ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ...
Και τώρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην 26η Μαΐου όπου θα γίνουν τρεις αναμετρήσεις. Δύο αυτοδιοικητικές και μία για την Ευρωβουλή. Κάποιοι είχαν βάλει με το νου τους και εθνικές εκλογές, αλλά με αυτή την κυβέρνηση κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία πρόβλεψη, καμία εκτίμηση. Είναι η κυβέρνηση που θα εξαντλήσει την 4ετία και θα έχει και περίσευμα από το πρώτο εφτάμηνο του 2015!

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...
Όλα τα ονόματα των υποψηφίων επικεφαλής συνδυασμών και ευρωβουλευτών σε κοινή θέα πλέον και ο καθένας έχει να επιλέξει από τους ικανούς μέχρι τους ικανότερους! Θα μου πείτε, κάθε φορά αυτούς τους ικανότερους νομίζει ότι επιλέγει και μετά όταν μας βγαίνει... μάπα το καρπούζι είτε σφυρίζουμε αδιάφορα και τους περιμένουμε στη γωνία μία επόμενη φορά, είτε κάνουμε «σύναξη αγίων» στρέφοντας τις δύο παλάμες ανοιχτές προς τα μούτρα μας!

ΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥ!
Χαρά της Δημοκρατίας η εκλογική διαδικασία και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετώπιζουμε. Όμως, ας βάζουμε και το νου να δουλέψει όταν κάνουμε τις επιλογές, είτε τις ομαδικές, είτε τις προσωπικές. Μετά την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και ο γέγονε-γέγονε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια θα ξανα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτή τη χαρά που λέγαμε παραπάνω. Οπότε, κοντά στο νου και η γνώση όταν «σταυρώνουμε»!

Η ΠΑΡΑΖΑΛΗ...
Μέσα σ’ αυτή την προεκλογική παραζάλη νάτον φρέσκο-φρέσκο τον Αλέξη μας, να θέλει να έλθει κατά Ήπειρο μεριά που είναι και η πατρίδα του. Αυτό το τελευταίο να μη του το αφαιρέσουμε, διότι είναι το μόνο που είναι αλήθεια. Δηλαδή, ο ίδιος έχει γεννηθεί στο κλεινόν άστυ, αλλά ο πατέρας του γεννήθηκε στο Αθαμάνιο, το οποίο ο γιός επισκέπτεται αραιά και πού!
Η ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ...
Προεκλογική η περατζάδα που ήθελε να κάνει από τα «χωριά μας Άρτα – Γιάννινα, (έτσι τα θεωρεί) μπας και ανεβάσει το ηθικό των Ηπειρωτών και του κάτσει κάτι καλό στις εκλογές του Μάη. Δηλαδή, τι καλό, άλλά λέμε τώρα. Ούτε για δείγμα δεν πρόκειται να βγάλει Δήμο στην Ήπειρο. Για Περιφερειάρχη να μη γίνεται λόγος, διότι για κάτι τέτοιο θα πρέπει να κατέβουν όλοι οι... Θεοί του Ολύμπου και να μετοικίσουν στην Ολύτσικα και πάλι τέτοιο καλό δεν πρόκειται να δει. Ούτε θα ξανα δει οκτώ βουλευτές στην Ήπειρο σε εθνικές εκλογές. Δύο - τρεις το πολύ θα είναι οι τυχεροί που θα ξαναδούν από ΣΥΡΙΖΑ Βουλή σ’ επόμενη εκλογή...

ΤΟ ΦΟΥΡΙΑΡΙΚΟ...
Φουριάρικο κατσίκι. ΝΑΙ, Φουκαριάρικο γομάρι ΌΧΙ! Θα ήταν μια καλή απάντηση του Κυριάκου προς τον Αλέξη, ο οποίος χωρίς να ξέρει τι σημαίνει το πέταξε για να μειώσει τον Κυριάκο στον τόπο του. Έστι δε φουριάρικο κατσίκι στην Κρητική διάλεκτο το κατσίκι Ελευθέρας βοσκής πάνω στα βουνά και στα ρουμάνια, τα οποία σε χασάπη δεν πρόκειται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξει καλός σημαδευτής κυνηγός!

Ο... ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΣ!
Του το πέταξε ο αρκουδιάρης τσιΚρήτης και για να κάνει τον καμπόσο ο Αλέξης, το φόρτωσε στον Κυριάκο που, όπως και να το κάνουμε, μυρίζει Κρητικίλα όπου κι αν βρεθεί, όπου κι αν σταθεί. Το να την πει το παιδί από το Αθαμάνιο αυτή την κουβέντα πάει πολύ, όταν μάλιστα κάτι έχει πάρει τ’ αυτί του για την πατρίδα του πατέρα του, που κι αυτός κάτι άκουσε από τον δικό του πατέρα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΚΡΑΒΑΣ...
Θα μου πείτε, εσύ ένας Ηπειρώτης, πως τα λες αυτά, για έναν άλλον «Ηπειρώτη» της Άνω Κυψέλης; Ναι, το λέω και το υπογράφω διότι το παιδί από την Άνω Κυψέλη είναι δίπλα από της Γκράβα τα γνωστά σχολεία για τους «πολεμιστές» που έβγαζε παιδιά σαν και του λόγου του.

ΣΤΑ ΠΑΤΟΥΝΑΡΙΑ!..
Όταν δεν σου ‘ρχεται κάποια σοφία, τουλάχιστον απόφυγε την π.....ριά! Κάποιος να του το πει στ’ αυτί του Αλέξη και μη το ακούσει ο Πολάκης, ο οποίος την «γαλλική» την ομιλεί άπταιστα. Αυτός, ο Πολάκης, είναι ο διδάξας τον Πρωθυπουργό και πίσω από κείνου τα πατουνάρια κρύβεται ο Αλέξης, όταν δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις!

ΤΑ ΑΛΑΝΙΑΡΙΚΑ...
Όλα αυτά τα αλανιάρικα που σπούδασε ο Αλέξης δεν μπορεί ή δεν θυμάται να τους κάνει χρήση και βάζει τον Πολάκη να τα πεί με λόγια δικά του, για να τ’ ακούνε οι Καρανικαίοι και να ευφραίνεται η ψυχή τους; Μην σας μένει καμία αμφιβολία ότι ένας κουζουλός γίνεται εύκολο πιόνι, στα χέρια ενός θεοκούζουλου. Κι’ όπου βγάλει η άκρη!

ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΧΙΕΣ...
Βρε μανία με τις τηλεμαχίες (ντιμπέϊτ) που την έχουν οι νεοέλληνες! Θέλει μονομαχία ο Αλέξης με τον Κυριάκο και κανείς δεν κατάλαβε τι είναι εκείνο που τον οδηγεί σ’ ένα τέτοιο εγχείρημα. Οι καλές γνώσεις στην πολιτική, στην ιστορία, στην γεωγραφία τον οδηγούν σε μια τέτοια πρόσκληση – πρόκληση με τον Κυριάκο και κάνει τον παλικαρά; Συνήθως κάτι τέτοιο ζητούν οι αδύναμοι κι’ αυτό κάποιος να του το πει του Αλέξη για να μην κάνει τον τζάμπα μάγγα, όπως έλεγε ο ίδιος όταν ήταν αντιπολίτευση.

Ο ΣΩΣΙΑΣ...
Όπως τότε παλιά, επί Αντρέα. Γιόμησε η πόλη μας αφίσες που προπαγάνδιζαν την έλευση του... σωσία Αλέξη για την χθεσινή φιέστα. Αφίσες του οραματιστή Αλέξη που θα φέρει την «Άνοιξη» στην Ήπειρο και γενικά θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη μετά την... επιτυχημένη(!) έξοδο από τα μνημόνια. Τέτοια αφισσοκόληση δεν ματάδαμε εδώ και πολλά χρόνια. Κάποιοι μας πισωγυρίζουν για να μας αποδείξουν πόσο προχωρημένοι είναι. Για αφισορύπανση να μη γίνεται λόγος!

ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ!..
Όμως, τζάμπα κόπος η αφισοκόληση, διότι, Αλέξης Τσίπρας σε Ήπειρό... γιόκ, του έκοψε τη φόρα ο Κυριάκος, με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ενάντια στη συμπεριφορά του ψευτονταή Πολάκη! Θα πάρει μέρος στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για να υποστηρίξει τον λεβέντη του και για να χτυπήσει ανελέητα τον... διαπλεκόμενο Κυριάκο που έχει το θράσσος να αμφισβητήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια του σύντροφου Πολάκη.

Η ΘΛΙΨΗ...
Δεν τα κατάφερε τελικά ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να μείνει στην κατηγορία των μεγάλων και ύστερα από οκτώ χρόνια ξαναβρίσκεται σε γνωστά στενάχωρα λημέρια. Μια θλίψη στον φίλαθλο κόσμο της Ηπείρου υπήρξε κι αυτό συνδυάζεται μ’ ένα σωρό καταστάσεις που έζησε η ομάδα όλη την ποδοσφαιρική σεζόν. Λίγο η αδυναμία της ομάδας, περισσότερο οι «παράγκες», έστειλαν την ομάδα στην μικρότερη κατηγορία.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ...
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, αντί να ψάχνουμε για υπεύθυνους, το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας όλοι! Τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στο «Ζωσιμάδες» δεν τιμούν κανένα και ιδιαίτερα τους φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα και στέκονται στο πλάΐ της και στα πάνω της και στα κάτω της και στα καλά της και στα στραβά της !

ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ!
«Ήταν κι’ αυτός στο κότερο γιατί ήταν πολύ κουρασμένος»! Το είπε η εφοπλίστρια Παναγοπούλου για τον κουρασμένο μας Αλέξη, που λίγες μέρες μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι ξάπλωσε της αρίδες του στο πολυτελέστατο κότερο του μακαρίτη πλέον εφοπλιστή Παναγόπουλου. Και ο Πρωθυπουργός είναι άνθρωπος κι έχει ανάγκη ξεκούρασης, μας λέει η συντρόφισσα εφοπλίστρια Παναγοπούλου, η οποία μία πονοψυχία την βγάζει στην προκειμένη περίπτωση...

ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ!..
Δεν θα πέσουμε για ένα... κωλοκότερο, λένε τώρα από το Μαξίμου και μας παραπέμπουν στην εποχή της βίλας Μιμής και του Αντρέα, όπου ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος είχε πει το αμίμητο «δεν θα πέσουμε για ένα κωλόσπιτο»! Βίοι παράλληλοι του τότε με το σήμερα, χωρίς όμως να είναι ο Αλέξης, Αντρέας και η Περιστέρα, Μιμή!

Ο ΣΚΗΝΑΚΙΑΣ
Ο πρώην σκηνάκιας ξυπόλυτος τουρίστας διασχίζει θάλασσες και ωκεανούς με κότερα, εφοπλιστών. Αγαπημένη του συνήθεια η φιλοξενία σε κότερα αποκτηθείσα από το 2015 που έγινε Πρωθυπουργός. Πρώτη φορά τον είδαμε στο κότερο του Mr DHI Κώστα Γιώτη, εκ Παπαδάτων Πρεβέζης να φιλοξενείται, διότι και τότε κουρασμένος ήταν από εκείνη την περιβόητη διαπραγμάτευση των 17 ωρών για την σωτηρία της χώρας από τους Γερμανοτσολιάδες. Εσύ λαέ, σκάσε και κολύμπα στη στεριά!..

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Στην τελική ευθεία και η υπόθεση της ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ για την προστασία της Φέτας ΠΟΠ. Ύστερα από ένα σωρό διαβουλεύσεις και ύστερα από κανά δύο χρόνια κουβέντας, φαίνεται πως καταλήγει το σχήμα το οποίο θα αναλάβει να προστατεύσει αυτό το προΐόν που λέγεται φέτα και που είναι αποκλειστικά ελληνικό προϊόν και η οποία τόσο πολύ έχει κακοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από ντόπιους και ξένους επιτήδειους.

ΟΙ ΝΟΝΟΙ...
Πρωτεργάτης όλων αυτών των ενεργειών προστασίας της Φέτας ο αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» κ. Γιάννης Βιτάλης, ο οποίος πέρασε από χίλια κύματα, μέχρι να φτάσει στην τελική ευθεία της δημιουργίας της ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ. Φαίνεται πως όλοι οι εμπλεκόμενοι κατάλαβαν πως δεν έχουν πολλά περιθώρια, στο ν’ αφήνουν το όλο ζήτημα να βαλτώνει, κάτι που βολεύει όλους εκείνους που γίνονται «νονοί» του γάλακτος βυθίζοντας την ελληνική κτηνοτροφία στο σκοτάδι και στην αφάνεια.

ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ...
Γνωστό τοις πάσι πλέον το κύκλωμα εισαγωγής γάλακτος στη χώρα μας, το οποίο βαπτίζεται ελληνικό, κάτι που κάνει ανταγωνιστικό το ελληνικό γάλα. Κάποιοι Ελληναράδες εισάγουν γάλα από Βουλγαρία κι όχι μόνο και φτιάχνουν φέτα, η οποία βαπτίζεται ελληνική και φυσικά η τιμή της είναι πολύ... αλμυρή ανταγωνιζόμενη την φέτα που φτιάχνεται με ελληνικό γάλα. Επιτέλους, ας μπει ένα τέλος σ’ αυτή την αθλιότητα! Με την παρουσία του Γιάννη Βιτάλη στο τιμόνι της ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ μπορεί κανείς να αισθάνεται μία σιγουριά ότι θα μπει μία τάξη σ’ όλο το κύκλωμα γάλακτος.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.