ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Κακός χαμός στη χώρα τις τελευταίες ημέρες από τον ορισμό διοικήσεων σε 110 νοσοκομεία. Ο ξεσηκωμός ήλθε, όχι μόνο από την αντιπολίτευση η οποία έτσι κι’ αλλιώς την δουλειά της κάνει, αλλά και από το χώρο της ΝΔ, της οποίας τα «κομμένα» στελέχη δεν είχαν την ίδια τύχη με τους 110 κι έμειναν στα αζήτητα αφού άλλες θέσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα!

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...
Εκεί που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν με τον Πατέρα (όνομα) από τα Τρίκαλα που έκανε ειδική συμφωνία με τον Κυριάκο για να πάρει την θέση διοικητού ή στα Τρίκαλα ή στην Καρδίτσα. Αυτή η προεκλογική συμφωνία υλοποιήθηκε λίγους μήνες μετά τις εκλογές για να σπάσει όμως τρεις μόλις μέρες μετά τον διορισμό του στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Μετά την κατακραυγή του κόσμου για τον 81χρονο γυμνασιάρχη ήλθε η παραίτηση η οποία έκανε τα πράγματα ακόμη πιο σπαρακτικά απ’ ότι ο διορισμός!

ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ!
Δεν άφησε Μέσο ενημέρωσης που να μην βγει ο Πατέρας για να μιλήσει για το «σύμφωνο συμβίωσης» που είχε συνάψει με τον Μητσοτάκη για να επιστρέψει στη ΝΔ από τους ανάλγητους ΑΝΕΛ που δεν τον είχαν διορίσει διοικητή! Το είπε στην τηλεόραση ο ίδιος, ο οποίος μάλλον πρέπει να είχε το ακαταλόγιστο, αν κρίνει κανείς από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το όλον ζήτημα. Ο ίδιος εξέθεσε τον Κυριάκο κι’ όλους όσους είχαν τη φαεινή ιδέα του διορισμού του κι άλλων παρομοίων. Το καλύτερο το είπε ο ίδιος. Επειδή του έχει αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης θα έμενε στο Νοσοκομείο!

ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ;
Αλλά, δέστε όμως ποιοί μιλάνε για ισονομία – ισοπολιτεία. Εκείνοι που διόρισαν παλιότερα τους θυρωρούς των πολυκατοικιών τους ακόμη και υπουργούς. Εκείνοι που έκαναν υπεύθυνους στρατηγικού σχεδιασμού τους Καρανίκες! Αυτοί που διόρισαν τους χειροκροτητές στα μπουζουξίδικα και που επί εποχής τους ο αξονικός τομογράφος ασθενούσε βαρέως. Επειδή μπήκε και ηλικιακό ζήτημα, να παρατηρήσουμε ότι ένας 81χρονος δεν μπορεί να γίνει διοικητής νοσοκομείου ενώ μπορεί να είναι υπουργός πρώτης γραμμής ένας 85 χρονος επειδή ήταν συνέταιρος με τον πατέρα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα!

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ...
Αν είναι μία φορά ενοχλητική η τοποθέτηση του Πατέρα στη θέση, διοικητού που ήταν όνειρο ζωής έγινε χειρότερο ακόμη περισσότερο από τον τρόπο που έγινε η όλη διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας. Προφανώς ούτε που εξέτασε τον κατάλογο ο Β. Κικίλιας και έβαλε υπογραφές εξ’ απαλών ονύχων. Ας τους γίνει τουλάχιστον μάθημα για άλλες περιπτώσεις.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ...
Ακούστε και τούτο που είναι σπουδαίο κι’ έχει την σημασία του: Οι νέοι διοικητές δεν αποκτούν προνόμια τετραετίας κι’ αυτό φαίνεται μέσα από το νόμο που συνοδεύει τον διορισμό τους. Κάθε τρεις μήνες θα ελέγχονται για το πιάσιμο των στόχων και όσοι δεν ανταποκρίνονται θα πάνε απο ‘κει που ήλθαν. Αν τηρηθεί αυτή η εντολή, τότε θα δείτε που θα κλάψουν μανούλες, πατεράδες, τέκνα, κουμπάροι, κ.λ.π. συγγενείς. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.

Η ΗΛΙΚΙΑ...
Να κάνω μια διόρθωση για ένα σχόλιο που έγραψα προχθές και που αφορούσε την ενδεχόμενη αντικαταστάτρια του Σπ. Δερδεμέζη στο Φιλιάτι. Έγραψα ότι είναι 35 χρόνων και η διόρθωση ήλθε από Ηγουμενίτσα μεριά. Έ, όχι και 35 ετών. Βάλε 45 και κάτι μου είπαν κι εγώ κάνω διόρθωση. Δεν φταίει η στήλη, ούτε και η ίδια που διατηρείται σε νεανική κατάσταση. Σημασία πάντως έχει αν θα είναι τυχερό το νοσοκομείο Φιλιατών να δεχτεί τις υπηρεσίες της. Αυτό αναμένουμε να το δούμε!
Η ΥΓΕΙΑ...
Αμ η άλλη: Δημόσιος υπάλληλος ούσα, παραιτήθηκε για λόγους υγείας (!) για να τοποθετηθεί υποδιοικήτρια σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και μάλιστα για λόγους υγείας! Ελάτε όμως που ο νόμος ορίζει ότι οι διοικητές και υποδιοικητές πρέπει να έχουν άριστη υγεία που θα τους επιτρέπει την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους! Τελικά είναι άρρωστη ή όχι; Μπορεί να είναι και άρρωστη και υγιέστατη ανάλογα με την θέση!

Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ...
Το εκνευριστικό στην περίπτωση του γυμνασιάρχη είναι ότι ο ίδιος σάρωσε τα ΜΜΕ διακδικώντας λίγα λεπτά δημοσιότητας, λέγοντας ένα σωρό αρλούμπες, φτάνοντας σε σημείο να καθυβρίζει τον Μητσοτάκη που του πήρε πίσω τον διορισμό το τι έλεγε ο στόμας του όλες τις προηγούμενες μέρες δεν περιγράφεται. Ζητάει και τα... ρέστα από τους παρ’ ολίγον ευεργέτες του. Και ο υπουργός προστάτης της περιοχής μούγκα! Παρίστανε τον Πόντιο Πιλάτο!

ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ...
Για να τελειώνουμε μ’ αυτές τις αστοχίες της κυβέρνησης με τις οποίες έδωσε το δικαίωμα σε όλους εκείνους που ήταν εξπέρ του είδους σε ρεμούλες και Τζαναμπετισμούς, ο Κυριάκος πρέπει να πάρει μία κρανιά και να σπάσει πόδια και χέρια αρχίζοντας από κάτι σαΐνια δικά του που έχουν στήσει παρακυβέρνηση και κάνουν του κεφαλιού τους. Έχουν καταφέρει μάλιστα να ανοίξουν τα στόματα όλων των πλιατσικολόγων της αντίπερα όχθης, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε κήνσορες, της ηθικής και βγάζουν γλώσσα αντί να ψάξουν τρύπες να κρυφτούν.

ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ...
Το ότι βρέθηκαν 3-4 περιπτώσεις άσχημων επιλογών στους διοικητές των νοσοκομείων καθόλου δεν ακυρώνει την επιλογή των άλλων 110 οι οποίοι και τα ανάλογα προσόντα διαθέτουν και κανείς δεν έχει να τους προσάψει κάτι που είναι επιλήψημο. Σε ποσοστό 75% οι νέοι διοικητές είναι προσοντούχοι σε επίπεδο πτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Οι εξαιρέσεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ν’ αποκλείουν την πραγματικότητα, την οποία έβαλαν συλλήβδην στο τσουβάλι οι πάσης φύσεως αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση.
Η ΑΠΟΔΟΧΗ...
Από την άλλη, το ότι ο Μητσοτάκης έχει ψηλά ποσοστά αποδοχής στην κοινή γνώμη δεν σημαίνει ότι μπορούν κάποιοι να την ξοδεύουν σε επιλογές απολύτως παράνοιας! Η άλλη διαφήμιζε γερμανικά s/m και την πήραν να κανακεύει τα ασυνόδευτα που αφήνουν τα παράλια της Τουρκίας και πιάνουν τα παράλια των Ελληνικών νησιών! Ασυνόδευτα ναι, αλλά μέχρι μία ηλικίας κι’ όχι μαντραχαλάδες μέχρι είκοσι και εικοσιπέντε ετών.

ΤΟ ΘΕΟΓΕΦΥΡΟ...
Κλείνουν δύο χρόνια σε λίγο καιρό από την πτώση του Θεογέφυρου στο Λίθινο της Ζίτσας και ΟΥΔΕΙΣ έδειξε να συγκινείται από αυτό το «έγκλημα» που έγινε και ΟΥΔΕΙΣ προέβη σε κάποια ενέργεια αποκατάστασης τουλάχιστον σ’ επίπεδο θεάματος! Αντίθετα, με το γιοφύρι της Πλάκας που έπεσαν απάνω του όλοι οι ευαίσθητοι της εποχής εκείνης το 2015 και που σε ένα χρόνο θα το αποκαθιστούσαν. Πέρασαν τέσσερα χρόνια κι ακόμη να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναστήλωσης και έπεσαν πολλά εκατομμύρια στον ποταμό Άραχθο!

ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!..
Καμιά κίνηση για το Θεογέφυρο. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αν και πολλοί ήταν εκείνοι που ορκίστηκαν ακόμη κι εκδίκηση για όλους εκείνους που έφεραν την ευθύνη της αμέλειας, για να μην πούμε ακόμη και της υπονόμευσης μέσω των «έργων» που είχαν κάνει πάνω στο ίδιο το γιοφύρι για να περάσουν σωληνώσεις για να ποτιστεί ο κάμπος. Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πέσει, ούτε ένας δεν έχει κάνει κάτι. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά, είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης.

Ο ΚΟΜΒΟΣ...
Δεν έχουν γίνει μόνο απλά τρακαρίσματα στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία οδό αλλά υπήρξαν και θανατηφόρα. Ένα νέο παιδί έχασε τη ζωή του κάτω ακριβώς από την γέφυρα στη προσπάθειά του να βγει προς την Εγνατία με κατεύθυνση το Μέτσοβο. Αν δεν το ξέρουν ή αν δεν το θυμούνται κάποιοι, περνώντας απ’ αυτή την λαιμητόμο, δεν έχουν παρά να ρίξουν μία ματιά στο «μνημείο» που έχουν στήσει προφανώς οι δικοί του, που θυμίζει την αναλγησία όλων όσων είχαν την ευθύνη δημιουργίας κόμβου στην μεγαλύτερη πόλη που συναντά η Εγνατία οδός στο διάβα της!

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ...
Ορθώς εξοικονομήθηκαν χρήματα για την δημιουργία κανονικού κόμβου για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα σ’ ένα δρόμο που, ενώ θα έπρεπε να είχε τακτοποιηθεί από την ημέρα της κατασκευής της Εγνατίας, εντούτοις αγνοήθηκε παντελώς από τους αρμοδίους για να εξοικονομήσουν χρήματα και να τα διαθέσουν κάπου αλλού για πεσκέσι, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε, εμείς που μένουμε εδώ και ζούμε την καθημερινότητα.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
Την τιμητική της είχαν η Κιβωτός του Κόσμου και ο Παπα – Αντώνης από τον περιβόητο Δημητρά, προστάτη των κατατρεγμένων του κόσμου. Έκανε μήνυση και στον Παπα – Αντώνη ο εν λόγω προστάτης των δικαιωμάτων των προσφύγων που σωρηδόν βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας αγνοώντας παντελώς τα δικαιώματα των παιδιών, 500 τον αριθμό, που «μεγαλώνει» ο Παπά – Αντώνης σ’ όλη την Ελλάδα και στην δική μας ακριτική Πωγωνιανή!

ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ...
Έχει γιομήσει τον κόσμο με μηνύσεις ο κ. Δημητράς ως υπεύθυνος προστασίας των δικαιωμάτων όλου του κόσμου πατώντας πάνω σε αντιρατσιστικό νόμο που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία, κάτι που δίνει το δικαίωμα στον Δημητρά, να κάνει μηνύσεις όπου νομίζει ότι θίγονται αυτά. Από αυτή την στοχοποίηση δεν γλύτωσε ο Παπα – Αντώνης και νάτον τώρα να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη με το αιτιολογικό ότι επέδειξε, ένα ρατσισμό απέναντι σ’ όλους αυτούς που συρρέουν στη χώρα μας ανεξέλεγκτα.

ΤΟ «ΑΜΑΡΤΗΜΑ»...
Ούτε που λογάριασε το έργο που κάνει όλα αυτα τα χρόνια η «Κιβωτός του Κόσμου» και τον τύλιξε σε μια κόλα χαρτί επειδή, ακούσατε – ακούσατε, ο Παπα – Αντώνης έδειξε ένα «ξενοφοβισμό» και ισλαμοφοβισμό! Υπέπεσε σε βαρύ αμάρτημα ο Παπα – Αντώνης κατά τον κ. Δημητρά, ο οποίος όμως έχει βραβευθεί από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ως αντιρατσιστής, και αντιξενοφοβικός και έχει χαρακτηριστεί ως το φωτεινότερο παράδειγμα στην Ελλάδα!

Η ΑΦΟΡΜΗ...
Αφορμή για όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε εναντίον της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι μια επιστολή που στάλθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στην οποία εκφράζονταν οι επιφυλάξεις χωροθέτησης – εγκατάστασης προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών – μεταναστών – προσφύγων κοντά σε χωριό Παιδικής Προστασίας της Κιβωτού, Αυτός ο «φόβος» ερμηνεύτηκε ως ρατσιστικός βάσει του οποίου παραπέμπεται στην διακαιοσύνη ο Παπα – Αντώνης. Τι άλλο θα δούμε!..

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.