ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ...
Όχι, δεν έγινε ξαφνικά η πόλη μας ένας απέραντος σκουπιδότοπος κυρίως από όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή... Αυτή η εικόνα επικρατεί από την προηγούμενη εννιαετία που είχε την ευθύνη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία ήταν συνέχεια της προηγούμενης. Το ζήτημα «καθαριότητα» απέκτησε επικαιρότητα από τη στιγμή που η αντιπολίτευση ανέβηκε στα κεραμίδια εξορκίζοντας την σύμπραξη Δήμου ιδιώτη για να μην μοιάζει η πόλη τριτοκοσμική!

ΌΨΙΜΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ!
Κανένας λοιπόν δεν ανακάλυψε την Αμερική για να τα φορτώσει όλα στους προηγούμενους. Αλλά να γίνονται τιμητές του δικαίου εκείνοι που ήταν πριν υπερθεματιστές της συνεργασίας Δήμου – ιδιωτών και τώρα κατήγοροι πάει πολύ! 20/2/2019 Αρ. Πρωτοκ. 10254/2751. Ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας αναθέτει (!) την αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε. Μπιζανίου σε ιδιώτη αντί του ποσού των 24.600,60 ευρώ. Μάλιστα, η συννενόηση γίνεται τηλεφωνικά για πρακτικούς και άλλους λόγους. Τότε ήταν η εποχή που επιτρέπονταν η συνεργασία, τώρα, λίγους μήνες μετά, όχι! Τα παραπάνω για όσους έχουν πάθει μία... αμνησία και παρίσταναν τους επαναστάτες την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ...
Επ’ ευκαιρία, να σας μεταφέρω την εικόνα και τις απόψεις που επικρατούν στην τοπική ΝΟΔΕ ΝΔ και στα κεντρικά της ΝΔ σχετικά με την συμπεριφορά και την τακτική που ακολούθησε η άλλοτε εκλεκτή τους κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Ένα πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Αθηνών σε μια ανάρτησή του στο διαδίκτυο τραβάει ένα ξεγυρισμένο μπερντάκι στην εν γένει συμπεριφορά της Τατιάνας με αφορμή την πρόσφατη απόφασή της να συμπαραταχθεί με τον Θ. Μπέγκα και ν’ αφήσουν την πόλη στο έλεος των σκουπιδιών!

Η ΕΓΚΡΙΣΗ...
Η είδηση όμως δεν είναι στο καταχέριασμα της Τατιάνας, αλλά το ότι μ’ αυτή τη θέση του στελέχους, συμπαρίσταται με όλη του τη δύναμη ο Θ. Τζαρούχης, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Ιωαννίνων, ο οποίος ήταν εκείνος που πήρε στην πλάτη του την υποψήφια δήμαρχο απειλώντας όποιο Νεοδημοκράτη είχε την τόλμη να κάνει like σε αναρτήσεις υποψηφίων συνδυασμών του Νίκου Γκόντα και του Άρη Μπαρτζώκα!

Η ΚΑΛΥΨΗ...
«Σε θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών δεν χωρούν μικροπολιτικές συμπεριφορές... στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», είναι η συμβουλή – παρατήρηση – καταχέριασμα του πολιτικού στελέχους ονόματι Ηλίας Γιάτσος προς την ναυτιλόμενη (τι ξέρει ο Ηλίας) Τατιάνα για να προσυπογράψει ο Θ. Τζαρούχης γράφοντας: Με καλύπτουν απόλυτα όλα όσα γράφεις, φίλε Ηλία! Πονηρός ο Ηλίας μας εξηγεί ότι Βατ είναι μονάδα μέτρησης! Το «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή σε όλα τα στελέχη και σε όλα τα επίπεδα της ΝΔ.

ΤΟ... ΓΑΡΓΑΛΗΜΑ!
Στα παραπάνω δίνεται συνέχεια από τον τιτανοτεράστιο Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ Ζίτσας Νίκο Μπούτσικο ο οποίος ήλθε να γαργαλίσει την μνήμη μας γράφοντας ότι η ΝΔ ουδέποτε έδωσε χρίσμα υποψήφιου δημάρχου στο Δήμο Ιωαννιτών. Άφησε τους πολίτες να ψηφίσουν τον καλύτερο, άρα ο καλύτερος κατά τον Μπούτσικο ήταν ο Θ. Μπέγκας, διότι εκείνος ήλθε πρώτος στις δημοτικές εκλογές, ενώ η ΝΔ από το 1974 πρώτη φορά δεν πέρασε στον β΄ γύρο!
Η ΣΥΣΚΕΨΗ...
Όταν η κ. Καλογιάννη μια μέρα μετά την αυτοανακύρηξη ως υποψήφια πήγε και συσκεύθηκε με την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων δεν ήταν η εκλεκτή και της ΝΟΔΕ; Δεν ρωτάει ο κ. Μπούτσικος τον πρόεδρο Θ. Τζαρούχη να του δείξει το μήνυμα Κακλαμάνη κι άλλων τέτοιων που τους έδινε εντολή: «Τατιάνα και τα μυαλά στα κάγκελα», αφού είχαν κρεμάσει πριν στα μανταλάκια τον κ. Ελισάφ;

Η ΕΠΙΛΟΓΗ...
Αυτός ο Μπούτσικος που διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι η επιλογή Ν.Δ. ήταν η Τατιάνα πάει και τελείωσε δεν είναι ο ίδιος με εκείνον τον Μπούτσικο που άφηνε τους πολίτες Ελεύθερους να επιλέξουν ελεύθερα αρκεί να λέγεται Τατιάνα Καλογιάννη! Αλήθεια, ήθελα να ‘ξερα ποιός κερατάς ανακάλυψε τις αντιμαχίες που επικαλείται το στελέχατο που κανονίζει τα Νεοδημοκρατικά πράγματα στα Γιάννινα!

ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ...
Δεν ενημέρωσε – ρώτησε τους πολίτες η Δημοτική Αρχή για την σύμπραξη ιδιώτη – Δήμου στην αποκομιδή απορριμμάτων, ισχυρίζεται σε δελτίο τύπου η Τατιάνα Καλογιάννη για να δικαιολογήσει την απόφαση που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα με την οποία ουσιαστικά είπε όχι στην αποκομιδή. Αν δεν κατάλαβε καλά η κ. Τατιάνα και ο συντάκτης του δελτίου, ο λαός ρωτήθηκε τον περασμένο Μάιο – Ιούνιο και έδωσε την σχετική εντολή διαχείρισης των του Δήμου έτσι όπως την έδωσε. Αυτό είναι άλλωστε το νόημα της εκλογής, κάτι που προφανώς αγνοεί καθ’ ότι επί 9 χρόνια ήταν διορισμένη και είχε άλλος την ευθύνη και τον πονοκέφαλο της διαχείρισης της Περιφέρειας και είναι αυτός που ακούει τα εξ’ αμάξης εδώ και κανένα εξάμηνο για να μην πω και περισσότερο!

ΜΕ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!
Το ότι τα δελτία τύπου Μπέγκα – Τατιάνας λειτούργησαν με χρονοκαθυστέρηση και σχεδόν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση αποδεικνύει περίτρανα την συμπόρευση. Εκείνο που απομένει είναι να γίνει και η συστέγαση για να δέσει το γλυκό. Να δούμε Κοσμά με Νάστο και να απολαύσει ο κάθε πικραμένος!

«ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ...»
Τι λέει η κ. Καλογιάννη για την άρνησή της να συμφωνήσει για την συνεργασία Δήμου – ιδιωτών: «Ήταν προκλητική η κατάτμηση σε τέσσερις διακριτές αναθέσεις», γράφει και μαλώνει την Δ.Α. που στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν έκανε εντατικά μαθήματα και ψυχολογικό μασάζ στους δημοτικούς συμβούλους έτσι ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα! Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια!

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ...
Τρία χρόνια έκρυβαν τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών για να μην προκαλέσουν με τους ζάμπλουτους αριστερούληδες τύπου Παπαδημούλη, Βαρουφάκη κλπ. συγγενείς. Τόση αριστερίλα με τόσα πλούτη που κρύβονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ακίνητα και καταθέσεις τεράστιες ο υπουργός Τσακαλώτος και προχθές έβαλε ψωμί κι’ ελιές στον ντορβά και τριγύριζε στους δρόμους της Αθήνας παριστάνοντας τον φτωχούλη που δεν έχει να φάει.

Ο ΚΡΟΙΣΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Ακίνητα κι’ εκατομμύρια στις τράπεζες ο τεράστιος αριστερός Δ. Παπαδημούλης που έχει κατσικωθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και εξαπολύει αριστερές κορώνες κατάκοπος από την καταμέτρηση του πλούτου του! Από κάτω οι Ελληναράδες να ολοφύρονται κραυγάζοντας «Ζήτω ο Παπαδημούλης», «εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Δημητράκης» κι’ άλλα τέτοια κουλά.

Η ΖΑΜΠΛΟΥΤΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ!..
Αμ΄ η άλλη! Ήλθε στην Ελλάδα, έγινε καθαρίστρια, φόρεσε κόκκινα γάντια και πήγε κι εκείνη στην Ευρωβουλή επειδή κάποια άλλα σούργελα της ακροδεξιάς την έκαναν ηρωΐδα με το βιτριόλι που της έριξαν στο πρόσωπο! Αυτή η μετανάστρια πως κατάφερε να βγάλει τρακοσαριές χιλιάδες ευρώ αγοράζοντας ακίνητα στις Βρυξέλες, στην Αθήνα και στην Βουλγαρία; Τόσο ακριβά τελικά πληρώνονται οι καθαρίστριες στην Ελλάδα; Συμμερισθήκαμε απόλυτα το δράμα που πέρασε από τον τραυματισμό της, αλλά όμως εν καιρώ κρίσης εκείνη έγινε πλούσια εκμεταλευόμενη τόσο τον τραυματισμό της όσο και την αριστεροσύνη της μέσω ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ...
Ένας καλός φίλος της εφημερίδας και ένας καλός προσωπικός φίλος αναλαμβάνει το ακανθώδες μακρόχρονο εθνικό ζήτημα που έχει να κάνει με την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη Β. Ήπειρο μέσω των ενταξιακών κινήσεων που γίνονται τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη που εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος της επιτροπής για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.!

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!..
Άνθρωπος με πατριωτικές ευαισθησίες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, θεωρώ πως είναι ο κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση αυτή τη στιγμή. Είναι βαθύς γνώστης του ζητήματος και είναι βέβαιον ότι θα βάλει τα πράγματα σε μία τάξη και κυρίως θα βάλει τους όρους εκείνους που επιβάλλονται όταν πρόκειται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Β. Ήπειρο, κάτι που είναι ζητούμενο από το 1914 και μετά!

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ...
Είναι πολύ πρόσφατη η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προστασία της εθνικής μειονότητας στην Β. Ήπειρο και θα είναι αυτό προϋπόθεση για έναρξη διαλόγου ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.. Η δέσμευση αυτή έγινε δημόσια στην ΔΕΘ στη συνέντευξη που παρεχώρησε προς τα ΜΜΕ απαντώντας σ’ ερώτηση του υπογράφοντος. Τι θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση για την λύση του «Αλβανικού» όπως το είχε χαρακτηρίσει ο περιβόητος Ν. Κοτζιάς μετά την «λύση» στο Σκοπιανό ήταν το ερώτημα που είχα υποβάλλει στον Πρωθυπουργό στις 8 Σεπτεμβρίου στην ΔΕΘ. Η απάντηση από την οποία βγήκε είδηση ήταν ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψω ενταξιακές κινήσεις της Αλβανίας στην Ε.Ε. αν δεν τακτοποιηθούν ζητήματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στην Β. Ήπειρο και ενημέρωσα γι’ αυτό. Έχω καταστήσει ενήμερους τον Μακρόν και την Μέρκελ» μου είπε.

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ...
Με αυτά τα δεδομένα και με άλλα πολλά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μπορεί να διαπραγματευτεί την υπόθεση ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. της οποίας η κυβέρνηση δεν φαίνεται να βάζει μυαλό και εξακολουθεί να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Β.΄ Ήπειρο! Το μέλλον θα δείξει πόσο σοβαρά σκέφτονται οι Αλβανοί να γίνουν Ευρωπαίοι και κυρίως η ηγεσία τους.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.