ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ...
«Μιλάμε ΜΕ ΕΡΓΑ» είναι το σύνθημα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και του υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο Ιωαννιτών Νίκου Γκόντα. Ποιός μπορεί ν’ αμφισβητήσει, ΟΧΙ το σύνθημα αλλά το έργο που έγινε επι εποχής Νίκου Γκόντα στον Δήμο Ιωαννιτών και το οποίο πλέον σήμερα μπαίνει στη σύγκριση με ότι ακολούθησε από το 2010 μέχρι σήμερα.

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΚΟΝΤΑ...
Όπου να γυρίσει κανείς, όχι στην πόλη, όχι στο Νομό, όχι στην Ήπειρο, αλλά σ’ ολόκληρη την Ελάδα ακούει για την περίοδο Ν. Γκόντα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, καθιερώνοντας τον ίδιο ως τον δήμαρχο των έργων. Φίλοι και «αντίπαλοι», όχι εχθροί, διότι σε μια πόλη τέτοιοι δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δεν πρέπει να υπάρχουν, μιλούν για τα έργα Γκόντα που άλλαξαν την όψη της πόλης και την έβαλαν σε τροχιά ευρωπαϊκή. Δύο Δήμοι ακούγονταν εκείνη την εποχή. Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμος Τρικκαίων. Ο μεν πρώτος για τις μεγάλες τομές και τις μεγάλες αποφάσεις που πήρε ο τότε δήμαρχος για τα Ιωάννινα, ο δε δεύτερος για τις «εφαρμογές» που έκανε στα Τρίκαλα και που μέχρι σήμερα προπορεύονται!

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ...
Είχαν μπει οι βάσεις για τις μεγάλες παρεμβάσεις από τον δήμαρχο Αναστάσιο Παπασταύρο, για να έλθει ο Νίκος Γκόντας να επισφραγίσει με την πραγματοποίηση των μεγάλων έργων. Ο Τάσος Παπασταύρος ήταν εκείνος που την πρώτη τετραετία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας έβαλε κάποιες από τις βάσεις στις οποίες ο Νίκος Γκόντας, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, έχτισε τα «Νέα Γιάννινα»! Έχτισε τα Γιάννινα που βλέπουμε και απολαμβάνουμε όλοι εμείς σήμερα, εστω κι αν τα κακοποίησαν οι «επελαύνοντες».

ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ...
Έργα παντού μόνο Γκόντα κι αυτά πλέον είναι συγκρίσιμα με το απόλυτο τίποτα μετά το 2010! Κάποιοι επικαλούνται μόνο κάποια θεάματα για να δηλώσουν την παρουσία τους, αλλά μάταια. Έργα στην πόλη, έργα στις συνοικίες, έργα στα δημοτικά διαμερίσματα που προέβλεπε ο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», «ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμός, καθαριότητα δρόμοι κλπ», ήταν οι προτεραιότητες των τότε δημοτικών αρχών. Από κει και πέρα έγιναν τα μεγάλα έργα που έκαναν ανθρώπινη την πόλη και την έκαναν ελκυστική σε ντόπιους κι επισκέπτες.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ...
Δεν ήταν τυχαία η βράβευση της Πόλης μας τρείς φορές, ως απόλυτος τόπος τουριστικού προορισμού. Μάλιστα, η τρίτη βράβευση έγινε επί εποχής Φ. Φίλιου που όμως αφορούσε την δημοτική αρχή Ν. Γκόντα! Επίσης, καθόλου τυχαία δεν ήταν η αναγνώριση του Δήμου Ιωαννιτών ως Δήμος Πρωταθλητής έργων από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τυχαία; Όχι βέβαια!

Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ...
Και να ήθελε ετούτη η στήλη να χωρέσει τα έργα της χρυσής εποχής για τον Δήμο Ιωαννιτών του Ν. Γκόντα, δεν θα μπορούσε να το κάνει. Μια μικρή αναφορά γίνεται μόνο για να μπει κανείς στο πνεύμα της δημιουργίας και να συγκρίνει εκείνη την εποχή με εκείνη που ακολούθησε και που σε λίγες μέρες... τελευτά τον βίο της.

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ...
Η αλήθεια είναι ότι δεν θα κουραστούν και πολύ οι Γιαννιώτες να μπουν στις συγκρίσεις, διότι όλοι γινόμαστε μάρτυρες του απόλυτου... τίποτα, όπως λένε οι ίδιοι οι συμπολίτες. Επί δύο θητείες τώρα ούτε ΈΝΑ ΈΡΓΟ δεν έγινε σ’ αυτό τον Δήμο τον Καλλικρατικό! Όλα έμειναν στις καλές προθέσεις, με τις οποίες καμιά λακκούβα δεν κλείνει, καμιά λάμπα δεν μπαίνει για φωτισμό σε δρόμους και πλατείες και καμιά παιδική χαρά δεν γίνεται... Γι’ αυτά και πολλά άλλα και κυρίως για το μέλλον του Δήμου και της πόλης μας θα μιλήσει ο Νίκος Γκόντας την Κυριακή, 7 Απριλίου στο GRAND – SERAI – XENIA, στις 7.30, σε ανοιχτή συγκέντρωση. Εκεί όλοι οι Γιαννιώτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί του προγράμματος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ. Όσοι «πιστοί» προσέλθετε!

ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ!..
Είπα λακκούβα και θυμήθηκα την βομβαρδισμένη από τους τελευταίους... βομβαρδισμούς οδό Κώστα Βάρναλη, στην οποία καθημερινά περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα. Ενώ κάποιους παράπλευρους δρόμους τους ασφαλτόστρωσαν δυο και τρεις φορές τους ίδιους, στη Βάρναλη οι οδηγοί εξακολουθούν να εκπαιδεύονται στο πως δεν θα τσακίζουν τ’ αυτοκίνητά τους. Δεν πέρασε κανείς από το Δήμο αυτούς τους τρεις τελευταίους μήνες, να νοιαστεί για την κάλυψη των λακουβών ή τις αφήνουν επίτηδες για να τσακίζονται τ’ αυτοκίνητα, να πηγαίνουν μετά για αποζημιώσεις στο Δήμο, να τις εγκρίνουν οι αρμόδιοι τεχνικοί και πολιτικοί προϊσταμένοι και ν’ αποκτούν πολιτική και ψηφοθηρική πελατεία; Δεν εξηγείται αλλιώς η πλήρης αδιαφορία...

Η ΣΕΛΦΙΣ...
Στα άλλα πολύ... σοβαρά που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα Σκόπια, ήταν αυτή η σέλφις που έβγαλε με τον Ζάεφ και κυρίως πληροφορήθηκε ότι η 18 χρονη κόρη του Σκοπιανού Πρωθυπουργού έχει amore! Τι πρωτότυπο Θεέ μου! Η κόρη Ζάεφ έχει αγαπητικό (Βλέπετε, το γράφω σεμνά για να μη προκαλέσω... διπλωματικό επεισόδιο) και μία ανακούφιση την έζησαν οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Έλληνες Μακεδόνες!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Γράφουμε Ιστορία εμείς οι δύο, ακούστηκε να λέει ο Ζαεφ! Κοιτάτε να δείτε που ο δικός μας «γράφει» τώρα ιστορία, όταν είναι γνωστό ότι στη ζωή του δεν άνοιξε βιβλίο ούτε Ιστορίας, ούτε Γεωγραφίας, ούτε Φυσικής. Το είχε πει ο πρωην σύντροφος Πάνος Καμμένος ότι θα του μάθει να γράφει με το δεξί και εκείνοις το παράκανε και βγάζει συνεχώς δεξιά χέρια και υπογράφει ό,τι βρει μπροστά του. Αφήστε προχθές που έπαθε αμνησία για το όνομα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης! Το αποκάλεσε αεροδρόμιο της Μίκρας, ενώ εδώ και δυό δεκαετίες το λένε Μακεδονία!

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ...
Λιστών και υποψηφίων βουλευτών συνέχεια! Σύμφωνα με «αποκλειστικές» πληροφορίες, η πρώτη τετράδα της ΝΔ στο Νομό έχει συσταθεί και πρόκειται για δύο άντρες και δύο γυναίκες. Οι στάνταρς είναι Κώστας Τασούλας, Μαρία Κεφάλα, Μαρία Τσολάκη και από την Δευτέρα το βράδυ παίζει ο Στ. Φούσας που κατά τις ίδιες πηγές κλείδωσαν! Αυτό το «κλείδωμα» γίνεται εδώ και κάμποσο καιρό, με την Πειραιώς να μην ανοίγει τα χαρτιά της. Εδώ είμαστε μόλις «κλειδώσουν» κι’ άλλοι υποψήφιοι να κάνουμε την ανάλογη καταγραφή!

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ...
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της σκληρής μεταχείρισης του ανάλγητου κράτους, το οποίο διεκδικεί με οποιοδήποτε τρόπο να πάρει τα χρωστούμενα από τους φορολογούμενους πολίτες. Η τακτική της δέσμευσης λογαριασμών τα τελευταία χρόνια είναι πάγια και το χειρότερο ακόμη είναι η κατάσχεση, αδιαφορώντας αν αφήσει κόσμο εντελώς ξεκρέμαστο. Δίνει εντολή η αρμόδια ΔΟΥ. Και αμέσως εκτελείται αυτή από τις τράπεζες, χωρίς καμία ειδοποίηση του φορολογούμενου!

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
Το ίδιο όμως δεν γίνεται από τις τράπεζες όταν είναι να γίνει η άρση της δέσμευσης, με επίσημα έγγραφα από την ΔΟΥ και βεβαίως από την τράπεζα της Ελλάδος, η οποία γίνεται άμμεσα κοινωνός. Το φαινόμενο το είδαμε σε κατάστημα τραπεζικό των Ιωαννίνων, όπου ο αρμόδιος τραπεζικός δεν πείστηκε από την απόφαση της ΔΟΥ, δηλαδή του ίδιου του κράτους και ήθελε τη γνωμοδότηση του νομικού τμήματος της τράπεζας στην Αθήνα! Άρα, το Αθηνοκεντρικό κράτος γίνεται και τραπεζοκεντρικό κι’ όποιος αντέξει!

Ο ΔΙΑΚΟΣ...
Πληροφορείται η στήλη ότι ο διάκος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, εκτός από τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα, έχει αρχίσει να «πολιτεύεται» και να το δείχνει με διάφορους τρόπους! Μέχρι και σε πολιτικό γραφείο Αθήνας έφτασε να ζητά την οργάνωση στήριξης υποψηφίου για λόγους που ο ίδιος ξέρει καλά! Και ποιός να του πει του διάκου: ή παππάς ή ζευγάς! Ο άγιος Ιωαννίνων έχει τον λόγο για να μην εκτίθεται σε Αθηναϊκό επίπεδο.

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ!..
Στα αζήτητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται ένα κτήριο στους Αμπελόκηπους, στην Πλατεία Χατζή. Αυτό το κτήριο ερμητικά κλεισμένο, αλλά αυστηρά φυλασσόμενο από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, κρύβει κάποια «μυστικά». Με τα οποία κανείς δεν ασχολείται και το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει υψίστης σημασίας υπηρεσίες υγείας στη πόλη μας!.

ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ...

Πρόκειται για το κτήριο ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο, ενώ έχει εξοπλιστεί με διάφορα μηχανήματα και το οποίο ενώ είναι έτοιμο να λειτουργήσει, εν τούτοις κανείς δεν νοιάζεται. Λέγεται ότι αυτό έγινε με χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. και δεν παραδίδεται για λειτουργία διότι είναι στο ΤΑΙΠΕΔ. Υπήρξε μία σκέψη για λειτουργία ως Τ.Ο.Μ.Υ. και πρόσφατα το επισκέφθηκαν «αρμόδιοι» όπου διεπίστωσαν το άρτιο του εξοπλισμού και το απόλυτο της ανευθυνότητας! Υπάρχουν δε φόβοι ότι αυτός ο αχρησιμοποίητος εξοπλισμός να μην είναι λειτουργικός διότι είναι παρωχημένης τεχνολογίας! Η εγκληματική αδιαφορία έχει χτυπήσει κόκκινο!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.