ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ...
Έχουν ξεσαλώσει οι έμποροι ναρκωτικών και το χασίς από την γειτονική Αλβανία το μεταφέρουν με τους τόνους πλέον. Πριν από 15 μέρες μία ολόκληρη νταλίκα πιάστηκε στη Σαγιάδα με 900 κιλά χασίς, ενώ μόλις το προηγούμενο Σάββατο άλλα 1.100 τα πέρασαν από την περιοχή Μαυροματίου με τροχόσπιτο. Το αν τα πέρασαν από το τελωνείο ή με μουλάρια από διάφορα μονοπάτια, δεν το γνωρίζουμε.

 ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ...
Εκείνο που γνωρίζουμε είναι το αίτημα που έκανε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας προς τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν έτσι ώστε το Τελωνείο Μαυροματίου να λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο για καλύτερη εξυπηρέτηση. Το αίτημα εξετάζεται από τις Ελληνικές αρμόδιες αρχές, ενώ οι Αλβανικές αρχές συμφωνούν στην 24ωρη λειτουργία!

Η ΦΥΛΑΞΗ...
Το ερώτημα που μπαίνει είναι πως μέσα σε λίγες μέρες δύο τόνοι χασίς πέρασαν τα σύνορα και πιάστηκαν σε ελληνικό έδαφος λίγα χιλιόμετρα από τα ΕλληνοΑλβανικά σύνορα! Είναι τόσο ξύπνιοι και δαιμόνιοι οι Αλβανοί ή είναι ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα μας; Πως κάποιοι ανοίγουν τον δρόμο σε τέτοιου είδους δραστηριότητες; Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η ΕΛΑΣ κάνει ότι μπορεί αλλά το φαινόμενο δεν εξαλείφεται! Να υπολογιστεί ότι σε ποσοστά οι συλλήψεις σε σχέση με όσα διαφεύγουν είναι πολύ μικρά! Που να μην υπήρχε και η FRONTEX στην πλευρά των Αλβανικών συνόρων που υποτίθεται ότι κάνει αυστηρή φύλαξη!

❁ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!
Άνθρωπος με ανοιχτά μυαλά ο δεσπότης Μάξιμος και θα πρέπει να πάρει θέση και να καθοδηγήσει το χριστεπώνυμο πλήθος σε σχέση με τον κορωναϊό. Επειδή τελικά το ζήτημα από ιατρικό έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε εκκλησιαστικό μέσω της μεταλαβιά! Η υπόθεση αφορά όλους και σαν ανθρώπινα όντα πρώτα, αλλά και σαν πνευματικά τέκνα της χριστιανοσύνης! Γι’ αυτό επικαλούνται την διαμεσολάβηση του ντόπιου θρησκευτικού ηγέτη, να βρεθεί η χρυσή τομή, έτσι ώστε ν’ αποφευχθούν τραγικές καταστάσεις που δεν θα το ήθελε κανείς. 

■ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ...
Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η μετάδοση του ιού γίνεται ή όχι με τον συνωστισμό και κυρίως μέσω των σταγονιδίων του βήχα, του φταρνίσματος και ακόμη των πάσης φύσεως επαφών των ανθρώπων μεταξύ τους. Αφού αυτό λένε οι ειδικοί όπως είναι οι επιστήμονες ιατροί, τότε δεν μένει κανένα σκοτεινό σημείο και καμία αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνουμε και ως πλάσματα που υψίστου αλλά και ως κοινοί θνητοί που είμαστε αδύναμοι ακόμη και σε μία ιωσούλα, η οποία όμως οσο δεν της δίνουμε τη δέουσα σημασία, τόσο αυτή θα μας θερίζει!

❖ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ...
Η ευλογία – ευλογία και η υγεία – υγεία! Όσο δεν τα ξεχωρίζουμε αυτά τα δύο τόσο θα μετράμε κρούσματα και ενδεχομένως θύματα όπως γίνεται σε άλλες χώρες με πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε θύματα την γειτονική Ιταλία. Ερωτάται ο δεσπότης Μάξιμος, θα θυμώσει ο Θεός μας αν κάνουμε «νηστεία» στην Θεία μετάληψη μέχρι το Πάσχα όταν θα φτιάξει ο καιρός και που λένε ότι θα μειωθεί η μόλυνση; Ένα ερώτημα στο οποίο μπορεί να δώσει απάντηση ο ίδιος ο Μάξιμος ο οποίος πατάει γερά με τα δύο του πόδια στη γη και δεν πετάει στους ουρανούς!

 ❁ Η ΕΥΘΥΝΗ...
Έχει ευθύνη η εκκλησία μας να προστατέψει τους πιστούς από μία ενδεχόμενη επέκταση της μόλυνσης με τον ιό ο οποίος ψάχνει διόδους να θρονιαστεί στον ανθρώπινο οργανισμό με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το ίδιο το πλάσμα του Υψίστου. Το βάρος πέφετι στους ώμους των μεγάλων που οδηγούν τα μικρά παιδιά στην μεταλαβιά, τα οποία έχουν παντελή άγνοια του συγκεκριμένου κινδύνου. Ας επικρατήσουν η λογική και οι οδηγίες των ειδικών που δείχνουν τον δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε όλοι αν θέλουμε να αποφύγουμε περιπέτειες σαν αυτές της Ιταλίας, της Κίνας και ακόμη, ακόμη αυτές που έχουν μπει οι κάτοικοι της Ηλείας που τρέχουν και δεν σώνουν και που οι «ευλογίες» δεν βοήθησαν και πολύ. Ο Θεός όταν έφτιαχνε το πλάσμα του τον άνθρωπο του έδωσε την λογική και οδηγίες χρήσεως για να πορεύεται. Αν εκείνος δεν «διαβάζει», κακό της κεφαλής του. Τι χρωστάμε όμως οι υπόλοιποι που είμαστε πιο διαβαστεροί; 

■ Η ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ...
Μέσα σ’ τον ορυμαγδό σκάει μύτη και ο μέγιστος των «επιστημόνων». Σταμάτης Κραουνάκης και δίνει την δική του επιστημονική εξήγηση της μάστιγας κορωνοϊός. Κάποιοι την έστειλαν για να μειώσουν τον πληθυσμό μας λέει την μία μέρα, για να τα μαζέψει την επόμενη και ύστερα από την «περιποίηση» που του έκαναν οι φίλοι του οι διαδικτυακοί! Είχε φίλο γιατρό και ίνδαλμά του τον Πολάκη και απορώ πως δεν τον συμβουλεύτηκε! 

❖ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ!
Δώστε σημασία σ’ αυτά που είπε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «οι ηλικωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες ας μείνουν στα σπίτια τους και ας μην έρχονται στις εκκλησίες. Ο Θεός γνωρίζει και καταλαβαίνει. Ας μην ασπάζονται τις εικόνες των αγίων και ας μην κοινωνούν. Μία μικρή υπόκλιση φτάνει. Ας μην ασπάζονται τα χέρια των επισκόπων και των ιερέων. Εμείς σαν αφιερωμένοι στο Θεό θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την θεία μετάληψη...» Ας τα έχουμε άποψη κι’ ανάλογα να πράτουμε.

❁ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...
Ορθό το μέτρο του κλεισίματος όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης μπας και προληφθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και γλιτώσουν ανθρώπινες ζωές, κάτι που στην γειτονική Ιταλία παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Το τι θα γίνει με τα παιδιά είναι ένα μεγάλο ζήτημα, αλλά κάτι θα γίνει και μ’ αυτά. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες που είναι τα αποκούμπια σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις αυτό τον καιρό είναι εκείνοι που είναι ευάλωτοι στον ιό. Όμως, το έχουμε ξαναγράψει, τα σχολεία είναι χώροι μάθησης και όχι αποθήκες εναπόθεσης των παιδιών, οπότε οι γονείς θα πρέπει να μεριμνήσουν να φέρουν τις θερινές διακοπές σε εποχή άνοιξης για να αποφευχθούν τα χειρότερα! 

■ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ...
Προς ματαίωση και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται η στήλη δεν έχει αποφασιστεί κάτι σχετικό, αλλά δεν πρόκειται να γίνουν όταν έχουν απαγορευτεί άλλα κι άλλα. Θα μας συγχωρήσουν οι επαναστατημένοι Έλληνες που θα την βγάλουμε στα ξερά! Το 2021 θα κάνουμε μεγάλα γιορτάσια για τα 200 χρόνια Ελευθερίας!

 ❖ Ο ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ...
«Ανοίξτε τα σύνορα και μη σκοτώνετε κόσμο»! Αυτή είναι η παράκληση του Ερντογάν προς τη χώρα μας και εδώ στέκει εκείνο που λέγεται! Δέστε ποιος μιλάει για ελευθερία και για δολοφονίες. Εκείνος που έχει γιομίσει τις Τούρκικες φυλακές με εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους επειδή ήταν αντίθετοι στο τούρκικο καθεστώς που καμία σχέση δεν έχει με τις έννοιες Δημοκρατία – Ελευθερία!

❁ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!..
Στην αρχή μίλησε για έναν νεκρό και τώρα τους έκανε 4-5! Όμως για ονόματα δεν γίνεται λόγος για να γίνει πιστευτός ο ίδιος ο Ερντογάν με τα γιουσουφάκια του που βρίσκονται στην υπηρεσία των fake news και που έχουν το ψέμμα επάγγελμα. Δεκάδες – οι δημοσιογράφοι στις τούρκικες φυλακές και η ελευθερία του λόγου είναι ζητούμενο. Δεν μιλάμε για την άλλη άποψη διότι ούτε που παίζει αυτή η έννοια στην Τουρκία του Σουλτάνου.

 ■ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
Μόλις προχθές κυκλοφορούσε η είδηση για ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Τουρκία των 70 εκατ! Υπάρχει άνθρωπος στην υφήλιο που να το πιστεύει αυτό όταν γειτονεύει η Τουρκία με χώρες όπου ο ιός θερίζει; Αλλά είπαμε, η υπόθεση πληροφόρηση στην Τουρκία είναι άγνωστη λέξη!

❖ ΧΑΛΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ!
Πάει, χάλασε κι’ αυτός στα 95 χρόνια του. Έγινε κι’ αυτός... ναζί και φασίστας και γι’ αυτό δήλωσε συμπαράσταση σε όσους βρίσκονται στον Έβρο και δεν αφήνουν τους βάρβαρους να καταλάβουν την Ελλάδα! «Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες η σκέψη μου βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών μας που υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας». Μ. Θεοδωράκης!

❁ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΣΦΑΙΡΑ!
Πάρτε τον Μίκη και βάλτε τον δίπλα στους βαρεμένους και στους λοιπούς ΣΥΡιζαίους και βγάλτε συμπεράσματα. Ο μεν Μίκης έχει γράψει ιστορία σε πολλά πεδία ενώ ο άλλος απλά είναι τρόφιμος της Βουλής και ως τέτοιος πυροβολεί με άσφαιρα την νοημοσύνη των νεοελλήνων! Καιρός να δούμε να παίρνει πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης ο Μίκης από τον Κόκαλη, τον Αρβανίτη, τον Γεωργούλη, τον Κυρίτση, την Θεανώ...

■ Η ΠΑΤΑΤΑ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΠΟΠ!
Στο γραφείο του Βορίδη βρέθηκαν πατατοπαραγωγοί της Χρυσοβίτσας και συζήτησαν το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού της πατάτας ως προϊόν ΠΟΠ, κάτι στο οποίο ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι γνωστή η πατάτα Χρυσοβίτσας και θα είναι ευχής έργο να ενταχθεί στα προϊόντα ΠΟΠ. Πρόκειται για ένα προϊόν που ευδοκιμεί σε 1400 μέτρα στην Πίνδο και «ανακαλύφθηκε» το 1941, όταν οι κάτοικοι της περιοχής κατέφυγαν εκεί να προστατευτούν από τους Γερμανούς και τότε ανακάλυψαν ότι η Χρυσοβίτσα ήταν τόπος χρυσοφόρος στην παραγωγή πατάτας. Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία αυτή των πατατοπαραγωγών ενεργό ρόλο έπαιξε η βουλευτής ΝΔ Μαρία Κεφάλα, η οποία συμμετείχε στη σύσκεψη με τον υπουργό! 

❖ ΤΟ ΦΕΚ...
Κυκλοφόρησε τελικά το ΦΕΚ με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για διοικητές και υποδιοικητές στα νοσοκομεία όπου λήγουν οι σημερινές διοικήσεις. Στην περιοχή μας δύο νοσοκομεία υπολείπονται και είναι αυτά το Π.Γ.Ν.Ι και το Νοσοκομείο Φιλιατών. Όπως έχουμε ξαναγράψει, για το μεν Π.Γ.Ν.Ι προηγείται ο εξ Αιτωλοακαρνανίας υποψήφιος ονόματι Κατσακιώρης, στους δε Φιλιάτες η πρώην Περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ κ. Αντιγόνη Φίλη. Αυτά μάθαμε, αυτά γράφουμε. Όμως για αναπληρωτής στο Π.Γ.Ν.Ι παίζουν αρκετά ονόματα. Θα δούμε ποιοί θα καταθέσουν δικαιολογητικά και ανάλογα θα κρίνουμε!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.