ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!
«Εδώ Πολυτεχνείο – εδώ Πολυτεχνείο, ήταν το άκουσμα από τους «έγκλειστους» στο Πολυτεχνείο το 1973 και αυτό ακούγονταν από τα χείλη της Μαρίας Διαμανάκη και που τόσο πλουσιοπάροχα εξαργυρώθηκε από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Κάτι ανάλογο πάει να κάνει τώρα η δικής μας Μερόπη Τζούφη που αφήνει τα βουλευτικά έδρανα και τρέχει στις κινητοποιήσεις εν όψει του εορτασμού. Άφησε τα συνολάκια και βάζει αμπέχωνα της επανάστασης και δεν της πάει καθόλου. Ας το κοιτάξει αυτό η συντρόφισσα Μερόπη!

Η ΜΕΤΡΗΣΗ...
Εμείς κάναμε ογκομέτρηση της λυματολάσπης και την βρήκαμε κατά 40% λιγότερη από ότι την είχαν υπολογίσει οι προηγούμενοι, ακούστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές! Το ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί και πως έπεσαν τόσο έξω οι δύο διοικήσεις της ΔΕΥΑΙ και ποιός θα είχε όφελος από ένα τέτοιο λάθος μέτρημα;

ΠΑΛΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ!..
Το είδαμε κι αυτό! Διοικητής εγκαινιάζει κλινική που δημιουργήθηκε από την ίδρυση του Νοσοκομείου. Έκαναν ορισμένες ζωγραφιές στους τοίχους και είπαν να τραβήξουν κι ένα εγκαίνιο μπας και έχουμε καλύτερη τύχη σκέφτηκαν εκεί στο «Χ/κώστα» και... βουρ στις παράτες! Πρόκειται για την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, για την οποία φρόντισε η Διοίκηση. Όχι άλλο «κάρβουνο» παιδιά!

❁ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ...
«Η κοσή της γάτας μέχρι τον αχυρώνα», λέει ο λαός και βρήκε πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση Τζανακόπουλου – Πολάκη: Πούλησαν τσαμπουκαλίκι όλες τις προηγούμενες μέρες για να γίνουν... γατούλες την περασμένη Τρίτη και να μη τολμήσουν να παραστούν στην προανακριτική επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση NOVARTIS. Το ήπιαν με το ζουμί τους όταν ο αρχηγός σάλπισε υποχώρηση!

■ ΒΓΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
«Έλα να μας βγάλεις παιδί του Παττακού αν έχεις άντερα» είχε προκαλέσει ο Βαρύμαγκας Πολάκης τον Άδωνη Γεωργιάδη. Τελικά βγήκε μόνος του και ο ρόλος της κόττας του ταιριάζει απόλυτα. Αυτός ο ντελικανής με τον αγαπητικό της Αχτζιόγλου έβαλαν την ουρά στα σκέλια και μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε!

❖ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ...
Τις επαναστατικές ικανότητες δοκιμάζουν αυτό τον καιρό οι Ηπειρώτες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ Τζούφη – Κάτσης. Βγήκαν στο μεϊντάτι και μία συμπαράσταση προς τους εξεγερμένους μπαχαλάκηδες των Αθηνών την δείχνουν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον το δικό τους κι όχι της Παιδείας!

❁ Η ΖΩΝΤΑΝΙΑ...
Απο κει που αφήνουν τον αγώνα οι παραπάνω βουλευτές τον πιάνουν ο πρώην δήμαρχος Θ. Μπέγκας και ο πρώην σύμβουλος υπουργείου και νυν αρχηγός παράταξης της αντιπολίτευσης στο Δήμο Λ. Νάτσης. Ελάτε να βάλουμε πλάτη να ξαναζωντανέψει η αριστερά, βγάζει φετφά ο σύντροφος Θωμά, ο οποίος βάζει πλώρη για βουλευτοποίησή του την επόμενη φορά, προφανώς με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι με ΚΙΝΑΛ καμία τύχη δεν προβλέπεται να έχει.

■ ΟΨΙΜΑ...
Κεντροαριστερός δηλώνει τώρα ο Θ. Μπέγκας και μετά την απώλεια της δημαρχίας τον περασμένο Μάϊο – Ιούνιο. Όχι πως δεν το ξέραμε αλλά τώρα και επισήμως δηλώνει κεντροαριστερός με πατέντα και μάλιστα θέλει να ηγηθεί σχηματισμού τέτοιου που να έχει καλύτερη τύχη σ’ επόμενες πάσης φύσεως εκλογές. Αν θα πετύχει η όχι το εγχείρημα, εδώ θα είμαστε να το δούμε!

❖ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔ...
Αφορμή για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από τον Θ. Μπέγκα στάθηκαν οι εκλογές στην ΠΕΔ όπου η ενωμένη «αριστερά» ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ είδε τη σκόνη της κεντροδεξιάς και δεν μπόρεσαν να το χωνέψουν. Το ότι διεσώθηκαν κάποια πρόσωπα, μεταξύ αυτών Μπέγκας – Νάτσης, δεν είναι και τόσο σημαντικό κατόρθωμα. Τι να πει και η κεντροδεξιά που σάρωσε παντού!

❁ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ...
Ο κ. Μπέγκας κατηγορεί τον κ. Ελισάφ για την σύμπραξη με την φιλελεύθερη παράταξη, ξεχνώντας ότι ο ίδιος και η παράταξή του ήταν οι πρώτοι διδάξαντες το 2014, όταν καραδεξιά στελέχη «πούλησαν» τον δικό τους πολιτικό χώρο και ανήλθε ο ίδιος στο αξίωμα του δημάρχου της πόλεως των Ιωαννίνων. Μια «βουτιά» στην πρόσφατη ιστορία για να μην εκτίθενται ας την κάνουν!

■ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ!
Στην κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την ένταξή τους στις αιρετές Περιφέρειες και στους Δήμους προσανατολίζεται η κυβέρνηση, η οποία προφανώς έχει διαπιστώσει την δυσλειτουργία που υπάρχει στις υπηρεσίες από τον τρόπο που διοικούνται. Ίσως είναι μία καλή σκέψη, αρκεί να μετατραπεί αυτή σε πράξη. Η Αποκεντρωμένη σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία ίσως βρει τον δρόμο της και οι εργαζόμενοι την ηρεμία τους. Ο Β. Μιχελάκης από την Κοζάνη δεν μπόρεσε να φανεί αντάξιος της διαχείρισης και της διοίκησης ενός τόσο μεγάλου δημόσιου φορέα.

❖ ΓΙΑ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!
Ένα ρόπαλο που το χρησιμοποιούμε σαν ιστό σημαίας και πέντε – δέκα μπουκάλια νερού και ποτών, καθώς και τα κράνη ήταν για προσωπική χρήση και για την προστασία τους, είπε ένας λεβέντης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Μάρκου του οποίου η παρουσία ήταν άγνωστη μέχρι προχθές. Έτσι δικαιολόγησε το «οπλοστάσιο» που βρέθηκε στην ΑΣΟΕ. Όλα για λίγα λεπτά προβολής και εξόδου από την αφάνεια!

❁ Η ΝΙΚΗ...
Με ποσοστό 70,91% νίκησε η παράταξη Τζιτζικώστα στις εκλογές για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας παίρνοντας τις 195 ψήφους από το σύνολο των 275. Δεύτερος ήλθε ο ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ Απ. Κατσιφάρας με 38 ψήφους και τρίτη η άλλοτε σιδηρά κυρία της Αττικής Ρένα Δούρου με 22 ψήφους! Έτσι για την ιστορία και για να μαθαίνουν εκείνοι που είναι εκτός τόπου και χρόνου και περιορίζονται στο κράτος των Εξαρχείων μέρες που ‘ναι!

■ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ...
Τέρμα στις φωτογραφικές προσλήψεις επικουρικών στο «Χ/κώστα». Σκύλιασαν να ανανεώσουν σύμβαση επικουρικού «πηδώντας» τη σειρά άλλων γιατρών για να μπει ο δικός τους και τον φωτογράφησαν. Οι πληροφορίες της στήλες λένε ότι το Υπουργείο Υγείας πήρε χαμπάρι το σκηνικό και είπε ν’ αποκαταστήσει την τάξη. Δεν μας πέφτει λόγος, αλλά καλό είναι να μαθαίνει ο κόσμος πως σκέφτονται και πως ενεργούν οι διάφορες παρέες.

❖ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ...
Εσχάτως κυκλοφορεί στην Ήπειρο ένας αρχιμανδρίτης με καταγωγή από Μολυβδοσκέπαστη ο οποίος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για χηρεύουσα Μητρόπολη της ευρύτερης περιοχής Ιωαννίνων με πρώτες τις Μητροπόλεις Παραμυθιάς – Κονίτσης! Όποια από τις δύο «χηρεύσει» ο εν λόγω αρχιμανδρίτης διαδίδει ότι θα είναι αυτός που θα καλύψει όταν με την βοήθεια του Μεγαλοδύναμου μείνει κενή θέση!

❁ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ...
Ο υποψήφιος μητροπολίτης και νυν αρχιμανδρίτης είναι ανηψιός παλιού στελέχους αυτοδιοικητικού στο Δήμο Ιωαννιτών, κάτι που τον φέρνει πιο κοντά στην εκπλήρωση του στόχου! Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να έχει αποφασίσει την «απόσυρση» ο Μεγαλοδύναμος, που απ’ ότι φαίνεται, τέτοια διάθεση δεν την έχει!

■ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...
Για να βοηθηθεί στο όνειρό του ο συγκεκριμένος κληρικός, κοιτάζει προς βουλευτές, υπουργούς και άλλα παρόμοια πρόσωπα, προφανώς διότι δεν έχει και πολλή εμπιστοσύνη ούτε στον κάτοικο της Αρχιεπισκοπής, ούτε στον ύψιστο να κάνουν αποσύρσεις!

❖ Η ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ...
Τόσα χρόνια γράφουμε εδώ για τον «άγιο Παραμυθιάς», ο οποίος, όπως και να το κάνουμε κι’ από ότι λένε οι Θεσπρωτοί, μια ανημπόρια την έχει. Όμως, ο στυλοβάτης Βελισσάριος είναι εκεί και τα πανθ’ ορά! Όσο είναι ο Βελισσάριος, ο Μολυβδοσκεπίτης Σπυρίδωνας θα κάνει υπομονή. Λέγεται δε ότι «προμόσιον» του Σπυρίδωνα κάνει τοπικός βουλευτής, ο οποίος όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει στην περιοχή του!

❁ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Να σημειωθεί ότι ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων υπηρετεί στο συνοδικό γραφείο τουρισμού της Αρχιεπισκοπής όπου προϊστάμενος είναι ως επίσκοπος πλέον, ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο οποίος έχει γράψει τα δικά του πολλά χιλιόμετρα στον κλήρο...

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.