ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!
Τόσο απλά! Ένας γερανός, καμιά 15αρια αστυνομικοί και το «ΚΕΠ» της πλατείας Εξαρχείων αποκαθηλώθηκε! Μία ακόμη επιχείρηση με εντολή Χρυσοχοΐδη και Τσουβάλα και με τα στελέχη της ΕΛΑΣ εστέφθη με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή το πρωί!

ΑΝΤΡΟ ΑΝΟΜΙΑΣ...
Είχαν πολλά χρόνια, όχι να μπουν αλλά και να περάσουν από την περιοχή τηλεοπτικά συνεργεία. Αυτό έγινε την προηγούμενη Παρασκευή και όχι μόνο δεν άνοιξε... ρουθούνι, αλλά ούτε καν σκέφτηκε να παρουσιαστεί στην περιοχή κανένα από κείνα τα παιδιά που είχαν μετατρέψει την περιοχή σε αντρο ανομίας, των διαφόρων αντιεξουσιαστών, εμπόρων ναρκωτικών, εμπόρων λευκής σαρκός, χρηστών ναρκωτικών, εμπόρων ψυχών με το πρόσχημα της φιλοξενίας μεταναστών, λαθρομεταναστών και των μωρομάνων όπως τις ονόμασαν οι πονόψυχοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ όταν διεπίστωσαν οτι το κράτος τους ξηλώνεται!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...
Τόσο απλά ήταν που οι προκάτοχοι και προκάτοχες του Χρυσοχοΐδη ούτε που το είχαν φανταστεί. Ο περιβόητος Ν. Τόσκας, υπουργός ΕΛΑΣ που αντικαταστάθηκε μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι από την Αρτινιά Γεροβασίλη και... από την περιβόητη «Καραμανλικιά» Παπακώστα άφηναν τα «παιδιά» των Εξαρχείων κι όλων των άλλων περιοχών να καίνε, να κλέβουν, να μαχαιρώνουν, να διακινούν πάσης φύσεως ουσίες και να σταλίζουν εκεί όλες οι φυλές του κόσμου!

Η ΤΑΞΗ...
Δεν τολμούσαν καν να σκεφτούν οι πρώην υπουργοί όχι μόνο της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και παλαιότερων κυβερνήσεων να βάλουν τάξη στην περιοχή. Όλοι έκαναν το κορόιδο και άφηναν την υπόθεση για τους επόμενους και οι επόμενοι για τους επόμενους μέχρι που ξαναήλθαν στα πράγματα οι επόμενοι που όμως ήταν και προηγούμενοι και τόλμησαν το ξεβρόμισμα του κέντρου της Αθήνας! Έκαναν μία καλή αρχή κι εδώ θα είμαστε να δούμε την συνέχεια και το τέλος!..

ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ...
Πού θυμήθηκα και την Κατερίνα Παπακώστα που αντί πινακίου εξουσίας πούλησε ιστορία – ιδέες και παράταξη εν μία νυκτί! Ποια; Η Κατερίνα που έπαιξε το χαρτί του Καραμανλισμού για να προσφέρει υπηρεσίες στον ΣΥΡΙΖΑΪΣΜΟ και στον ΠΑΣΟΚΙΣΜΟ! Να την τώρα στ’ αζήτητα μαζί με τον έτερο «Καραμανλικό» υπερπατριώτη Τέρενς Κουΐκ, τους οποίους ο λαός «έφτυσε» τον περασμένο Ιούλιο!

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ!..
Σιγά – σιγά η Αθήνα γίνεται κανονική πόλη με τους καταληψίες να χάνουν τα προνόμια που τους είχε εκχωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Όχι πως τα προηγούμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ χρόνια ήταν καλύτερα τα Εξάρχεια, αλλά το κακό είχε παραγίνει, με τους διάφορους επιτήδειους να κάνουν χρυσές δουλειές παίζοντας με τις ζωές και τις ψυχές δυστυχισμένων πλασμάτων που πήραν των ομματιών τους για μια καλύτερη τύχη.

ΕΠΕΤΕΙΟΙ
Τριάντα χρόνια λειτουργίας μετράει η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ και στις 19 Οκτωβρίου μαζί με τα 60 χρόνια αναμπέλωσης της περιοχής Μετσόβου και την λειτουργία του «Κατώγι Αβέρωφ» θα αποτελέσει αντικείμενο γιορτασμού από τους νεότερους της οικογένειας. Ο υπογράφων μαζί με τον αείμνηστο δικηγόρο και φίλο Νίκο Βάκκα είχαμε την τιμή να ξεναγηθούμε από τον ίδιο τον δημιουργό της Πινακοθήκης αείμνηστο Ε. Αβέρωφ προτού ακόμη αυτή ανοίξει τις πύλες της στο κοινό!

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ...
Μας ξεναγούσε δείχνοντας ό,τι συλλεκτικό υπήρχε και που με πολύ κόπο αλλά με περισσή αγάπη είχε περιλάβει στις συλλογές του και έδειχνε με χαρά μικρού παιδιού το κατόρθωμά του και που ένα όνειρο του έπαιρνε σιγά – σιγά σάρκα και οστά. Μας έλεγε χαρακτηριστικά ότι αξίζει ν’ αφήνει κανείς κάτι σ’ έναν τόπο που τίμησε και τιμήθηκε ο ίδιος και κυρίως στις επόμενες γενεές!

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Πέρασαν τριάντα ολόκληρα χρόνια από το άνοιγμα της Πινακοθήκης του Ε. Αβέρωφ και ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, πολιτικό τέκνο του «Λαϊ Βαγγέλη» θα είναι εκείνος που θα κάνει τα εγκαίνια της Έκθεσης στην οποία 60 περίπου καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους.

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ...
Την ξενάγηση που μας έκανε ο Ε. Αβέρωφ όπως ανέφερα παραπάνω την άρχισε με δύο μπρούτζινα αγάλματα που βρίσκονται στην είσοδο της Πινακοθήκης και τα οποία είναι σε υπερφυσική παρουσίαση. Γι’ αυτή την υπερφυσική κατασκευή ο ίδιος ο Ε. Αβέρωφ μας έδωσε μία εξήγηση που έχει να κάνει με την άποψη που σχηματιζε ο απλός άνθρωπος για κάποιες ομάδες ανθρώπων. Έτσι λοιπόν ο ξυλοκόπος και ο κτηνοτρόφος που δεσπόζουν στην είσοδο ήταν σύμβολα αντρειοσύνης που ήταν άτρωτοι και πάλευαν με όλα τα σκληρά φαινόμενα της φύσης!

Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...
Όλα τα παραπάνω τα συνέδεσε με μία δική του μαρτυρία όταν πρωτοβγήκε βουλευτής και πήγε να μιλήσει σε χωριό της Θεσπρωτίας. Εκεί του συνέβη ένα περιστατικό που του έφερε θυμηδία και ο ίδιος αρέσκονταν να το εξιστορεί, κάτι που έκανε στην ξενάγηση και το συνέδεσε με τα δύο αγάλματα και την φαντασίωση των απλών ανθρώπων.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ...
Για ν’ ακουστεί από τους θαμώνες του καφενείου ο Αβέρωφ ανέβηκε σε μία καρέκλα και μιλούσε. Όταν τελείωσε την ομιλία ένας ντόπιος τον πλησίασε και τον παρατηρούσε από την κορυφή μέχρι τις άκρες των ποδιών του! Στο τέλος τον ρώτησε! «Εσύ είσαι ο Αβέρωφ»; Ναι του απάντησε εκείνος. Δεν σε πιστεύω! Ο Αβέρωφ είναι ψηλός, παχύς δυνατός με κάτι πλάτες και χέρια τεράστια του ξανά είπε ο χωρικός! Έτσι είχε πλάσει στο μυαλό του τον πολιτικό ο χωρικός, ο οποίος άκουγε για Αβέρωφ αλλά δεν τον είχε δει ποτέ του. Αυτή την φαντασίωση των απλών ανθρώπων αποθανάτισε με τον ξυλοκόπο και τον τσοπάνη ο Ευπατρίδης, ο οποίος είχε καταφέρει να συνδέσει το πέρασμά του από την ζωή με πολυσχιδή προσφορά. Πολιτικός, λογοτέχνης, ιστορικός, αμπελουργός, τυροκόμος. Πάνω απ’ όλα άνθρωπος και φίλος!

ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ!
Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτεί η σημερινή Δημοτική Αρχή για το πως θα διαχειριστεί την «ΣΧΕΔΙΑ» η οποία επί τρεις σχεδόν δεκαετίες προσφέρει σοβαρές υπηρεσίες προς άτομα και ομάδες που σ’ αυτή καταφεύγουν για αντιμετώπιση πολλών και διαφόρων προβλημάτων. Δεν χρειάζεται ν’ ανοίγει μέτωπα και «πληγές» με το «καλημέρα σας» και μάλιστα μ’ ένα φορέα που έχει αποδείξει στην πράξη ότι παράγει κοινωνικό έργο και κυρίως δεν την έχει δει «οικονομίστικα» την δουλειά. Όταν λέμε οικονομίστικα, ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούμε και ποιοί την έχουν δει έτσι. Δεν μιλάμε προς το παρόν για διπλοθεσίες και άλλα τέτοια. Η στήλη αυτή την επισήμανση κάνει κι όποιος θέλει την παίρνει στα σοβαρά!

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ!
Ένα δικό μας, καταδικό μας παιδί ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Ντάσιο. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση ο οποίος δεν έχει σαν αυτοσκοπό τον προσπορισμό αλλά την λατρεία προς την ομάδα η οποία του προσέφερε και της προσέφερε υπηρεσίες. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία, φίλε Γιώργο.

ΚΟΥΝΗΣΕ ΜΑΝΤΗΛΙ!
Δέκα ολόκληρα χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο Νιαρχάκος, ο οποίος ικανός ήταν μόνο για τον ΠΑΣ της SUPER LEAGUE στα εύκολα. Τώρα που ο ΠΑΣ κατέβηκε κατηγορία ο «επιβάτης» κατέβηκε από το «τρένο» κουνώντας μαντήλι στην ομάδα και στους φιλάθλους που τον φιλοξένησαν. Πάντως, έφαγε «χρυσό» ψωμί από τον Χριστοβασίλη ο εν λόγω, ο οποίος θα πρέπει να είναι επιρρεπής σε «σειρήνες» κι’ αυτό μέλλει να το δούμε οσονούπω!

Η ΓΚΡΙΝΙΑ...
Δεν πατάει ποδάρι ο Πρωθυπουργός στην Ήπειρο, γκρινιάζουν οι Ηπειρώτες. Γίνεται το αντίθετο και ξεκινάει από την Ήπειρο τις εξορμήσεις ο Κυριάκος και πάλι γκρίνια με το ερώτημα τι ήλθε να κάνει στα Γιάννινα λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Πρωθυπουργού. Κάπου πρέπει να συμφωνήσουμε παιδιά στο τι είναι εκείνο που θέλουμε! Το πετροβόλημα δεν οφελεί κυρίως τους εναπομείναντες κατοίκους της Ηπείρου. Μετά παραπονιόμαστε και αναρωτιόμαστε γιατί είναι τελευταία Περιφέρεια...

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Και μόνο το πέρασμα ενός πρωθυπουργού από ένα τόπο λίγες μέρες μετά την εκλογή του φτάνει να δείξει ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Ο Κυριάκος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για πολλά προβλήματα που έχει η Ήπειρος και οι παροικούντες σ’ αυτή θα περιμένουν την υλοποίηση σε όσα υποσχέθηκε. Αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα και ανάλογα θα κριθεί εκείνος και η κυβέρνησή του. Η εκ των προτέρων γκρίνια και κριτική δεν προσφέρονται αυτή τη στιγμή!

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!
Επισκέφτηκε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίες κάτι σηματοδοτούσαν με πρώτο το εργοστάσιο ανακύκλωσης που έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλλοντος. Δεν είχε όμως χρόνο να πάει στο Εκκλησοχώρι να κάνει ποδηλατάδα όπως είχε ανακοινωθεί πριν τον 15αυγουστο, από «έγκυρες» πηγές. Μια άλλη φορά ίσως γίνει κι αυτό και δεν πιστεύω να ξαναγίνει αντικείμενο κριτικής όπως έγινε η πρόσφατη επίσκεψη από «εχθρούς» και «φίλους»!

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ...
Πάντως, η μεγαλοκαρδία και η μεγαλοψυχία της νέας ΝΔ δεν περιγράφεται. Ό,τι βρέθηκε απέναντί της όλα τα τελευταία χρόνια βγαίνει μπροστά με αξιοποίησή τους σε καίριες θέσεις. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ – ΑΝΕΛΙΤΕΣ – ΠΑΣΟΚΟΙ... Όλοι στο προσκήνιο!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.