ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ...
Συνέδριο είχε η ΝΔ το περασμένο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο και δεν έχουμε να σχολιάσουμε και πολλά πράγματα. Εκείνο που τάραξε λίγο τα νερά ήταν αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός σχετικά με το ξεσάλωμα της Τουρκίας και του ίδιου του Ερντογάν που σχεδιάζουν την «κατάκτηση» ολόκληρου του Αιγαίου αλλά και όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τους λαθραίους που έχουν γιομίσει τη χώρα μας και που, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα τα βρούμε μπροστά μας.

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
Είπε αλήθειες ο Α. Σαμαράς τις οποίες λέει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης που βλέπει να μεγενθύνεται το ζήτημα της μετανάστευσης με το πρόσχημα της προσφυγιάς! Είπε τα αυτονόητα και οι γνωστοί «καλοθελητές» του χρέωσαν δεξιές ως ακροδεξιές κορώνες επειδή έβαλε το ζήτημα στη σωστή του διάσταση! Προφανώς χαλάει την «μανέστρα» στο καλοστημένο σκηνικό από τις ΜΚΟ, οι οποίες προωθούν τους πάσης φύσεως λαθρομετανάστες από χώρες που κανένα πόλεμο δεν έχουν και ως εκ τούτου κανένα κατατρεγμό! Ενοχλούν ακόμη και τ’ αυτονόητα ορισμένες πλευρές της Ελληνικής πολιτικής ζωής.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ...
Ο πρωθυπουργός στο 13ο συνέδριο απλά επανέλαβε την δράση της ΝΔ ως κυβέρνησης 140 ημερών. Μίλησε για τα τριάντα νομοσχέδια που πρόλαβε να ψηφίσει μέσα σ’ αυτό το διάστημα και που ρίχνουν το βάρος στην φορολογική ελάφρυνση της μεσαίας και χαμηλής τάξης της χώρας. Κυρίως τα έβαλε με ΝΑΤΟ, και Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν ασχολούνται με τα προβλήματα που προκύπτουν με την Τουρκία, η οποία έχει ξεσαλώσει και τα θέλει όλα δικά της.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ SELFIES!
Κατά τ’ άλλα το συνέδριο είχε κυρίως την έννοια του πανηγυριού όπου συνέρευσαν «τουρίστες» και «μεταπράτεις» απ’ όλη την χώρα. Πρώτο μέλημά τους ήταν η ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών σε πόζες ανφάς – προφίλ με ότι έβρισκαν μπροστά τους από κυβερνητικά στελέχη για να τους βλέπουν οι μανούλες τους και τα φιλαράκια τους στα χωριά τους και στις πόλεις τους!

ΑΝΤΩΝΗΣ Ο... ΚΛΕΦΤΗΣ!
Έκλεψε, λένε, το 13ο συνέδριο ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και μόνο με μία λέξη που χρησιμοποίησε για τους «εισβολείς» τους οποίους αποκάλεσε λαθροέποικους! Αλήθεια, πρώτη φορά ακούγεται αυτή η λέξη κι αυτός ο χαρακτηρισμός και ενόχλησε πρώτα το ΣΥΡΙΖΟμάνι και στη συνέχεια και κάποιους ευαισθητούληδες στην μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν και καμία κατάρα στον Α. Σαμαρά;

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ...
Γιατί η έννοια λαθροέποικος είναι συνώνυμη με την λέξη ρατσισμός όπως την ερμηνεύουν οι Ηρακληδείς της συμπόνοιας και της αγάπης που έχουν στήσει ένα χορό κονόμας γύρω από την αθρόα ανεξέλεγκτη εισροή, λαθραίων από χώρες που καμιά σχέση δεν έχουν με πολεμικές συρράξεις; Τι είναι εκείνο ακριβώς που ενόχλησε τους δήθεν αντιρατσιστές που έπεσασν πάνω στον Α. Σαμαρά να τον φάνε επειδή μίλησε ελληνικά και καθαρά;

ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ...
Λαθροέποικοι είναι όλος αυτός ο συρφετός που μπαίνει λαθραία και παράνομα σε μία χώρα και δεν χρειάζεται καμία ανοχή. Στην κατηγορία των λαθροεποίκων δεν κατατάσονται οι κατατρεγμένοι από τις χώρες τους, π.χ. οι Σύριοι οι οποίοι χαρακτηρίζονται πρόσφυγες και στην προσφυγιά κανείς δεν λέει όχι γιατί την προσφυγιά την έφαγε με το κουτάλι ο τόπος μας, κυρίως εκείνη από την Μικρά Ασία.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Και ο Σάκης Οικονόμου και ο Χρ. Βούζας και ο Στ. Τζουμάκας και ο Απόστολος Γκλέτσος και η Μπατζελή και ο Φωτόπουλος και ο Πιπεριάς... όλοι στον κουβά του ΣΥΡΙΖΑ. Ανασυκρότηση του Πολακισμού μέσα από τον ΠΑΣΟκισμό ένα πράγμα. Δικαίωμά τους. Τόσα χρόνια αντιπολίτευση, τόσα χρόνια ξηρασίας από εξουσία, είπαν να δοκιμάσουν την τύχη τους επιστρατευόμενοι στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενοι και κοπιάζοντες για την αναστήλωσή του.

ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ!..
Έχουν δίκιο τα παραπάνω παιδιά. Παραμένοντας στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και λοιπές δυνάμεις δεν βλέπουν φως στο τούνελ κι αφού εξουσία στον ορίζοντα γιοκ, νάτοι τώρα να φιγουράρουν στο πλάι του Πολάκη, της Θεανώς, του Καρανίκα μπας και ξαναμπούν στα ψηλά σαλόνια της εξουσίας. Είναι έτοιμοι να κάνουν έφοδο επανακατάληψης των υψωμάτων Μαξίμου, Κολωνακίου, Εξαρχείων και περιχώρων.

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ...
Ένα στερητικό σύνδρομο το είχε ο Στ. Τζουμάκας, ο οποίος στήριξε τον Ανδρεοπαπανδρεϊσμό για να καταλήξει στις αγκάλες του Τσίπρα και του Φλαμπουράρη που στην ηλικία που είναι (82 ετών, ζωή να χει), για υπουργός κάνει, ενώ ένας άλλος συνομήλικός του είναι ακατάλληλος για διοικητής νοσοκομείου. Τζουμάκας πλάι – πλάι με το πατέρα Νίκου Παππά για παρέα, μια Ελλάδα... νέα!

ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ!
Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ ο Σάκης Οικονόμου, είδε κι από είδε κι αφού ήταν με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015, τώρα αποφάσισε να πηδήξει από το μαντρί της Φώφης και να βρεθεί με τα δύο πόδια στο μαντρί του Αλέξη. Όπως και να ‘ναι, ότι και να γίνει, αφού πάει από μαντρί σε μαντρί, πρόβατο θα μείνει, καθότι άλλοι οι Τσοπαναραίοι! Ώρα καλή Σάκη, ώρα καλή Χρυσόστομε. Αέρα στα πανιά του Γιωργάκη που αρμενίζει μεσοπέλαγα μονάχος και έρημος!

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ, Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ...
Μη ξεχάσω την παρουσία και συμβολή στην ανασυγκρότηση του Πολακισμού του περιβόητου θαυμαστή του Παυλάρα του άντρακλα, τον ντελικανή, του μάγκα, του μπερπάντη, του χαρβαλόστομου. Μιλάμε για τον Σταμάτη Κραουνάκη που κι’ αυτός χέρι – χέρι με τον Φλαμπουράρη, τον Σάκη, του Χρυσόστομο, τον Στέφανο θα πορευτούν στον πόλεμο ενάντια στον Μητσοτακισμό! Σταμάτης – Απόστολος θα ψήνουν το ψάρι στα χείλη φίλων κι εχθρών στις ανάπαυλες από το ψήσιμο των ψαριών από τις δύο πλευρές!

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ...
Κάθε τόσο μαθαίνουμε ότι ξένοι δημοσιογράφοι επισκέπτονται την Ήπειρο στα πλαίσια της Τουριστικής προβολής κι αυτή είναι μια σπουδαία πράξη. Ούτε μία φορά όμως οι τοπικοί φορείς, Περιφέρεια Δήμοι, Επιμελητήρια δεν πήραν μαζί τους έναν Ηπειρώτη δημοσιογράφο στα ταξίδια που πραγματοποιούν στα πλαίσια της Τουριστικής προβολής της Ηπείρου που, εδώ που τα λέμε, δεν ξοδεύονται και λίγα χρήματα. Γιατί το αποφεύγουν και αρκούνται στις παρεούλες που στήνουν νομίζοντας ότι έτσι πετυχαίνουν τους στόχους τους; Απλά μία επισήμανση από τη στήλη μπας και συγκινηθεί κανείς και κάνει όχι αυτό που θέλει, αλλά αυτό που πρέπει!

ΌΛΑ... ΣΙΑΔΙ!
Ας μου θυμίσει κάποιος ποιος κάνει τον Υπουργό Γεωργίας σ’ αυτή την κυβέρνηση; Στην προηγούμενη θυμόμαστε έναν Αποστόλου που είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την Ήπειρο και που στην γεωκτηνοτροφική χώρα μας τα έκανε όλα σιάδι, κάτι που ανάγκασε τον Τσίπρα να τον στείλει στα αζήτητα και να αναθέσει αυτόν τον ευπαθή χώρο σ’ έναν Αραχωβίτη, αν δεν κάνω λάθος.

Η ΔΙΑΝΟΜΗ...
Ο λαός αποφάσισε κι άλλαξε κυβέρνηση τον περασμένη Ιούλιο και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε διανομή ρόλων μέσω των υπουργείων. Φαίνεται πως του περίσσευσε το υπουργείο Γεωργίας κι ένας πρώην Υπουργός και του ανέθεσε τα γάλατα και τα τυριά! Τι σχέση έχει ο Μάκης με τέτοια προϊόντα, ένας Κυριάκος το ξέρει!

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ...
Πέντε μήνες κυβερνηση κι ακόμη να δώσει λύση σ’ ένα μόνο ζήτημα όπως είναι η Διεπαγγελματική παρά τις δεσμεύσεις και τις εντολές του Κυριάκου! Μιλαμε για την Διεπαγγελματική που θα βάλει τέλος στην ασυδοσία που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και οφείλεται στην παραγωγή ακριβής φέτας ΠΟΠ από φθηνό εισαγόμενο γάλα! Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει ο αρμόδιος υπουργός και οι συνεργάτες του διευθυντές που φαίνεται πως αλλού και σε «άλλους» το έχουν το μυαλό τους;

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!
Τον εκτιμούμε τον Μάκη Βορίδη για την ευφυία του και την ευφράδιά του, όμως αυτά για τα ακροατήρια των δικαστηρίων και το βήμα της Βουλής. Ο γεωργοκτηνοτρόφος που μάχεται με όλες τις αντιξοότητες της φύσης θέλει να βλέπει το βιός του να προκόβει και να του δίνει κατιτίς για την φαμίλια του. Όταν το κατιτίς το οφελούνται οι Γάλλοι, Βούλγαροι κτηνοτρόφοι τότε ο δικός μας τσοπάνης φυσικό είναι να ετοιμάζει γκλίτσα από κρανιά για να ισιώσει κάποιες σπονδυλικές στήλες! Να δώσει εδώ και τώρα λύση στην δημιουργία της Διεπαγγελματικής. Ας αφήσει τις σειρήνες του Θεσσαλικού κάμπου που κρατούν καθυστέρηση για ευνόητους λόγους. Η περίπτωση διορισμού διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ας γίνει μάθημα για το πως σκέφτονται και δρουν οι τοπάρχες στην περιοχή.

Η «ΜΟΥΦΑ»...
Όταν μιλούσαμε και λέγαμε ότι ήταν «μούφα» κάποιες νέες σχολές πανεπιστημιακού χαρακτήρα, κάποιοι τις χαρακτήριζαν τομές στο χώρο και πετούσαν τη σκούφια τους στον αέρα για το μεγαλόπνοο σχέδιο του Γαβρόγλου και της δικής μας Μ. Τζούφη, η οποία ήταν Υφυπουργός Παιδείας. Ο λόγος και για την κατάργηση τμήματος στην Θεσπρωτία το οποίο με τόσες φανφάρες είχε προπαγανδιστει κι από τον βουλευτή Μ. Κάτση, το οποίο τμήμα θα άρχιζε να λειτουργεί το 2021 - 2022!

ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ...
Τότε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν είχε αντιδράσει για πολλούς και διάφορους λόγους, κάτι που όμως δεν τους άφησε αδιάφορους όταν η Κεραμέως ανέστειλε την λειτουργία 37 τμημάτων σ’ όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το υπό δημιουργία τμήμα στην Ηγουμενίτσα «Μετάφρασης και Διερμηνείας». Παραδέχτηκε η Σύγκλητος ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και κυρίως σε επιστημονικό δυναμικό και φυσικά σε οικονομικό επίπεδο. Έστω και τώρα δεν είναι αργά να προσγειωθεί πολύς κόσμος που πετούσε στα σύννεφα την εποχή ΣΥΡΙΖΑϊσμού. Έλλειψη χρημάτων, κατάργηση τμημάτων...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.