ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΑΡΑΖΑΛΗ...
Ζήσαμε σε μία παραζάλη τις προηγούμενες μέρες αφού την Ήπειρο επισκέφθηκαν οι δυο πρωταγωνιστές της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, εν όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου. Πρώτα είχε ανακοινώσει την επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός, ο οποίος όμως την ακύρωσε με το πρόσχημα της συζήτησης πρότασης μομφής στη Βουλή και έτσι ήλθε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Άρτα, Πρέβεζα, Γιάννινα είχαν την τιμητική τους στην υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ...
Στην Άρτα θυμήθηκε ότι είναι η πατρίδα του, η οποία στο εξής θα είναι μια μεγάλη Πανεπιστημιούπολη! Αυτό είχε να πεί για την Άρτα αυτό που είπε! Για την Πρέβεζα μάλλον κάτι σπουδαίο δεν είχε, οπότε έμειναν τα Γιάννινα!

Ο... ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑΣ!
Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο δύο πράγματα είναι αυτά που είπε ο Αλέξης. «Κουράστηκα να κόβω κορδέλλλες», είπε και κοίταξε να δει μήπως υπάρχει κανένα... κότερο στη λίμνη για ξεκούραση! Το δεύτερο που είπε ήταν για την θλίψη του που έπεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Β’ κατηγορία, που όμως (κατόπιν... ενεργειών του) θα ξανανέβει στην πρώτη (!) την επόμενη χρονιά!

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ...
Ένας κουρασμένος... κορδελάκιας Πρωθυπουργός θα παίξει... μπάλα για ν’ ανεβεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Α’ κατηγορία! Περί SUPER LIGAS δεν ακούσε, δεν έμαθε ποτέ, ούτε για SUPER LIGA 2! Με τόση κούραση, με τόσες σκοτούρες, με τόσα βάσανα με τι πόδια να παίξει μπάλα το παιδί;

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλά και ο Κυριάκος, διότι έδειξε να μην πιάνει όλα τα μηνύματα της εποχής. Δεν λέει κανείς να γίνει «μαυρογυαλούρος», αλλά μια γενικότερη σχέση με την κοινωνία πρέπει να την επιδιώκει και κυρίως να την αφουγκράζεται. Η φωνή της κοινωνίας στην Ήπειρο και στα Γιάννινα δεν ζητούσε ευχές για να προχωρήσει, αλλά βούτηγμα της γλώσσας στο μυαλό. Διαφορετικά, έρχονται να καλύψουν τέτοια κενά οι διάφοροι Τσιπραίοι που κουράστηκαν να εγκαινιάζουν έργα!

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…
Μάλιασε η γλώσσα μας και η γραφίδα μας να μιλάμε για το σύστημα αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου η λειτουργία του μπαίνει στις... στοιχηματικές εταιρείες για το πότε δουλεύει και πότε όχι. Ούτε που νοιάστηκαν ποτέ οι Ηπειρώτες βουλευτές της ΝΔ για μια ερωτησούλα στη Βουλή. Μόλις προχθές κάποιος σφύριξε στον Μητσοτάκη ότι μπορεί να μη λειτουργεί ο αξονικός, αλλά τον αντικαθιστά ενίοτε εκείνος του διαγνωστικού της κυρά – Όλγας και το μπουμπούνηξε και έγινε ένας ψιλός χαμός!

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
Πρέβεζα – Άρτα είναι δύο περιοχές που εξυπηρετούνται από τον αξονικό του Νοσοκομείου της Άρτας για να μη καταφεύγουν στα Γιάννινα. Δυστυχώς, ο αξονικός της Άρτας όλο και κάτι συνέβαινε κι όλο τον αντικαθιστούσε το μηχάνημα της κυρά – Όλγας, η οποία, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να διαθέτει παράρτημα του διαγνωστικού της και στα Γιάννινα!

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ…
Τι είπε ο Κυριάκος: Συνεργασία Νοσοκομείων και ιδιωτών! Τι έκανε στην πράξη η Όλγα του Τσίπρα; Συνεργασία Νοσοκομείων και ιδιώτη! Που είναι λοιπόν η... ατιμία του Μητσοτάκη ενάντια στην δημόσια υγεία, όταν αυτό στην πράξη εφαρμόζεται; Προς τι λοιπόν τέτοιος κουρνιαχτός δέκα μέρες προ των εκλογών; Μα φυσικά για να ακυρώσει την... δημοσκόπηση... που έτσι κι αλλιώς θα γίνει…

ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ…
Σκάει μύτη ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας για να διαψεύσει όσα καταγγέλει η ΝΔ για το διαγνωστικό της Όλγας και την λειτουργία του αξονικού! Τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος και την κάνει καλά. Απλά, να θυμηθούμε ότι ο εν λόγω, είναι επιλογή και φιλαράκι της Όλγας με δράση στα ζεϊμπέκικα! Ξέρει αυτός!ΦΑΛΑΓΓΙ!..

ΦΑΛΑΓΓΙ!..

Έχει πάρει φαλάγγι ο Τσίπρας τις δηλώσεις Κυριάκου και κάνει σπέκουλα, εν όψει εκλογών. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν και αυτό το λένε πολιτική αντιπαράθεση. Η έλλειψη επιχειρημάτων οδηγεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε τρικυμία εν κρανίω κι αυτό φαίνεται από μακριά. Θέλω να δω την Κυριακή 26 Μαΐου το βράδυ πως θα διασκεδάσει το αποτέλεσμα!

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!
Τέτοια κοσμοπλημμύρα σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου δεν είχα ξανα δεί. Η αίθουσα στο GRAND – SERAI, αποδείχτηκε τελικά μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που μαζεύτηκε, για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου του Α. Μπέζα, που έχει σαν θέμα το περιβόητο «Τσάμικο». Ένα πόνημα που βάζει εμπεριστατωμένα τα πράγματα σε τάξη. Την διοργάνωση της εκδήλωσης την είχε ο «Πρωινός Λόγος» και την παρουσίαση έκανε ο Διευθυντής του Γιάννης Κουτσολιόντος.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.