ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η… ΠΟΛΑΚΙΑΔΑ!
Ζούμε σε μέρες κατάνυξης και σε ρυθμούς… Πολακιάδας. Για το μεν πρώτο ξέρουμε εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια που θα οδηγηθεί. Για το δεύτερο ακόμη είμαστε σε αναζήτηση! Η τσίπα είναι είδος πολυτελείας στην κυβέρνηση και γι’ αυτό όλα είναι ξέφραγα. Όταν ένας Πολάκης οδηγεί και καθοδηγεί την κυβέρνηση της «αριστεράς», τότε αυτός ο λαός, που είχε τη φαεινή ιδέα της εκλογής το 2015 τρεις φορές, δεν έχει καμία πιθανότητα σωτηρίας!.

ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓIΣΤΟ…
Και καλά, ο Παύλος Πολάκης μπορεί να έχει το ακαταλόγιστο, που δεν το έχει, εκείνοι οι σώφρονες(;) του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν να σταματήσουν την κατηφόρα; Δεν ξέρω ποιός είναι μπροστινός τίνος! Ο Αλέξης του Παύλου ή το αντίθετο! Ποιός οδηγεί τα βήματα αυτού του τουρλουμπουκιού που κατέλαβε την εξουσία μέσω Πάνου Καμμένου και Χρυσής Αυγής κι’ έκτοτε πορεύεται ελεύθερα πατώντας στις αδυναμίες που έχει, στους τύπους, αυτή η χώρα!

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ…
Στοχοποιούν όποιον θέλουν, όσο θέλουν, για όσο τους βολεύει. Θύμα τους προχθεσινό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κυμπουρόπουλος, στον οποίο έκανε χάρη ο Πολάκης και του επέτρεψε να εργαστεί στο ΕΣΥ! Αυτό έγραψε στην αρχή, για να ψάχνει δικαιολογίες στη συνέχεια, οι οποίες όπως επιβεβαιώνονταν με όσα άθλια επαναλάμβανε.

Ο ΝΤΑΗΣ!..
Τζάμπα τα μουστάκια και τα παντελόνια που φοράει ο νταής αυτός υπουργός υγείας και ακόμη πιο τζάμπα η κρητική του καταγωγή! Τα βάζουν, ωρέ σύντεκνε, μ’ ένα κοπέλι που η φύση του έπαιξε περίεργο παιχνίδι όσον αφορά την κινητικότητά του, αλλά τον προίκισε με το παραπάνω στη θέληση και την γνώση! Τα βάζουν, ωρέ θρασίμι, μ’ ένα νέο άνθρωπο που δεν περιορίστηκε στην αναπηρία του στην σωματική και προτίμησε να μπεί την αγορά εργασίας διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Αντι να ζήσει με το επιδομα της αναπηρίας, προτίμησε να μπει στο χώρο της επιστήμης κι’ από κει στο χώρο της εργασίας!

ΤΟ… ΕΓΚΛΗΜΑ!
Το βαρύ όμως έγκλημα του Κυμπουρόπουλου ήταν η πολιτική επιλογή και γι’ αυτό πρέπει να «εκτελεστεί». Το πιστόλι της εκτέλεσης δόθηκε από τον ηγέτη της «αριστεράς» κι’ απλά ο Πολάκης πάτησε την σκανδάλη. Ευτυχώς τα πυρά ήταν άσφαιρα, διότι η ψυχή, ωρέ, «σύντεκνοι» της κακιάς ώρας δεν δολοφονείται!

ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ…
Ό,τι πιο άθλιο έχει ακουστεί ποτέ για ΑΜΕΑ (Άτομα με Αναπηρία), λέει ο Πρόεδρος Βαρδακαστάνης! Σιγά μην ιδρώσει το αυτί κανενός! Ούτε αυτού του πρώην υπουργού, νυν βουλευτή και νυν υποψήφιου Ευρωβουλευτή Κουρουμπλή, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τον Κυμπουρόπουλο και ουδέποτε διανοήθηκε κανείς να υπαινιχθεί κάτι όλα αυτά τα χρόνια. Κι’ όμως, ένα σαχάλι της πολιτικής διέπραξε αυτή την πράξη και δείχνει να διασκεδάζει όλο τον κουρνιαχτό που ξεσήκωσε!

ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ…
Κάντε ντιμπέϊτ, ρε! Κάντε ένα ντιμπέϊτ για να δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος. Αυτό προτείνει η κρατική ΕΡΤ στους υποψηφίους περιφερειάρχες όλων των περιφερειών της χώρας, μεταξύ αυτών και στην περιφέρεια Ηπείρου. Ριζόπουλος και Ζάψας φέρονται ως να επιθυμούν αυτή την μονομαχία με τον Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος δεν άνοιξε τα χαρτιά του μέχρι την ώρα που γράφεται η στήλη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…
Θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια συζήτηση του Αλέκου με τους υπολοίπους υποψηφίους, ο οποίος δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Ο διάλογος πάντοτε προάγει και ενισχύει τη δημοκρατία, η οποία ακόμη υπάρχει στη χώρα μας. Όλα στο τραπέζι λοιπόν για να μάθει ο κόσμος τα καθέκαστα. Εκεί που έχω ένσταση είναι γιατί να κάνει η ΕΡΤ αυτή την εκδήλωση κι όχι τα Ηπειρώτικα ΜΜΕ, τα οποία, δόξα τω Θεώ, είναι μπόλικα. Εκτός κι’ αν γίνουν δύο ντιμπέϊτ. Πάντως, ο Οδυσσέας Πότσης δημόσια πήρε θέση για ντιμπέϊτ Καχριμάνη με άλλους…

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!
Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει και σ’ επίπεδο δήμων και εν προκειμένου στον Δήμο Ιωαννιτών. Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μπουν σε μία τέτοια τηλεοπτική αναμέτρηση για να γνωριστούν οι ίδιοι και να τους γνωρίσουν και οι πολιτες. Από τον ελεύθερο δημόσιο διάλογο κανείς δεν έχει να χάσει. Ο διαδρομισμός και το… κρυφτούλι μόνο τα συμφέροντα του τόπου δεν προάγουν...

ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…
Ζούμε σε εποχές συμπτώσεων και, αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον Αντιδήμαρχο Γ. Λιόντο που ξεκάμπισε Μεγάλη Τετάρτη και μας ανακοίνωσε ως νέος… Σημίτης ότι είναι μακέττο η ασφαλτόστρωση στην πλατεία Αίγλης μπροστά από την καφετέρεια των κολλητών, αφού πρώτα πλακόστρωσε την Πλατεία την οποία πρωτύτερα είχαν αφανίσει από πεύκα!

Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ…
Μην κάνετε το λάθος και αμφισβητήσετε τις καλές προθέσεις για έργα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και εντάξετε την ασφαλτόστρωση της Ν. Ζέρβα σε προεκλογική προπαγάνδα, διότι θα έρθουν τα αδέσποτα της συγκεκριμένης Πλατείας και την… λύσα δεν την γλυτώνετε!

ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ…
Όλως τυχαίως φρόντισε η Δημοτική Αρχή να στολιστεί η αρχή της Ν. Ζέρβα, στην οποία, όλως τυχαίως, έστησε και το εκλογικό της κέντρο. Να μην έρχονται οι ψηφοφόροι και να σκυλοβρίζουν για το κατάντημα του κέντρου της πόλης. Φώναξαν τον ασφαλτά και του έδωσαν εντολή να «μουτζουρώσει» τον δρόμο όπως έκαναν και σ’ άλλους δρόμους της πόλης μετά τον «βομβαρδισμό» του χειμώνα. Θυμηθείτε τι έγινε στους Αμπελόκηπους που ξήλωσαν την άσφαλτο που μόλις λίγες μέρες είχαν ρίξει!
Η ΠΛΑΤΗ…
Το ακούω και το ξανακούω και το ματαξανακούω και αναρωτιέμαι! Τι ακριβώς έκανε ο Δήμος μας και έγινε το Αεροδρόμιο διεθνές; Εγώ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ δεν είμαι, αλλά στο Αεροδρόμιο πλάτη έβαλε ο Βούρδας που είναι «εξαπτέρυγο» του Σπίρτζη, που πιο πριν ήταν συνεργάτης του Μιχ. Κασή και πιο πριν του Βαγγέλη Αργύρη!

ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ…
Οι δημοσιογράφοι «ξύπνησαν» τον κ. Βούρδα, ο οποίος, αν θυμούνται κάποιοι καλά, ξύπνησαν τον Δήμο, ο οποίος είχε μεσάνυχτα αφού δυό χρόνια πριν είχαν «αφαιρεθεί» οι δεξαμενές καυσιμων από το Αεροδρόμιο και οι πρώτες πτήσεις του εξωτερικού ανεφοδιάζονταν στα Σκόπια.

ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ…
Άρχισαν να γίνονται πτήσεις τσάρτερ και τότε είδαν ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν μόνο για τα… σκυλιά! Όταν έγινε αντιληπτό από κάποια τοπικά ΜΜΕ το πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό κι όταν σηκώθηκε κουρνιαχτός από Δήμο και Περιφέραι, το Υπουργείο δεν είχε ιδέα περί τίνος επρόκειτο. Ο ίδιος ο κ. Βούρδας δεν είχε καμία ενημέρωση και άρχισε να ρίχνει… κεραυνούς προς την τοπική ηγεσία. Έκτοτε, τα πράγματα μπήκαν στο αυλάκι και εκείνη που μπορεί ναπιστωθεί το «τρέξιμο» του θέματος ήταν σ’ ένα ποσοστό η Περιφέρεια Ηπείρου!

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ…
Ο Δήμος Ιωαννιτών το μόνο που έκανε ήταν να οργανώνει ταξίδια αναψυχής στα πέρατα του κόσμου με έξοδα των πολιτών που σκάνε και πληρώνουν! Έφτασαν μέχρι την Ιαπωνία για να… μάθουν να φυτεύουν μαργαρίτες και ζουμπούλια, ώστε να βουλώνουν τα συντριβάνια της κεντρικής πλατείας μέχρι να την μαυρίσουν οι αρχιτέκτονες!

ΟΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ
Άμα κανείς είναι μόνιμα αποκομένος από τον κόσμο τέτοια θα λέει και θα σκέφτεται. Άλλος βλέπει εκλογή από την πρώτη Κυριακή το κακό είναι ότι το πιστεύει κι’ άλλη κόβει πρώτη το νήμα με 30%! Το άλλο με τον… Τοτό το ξέρετε; Διότι που πας, κυρά μου, όταν η «καλημέρα» είναι σπάνιο αγαθό προς το «εκκλησίασμα», το οποίο θα πρέπει να πέσει γονατιστό να σε προσκυνάει!

ΑΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ!..
Αυτά τα περί νίκης από την πρώτη Κυριακή σε τέτοιους καιρούς με αυτό τον εκλογικό νόμο να τα ξεχάσουν όσοι τα επιθυμούν και τα διατυμπανίζουν. Αυτοί που τα υποστηρίζουν κάτι τέτοιο δείχνουν ή τον πανικό τους ή την απειρία, διότι άλλοι σήκωναν το «σταυρό» για πάρτη τους τα προηγούμενα χρόνια. Εκείνοι από διορισμό σε διορισμό ήταν γιατί είχαν το… θείο χάρισμα και σφραγίδα δωρεάς! Ας αφιππεύσουν κάλαμον κι’ ας γνωρίσουν τις ρούγες να τους γνωρίσει ο κόσμος πρώτα κι άλλη φορά τα ξαναλέμε!

ΕΥΧΕΣ!
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι ορθόδοξοι χριστιανοί ζουν την αποκαθήλωση, η οποία είναι η κορύφωση του θείου Δράματος. Οι Έλληνες περνούν το δικό τους Γολγοθά που εδώ και δέκα χρόνια δεν λέει να τελειώσει με τίποτα, για να φτάσει σε χώρους Αναστάσιμους! Ωστόσο οι Γιαννιώτες σήμερα το βράδυ δίνουν ραντεβού στην κεντρική πλατεία για την καθιερωμένη συνάντηση με το έθιμο των Επιταφίων. Χρόνια πολλά! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.