ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΙΕΣ...
Γαμώτο! Ούτε δύο κατακεφαλιές δεν έδωσε ο Κυριάκος στον Τραμπ που μίλησε στους δημοσιογράφους ενώ είχαν πεί ότι δεν προβλέπονταν κάτι τέτοιο όπως το είχε προεξοφλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας τα όσα δήλωνε πιο πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας!

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ...
Ολόκληρο σενάριο είχε στηθεί από την αντιπολίτευση και κυρίως από την αξιωματική πάνω στην υπόθεση ότι δεν θα μιλήσουν δημόσια οι δύο ηγέτες, κάτι που είχε γίνει επί εποχής Τσίπρα ο οποίος από το δόγμα «έξω οι Αμερικανοί» πέρασε στο «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»! Ηταν τότε που είχε μεσολαβήσει η γνωστή Γιάννα των επετείων για να δεχτεί ο παρανοϊκός πρόεδρος των ΗΠΑ τον τότε εκλεκτό της αριστερούλη Αλέξη!

ΟΙ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ!
Τα χρόνια πέρασαν και ήλθαν τα πάνω – κάτω με τον Κυριάκο να είναι στα πάνω, τον Αλέξη στα κάτω και φυσικά η Γιάννα πάει με τους πάνω για να προετοιμάσει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Εναντίον αυτού του Κυριάκου κήρυξε επανάσταση απο προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζοντας στην εποχή του 3%!

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ!..
Κατώτερος των περιστάσεων ο Κυριάκος στη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, έλεγαν προχθές οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ενω πιο πριν προεξοφλούσαν την αποτυχία της συνάντησης αφού δεν θα γίνονταν δημόσιες δηλώσεις όταν έγινε στροφή 360ο  (το θυμόμαστε;) τότε έπιασαν το βιολί από την ανάποδη και άρχισαν τα φάλτσα για όσα είπαν ή δεν είπαν οι δυο πολιτικοί. Έπρεπε να τον πιάσει από το λαιμό και να τον χτυπάει σαν χταπόδι για να ικανοποιηθεί το πόπολο που βγάζει αριστερές κορώνες με δεξιές τσέπες.

ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ...
Τουλάχιστον ακούσαμε δύο ανθρώπους να μιλούν την ίδια γλώσσα κι όχι κάτι αλλαμπουρνέζικα που ακούγαμε επί 5 σχεδόν χρόνια από μαθητευόμενο μάγο της πολιτικής που κι’ αυτή ήταν εντελώς αλλαμπουρνέζικη! Δεν φταίει ο Μητσοτάκης που δεν μίλησε όσο θα ήθελαν οι αντιπολιτευόμενοι, αλλά ο άλλος που έτσι κι αλλιώς είναι απρόβλεπτος. Όμως πέντε καλές κουβέντες ο Πλανητάρχης τις είπε για τη χώρα μας η οποία βγήκε από τα μνημόνια. 

ΤΟ «ΚΑΚΟ»!
Μπορεί να μη χαστούκισε τον Ερντογάν αλλά κάποια μηνύματα τα πέρασε προς τα έξω, κάτι που δεν θυμάμαι να τα είχε περάσει όταν ο Τσίπρας βρέθηκε στις ΗΠΑ. Να σας θυμήσω ότι σ’ εκείνες τις ολιγόλεπτες δηλώσεις Τσίπρα – Τραμπ είχε γίνει το σώσε με την ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου που υπενθύμισε στον Αμερικανό πρόεδρο τι έλεγε ο Αλέξης προτού εκλεγεί ο Τραμπ. «Ελπίζω να μη μας βρει τέτοιο κακό», έλεγε τότε για να βρεθεί στη θέση να πέφτει στα πόδια αυτού του κακού!» Τότε ήταν που εύχονταν ν’ ανοίξει η γη να τον καταπιεί, αλλά ήλθε αμέσως η απάντηση Τραμπ: «Έπρεπε να μου το πείτε προτού συναντηθώ μαζί του»!

ΤΟ ΧΟΡΤΟ...
Γι’ αυτό σας λέω. Δεν έχουμε φάει όλοι από το χόρτο της λησμονιάς όπως κάνει τώρα η Κουμουνδούρου, η οποία νόμισε ότι βρήκε αφορμή για επίθεση στην κυβέρνηση και στον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν πλάκωσε στις γρήγορες τον Τραμπ να τα δει ο Ερντογάν, όπως έκανε ο Αλέξης τους στο τότε δικό του ταξίδι στις ΗΠΑ. Αφήστε που όταν ήλθε ο Ερντογάν στο Μαξίμου το ξύλο που είχε φάει από τον Αλέξη, τον Φλαμπουράρη, την Θεανώ, τον Σπίρτζη, τον Παππά κλπ. Ήταν τότε που ήλθε ο Τούρκος Πρόεδρος, έκανε μία στάση στο Μαξίμου για να πάει στη Θράκη να κάνει σπέκουλα με την μουσουλμανική μειονότητα.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ...
Εκείνο που τους χάλασε τα σενάρια ήταν το ότι επί 45 λεπτά μιλούσαν δημόσια με τον Αμερικανό πρόεδρο να κλέβει χρόνο διότι είχε να στείλει μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Δεν τους βγήκε το αντιπολιτευτικό σενάριο που είχαν στήσει και το οποίο ήθελε τους δύο ηγέτες να μη μιλούν δημόσια αφήνοντας τα κέρδη στον Τσίπρα που τα είχε καταφέρει, όπως σας το περιέγραψα παραπάνω. Μόλις δεν τους βγήκε αυτό το σενάριο, πήγαν στο δεύτερο κατά το οποίο μίλησε περισσότερο ο Τραμπ κλέβοντας χρόνο. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε...

ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ...
Θυμόσαστε ένα Καλογρίτσα κουμπάρο του Σπίρτζη που έβαλε υποθήκη δανεικά βοσκοτόπια για να γίνει καναλάρχης, που όμως ποτέ δεν έγινε αλλά συνέχισε να παίρνει δάνεια από την ATTIKA BANK στην οποία τον πρώτο λόγο είχε ο κουμπάρος Σπίρτζης, ο οποίος εντελώς τυχαία έπαιρνε εργολαβίες; Ε, αυτός ο Καλογρίτσας προ ημερών τίναξε το μαγαζί στον αέρα κηρύσσοντας πτώχευση!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ!
Όχι, δεν χαίρεται κανείς όταν μία επιχείρηση βάζει λουκέτο αφήνοντας αρκετό κόσμο στην ανεργία. Όμως όταν το μαγαζί είναι στημένο στον αέρα και ψάχνει άκρες στην εξουσία στήνοντας άλλα παραμάγαζα, με δανεικά, τότε το όλο ζήτημα παίρνει άλλες διαστάσεις και σ’ αυτό το «έγκλημα» υπάρχουν πολλοί θύτες κι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμα. Τόσος ντόρος είχε γίνει τότε με τον κ. Καλογρίτσα ο οποίος ήταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που έφτασε στο «κανόνι» όλοι οι πρώην προστάτες του θα είναι οι πρώτοι που θα ρίχνουν το ανάθεμα κάνοντας πως δεν τον γνωρίζουν. Αυτός ο Καλογρίτσας έστησε ένα άλλο παραμάγαζο το οποίο παρέδωσε στον «DOCUMENTO» που προφανώς δεν θα έμαθε για το κανόνι!

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ...
Αγαπημένο θέμα της στήλης η δημιουργία της Διεπαγγελματικής για την προστασία της Φέτας που όλο δημιουργείται και όλο στα ίδια μένει. Τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ αυτό που κυκλοφόρησε και που κάποιοι κάτι δεν θέλησαν να καταλάβουν ή πραγματικά δεν κατάλαβαν και σήκωσαν καπνό χωρίς αιτία.

ΤΟ ΚΛΩΘΟΥΝ!
Από το 2003 έχει γίνει προϊόν ΠΟΠ η ελληνική Φέτα η οποία παράγεται μόνο από αιγοπρόβειο γάλα ελληνικό. Έχουν περάσει 17 χρόνια κι ακόμη δεν μπόρεσαν να συστήσουν ένα φορέα που να εφαρμόζει στην πράξη αυτού του είδους την ασπίδα και μέχρι τώρα το κλώθουν, για δικούς τους λόγους ορισμένες γαλακτοβιομηχανίες που βαπτίζουν το εισαγόμενο γάλα σ’ Ελληνικό. Έχουν όνομα και διευθύνσεις αυτές οι εταιρείες είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Ο ΚΑΠΝΟΣ...
Καπνός σηκώθηκε τις τελευταίες μέρες μετά την επανακατάθεση φακέλου ίδρυσης της Διεπαγγελματικής από ενδιαφερόμενους φορείς κτηνοτρόφων, μεταποιητών, εργοστασιακών μονάδων για να τελειώνουν αυτή την υπόθεση την οποία τορπίλισαν κάποιοι δήθεν ενδιαφερόμενοι για την τύχη της Φέτας. Επειδή το θέμα φτάνει στο τέλος και η δημιουργία Διεπαγγελματική μ’ εντολή Βορίδη και Μητσοτάκη, κάποιοι από την Θεσσαλία και τα Καλάβρυτα είπαν να κάνουν μία επανάσταση για να την πάνε πίσω κι ότι κάτσει!

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Είναι οφθαλμοφανές για το που το πάνε οι αντιδρώντες με την επανακατάθεση του φακέλου. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όλα τα χρόνια τα προηγούμενα επί Αποστόλου – Αραχωβίτη, υπουργών ΣΥΡΙΖΑ, σήκωναν μπαϊράκια εξυπηρετώντας αλλότριους σκοπούς με το δήθεν ενδιαφέρον για τον κόπο του Έλληνα κτηνοτρόφου τον οποίο στην πράξη τον γράφουν στα παλιά τους παπούτσια και είναι εκείνος που την πληρώνει βλέποντας την τιμή του γάλακτος να μειώνεται κατά 30%. Από 1 ευρώ και κάτι που ήταν η τιμή του πρόβειου γάλακτος έφτασε στα 70 λεπτά!

Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ...
Κάποιοι κτηνοτροφοπατέρες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εξυπηρετούν τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες είναι μανούλες στη βάπτιση του εισαγόμενου γάλακτος σε ελληνικό παράγοντας παράνομα φέτα. Τέτοιες μονάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμη και στους πρόποδες της Πάρνηθας από τα κοπάδια κοντά στο καζίνο!

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Το ότι έφτασε ένα βήμα πριν από το τέλος της δημιουργίας της η Διεπαγγελματική ήταν αυτό που ενόχλησε κάποιους «επαναστάτες» και συνεχίζουν τις ασκήσεις κερδίζοντας έστω και λίγο χρόνο. Πρόκειται για ψευτοκτηνοτροφοπατέρες που με μία σφραγίδα παριστάνουν τους σπουδαίους ξεπουλώντας όμως τους ίδιους τους κτηνοτρόφους οι οποίοι σε λίγο δεν θα υπάρχουν επειδή δεν θα μπορούν να ανταγωνίζονται τους Βούλγαρους και όσους άλλους βαπτίζουν το λευκό τυρί σε Φέτα.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ...
Από παράταση σε παράταση το πάει το Υπουργείο Υγείας στην τοποθέτηση προέδρων των 110 νοσοκομείων της χώρας. Πάει ο 11/2 μήνας από τότε που ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις κι ακόμη να περάσουν στο ΦΕΚ οι νέοι διοικητές. Εκείνος ο 81χρονος στο νοσοκομείο Καρδίτσας έφερε την αναστάτωση και το υπουργείο ξαναεξετάζει τα βιογραφικά όλων των νέων υπο διορισμό διοικητών μη τυχόν πάθουν καμιά νέα κασκαρίκα. Αυτή τη στιγμή κι’ ενόψει  των αλλαγών των διοικητών πολλά νοσοκομεία δεν είναι και στα καλύτερά τους. Ας το τελειώνουν επιτέλους αυτό το σήριαλ.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ;
Δεν το αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό του Δήμου Αρταίων που αντιδρά στο ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων – μεταναστών στα όρια του Δήμου. Δεν προσφέρεται κανένας χώρος για κάτι τέτοιο, λένε και μάλιστα έκαναν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου ξόρκισαν κάθε είδους ενέργεια από πλευράς πολιτείας.

ΦΙΑΣΚΟ!..
Κάποιοι την χαρακτήρισαν συνεδρίαση – φιάσκο στην οποία όλως παραδόξως δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας ή έστω και ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ επικαλούμενοι λόγους ανώτερης βίας. Μαλιστα, έφτασαν σε σημείο να βγάζουν όλο το νομό της Άρτας ακατάλληλο επικαλούμενοι τον «καταυλισμό» της Φιλιππιάδας που είναι πολύ κοντά στην Άρτα, άσχετα αν ανήκει στο νομό Πρέβεζας! 

ΤΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑ...
Μετά την συνεδρίαση του ΔΣ Άρτας τα χαμπέρια εστάλησαν από Αθήνα όπου ο Δήμαρχος εκλήθη να συζητήσει δι «υπόθεσή του» όπως έλεγαν παλιότερα! Θα του χαράξει ορισμένα φωνήεντα ο Θεοδωρικάκος και να δείτε που θα βρεθεί χώρος φιλοξενίας. Το βασίλειο της Όλγας Γεροβασίλη έχει τελειώσει προ πολλού, οπότε τα σκυλιά δεμένα. Απλά είναι θέμα χρόνου για την γυριστή. Τυχαία ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς δεν παρέστη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.