ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ!
Σημειώστε την Δευτέρα 4 Μαΐου είναι η μέρα που θ’ ανοίξουν οι πόρτες των «φυλακών» που για 40 – 50 μέρες μας κρατούσαν μέσα. Καταργούνται τα μηνύματα στα οποία οι Έλληνες βάσιζαν την έξοδό τους για άσκηση! Θα ανασάνουν και κείνα τα έρμα τα τετράποδα που τέτοιο βολτάρισμα δεν το είχαν ξαναματαδεί!

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...
Όσο η αντιπολίτευση θα αντιπολιτεύεται η κυβέρνηση θα κερδίζει πόντους. Δεν λησμόνησαν οι Έλληνες τις διακοπές και την ξεκούραση του Αλέξη μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι και τους πνιγμούς στη Μάντρα. Δύο νύχτες έφταναν γι’ αυτό. Είπαμε, δεν κάνουμε συμψηφισμούς, αλλά μην προκαλούν την νοημοσύνη μας!

ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ!
Ο Κυριάκος δεν ξεκόλλησε από το Μαξίμου και έδωσε την μάχη για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες ανθρώπινων ζωών. Αν θέλουν να του χρεώσουν αφέλεια στο πέρασμα της νταλίκας με την Πρωτοψάλτη, ας το κάνουν. Όχι όμως και αδιαφορία στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης επηδημίας.

ΤΟ ΑΠΕΦΥΓΕ...
Δεν βγήκε ο Πρωθυπουργός να περιγράψει το σύστημα υγείας που παρέλαβε από τον Τσίπρα και τον Πολάκη, αλλά προσπάθησε να μαζέψει ό,τι μπορούσε κι’ όπως μπορούσε. Η συντριπτική πλειοψηφία το επικρότησε και έμεινε στα σπίτια ώστε να υπάρχει η ελαχιστοποίηση των απωλειών και το πέτυχε.

ΓΛΥΚΙΑ Η ΖΩΗ!
Τώρα αυτό που απομένει είναι να κεφαλαιοποιήσουμε σαν λαός αυτή τη δίμηνη «θυσία» και να ξαναμπούμε στον δρόμο της λογικής και της ευθύνης. Η ζωή είναι γλυκιά και είναι κρίμα να την ξοδεύουμε άδικα. Ας το σφυρίξει αυτό κάποιος και σ’ αυτό τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα!

ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ;
Ακόμη και σε μέρες καραντίνας, απομονωτισμού και ασκητισμού να θέλεις ν’ αγιάσεις δεν σ’ αφήνουν οι διαβόλοι να το κάνεις. Σκάει μύτη η πρώην υφυπουργός Τουρισμού και αοιδός Άλκηστις Πρωτοψάλτη και περιφέρεται στις γειτονιές της Αθήνας τραγουδώντας. Τι ήταν να κάνει αυτό το... ατόπημα! Ξεσηκώθηκαν τα ΣΥΡΙΖΟπουλα των 0,60 και έκαναν τον κακό χαμό επικαλούμενα διάφορες γελοίες δικαιολογίες...

ΚΟΤΖΑΜ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Διότι που πας κοτζάμ υπουργός του μηνός Αυγούστου του 2015 και γκιζεράς στους δρόμους της Αθήνας κάνοντας στάση στην Ηρώδου Αττικού που αυτό τον καιρό δεν κατοικείται από τους Καρανικαίους; Που πας κυρά μου χωρίς την άδεια του έτερου αοιδού σύντροφου Σταμάτη Κραουνάκη ο οποίος ποτέ των ποτών δεν θα έκανε τέτοιο καραγκιοζιλίκι, διότι είχε άλλες προτεραιότητες στη ζωή του; Είχε την προτεραιότητα να διασκεδάζει τον παιδαρά του τον Παύλο Πολάκη στα πολιτιστικά κέντρα (σκυλάδικα τα λέγανε στην προ Γιαννόπουλου εποχή)!
ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΑΟΥΛ!
Απαγορεύσατε την μετάδοση της Ανάστασης από τα μεγάφωνα και το επιτρέψατε σε μια ιέρεια της μουσικής, ούρλιαζαν τα ΣΥΡΙζόπουλα και σταυροκοπιούνταν την ώρα της λιτανείας της ορχήστρας της Άλκηστις! Επαναστάτησαν όλα αυτά τα καλόπαιδα και έριξαν στην πυρά την πρώην συντρόφισσά τους η οποία έσπασε την καραντίνα και πήρε τους δρόμους της Αθήνας.

ΑΜΑΣΚΑΡΕΥΤΗ!
Το δε ανοσιούργημα ήταν που η τραγουδίστρια – πρώην υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού δεν ήταν φιμωμένη με μάσκα τηρώντας τις εντολές Τσιόδρα! Που πας κυρά μου τέτοιον καιρό ξεμασκάρευτη; Ποιον ρώτησες;

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!..
Άσε που δεν πέρασε και από Πλατεία Κουμουνδούρου να τα... ψάλλει στον πρώην σύντροφο Αλέξη, να προσκυνήσει και να είναι εκεί ο Σκουρλέτης, ο Τζανακόπουλος, η Θεανώ και Μυρσίνη Βονάτσου, από τη Μυτιλήνη ή την Λέσβο θα σας γελάσω. Θα ρωτήσω τον μέγιστο Αλέξη να μου το ξεκαθαρίσει!

ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ...
Τεράστιο το ρεπερτόριο της Πρωτοψάλτη και σε κάθε γειτονιά που περνούσε τραγουδούσε το ανάλογο άσμα. Περνώντας έξω από νοσοκομεία ακούστηκε να άδει το γνωστό άσμα που είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής: «Μη με πας απ’ το σπίτι, στο Θεό να με πας»! Χαρά οι νοσηλευόμενοι που με τους αναπνευστήρες πετάχτηκαν στα μπαλκόνια και τα παράθυρα χειροκροτώντας την περιφερόμενη ορχήστρα της Άλκηστις! Τέτοια πράγματα...

ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ...
Ρε τι ζούμε Θεέ μου! Άντε και να βλέπαμε κομπανίες από Παρακάλαμο μεριά να πηγαίνουν «Χ/κώστα – ΠΓΝΙ και μεταξύ άλλων να παίζουν το «για πες μας χάρε να – χαρείς, εσύ που ‘σαι στον Άδη, οι μερακλήδες πως περνούν. Έχουν κρασί να πίνουνε, κλαρίνα να βαράνε και κορίτσια όμορφα μαζί τους να γλεντάνε». Μιλάμε για άλλη διάσταση η Ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική, που σκέφτονται τα γλέντια στην άλλη ζωή!

ΛΕΤΕ;
Φαντάζεστε να βρει ενδιαφέρουσα ο δήμαρχος Ελισάφ την σκέψη για λίγο «Παρακάλαμο» και να ναυλώσει καμιά νταλίκα και να γλεντήσει τους δημότες, οι οποίοι αυτή την Πασχαλιά την έβγαλαν ξεροσφύρι και με τις λαμπάδες της Ανάστασης στο χέρι. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, φύση καλλιτεχνική, μπορεί να σκεφτεί κάτι ανάλογο με τον συνάδελφό του Δήμαρχο Αθήνας Κ. Μπακογιάννη, ο οποίος είχε την ιδέα της περιφοράς της Πρωτοψάλτη στην νταλίκα.

ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΒΙΟΛΙΑ!
Το προηγούμενο Πωγωνίσιο θα μπορούσε να συνοδευτεί και από το άλλο «χαρούμενο» άσμα που θέλει το χάρο να «βγαίνει ένα βράδυ να βρει βιολιά για να τραγουδήσει την φτωχολογιά». Η χαρά και η αισιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο! Είναι χαρακτηριστικό της δημοτικής παραδοσιακής Πωγωνίσιας μουσικής όπου οι Ηπειρώτες γλεντούν και χορεύουν παίζοντας με τραγούδια υπερκόσμια, που έχουν σαν θέμα τους τον θάνατο, κλαίνε χορεύοντας ή χορεύουν κλαίγοντας, δεν ξέρω τι από τα δύο κάνουν!

ΤΑ ΜΕΤΡΑ...
Ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων στα Γιάννινα που είχαν επιβληθεί την Μ. Εβδομάδα σε παραλίμνιο, αλσύλιο, παράδρομους Περιφεριφερειακής οδού. Διευρύνθηκε το ωράριο όπου οι περιπατητές θα κόβουν βόλτες τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, μάσκες, απόσταση κλπ.

FAKE NEWS…
Καμία σχέση δεν είχαν να κάνουν με την πραγματικότητα όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και χρεώθηκαν στην σύζυγο του Υπουργού Αδώνιδος και που είχαν να κάνουν με τα νέα οικονομικά δεδομένα σε περιόδους κρίσης. Χρέωσαν στην Ευγενία Μανωλίδου τον νέο εβδομαδιαίο οικονομικό προϋπολογισμό βάσει του οποίου μία εξαμελής οικογένεια μπορεί να ζήσει με 38,70 ευρώ! Τελικά, ήταν Fake news και είναι από τις λίγες φορές που άδικα έγινε επίθεση στον Άδωνη, στον οποίο έχει κανείς να χρεώσει πολλά άλλα!

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ...
Λίγο έλειψε να την πατήσει και ο υπογράφων όταν είδε την ανάρτηση της μέγιστης ορφανής κόρης Ακρίτα, η οποία ένα καταχέριασμα το έριξε καθώς εντελώς άκριτα υιοθέτησε το τρολάρισμα! Είναι αγαπημένη της συνήθεια και ως τέτοια δεν κόβεται με τίποτα. Βρε που φτάσαμε! Εμείς να γίνουμε υποστηρικτές του Αδώνιδος υπουργού και αντιπροέδρου! Όχι τίποτα άλλο, αλλά κλαίει τα άσχημα! Το είδαμε στα Γιάννινα όταν ήλθε να στέψει την εκλεκτή υποψήφια για το Δήμο Ιωαννιτών!

 

ΣΕ ΗΧΟΥΣ ΠΛΑΓΙΟΥΣ...
Είδε Πρωτοψάλτη ο Στάγων και Μετεώρων Θεόκλητος, τα πήρε στο κρανίο και λίγο έλειψε να κάνει αφορισμό στον Πρωθυπουργό που άφησε να κανοναρχεί μία Πρωτοψάλτη αφήνοντας τους μητροπολίτες με κλειστές εκκλησίες! Βλέπετε, εκτός από το εκκλησιαστικό ζήτημα είναι και θέμα παγκαριού. Ας με συγχωρήσει ο Μεγαλοδύναμος...

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ...
Για το ότι η χώρα μας παίρνει τα εύσημα για τον τρόπο που προστατεύτηκαν οι πολίτες από τα χειρότερα ούτε που νοιάζονται ορισμένοι. Δυστυχώς, η μιζέρια για λόγους αντιπολιτευτικούς επικρατεί και σ’ αυτές τις στιγμές.

Η ΒΙΑΣΥΝΗ...
Δεν καταλαβαίνω την βιασύνη των εκκλησιαστικών ταγών ν’ ανοίξουν οι εκκλησίες ενώ τα σχολεία θα μένουν κλειστά. Ρε μπας και χάλασε την πιάτσα η κυβέρνηση με τα μέτρα που πήρε και έκοψε την «οριζοντιωμένη» πελατεία που περίμεναν, τι άλλο να σκεφτώ μετά από πενήντα μέρες καραντίνας. Ο Θεός και στην περίπτωση της καραντίνας ήταν με το πλευρό της Ελλάδας, όπως τότε, το 1821, όπως είχε πει και ο Κολοκοτρώνης και το απέδειξε!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.