ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ... ΑΡΜΟΙ!
«Στην δεύτερη φορά αριστεράς στην εξουσία πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας και οχι όπως στην πρώτη φορά που απλά είχαμε δικούς μας ανθρώπους στα υπουργεία»! Κάτι τέτοιο είπε ο πρώην πρωθυπουργός και έγινε της... χούντας ή του Στάλιν το κάγκελο και εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με τ’ άλλα κόμματα που μίλησαν για Χούντα και δικτατορίες.

ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ...
Μίλησε για αρμούς της εξουσίας και προφανώς εννοούσε βαθύ κομματικό κράτος λες και δεν το έκανε τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν φτάσει οι Νεοδημοκράτες οι σημερινοί να διαμαρτύρονται διότι παντού στα κυβερνητικά πόστα συναντούν τους εγκάθετους που το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταστήσει.

ΑΡΜΟΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ!
Για αρμούς εξουσίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, για να έλθει να δέσει μ’ εκείνο που είχε πει η Περιστέρα του κάθε Ιούλιο που έκλαιγε επειδή πήραν την Κυβέρνηση αλλά δεν είχαν πάρει την εξουσία. Να δέσει επίσης μ’ εκείνο που είχε πει και ο σύντροφος Πολάκης που ήθελε να κλείσει κάποιους φυλακή για να ξαναματαδούν εξουσία.

ΞΥΠΝΑΕΙ!..
Ξυπνάει σιγά-σιγά ο Σταλινισμός του Αλέξη Τσίπρα, του οποίου στα μικράτα του ήταν λάτρης ως ΚΝίτης. Επίσης, μπορεί να ξυπνάει και ο Γ. Παπαδόπουλος που ήταν το οικογενεικό σύμβολο και αυτό δεν αμφισβητείται. Διαφορετικά δεν θα προέβαινε σε μιά τέτοια ακραία δήλωση για το δημοκρατικό σύστημα που ακόμη έχει η χώρα μας, το οποίο σε κανένα άρθρο του δεν προβλέπει έλεγχο όλων των αρμών της εξουσίας.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ...
Θέλει έλεγχο των  αρμών της εξουσίας ο Αλέξης για να επαναφέρει το «αποφασίζουμε και διατάσουμε» για να μπορεί να καταργήσει και τις εκλογές! Ήταν η σκέψη που βασάνιζε το μυαλό του όλο τον καιρό μετά την 7η Ιουλίου 2019 και την ξεφούρνησε προν ημερών μπροστά στο κομματικό ακροατήριο το οποίο έχει πέσει σε βαθειά κατάθλιψη που έχασε την εξουσία και μία ορφάνια την ζει. Ούτε που τους είχε περάσει από το μυαλό ότι θα χάσουν τις εκλογές!

ΟΙ... ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ!
Το πήγαν και πιο πέρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που η δημοκρατικότητα τρέχει από τα πατζάκια τους. Θα κάνει κουμάντο το 3% και οι ΠΑΣΟΚΟΙ – γεννήτσαροι θα μεταβληθούν σε ακόλουθους! Ακούς εκεί! Ακόλουθοι ο Κουρουμπλής, ο Μωραΐτης, ο Ραγκούσης, κι όλα τ’ άλλα τα παιδιά τα ορφανά του Πάνου Καμμένου!

ΟΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ...
Ήλθε και στην Ήπειρο ο πρώην πρωθυπουργός που μας τράβηξε μιά ανάπτυξη που μας ήλθε ο ουρανός σφοντύλι! Έκοβε αβέρτα κορδέλες σε έργα που είχαν φτιάξει προηγούμενες κυβερνήσεις. Ευτυχώς που δεν πήγε να κόψει κορδέλες και στην Εγνατία, με την φόρα που είχε πάρει. Έφτασε σε σημείο να βάλει χέρι στην σημερινή κυβέρνηση που μέσα σ’ επτά μήνες δεν ολοκλήρωσε την Ιόνια Οδό μέχρι την Κακαβιά. Έτσι του είπαν να πεί, έτσι είπε. Έτσι δεν είναι Μερόπη;

ΤΟ... ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ!
Με ό,τι παλιοκαιρίσιο διαθέτει σε πολιτικό δυναμικό η χώρα μας θέλει να φτιάξει την δεύτερη φορά αριστερά ο Τσίπρας και μ’ αυτούς να διεκδικήσει ξανά την σωτηρία της χώρας όπως το έκανε από το 2015 μέχρι το 2019. Έλα όμως που κάποια παιδιά «μετανάστες» του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να τα παίρνουν στο κρανίο και απειλούν να τους πάρουν όλους τους αρμούς στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς θα κάνουν γυριστές. Τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σ’ ένα απέραντο φρενοκομείο!

Η ΠΙΤΑ...
Μία άκρως πολιτική εκδήλωση ήταν αυτή που έγινε την Κυριακή το πρωί από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπ. Ριζόπουλου στην «Φρόντζου Πολιτεία». Δεν ήταν μόνο το πολυπληθές κοινό που συνέρευσε απ’ όλη την Ήπειρο, αλλά και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δύο άλλων αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Περιφέρειας Ηπείρου, οι Γ. Ζάψας – Δημ. Δημητρίου, οι οποίοι στους χαιρετισμούς τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Σπ. Ριζόπουλο που είναι ο επικεφαλής της τρίτης παράταξης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!
Το πρωτότυπο της ημέρας δεν ήταν η κοπή της πίτας, ούτε ο τυχερός του φλιουριού, αλλά οι παρουσίες των δύο άλλων αντιπολιτευόμενων αρχηγών οι οποίοι σήκωσαν πολύ ψηλά το εγχείρημα Σπ. Ριζόπουλου να έλεθει από το πουθενά και να κάνει παρέμβαση στα πολιτικά και αυτοδοικητικά πράγματα της Ηπείρου. Ήλθε για να μείνει, είπαν μ’ ένα στόμα Ζάψας – Δημητρίου για να το επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Ριζόπουλος στον δικό του χαιρετισμό.

Ο ΡΟΛΟΣ...
Ήταν μία καλή εκδήλωση σε καιρούς μακριά από εκλογικές διαδικασίες. Ήταν εκεί απ’ όλη την Ήπειρο εκπρόσωποι, κάτι που δηλώνει ότι οι «Ορίζοντες» εννοούν να παίξουν το δικό τους ρόλο στα αυτοδιοικητικά. Εκείνο που είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν ότι οι τρεις παρατάξεις Ζάψα – Δημητρίου – Ριζόπουλου θα υποστηρίξουν τα συμφέρονταν των Ηπειρωτών μέσα από τις θέσεις που τους έταξαν οι Ηπειρώτες τον Μάϊο του 2019. Φαίνεται ότι έχουν βρει τον κοινό βηματισμό στον αντιπολιτευτικό τους ρόλο.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!
Εκείνο που δεν συγχωρείται στον κ. Ριζόπουλο είναι ότι ήλθε από το πουθενά και αξίωσε να κάνει παρέμβαση στα Ηπειρωτικά πράγματα ως να ήταν μια απαγορευμένη πράξη! Ένας αόριστος φόβος πλάκωσε τους ντόπιους μην τυχόν υπάρξει και μια άλλη φωνή που μπορεί να ταράξει τα νερά της Ηπειρωτικής πολιτικής σκηνής.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ...
Μπορεί να μην πήρε τα προσδοκώμενα ψηλά ποσοστά η παράταξη Ριζόπουλου, μπορεί να μη χαμήλωσε τον Αλέκο Καχριμάνη όπως προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις κρυφές – φανερές, αλλά ένα λιθαράκι διαφορετικό μπήκε στον χώρο στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Το ότι διαφοροποιούνται κάποια στελέχη δεν σημαίνει ότι σαν πολιτικός φορέας δεν δίνει το στίγμα του στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το μέλλον θα δείξει αν και πόσο χρήσιμοι θα είναι.

Η ΓΡΑΜΜΗ...
Στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τον Πρύτανη κ. Αλμπάνη να ανακαλύπτει όψιμα όλα τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας. Μιλάνε για υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου και απειλούν με λουκέτο το ίδρυμα αν η κυβέρνηση δεν σκύψει στα προβλήματά του. 

ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ...
Γνωστά παιδιά του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εκεί στην Σύγκλητο που σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης μετά τον... όλεθρο που επέφερε η σημερινή κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας. Φαίνεται πως τα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ πακτωλός χρηματοδοτήσεων έρρεε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και χρήματα είχαν και το επιστημονικό προσωπικό ήταν αρκετό και όλα εντάξει!

ΟΙ... ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!
Εκεί που τα στελέχη του Πανεπιστημίου μας έχουν επιτύχει απόλυτα είναι στις αξιολογήσεις των Πανεπιστημιακών όπου το ρουσφέτι δεν έχει καμιά θέση! Εντελώς συμπτωματικά ανώτατος παράγων κινεί θεούς και δαίμονες για την τακτοποίηση της κολλητής της συζύγου του ρίχνοντας στα σκουπίδια την λέξη αξιοκρατία, της οποίας την γραφή ούτε που έμαθαν ακόμη!

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ...
Οι ίδιοι άνθρωποι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αποφάσισαν την κατάργηση σχολών στην Ηγουμενίτσα έρχονται να τοποθετήσουν πινακίδες καθοδήγησης προς τον πανεπιστημιακό χώρο της πόλης! Μάλιστα, τραβούν και ένα καταχέριασμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας που ζητά πίσω τα κτίσματα που τα είχε παραχωρήσει προς χρήση. 

ΟΙ ΙΔΙΟΙ...
Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούσαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και ότι αυτό ανακοινώθηκε από τον Γαβρόγλου κατόπιν πιέσεων πολιτικών προσώπων της περιοχής, τώρα έρχονται να οικειοποιηθούν τους χώρους που είχε παραχωρήσει προς χρήση ο Δήμος τοποθετώνας πινακίδες που δείχνουν το «Πανεπιστήμιο Ηγουμενίτσας»! Κατά τ’ άλλα τους φταίει η σημερινή κυβέρνηση και απειλούν με λουκέτο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.