ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ...
Πρέπει να καθιερωθεί μία ημέρα μετανοημένων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, για να θυμούμαστε ότι σε λάθος χρόνο και από λάθος ανθρώπους κυβερνήθηκε επί πέντε σχεδόν χρόνια η χώρα μας. Κάθε μέρα σκάνε και κάνα-δύο ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που παθαίνουν... αυτοκριτική και αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που ο λαός τους εμπιστεύτηκε την τύχη του.

ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ!..
Δεν είμασταν έτοιμοι για εξουσία, λέει ο ένας, πού πηγαίναμε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια λέει ο άλλος, τι την θέλαμε την εξουσία άπειροι άνθρωποι, ένας τρίτος κι όλοι μαζί μπαίνουν στη βάσανο της αυτοκριτικής, την οποία την παρουσιάζουν ως βαρειά ασθένεια που τους είχε πλακώσει το 2015.

ΤΟ... ΠΑΡΑΚΑΝΕ!
«Είπαμε να μας εμπιστευτεί σε ένα καλό ποσοστό ο λαός κι εκείνος το παράκανε το 2015 και μας εμπιστεύτηκε την τύχη του» λένε τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ο ένας κοιτάζει τον άλλο παράξενα και ύποπτα. Όλοι μαζί τελικά καταλήγουν να τα ρίχνουν στον Βαρουφάκη, διότι ήταν εκείνος που φέσωσε την Ελλάδα καμιά εκατοστή δισεκατομύρια μέσα σε πέντε μήνες!

ΕΚΤΟΣ ΚΑΔΡΟΥ!
Σε όλα τα παραπάνω βγαίνει εντελώς από το κάδρο ο αρχηγός Αλέξης, ο οποίος... απλά προήδρευε! Στο νου του είχε να εξασφαλίσει κάνα βραβείο ΝΟΜΠΕΛ είτε στην οικονομία, είτε στην εξωτερική πολιτική μέσω της παράδοσης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Είχε πιστέψει ο ίδιος οτι μπορεί να γίνει Νομπελίστας και θα κυβερνούσε εσαεί την Ελλάδα και τους Έλληνες, κάποιοι εκ των οποίων ετοιμάζονταν να υποδεχτούν τον Νομπελίστα Αλέξη τους!

Η... ΕΦΕΥΡΕΣΗ!
Αν δεν είχαμε τον Βαρουφάκη το 2015 έπρεπε να τον εφεύρουμε, είπε προχθές ο... τεράστιος Σπίρτζης! Μόνο εκείνος θα μπορούσε να κάνει τέτοιες διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα σε μια σκληρή περίοδο, πρόσθεσε ο άνθρωπος που εγκαινίασε καμιά δεκαριά φορές την Ιόνια Οδό για να χει να λέει ότι κάτι έκανε!

ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ!..
Αυτός ο Βαρουφάκης διαπραγματεύονταν και έπαιζε την Ελλάδα στα ζάρια το πρώτο πεντάμηνο του 2015. Αυτόν έπρεπε να εφεύρουν και τον βρήκαν τελικά. Κι αυτός ήταν ο Βαρουφάκης, ο οποίος έψαχνε να βρει τρόπο ν’ αλλάξει το νόμισμα και αντί για ευρώ, να κοπούν κάποια χαρτάκια, με τα οποία οι νεοέλληνες θα έκαναν τις συναλλαγές τους. Δηλαδή, το ψωμί θα αγοράζαμε με τα κουπόνια! Ούτε κατοχή να ήταν...

Ο ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΣ...
Αυτός ο λατρεμένος του Σπίρτζη και όλων των άλλων παιδιών του ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε σε εκδήλωση Τέχνης στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο. Βλέπετε, διαπνέεται και από φιλικά αισθήματα για την Τέχνη, κάτι που του το δίδαξε η σύζυγός του Δανάη, λόγω της αριστοκρατικής καταγωγής από την οικογένεια Στράτου. Εκεί πλάκωσε και η νομεγκλατούρα της δεξιάς, η οποία έτρεχε να αποθανατιστεί μέσω σέλφις με τον τιτάνα της οικονομίας! Σωρό οι σέλφις με τον Γιάνη από τους Νεοδημοκράτες που θεωρούσαν ότι έπιασαν... Τζόκερ! Τόση λατρεία πού την έκρυβαν οι Νεοδημοκράτες και μάλιστα προβεβλημένα στελέχη που κατέχουν και θέσεις στο τοπικό στερέωμα;

ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ...
Ένα άλλο μεγάλο στελεχάτο της πρώην κυβέρνησης βρέθηκε στα Γιάννινα τις προηγούμενες ημέρες στα πλαίσια της αναδημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην Υπουργός Υγείας Ξανθός, ήλθε να δει με τα μάτια του τι είδους υγεία άφησε στα χρόνια της θητείας του και πως και τι κατάφεραν οι εκλεκτοί του Διοικητές Τσίκαρης – Καρβούνης. Το αν έφυγε ικανοποιημένος ή όχι δεν το γνωρίζουμε. Εκείνο που έχει σημασία είναι το ότι ο κ. Ξανθός δεν ήλθε και σε τόσο καλή περίοδο, η οποία είναι περίοδος αλλαγών των διοικήσεων των νοσοκομείων.

ΉΘΕΛΕ ΚΙΚΙΛΙΑ!
Κικίλια ήθελε ο Β. Καρβούνης για να εγκαινιάσει το Πολυδύναμο, Ξανθό του πήγε η Τζούφη και έφερε τα πάνω κάτω! Κυρία Τζούφη μας, τέτοιες ώρες γίνονται αυτά τα πράγματα; Τέτοιες, μέρες που ο κ. Καρβούνης έχει βγάλει τη... μπλούζα ΣΥΡΙΖΑ και είναι έτοιμος να φορέσει την γαλάζια, φέρνουν το πρώην αφεντικό της υγείας για να επιθεωρήσει το Πολυδύναμο, στο οποίο έχει επενδύσει την τύχη του ο Βαγγέλης;

ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ...
Μεταξύ των 17 υποψηφίων διοικητών για τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, έχει καταθέσει δικαιολογητικά και ο σύντροφος Καρβούνης για να του εμπιστευτεί και η σημερινή κυβέρνηση την τύχη του «Χ/Κώστα», ώστε να συνεχίσει το έργο του στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας. Γι΄αυτό το λόγο ρίχνει γέφυρες κι άμα κάτσει, έκατσε...

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...
Μάλιστα, ο κ. Καρβούνης έχει βάλει στοίχημα να λειτουργήσει το Πολυδύναμο που όλο είναι έτοιμο για εγκαίνια κι όλο αυτά δεν γίνονται. Δεν έχουμε όμως παράπονο! Έφτιαξε πάρκινγκ κι αυτό δεν είναι λίγο. Πρόσφατα ήλθε και καρδιολόγος για να πάρει μπροστά η καρδιολογική, η οποια ένα... εμφραγματάκι το πέρασε τα προηγούμενα χρόνια!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Δέκα επτά υποψήφιοι διοικητές για τα δύο νοσοκομεία της πόλης και καμιά τρακοσαριά για όλα τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ. Κάποιοι την έχουν δει μάλλον βιοποριστικά την υπόθεση και λιγότερο ως προσφορά σ’ ένα χώρο όπου χρειάζονται πολλά προσόντα για να τον κυβερνήσει κανείς. Παλιοί διοικητές, παλιοί πολιτευτές, παλιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί έχουν βάλει πλώρη για τα νοσοκομεία, των οποίων τα βιογραφικά περνούν πρώτα από τα πολιτικά γραφεία βουλευτών και υπουργών. Παλιά μου τέχνη κόσκινο!

ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ!
Πάνω λοιπόν που... έστρωνε παιχνίδι με την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και με τους τοπικούς άρχοντες, σκάει μύτη ο Συριζαίος πρώην Υπουργός Α. Ξανθός με την Τζούφη, κάτι που τον ξανακάνει ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Καρβούνη και όπως φαίνεται, πάει στράφι η εκ νέου αξιοποίηση! Το αν σώθηκε ή όχι θα το δούμε τις επόμενες μέρες που θα γίνει η αξιολόγιση των βιογραφικών!

Ο ΠΟΝΗΡΟΣ...
Πιο πονηρός ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μ. Παππάς, ο οποίος βρήκε αφορμή να κάνει ηρωική έξοδο από τη θέση που του είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Λίγες μέρες πριν την αντικατάστασή του βρήκε αφορμή να παραιτηθεί όταν από την 6η ΥΠΕ του ζήτησαν να στείλλει γιατρούς στο Νοσοκομείο Λευκάδας, το οποίο εγκαινίασε ο αρχηγός του πριν τις εκλογές και στο οποίο ο Πολάκης «ξέχασε» να στείλλει γιατρούς. Άκαρδος και σκληρός ο κ. Παππάς, αρνούνταν να δανείσει γιατρούς όταν το δικό του Νοσοκομείο είναι γυμνό από αυτό το είδος!

ΨΥΧΟΠΟΝΙΑΡΗΣ...
Αντίθετα πιο... ψυχοπονιάρης ο Δ/ντης του «Χ/κώστα», είχε στείλει έναν αναισθησιολόγο στη Λευκάδα για να κάνει το χατήρι του βουλευτή ΝΔ Αθ. Καββαδά, ο οποίος τον αντάμειψε με κάτι φωτογραφίες ναααα για την εξυπηρέτηση. Να θυμήσουμε ότι δανεικό αναισθησιολόγο ΣΥΡΙΖΑΙΟ είχε στείλει ο κ. Καρβούνης και στην Ζάκυνθο, για να βοηθήσει τον υπουργό Πολάκη να κάνει εγχείρηση!

ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ!..
Αν θυμάμαι καλά, όταν ο Κυριάκος πήρε στα χέρια του τη ΝΔ είχε εγκαινιάσει έναν νέο τρόπο λειτουργίας του κόμματος, επικαλούμενος την αξιοκρατία σε συνδυασμό με τη γνώση. Τότε εφάρμοσε την στρατολόγηση στελεχών μέσω του μητρώου στελεχών, κάτι που θα αποτελούσε την δεξαμενή από την οποία θ’ αντλούσε τα στελέχη με τα οποία θα κυβερνούσε. Καμιά δεκαριά τέτοια στελέχη είχαν αξιολογηθεί και είχαν ενταχθεί από την Ήπειρο. Ερώτημα: Είδε κανείς κανένα απ’ αυτά τα στελέχη ν’ αξιολογούνται; Βοήθεια έχω!

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ...
Για όσους δεν γνωρίζουν, να τους πληροφορήσουμε ότι προσφώνηση του Μητροπολίτη είναι Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κι όχι σκέτο Κονίτσης. Αυτά προς αποκατάσταση της τάξης και για να μην πιάνονται αδιάβαστοι όσοι πονούν και σκέφτονται τα αδέλφια της Βορείου Ηπείρου. Να μην αφήνουν τους τύπους να τρώνε την ουσία και να γίνονται βορειοηπειρωτολόγοι ή βορειοηπειρωτολάγνοι, έτσι χωρίς αιτία!

ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ!
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τίθεται αυτοβούλως ο Γιάννης Καραγιάννης, βουλευτής μέχρι τον προηγούμενο Ιούλιο. Ο Γιάννης είχε κουνήσει προ πολλού μαντήλι, αλλά προχθές ανακοίνωσε το «διαζύγιό» του με το κόμμα στο οποίο μάλλον «αγγαρείαν ποιούσε» όλο το χρονικό διάστημα που βρέθηκε σ’ αυτό. Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα του Γιάννη μάλλον δεν του επέτρεπαν να υπηρετήσει άλλο έναν χώρο που τον... στένευε. Όλα τα χρόνια της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης ήταν ένα ξένο σώμα, διότι τον κύριο και πρώτο λόγο είχε το δίδυμο Μαντάς – Τζούφη και λίγο παρά πέρα ο Γιάννης Στέφος. Απλά τώρα έλυσε τα δεσμά ο Γιάννης και νοιώθει ελεύθερος πια! Ο ίδιος προχθές δήλωσε: «Έκλεισε ο κύκλος μου στον ΣΥΡΙΖΑ»! Όταν ένας κύκλος κλείνει κάποιος άλλος ανοίγει οψόμεθα...

Η ΜΠΟΥΚΑ...
Μπουκάρισαν λέει αστυνομικοί σε σινεμά που έπαιζε έργο ακατάλληλο για ανηλίκους! Μια αναταραχή άνευ προηγουμένου για το θράσος που είχε να κάνει την δουλειά της, όπως επιτάσσει ο νόμος. Όμως ποιος έφτιαξε το νόμο και ποιός έδωσε εντολή για την εφαρμογή του; Ο νόμος αυτός ήταν από το 1937, τον διόρθωσε το 2010 ο οδυρόμενος τώρα και την εντολή εφαρμογής την έδωσαν οι νυφογαμπροί διευθυντές πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ! Κατά τα άλλα, στο σπίτι όλα καλά!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.