπουργό με Υπουργό Υγείας τον Πολάκη στην ουσία, ενώ ο Ξανθός απλά υπούργευε καπελωμένος από τον μπουρλοτιέρη των Σφακίων!

❖ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ;
Ποιός όμως τον εμπόδισε να λειτουργήσει προληπτικά κυρίως, στο χώρο της υγείας; Γιατί δεν έκανε προσλήψεις και γιατί δεν δημιουργούσε ΜΕΘ για την ώρα την κακιά, η οποία όμως ήρθε και τον βρήκε στην αντιπολίτευση κι’ απ’ αυτή τη θέση προσποιείται τον σωτήρα μας;

❁ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…
Όλοι – όλοι αντάμα κι ο ψωριάρης χώρια! Τον είδαμε τον πρώην Πρωθυπουργό το πρωί του περασμένου Σαββάτου, εντελώς υποκριτικά να καταθέτει στεφάνι στον τόπο δολοφονίας των τριών υπαλλήλων και ενός αγέννητου στην MARFIN. Δέκα χρόνια, τα πέντε απ’ αυτά Πρωθυπουργός, δεν φιλοτιμήθηκε να τιμήσει την μνήμη των νεκρών της MARFIN. Έκανε την ανάγκη φιλότιμο και νάτον το Σάββατο το πρωΐ. Βρίσκεται στο χώρο του ολοκαυτώματος να καταθέτει στεφάνι ακολουθούμενος απ’ όλα τα ορφανά της εξουσίας όπως της «δικής μας» Όλγας Γεροβασίλη, τον... γενίτσαρο Ραγκούση και τον διαστημάνθρωπο Ν. Παππά!

■ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ...
Φοβήθηκε μη καρπωθούν την δόξα ο Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελαροπούλου. Πήγε πρωί – πρωί μη τυχόν και τον πάρουν χαμπάρι οι πολίτες και τον σηκώσουν στα χέρια από τα καλά που τους προσέφερε τα 41/2 χρόνια της κυριαρχίας του. Χώρια που εκείνη την ώρα δεν είναι ξύπνιοι οι «δολοφόνοι» της MARFIN, οι οποίοι απολαμβάνουν το θεάρεστο έργο τους!

❖ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ!!!
Δικτάτορας ο Ιωάννης Καποδίστριας κατά τον καθηγητή Αριστείδη Χατζή, μέλος της Επιτροπής. «Ελλάδα 2021», στην οποία προϊσταται η γνωστή από τις σταθερές πολιτικές της θέσεις Γιάννα Αγγελοπούλου. «Αναστέλλει το σύνταγμα της Τροιζήνας και κηρύσσει δικτατορία», γράφει σε παλαιότερους καιρούς ο κ. Χατζής και αυτό έρχεται στην επικαιρότητα και βάζει φωτιά στα τόπια των νεοελλήνων που δεν θέλουν και πολύ να σηκώσουν λάβαρο επανάστασης!

❁ Ο ΠΡΩΤΟΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...
Μιλούν για εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς. Αυτός ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός που συνέβαλε στην αποκατάσταση της ελευθερίας στην Ελλάδα κι’ αυτό δεν αμφισβητείται. Αν εφάρμοσε ή όχι το σύνταγμα της Τροιζήνας ήταν στα πλαίσια που επέτρεπε η συγκρότηση του νέου Ελληνικού Κράτους όπως επέβαλλαν οι περιστάσεις της εποχής.
■ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ...
Από κει μέχρι να χαρακτηριστεί ως «δικτάτορας» από τον Μ. Χατζή, η απόσταση μεγάλη και γι’ αυτό υπάρχουν σφοδρές επικρίσεις τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Πρόεδρο της Επιτροπής γνωστή λιποθυμούσα και πίπτουσα στην αγκαλιά του Αγγελόπουλου, Γιάννα!

❖ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ...
Ο γιορτασμός συνοδεύεται από αμφισβητήσεις της δράσης των πρωταγωνιστών εκείνης της περιόδου και φυσικά από τις βολές δεν θα έμενε στο απυρόβλητο ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία στην θέση του πρώτου κυβερνήτη.

❁ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΙ’ ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΜΑ!
Δεν θα κάνουμε ιστορική ανάλυση της Γ’ Συνέλευσης στην Τροιζήνα του 1827, αλλά ερχόμαστε στο σήμερα που ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την απελευθέρωση και όχι να την αναθεματίζουμε ύστερα από 200 χρόνια. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχει θέση στην Επιτροπή ένας «αμφισβητίας» ο οποίος σε καιρούς ανύποπτους χαρακτήρισε δικτάτορα τον Καποδίστρια.

■ Η ΑΛΑΛΛΑΓΗ...
Εκείνη την εποχή ήταν έτσι τα πράγματα που χρειάζονταν πυγμή για να αλλάξεις συνήθειες και πρακτικές. Χρειάζονταν αυξημένες εξουσίες από τον πρωθυπουργό για να κάνει τις αλλαγές που επιβάλλονταν. Αυτές τις αυξημένες εξουσίες δεν μπορεί να τις χαρακτηρίσει δικτατορία οποισδήποτε ιστορικός Χατζής και το ακόμη χειρότερο να τις υιοθετεί η ίδια η Επιτροπή και να κάνει σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Επομένως, ο κ. Χατζής πρέπει να απαλλαγεί από την Επιτροπή και να συνεχίσει το έργο του Ιστορικού αναλυτή. Πριν απ’ αυτόν ο Γιάννης Κορδάτος του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» Γ.Γ. ΚΚΕ πριν από εκατό χρόνια είχε υποστηρίξει την ίδια θέση περί δικτάτορος!

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.