ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ!..
Δια χειλέων πρωθυπουργού οι εθνικές εκλογές κλείδωσαν για 7 Ιουλίου της Αγ. Κυριακής. Το επισφράγισε ο ίδιος την περασμένη Τρίτη το βράδυ στην κρατική ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ ΕΡΤ του Σεραφείμ Κοτρώτσου και της Ακριβοπούλου. Όρκο δεν παίρνει κανείς, αλλά ας κάνουμε ότι τον παίρνουμε στα σοβαρά!

Ο ΜΠΑΧΤΣΕΣ...
Συνέντευξη – μπαχτσές του Αλέξη που έκανε πως δεν κατάλαβε τι έγινε τις δύο προηγούμενες Κυριακές. Περιμένει το β’ ημίχρονο να ισοφαρίσει το 10-0 και ν’ ανατρέψει το σκόρ υπέρ του και υπέρ του Τζανακόπουλου, ο οποίος διαβεβαίωνε τα ΣΥΡΙΖόπαιδα ότι μία στο εκατομμύριο θα κέρδιζε εκλογές ο Μητσοτάκης!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ!
Από το «δεν κατάλαβε ο κόσμος τι ψήφισε» του Φλαμπουράρη πέρασε στο «δεν μπόρεσε ν’ αφομοιώσει ο λαός τα καλά κι’ αγαθά αυτής της κυβέρνησης του Τσίπρα» και ότι αυτό θα γίνει τον επομενο μήνα και θα γυρίσει το παιχνίδι!

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!
Τα υψηλότερα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές τα είχε στις φυλακές της χώρας! Με αυτά τα αποτελέσματα στα χέρια και με το νου ότι μπορούν να βρεθούν κάποιοι στις ίδιες θέσεις κάνουν σωρεία αλλαγές στη νομοθεσία για ν ‘ αποφυλακίζονται οι φυλακισμένοι. Κάτι ανάλογο κάνουν και στο χώρο της δικαιοσύνης με τον διορισμό της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Στρώνουν ανάλογα για να κοιμηθούν!

ΝΕΥΡΑΚΙΑ – ΝΕΥΡΑΚΙΑ!
Νευράκια παρατηρούνται τελευταία στα στελεχάτα του ΣΥΡΙΖΑ που, όπου εμφανίζονται, δεν περνούν και τόσο καλά! Ο εμπνευστής της απλής αναλογικής στο χώρο της Αυτοδιοίκησης σύντροφος Σκουρλέτης αποχώρησε από τηλεοπτική εκπομπή διότι τον πήρε φαλάγγι ο ΚΙΝΑΛΙΤΗΣ Ανδρουλάκης όταν ο πρώτος την κατηγόρησε ότι το ΚΙΝΑΛ χρωστάει πολλά εκατομμύρια σαν κόμμα. Αυτοί που πρέπει ν’ απολογηθούν είναι αυτοί που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτείστε την Ξενογιαννακοπούλου και τον Ραγκούση να σας πουν που πήγαν τα λεφτα, του είπε του Σκουρλέτη, ο οποίος δεν άντεξε και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια!

Η ΦΩΤΙΑ...
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια κι αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τον χειρότερο τρόπο την περασμένη Κυριακή το βράδυ στην Άρτα. Όταν η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη είχε την έμπνευση να επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο της «χαμένης» υποψήφιας δημάρχου Ταπρατζή! Τι το ‘θελε η έρμη «Όλγα» και εμφανίστηκε για να πει έναν παρηγορητικό λόγο, έβαλε φωτιά στο φυτίλι και έγινε η έκρηξη! Αφού άκουσε τα εξ αμάξης κι αφού την κατηγόρησαν ότι πίσω από την νίκη Χρ. Τσιρογιάννη ήταν η ίδια, την έκαναν σηκωτή και την έστειλαν αδιάβαστη! Η ίδια η Όλγα διαψεύδει το επεισόδιο εις βάρος της αλλά επιβεβαιώνει την αναταραχή. Κοντά στο νου και η γνώση...

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ...
Διακόσιες χιλιάδες λιγότερες ψήφους πήρε στις ευρωεκλογές του 2019, είπε ο Αλέξης στον Σεραφείμ! Που να κάνει λόγο για 1,200.000 που ήταν εκείνοι που τον εγκατέλειψαν από το 2015. Η σύγκριση που έκανε ο πονηρός ήταν με τις Ευρωεκλογές του 2014 όπου τότε ο ανερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει ποσοστό κοντά στο 22%! Βοήθησε και ο Σεραφείμ Κοτρώτσιος να το... καταπιεί το ένα εκατομμύριο επιπλέον!
Η ΔΩΡΕΑ...
Κάνει μία δωρεά το ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που θα συμβάλλει στην υγεία πολιτών και με το ζόρι η κυβέρνηση την κάνει αποδεκτή διότι η φιλοσοφία της είναι όχι στις δωρεές από εφοπλιστές! Την ανάγκη φιλότιμο εποίησε και το φιλότιμο σπέκουλα ότι δήθεν κατόπιν ενεργειών της ο χώρος της υγείας εξοπλίζεται.

ΣΤΑ ΚΟΤΕΡΑ!..
Από την μια μεριά, ενάντια στους πλούσιους και στους εφοπλιστές και από την άλλη, οι ίδιοι με πρώτο τον Αλέξη λιάζονται στα κότερα των ιδίων αυτών που παλιά δεν ήθελαν να βλέπουν. Ευτυχώς που τα βλέπει κι ο λαός όλα αυτά και τους δίνει ένα «δεκάρικο» κατακέφαλα και θα ‘χουν να πορεύονται για πολλά – πολλά χρόνια!

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...
Στα της ΝΔ και στα ντόπια πράγματα. Μέχρι ν’ ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων η στήλη θα σας κρατά ενήμερους για τις υποψηφιότητες. Έχουμε και λέμε: Τασούλας, Αμυράς, Καλογιάννης, Κεφάλα, Τσολάκη, Γκαντζόγια και παίζεται μία θέση άντρα ακόμη. Για μια θέση παίζουν Δαρδαμάνης , Γεωργόπουλος, Κολόκας, Καραμπίνας, Χαραλαμπόπουλος, Ναυρούζογλου, Εμμανουηλίδης, Φούσας, Κωνσταντόπουλος, Μήτσης... Η ονοματοδοσία θα συνεχιστεί μέχρι τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανάψει πράσινο για εκλογές.

ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ
Έναν Βενιζέλο είχαν εκεί στο ΚΙΝΑΛ και τον ξόδεψαν! Δεν χωρούσε στο Επικρατείας λόγω «όγκου» και τον απομάκρυναν για να βολέψουν τον βολικό Καμίνη που ανάθεμα αν θυμούνται οι Αθηναίοι το πέρασμά του από τον Δήμο τους για εννια χρόνια. Βαρίδι ο Βενιζέλος για την Φώφη και του έδειξε τον δρόμο της εξόδου, κάτι που τον έκανε έξω φρενών!

ΟΙ ΙΔΕΕΣ...
Ποιός ξέρει ποιός της έβαλε τέτοιες ιδέες της Φώφης ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές που θα ξαναμετρηθούν τα κόμματα για το εθνικό Κοινοβούλιο. Ένα Κοινοβούλιο που θα είναι φτωχότερο από την απουσία του Βενιζέλου, ο οποίος, αν μη τι άλλο, ήταν από κείνους που έχουν τεράστιο πολιτικό εκτόπισμα το γράφει αυτό ένας πρώην «πολέμιός» του που στην παντοδυναμία του Βαγγέλη, δεν χαμπάριαζε τίποτα!

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...
Μία περίεργη καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με την έκδοση ΑΜΚΑ από ΚΕΠ Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας σε Βορειοηπειρώτες! Η καταγγελία γίνεται από μπλοκ Βορειοηπειρωτικό και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που είναι αλήθεια, που είναι ψέμμα και αν μ’ αυτή την υπόθεση έχουν σχέση πολιτικά πρόσωπα. Μία τέτοια κατηγορία έκδοσης ΑΜΚΑ πρέπει να έχει βάση κι όχι να ρίχνει λάσπη σε ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εφαρμόζουν τα νόμιμα. π.χ. Άμα απαιτείται μόνιμη κατοικία, αυτό πρέπει να ισχύει κι’ όχι να μένουν τρεις χιλιάδες άτομα στην ίδια διεύθυνση στα Γιάννινα όπως γίνονταν σε άλλες εποχές με τις Ελληνοποιήσεις!

ΥΠΟΠΤΗ...
Πολύ ύποπτη και περίεργη αυτή η καταγγελία, η οποία δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι. Οι ασαφείς οδηγίες από το υπουργείο έχουν δημιουργήσει ανομία στην έκδοση ΑΜΚΑ, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με εξεύρεση εργασίας, περίθαλψη, και επιδόματα οικογενειακά και αλληλεγγύης! Γενικά γίνεται ένα μπάχαλο και θέλει πολλή δουλειά για να ξεκαθαρίσει το καθεστώς που πρέπει να ισχύσει για να μην εκτίθενται οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ και πολλές φορές να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ...
Η έκδοση ΑΜΚΑ συνδέεται άρρηκτα με τη μόνιμη και νόμιμη κατοικία η οποία όμως συνδέεται με τις βεβαιώσεις που εκδίδουν οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι διαφόρων Δήμων της Ηπείρου. Σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρα χωριά της παραμεθορίου δηλώνονται ως μόνιμη κατοικία και αυτό βολεύει διότι δεν χρειάζονται διευθύνσεις. Όλοι αυτοί οι δικαιούχοι στη συνέχεια μετατρέπονται σε ψηφοφόρους και το αλισβερίσι καλά κρατεί. Όλα τα παραπάνω ως πρώτη δόση μικρής έρευνας της στήλης!

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ!
Πολλή συζήτηση έγινε στα τοπικά πολιτικά κομματικά στέκια για την εμφάνιση Γ. Αμυρά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Ιωαννίνων. Είναι πολλοί εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί ακόμη ένας κάτοικος Αθηνών θα εκπροσωπήσει τα Γιάννινα στη Βουλή! Άλλαι, όμως ας βουλαί ανθρώπων, άλλαι, αι βουλαί αρχηγών κελεύουσιν. Ο Γιώργος Αμυράς είναι Γιαννιώτης εκ μητρός, η οποία κατάγεται από το Εκκλησοχώρι. Και ως δημοσιογράφος και ως Βουλευτής ασχολήθηκε αρκετά με τη Ήπειρο και τα Γιάννινα σε θέματα κυρίως οικολογικού περιεχομένου.

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ...
Προς τι λοιπόν ένας ιδιότυπος ξεσηκωμός κάποιων Γιαννιωτών που σε άλλες περιπτώσεις εξ’ Αθηνών ορμόμενων υποψηφίων βουλευτών έχουν κάνει γαργάρες και ούτε γάτα ούτε ζημιά; Ποιός δεν θυμάται εκείνο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ που Ελέω Μελίνας λίγες μέρες πριν τις εκλογές γιόμισε σε μία νύχτα την πόλη με αφίσες και έγινε Βουλευτής και υπουργός μάλιστα, άσχετα αν τα έχασε όλα άδοξα γι’ άλλους λόγους...

Η ΦΑΣΑΡΙΑ...
Γιατί τόση φασαρία για τον Αμυρά που είναι παιδί απόδημου Ηπειρώτη, όπως είναι εκατοντάδες χιλιάδες Ηπειρώτες σκόρπιοι σ’ όλο τον κόσμο, αφού ετούτος ο τόπος δεν μπορούσε να τους χορτάσει ψωμί; Πήγε, λέει, με το ΠΟΤΑΜΙ. Και αυτό δεν συγχωρείται από Νεοδημοκράτες που έκαναν αντιπρόεδρο τον Άδωνη από το ΛΑΟΣ που είχε και λόγο για τα Γιαννιώτικα πράγματα, όταν μπλέχτηκε με τα δημοτικά και τους έβγαλε τα μάτια, αφήνοντας απ’ έξω από διεκδίκηση του Δήμου την παράταξη!

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...
Όχι άλλα δάκρυα από την «συμφορά» που βρήκε τον Νομό Ιωαννίνων από την υποψηφιότητα Αμυρά, που στο κάτω – κάτω της γραφής όποιος θέλει ας τον ψηφίσει. Θα υπάρξουν άλλοι έξι υποψήφιοι για να σταυρώσουν και απ’ αυτούς τους έξι οι τρεις θα είναι γυναίκες κι άμα λάχει, ρίξτε ένα σταυρό αν θέλετε να κάνετε την επανάσταση!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.