ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΥΧΕΣ!
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, αδέρφια. Το 2020 να είναι η χρονιά που θα μας δώσει και δεν θα μας πάρει σε όλους τους τομείς και σ’ όλα τα επίπεδα. Κυρίως να μας δώσει υγεία κι όλα τ’ άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...
Διέκοψε η στήλη όλες αυτές τις μέρες των γιορτών διότι υποχρεώσεις εκτός Ιωαννίνων μας κράτησαν μακριά. Επανερχόμαστε στο γνώριμο «πεδίο μάχης» για να συνεχίσουμε το «συναξάρισμα» έτσι όπως το έχουμε δημιουργήσει εδώ και αρκετές δεκαετίες, με το οποίο προσπαθούμε να καταγράψουμε την πραγματικότητα πολλές φορές από την ανάποδη πλευρά της, η οποία συχνά δυστυχώς είναι και η ορθή της!

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Αφήσαμε πίσω μας μία χρονιά γεμάτη αλλαγές και μπήκαμε σε μία νέα χρονιά με μεγάλες προσδοκίες ότι κάτι μπορεί ν’ αλλάξει στη ζωή του καθενός και στη ζωή όλων των Ελλήνων. Αυτή η προσδοκία του νέου κρατά όλα τα χρόνια σ’ όλους τους ανθρώπους από τότε που πάτησαν το πόδι τους στη γη.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!..
Γεμάτο ανατροπές το 2019, κυρίως μετά τον Μάιο από τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και τον Ιούλιο μετά τις εθνικές εκλογές. Το «γαλάζιο» επικράτησε παντού αλλάζοντας ριζικά το σκηνικό που είχε στηθεί κυρίως τον Γενάρη του 2015 όπου η «αριστερά» ανέλαβε να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και την έχωσε στο τρίτο και... μακρότερο! Οι πρώην αρνητές στη «σκλαβιά» έγιναν οι τιμητές του ΝΑΙ σε όλα υποβοηθούμενοι από τον... μέγιστο πατριώτη Πάνο Καμμένο τον οποίο, αφου τον έστυψαν και τον απογύμνωσαν εντελώς, τον πέταξαν στα αζήτητα στέλνοντάς τον σε παλιά στέκια πουλώντας αυτοκίνητα!

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ...
Με μεγάλες προσδοκίες μπήκε το 2020 και αναμένεται να δούμε κάτι καλύτερο. Όμως αυτή η χώρα πάντοτε κάτι περιμένει και κυρίως σε πολιτικό επίπεδο. Εδώ κι αρκετό καιρό το ενδιαφέρον περιστρέφεται στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Θα συνεχίσει ο Προκόπης ή θα αλλάξει και στη θέση του θα μπει άλλος με κεντροαριστερό πρόσημο; Αυτή είναι η αγωνία των ΜΜΕ κυρίως που περίμεναν τον Πρωθυπουργό να κατέβει από το χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου με τις πλάκες ως νέος Μωυσής, στις οποίες θα καταγράφονταν το όνομα του εκλεκτού. Κατέβηκε ο Κυριάκος από το βουνό χωρίς πλάκες αλλά να δούμε σε ποιόν θα κάνει την... πλάκα τελικά!

Η ΔΙΑΔΟΧΗ...
Στην κούρσα της διαδοχής τον πρώτο λόγο τον έχει ο σημερινός Πρόεδρος και σε δεύτερο πλάνο προβάλλει η σιλουέτα γυναίκας η οποία πάντως δεν θα είναι απ’ αυτές που έχουν σκάσει μύτη μέχρι τώρα. Να σημειωθεί ότι όσα ονόματα έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι εκτός Παυλόπουλου έχουν καεί, για να μη πω ότι τα έριξαν στην πιάτσα για να τα κάψουν!

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΡΙΖΑ...
Πάρτε Παυλόπουλο να στηρίξουμε κι εμεις, λέει ο Τσίπρας. Πάρτε από το καλάθι του ΚΙΝΑΛ Σημίτη, Γιώργο – Βενιζέλο λέει η Φώφη. Σιγά μη πάρουμε Σημίτη που είναι τοξικός πέρα ως πέρα, λέει ο Σκουρλέτης που φαίνεται πως δεν πήρε χαμπάρι ότι το όλον ΠΑΣΟΚ του Σημίτη έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ χάρις στο οποίο ο Σκουρλέτης έκανε τον παλικαρά και κυβέρνησε με το 3% που ήταν η δύναμή του!

ΟΣΟΝΟΥΠΩ!..
Κοντός ψαλμός αλληλούια στην υπόθεση εκλογή Προέδρου. Μετά το ταξίδι του Κυριάκου στις ΗΠΑ, το επόμενο βήμα θα είναι η εκλογή Προέδρου και η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όχι πως δεν υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Έλληνας έχει στο αίμα του την εκλογολογία. Μην ξεχνάτε ότι το 2015 οδηγηθήκαμε σ’ εκλογές επειδή ο Τσίπρας βιάζονταν να κυβερνήσει για να γίνει ο ίδιος Πρωθυπουργός, ο Βαρουφάκης υπουργός Οικονομικών, ο Σκουρλέτης υπουργός Εσωτερικών και ο Καρανίκας σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού!

Η ΕΚΠΛΗΞΗ...
Πάντως κι αν ο Κυριάκος οδηγηθεί στην εκλογή Παυλόπουλου θα είναι μια έκπληξη, αν θυμηθεί κανείς ότι ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δεν είχε ψηφίσει στην προηγούμενη εκλογή. Τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πει ναι στον Προκόπη για να έλθει στα ίσα του! Του δίνεται η ευκαιρία να πάρει καμιά 250 ψήφους ο Προκόπης και να κάνει την πρώτη του νίκη μέσα στο 2020!

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
Απολογισμό 12ετίας έκανε μέσω του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM  ο πρόεδρος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γ. Χριστοβασίλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Γιάννη Γιαννάκη και στον Αλέκο Καρύτσα. Ένας απολογισμός που είχε απ’ όλα και στα πάνω και στα κάτω και στα θετικά και στα αρνητικά της ομάδας από τότε που εκείνη βρέθηκε στα χέρια του. 

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ...
Ο κ. Χριστοβασίλης αναφέρθηκε στα οικονομικά της ομάδας, τι παρέλαβε τι και πως τα διαχειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια από το 2008 μέχρι τώρα και που στο τέλος φάνηκε ότι πλήρωσε και πληρώνει κυρίως βερεσέδια του παρελθόντος. Εν τούτοις, δεν είναι διατεθειμένος ν’ αφήσει την ομάδα ορφανή, εκτός κι αν βρεθεί κάποιος ικανός διάδοχός του που να διαθέτει πολλά «προσόντα» με τα οποία θ’ ανταπεξέρχεται στα θέλω του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!..
Πρώτη φορά ο Γ. Χριστοβασίλης άνοιξε την καρδιά του και είπε πράγματα που σε πολύ κόσμο ήταν και είναι άγνωστα. Κυρίως ο απολογισμός που έκανε τόσο για τα οικονομικά όσο και για το ρόστερ της ομάδας το οποίο στις αρχές της διαδρομής του το πλήρωσε πολύ ακριβά, κάτι που σε σχέση με τα χρέη που κληρονόμησε τον φέρνει σήμερα σε αρκετά δύσκολη θέση, χωρίς βέβαια να τον κάμπτουν και να τα παρατάει.

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ...
Ο κ. Χριστοβασίλης λόγω χαρακτήρα δεν είναι άνθρωπος που μιλάει πολύ για δημοσχετίστικους λόγους. Το ότι μίλησε μία ώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι απορίας άξιον κι’ αυτό πρέπει να επισημανθεί. Είτε λόγω χαρακτήρος είτε λόγω επικοινωνιακής λανθασμένης τακτικής κάποια πράγματα δεν πρέπει ν’ αφήνονται στην τύχη τους δίνοντας τόπο στους «καλοθελητές» να φτιάχνουν ιστορίες και σενάρια φαντασίας!

Η ΠΑΡΑΓΚΑ...
Η σχέση του υπογράφοντος με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι γνωστή και πάει πολύ πίσω επί εποχής Κολέμπα και από τότε που η ομάδα επανήλθε στην Α’ Εθνική και ύστερα από πολλά χρόνια που βολόδερνε στην Β’ Εθνική έρμαιον των μεγάλων συμφερόντων του «κέντρου». Οχι πως δεν πλήρωσε αυτή την άνοδο στην Α’ Εθνική από την γνωστή παράγκα, αλλά ήταν ο Μ. Κολέμπας που πήρε την ομάδα από τα τάρταρα και την έβαλε στα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Πληρώνοντας όμως πολύ αδρά το τίμημα αυτής της πράξης του αργότερα. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία για την οποία πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει ο ίδιος ο κ. Κολέμπας που ήταν ο πρωταγωνιστής. 

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ...
Επανερχόμενος στην συνέντευξη Χριστοβασίλη, να σημειώσουμε το παραπόνό του προς τον φίλαθλο κόσμο που δεν γεμίζει το «Ζωσιμάδες» όπως έκανε παλιά. Η δύναμή μου είναι οι φίλαθλοι ακούστηκε να λέει και κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να σταθούν δίπλα στην ομάδα αυτή την περίοδο που τους έχει πολύ ανάγκη. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που ανήκει, στην Α’ Εθνική. Ήδη η ομάδα κλείνει τον πρώτο γύρο με πρωτιά, κάτι που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι λήξης πρωταθλήματος. «Έχουμε πολύ καλό προπονητή, πολύ καλούς νέους παίκτες και ζητούμε την παρουσία των φιλάθλων», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ!
Να σημειωθεί, έτσι για την ιστορία, ότι αυτή η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Χριστοβασίλη, έγινε αντικείμενο συζήτησης από σχεδόν όλον τον αθλητικό τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο και συζητήθηκε πολυεπίπεδα. Είπε αλήθειες, αποκάλυψε κρυφές πτυχές κι έδωσε μία προοπτική της ομάδας κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα κρατήσει σιωπή ο πρόεδρος κι όταν χρειάζεται και πρέπει να οδηγεί εκείνος τα πράγματα κι όχι ν’ αφήνει πεδίο δόξης ανοιχτό στους πάσης φύσεως τζάμπα επικριτές.

Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ....
Στο Νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα σε Ανήλιο και Μέτσοβο πέρασε τις γιορτές οικογενειακά ο Κυριάκος. Αδυναμία του το βουνοπερπάτημα και φέτος συνδύασε διακοπές στο βουνό και στο χιόνι. Πολλοί ήταν εκείνοι που πήραν τα... βουνά να τον συναντήσουν για μία selfie. Άλλοι τα κατάφεραν, άλλοι τον είδαν από μακριά. Όλοι όμως μάθαιναν πως περνά τις διακοπές του, τις οποίες λόγω «γεγονότων» τις συντόμεψε κατά δύο μέρες. Η επιλογή ορεινού χειμωνιάτικου τουρισμού από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην Ήπειρο δείχνει και το ενδιαφέρον του για την περιοχή. Απομένει να δούμε αν θα έχει καλύτερη τύχη η Ήπειρος.

Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ...
Τα Γιάννινα προτίμησε για τις μίνι διακοπές του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος δεν παρέλειψε να προβάλλει το έργο της κυβέρνησης αφ’ ενός, αλλά και ν’ αφουγκραστεί τις απόψεις και τις θέσεις ορισμένων αυτοδιοικητικών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Πάνο Μπούρχα στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, για μια ακόμη φορά εκθείασε τον Μωυσή Ελισάφ λέγοντας ότι τα Γιάνννινα έχουν έναν καλό δήμαρχο! Δεν είπε όμως τίποτα για την επιλογή που είχαν στις εκλογές του Μαΐου – 2019 την οποία όμως άδεισαν τον Ιούνιο και στον β’ γύρο. Ονόματα να μη λέμε γιατί στεναχωρούμε κάτι ευαίσθητα παιδιά!

ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ!
Θα μας ξανάρθει ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος θα παραστεί στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων που είναι άκρως κομματικό όργανο! Ποιός θα περίμενε να το δει κι’ αυτό. Ένας πρώην ΚΝΙτης να παρίσταται σε κομματική οργάνωση της ΝΔ και μάλιστα να είναι τιμώμενο πρόσωπο! «Έτσι όπως ήλθαν οι καιροί και οι βουρλισμένοι χρόνοι ο καπετάνιος στο πανί κι ο μούτσος στο τιμόνι», όπως έλεγε ο αείμνηστος Κώστας Σαφαρίκας, ο οποίος ίδρυσε τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ στο Νομό που ήταν υπόδειγμα κομματικής οργάνωσης σ’ όλη την Ελλάδα!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.