ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ…
Κακούς ή ανιστόρητους «συμβούλους» πρέπει να έχει ο Θ. Μπέγκας και στην περίοδο της αντιπολίτευσης στο Δήμο. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί δημόσια την έγκαιρη καταγραφή στο Κτηματολόγιο πριν από ένα χρόνο περίπου του Πάρκου Πυρσινέλλα κι έρχεται προχθές να ξαναχρεώσει αδιαφορία στις Δημοτικές Αρχές Παπασταύρου – Γκόντα. Ας το ψάξει λίγο το ζήτημα ο Θωμάς! 

ΤΑ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ…
Αγαπημένη, λανθασμένη τακτική να ανατρέχει στο παρελθόν για να δικαιολογήσει τις αδυναμίες του την περίοδο της δημαρχίας του, η οποία όμως εκ του αποτελέσματος δεν αποδείχτηκε ωφέλιμη. Μιλάμε για την αναδρομή στο παρελθόν και στα λάθη ή στις παραλείψεις για να διασωθεί ως δήμαρχος. Η υπόθεση Πάρκου Πυρσινέλλα ήταν καθαρή υπόθεση δικών του περιόδων και η εμπλοκή με τη Δασική Υπηρεσία αλλά και η απεμπλοκή. Έπρεπε να μείνει στην δεύτερη και να πανηγυρίσει όσο ήθελε για την επιτυχία του. Γιατί όμως να ξαναπιάσει την αρρωστημένη παρελθοντολογία δίνοντας το δικαίωμα των σχολιασμών φίλων και αντιπάλων;

ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ!
Ο συντάκτης του συγκεκριμένου πανηγυρισμού φαίνεται πως είναι όψιμος και δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με την πρόσφατη ιστορία, ούτε με τα δρώμενα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Αλλιώς δεν εξηγείται η αναφορά στις περιόδους που «κυβερνούσε» τον Δήμο η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» των Τάσου Παπασταύρου και Νίκου Γκόντα, αναγκάζοντάς την να θυμίσει εκείνη με αριθμούς και ημερομηνίες την μέριμνα ένταξης του Πάρκου Πυρσινέλλα στο Κτηματολόγιο και το κυριότερο, το είχε παραδεχτεί ο ίδιος ο Θωμάς Μπέγκας όταν το θέμα ξανασυζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ…
Σιδεροκέφαλη η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία θα είναι «ένοικος» του Προεδρικού Μεγάρου για τα επόμενα 5 χρόνια. Ο απολογισμός θα γίνει το 2025 για το αν ήταν ή όχι σωστή η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η νέα Πρόεδρος μπαίνει σε μία περίοδο ταραγμένη για τα εθνικά ζητήματα. Όχι πως θα τα χειρίζεται εκείνη, αλλά το νου της θα τον έχει σ’ αυτά.

■ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ…
Το 55% των Ελλήνων λένε ναι σ’ αυτή την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Στο υπόλοιπο ποσοστό συγκαταλέγονται οι αντίθετοι, οι πολέμιοι και οι αδιάφοροι. Υπάρχουν κι εκείνοι που αντιδρούν με το πρόσχημα ότι η Πρόεδρος ως γυναίκα δεν θα μπορεί να έχει… πρόσβαση στο Άγιο Όρος! Ρωτείστε και τον Βελόπουλο αν δεν με πιστεύετε!

❖ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ!
Επειδή ακούστηκαν πολλά και πολλά γράφτηκαν, καλόν είναι να κάνουμε λίγο κράτει και να αφήσουμε για λίγο αργότερα τις κρίσεις κι όταν θα μπει στο «καναβάτσο» της Προεδρίας. Θα κριθεί από το έργο της και από την συμπεριφορά της στην άσκηση των νέων καθηκόντων της που δεν είναι όπως αυτά της δικαστικής εξουσίας.

❁ ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ…
Μέχρι τώρα έχουν ανακαλυφθεί όλα τα κουσούρια της με πρώτο αυτό της αριστερής προέλευσής της και πώς το έκανε ο Μητσοτάκης αυτό; Καθόλου δεν εξετάστηκε η πρόθεση της ίδιας της νέας προέδρου το πώς εκείνη αποδέχτηκε την πρόταση μίας κεντροδεξιάς επιλογής στο πρόσωπό της.

■ Η ΚΡΙΤΙΚΗ…
Κριτική σκληρή δέχτηκε ο Κυριάκος και από τα δεξιά της παράταξής του που ένα κομμάτι της ήθελε Παυλόπουλο. Αποδεκτή κάθε επιθυμία. Όμως, μην ξεχνάμε πως ένας άλλος Μητσοτάκης, ο Κώστας, συγκυβέρνησε με τον Χαρίλαο Φλωράκη κι άλλες αριστερές δυνάμεις το 1989 για να βγάλει την χώρα από τον ΠΑΣΟΚισμό εκείνης της περιόδου.

❖ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ…
Το πάνε και παραπέρα οι αντίπαλοι του Μητσοτάκη για αυτή την επιλογή της Σακελλαροπούλου. «Θέλαμε ένα Πρόεδρο που να έχει τα κόστια να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με άλλους ηγέτες άλλων χωρών». Ακριβώς όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι που έπαιρναν κάθε πρωί τον Ερντογάν, την Μέρκελ, κ.α. και τους τραβούσαν ένα καταχέριασμα που τους έρχονταν ο ουρανός σφοντήλι! Είπαμε! Έχουμε καιρό μπροστά να ασκήσουμε κριτική στην Πρόεδρο στα επόμενα πέντε χρόνια για τα στραβά κι ανάποδα. Εκείνη το μόνο χρέος που έχει είναι να συμπεριφερθεί πατριωτικά!

❁ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ!
Μεγάλη στιγμή για τον δικό μας Κώστα Τασούλα που ως Πρόεδρος της Βουλής είχε το προνόμιο και της διεύθυνσης της εκλογής, αλλά και την ανακοίνωση του αποτελέσματος που ανακήρυξε στο ύπατο αξίωμα την κ. Σακελλαροπούλου. Καλά προετοιμασμένος και ιστορικά διαβασμένος, ο Κώστας Τασούλας έδωσε τη διάσταση που έπρεπε και άξιζε η συγκεκριμένη πράξη την συγκεκριμένη στιγμή. Θυμήθηκε Ελ. Βενιζέλο, Κων/νο Τσάτσο, Αριστοτέλη, Καβάφη, κλπ. και τους προσάρμοσε την συγκεκριμένη στιγμή της ανακοίνωσης. Εδώ που τα λέμε, αυτή η θέση του Προέδρου της Βουλής του ταίριαξε του Κώστα Τασούλα, ο οποίος χειρίζεται άριστα και τον Ελληνικό λόγο και γνώστης της ιστορίας είναι και ένα φανταστικό χιούμορ έχει, το οποίο πολλές φορές τον βγάζει από τα αδιέξοδα στην άσκηση των καθηκόντων του.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…
Την Δευτέρα αναμένεται να γίνει συνάντηση φορέων της Ηπείρου με τον Υπουργό Κ. Καραμανλή για να έχουν από πρώτο χέρι την σκέψη του για το μέλλον του δρόμου Ιωαννίνων – Κακαβιάς. Απ’ αυτή τη συνάντηση θα μάθουμε αν ισχύουν όσα είπαν στον Γ. Αμυρά από το ίδιο το Υπουργείο περί δίιχνης Ιόνιας Οδού την οποία προγραμματίζουν αυτή τη στιγμή ή θα επανέλθουν στην αρχική σκέψη της τετράιχνης που είναι ένας κανονικός δρόμος που θα συνδέει δύο χώρες.

❖ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ…
Σ’ αυτή τη συνάντηση έχουν κληθεί να παραβρεθούν Βουλευτές, Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι, οι οποίοι θα καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και φυσικά θα γραδάρουν και τις προθέσεις του Υπουργού, ο οποίος με την σειρά του θα μεταφέρει στον Πρωθυπουργό το αίτημα των φορέων για να αποφύγουν ένα τέτοιο ατόπημα.

❁ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ!
Η απάντηση που είχε πάρει ο Γ. Αμυράς σε σχετική ερώτηση από το ίδιο Υπουργείο ήταν εκείνη που αφύπνισε το ντόπιο πολιτικό δυναμικό και το έκανε ν’ αντιδράσει σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο δίιχνης Ιόνιας Οδού. Το αν θα έχουν κάποιο αίσιο αποτέλεσμα αυτές οι αντιρρήσεις θα το δούμε από Δευτέρα. Παρ’ όλα αυτά, ας κρατούμε μικρό καλάθι!

■ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ…
Ωστόσο, κανείς δεν αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις του Γ. Αμυρά και από αυτές τις προθέσεις κινήθηκε να ρωτήσει τους αρμοδίους (;) για την τύχη του άξονα Γιάννενα – Κακαβιά. Το ζήτημα εστιάζεται στην απάντηση που έλαβε ο κυβερνητικός Βουλευτής, ο οποίος με δελτίο τύπου ενημέρωσε τους Ηπειρώτες στους οποίους δεν επεφύλαξε, η απάντηση, και το καλύτερο χαμπέρι!

❖ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ…
Ας εκλάβουμε την δημοσιοποίηση της απάντησης στον Γ. Αμυρά ως στοιχείο αφύπνισης των Ηπειρωτών οι οποίοι ένα χαλασμό τον έκαναν με αποτέλεσμα να γίνει αυτή η μάζωξη της Δευτέρας για ν’ ακούσουν από το στόμα του Υπουργού για το πώς οραματίζεται το συγκεκριμένο έργο. Ας περιμένουμε την Δευτέρα και εδώ θα είμαστε να τα πούμε…

❁ ΟΨΙΜΑ…
Για εκείνο που πρέπει ν’ απορεί κανείς είναι το έντονο όψιμο ενδιαφέρον της πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Μερόπης Τζούφη, η οποία είπε να ρίξει ντουφεκιές στην σημερινή Κυβέρνηση που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του δρόμου και της ζητά να ακολουθήσει το πρόγραμμα (;) ΣΥΡΙΖΑ που σχεδίαζε την σύγχρονη Ιόνια Οδό! Ας θυμηθεί κάποιος όλα τα προηγούμενα χρόνια της κυριαρχίας ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς έκανε για το συγκεκριμένο έργο, από πού το είχε αρχίσει και πού το άφησε επί ημερών της. Φοβάμαι πως η κ. Τζούφη θα άκουσε για πρώτη φορά κάτι για τον δρόμο μετά τον σάλο που έγινε από την ερώτηση Γ. Αμυρά, κυβερνητικού Βουλευτή που σήκωσε το θέμα!

■ ΤΥΧΕΡΗ!..
Τυχερή η ΔΕΥΑΙ με τον Πρόεδρο που απέκτησε προσφάτως. Ο αεικίνητος Άρης Μπαρτζώκας από Καθηγητής Μετεωρολογίας τον είδαμε σε ρόλο εργατοτεχνίτη της επιχείρησης, που επιχειρούσε προχθές ν’ αποκαταστήσει βλάβη στην Λεωφ. Δωδώνης και σε γύρω δρόμους και σε τακτά διαστήματα με ανάρτησή του ενημέρωνε τους πολίτες για την πορεία των εργασιών! Δυστυχώς γι’ αυτόν και για τους πολίτες η βλάβη δεν εντοπίζονταν μέχρι χθες το πρωί και η αγωνία του Προέδρου κτύπησε κόκκινο, διότι οι κάτοικοι έμειναν για τρεις μέρες χωρίς νερό με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Και είναι αρχή ακόμη γι’ αυτή τη διοίκηση που έχει βάλει ψηλά τον πήχυ. Ελπίζω να μην τον δω με σταυροκατσάβιδα και Γαλλικά κλειδιά και με την σχετική φόρμα εργασίας!

❖ Η ΧΡΕΩΣΗ…
Για πολλοστή φορά «χρέωσε» αδιαφορία στην περίοδο Γκόντα για την ένταξη του Πάρκου Πυρσινέλλα στο Κτηματολόγιο, για να απαντηθεί με στοιχεία, αριθμούς πρωτοκόλλου και ημερομηνίες από την παράταξη Γκόντα. Σε κάποια απ’ αυτές τις αναφορές ο κ. Μπέγκας παραδέχτηκε δημόσια ότι πράγματι είχε δηλωθεί ως περιουσιακό στοιχείο το συγκεκριμένο ακίνητο, για να επανέλθει ο «συγγραφέας» προχθές!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.