ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ
Γυρίζει όλη την Ελλάδα ο Κυριάκος κι αντί να περνάει τις θέσεις της Ν.Δ. απολογείται για τις μ....ες που έχουν κάνει ο Αυγενάκης με τον Κακλαμάνη σε σχέση με τα χρίσματα και τις στηρίξεις των υποψηφίων δημάρχων. Δέχεται παντού παράπονα και προσπαθεί να μαζέψει τ’ αμάζευτα την στιγμή μάλιστα που έχει μπροστά του εκλογικές αναμετρήσεις πρώτα σ’ επίπεδο ευρωεκλογών που θα είναι το πρόκριμα των εθνικών εκλογών.

ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ...
Προσπαθεί να τα μαζέψει ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας ότι η ΝΔ δεν έχει παιδιά και απόπαιδα, αναγκάζοντας τον Λ. Αυγενάκη να εκδόσει σχετική εγκύκλιο, αλλά και πάλι το καζάνι εξακολουθεί να βράζει, κάτι που το αισθάνεται στο πετσί του. Ας ελπίσουμε οτι θα ηρεμήσουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα και το Πάσχα θα φέρει την πολυπόθητη αγάπη!

ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ...
Να υπενθυμίσω ότι χρίσματα μοίραζε και ο πρώην τηλεπωλητής Άδωνις και μάλιστα για να γίνει πειστικός πλάνταξε από το κλάμα! Το έμαθε ο Κυριάκος αυτό το σκηνικό και τον έχει «δέσει» σε κατάρτι να μη βλέπει, να μην ακούει να μην λαλάει, διότι ως γνωστόν όπου λαλούν πολλοί κοκόροι έχουν άγρια μεσανυχτα!

ΟΨΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΠΝΟΙ!
Αυτή την «παπαδοσύνη» του Αδώνιδος επικαλούνται τώρα ορισμένοι χρισμένοι που ήταν... άχριστοι και την περιφέρουν ανά τας ρύμας και τας οδούς της τηλοψίας όπως και το σαρκίον τους ως να έχουν δεχτεί επιφοίτηση Αγ. Πνεύματος. Κάποιοι που στη ζωή τους ουδέποτε πέρασαν την πόρτα γραφείου της ΝΔ και ούτε καν γνώριζαν αν υπήρχαν τέτοια γραφεία!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ!..
Αυτά που έκανε στην περιφέρεια ο Αδ. Γεωργιάδης δεν θα τολμούσε να τα κάνει στην εκλογική του περιφέρεια, διότι το φούμο θα το εξασφάλιζε με το παραπάνω. Δυστυχώς, βρήκε ιθαγενείς και πούλησε χαϊμαλιά, αγαπημένη του τέχνη άλλωστε!

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ...
Σκάει μύτη στη Βέροια ο Κυριάκος και νάτα τα «χρυσαύγουλα» να του κάνουν παρατηρήσεις σε έντονο ύφος για τη συμφωνία των Πρεσπών ως να ήταν εκείνος που την υπέγραψε φυσικά και απάντησε ο Κυριάκος ως όφειλε και ως έπρεπε και φυσικά αφαιρέθηκε το αφήγημα του Τσίπρα ότι όσοι πάνε στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι Νεοδημοκράτες αγανακτησμένοι!

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ...
Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη εδώ και ζωντανό! Αυτό ήταν το ρεζουμέ του συνεδρίου που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Ήταν εκεί και η Φώφη και ο Βαγγέλης και ο Γιωργάκης και ο Κώστας! Ήταν εκεί και ο Αντρέας, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, του οποίου τα εκατό χρόνια από την γέννηση γιόρτασαν. Ήταν εκεί και ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ! Τι άλλο θέλουν για να ξαναγυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ; Τι ΚΙΝΑΛ και κουραφέξαλα, μου λένε αρκετοί νοσταλγοί του απώτερου παρελθόντος και προτείνουν ξανά τον ανατέλλοντα ήλιο τους!

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ!
Βέβαια, δεν ήταν το όλον ΠΑΣΟΚ όπως τότε παλιά που λιποθυμούσαν από συγκίνηση οι Άκηδες με τους Κακλαμάνηδες. Αλλά μια δυναμική φαίνεται ν’ αναπτύσσει κι’ αυτό το βλέπουμε ν’ αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Παλεύει με αξιώσεις να βρεθεί στην Τρίτη θέση, για να γίνει ρυθμιστής σ’ επόμενες εθνικές εκλογές. Παλεύει να υπερκεράσει την Χρυσή Αυγή, η οποία δεν προτίθεται ν’ αφήσει αυτή τη θέση και γι’ αυτό φροντίζει ο Αλέξης με τους Κοτζιάδες και τους Καμμένους που τα ξεπούλησαν όλα αλοίφοντας με βούτυρο το ψωμί του Κασιδιάρη!

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ!
Να μιλήσει η Φώφη, έχει κάτι να πει. Να μιλήσει ο Βενιζέλος κι’ αυτός έχει κάτι να πει. Ο ΓΑΠ τι να πει και σε ποιούς να τα πει; Παρομοίως και ο Κώστας Σημίτης, που τα πρωτοπαλίκαρά του τύπου Άκη ρήμαξαν το δημόσιο. Δεν λέω για το χρηματιστήριο διότι τότε ήταν άλλες εποχές. Αλλά για το πλιάτσικο που έγινε επί εποχής του και κάτω από τη μύτη του χωρίς (!) να το πάρει χαμπάρι.

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ...
Ακούει Φώφη η χήρα Μιμή που μιλάει για κληρονομιά ΠΑΣΟΚ και γίνεται της... Μιμής το κάγκελο. Τι λες μωρή Τσουράπω που θα πιάσεις στο στόμα σου το στεφάνι μου και θα μιλήσεις για κληρονομιές του Αντρέα; Που ήταν κρυμένη τόσο καιρό η χήρα, μονάχα εκείνη το ξέρει: Πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια, δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται είχε πει ο μακαρίτης Αντρέας.

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ...
Κατά τ’ άλλα, όλα καλά στο ΚΙΝΑΛ που είναι ΠΑΣΟΚ αλλά την καρδιά κόμπο κάνουν και δεν το αλλάζουν ουσιαστικά μόνο ΠΑΣΟΚΟΙ ήταν στο συνέδριο, στο οποίο μπήκαν οι βάσεις για νέο ξεκίνημα. Δεν έμαθα νέα για την Λοΐζου κι αν έδωσε την συγκατάθεσή της για να παιχθεί ο «ήλιος, ο πράσινος» και μάλιστα μετά την πόρτα που έφαγε από τους συντρόφους της του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μασούσε την σύνταξη της μάνας για 5,5 χρόνια και κυρίως αυτό δεν το γνώριζε από τη θλίψη της, κάτι που γνώριζε η Χάρις Αλεξίου! Ουφ!..

ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ...
Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας ζητά τώρα ο Καμένος πλέον Καμμένος για να βγει η χώρα από το τέλμα. «Τώρα που η Τουρκία καταρέει και ο Ερντογάν είναι ξοφλημένος είναι ευκαιρία η Ελλάδα με την βοήθεια ΗΠΑ να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή, ακούστηκε να λέει στην τηλεόραση, ενώ ούτε λίγο, ούτε πολύ «έβαλε» φυλακή τον Κοτζιά! Αλήθεια σε τι εγχείρηση υποβλήθηκε το παλικάρι κι άρχισε να λέει τέτοια κουλά;

ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ...
Την ίδια στιγμή που θέλει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, βάζει στην ίδια ζυγαριά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Με τέτοιες απόψεις πως και με ποιούς θα γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Προϋπόθεση για συγκυβέρνηση ειναι να μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή. Βλέπει κανείς στον ορίζοντα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στις εθνικές εκλογές; Άλλωστε, αυτός που του έδωσε την στήριξη για να ντύνεται στρατάρχης ήταν ο ίδιος που τον διέλυσε και τον άφησε χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

ΟΙ... ΔΑΦΝΕΣ!
Στα Σκόπια ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να δρέψει δάφνες από το ξεπούλημα του πρώτου μέρους των Βορείων συνόρων! Μακεδονία το λένε αυτό το κομμάτι της Ελληνικής γης που εν μία νυκτί «παραδόθηκε» αμαχητί και ήδη αρχίσαμε να εισπράττουμε τις θύελλες. Οι επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας τραβάνε τα μαλλιά τους από τη συμφορά που τους βρήκε και που έχει να κάνει με τα Μακεδονικά προϊόντα. Για τους αγοραστές πλέον Μακεδονία είναι τα Σκόπια!

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ...
Μπορεί να αρνήθηκαν οι Μακεδόνες επιχειρηματίες να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, δεν έκαναν όμως το ίδιο άλλοι συνάδελφοί τους από την Αθήνα. Κάτι Μητυλιναίοι πάνε Σκόπια για επενδύσεις! Πάνω που λέγαμε ότι μετά την συμφωνία των Πρεσπών θα γέμιζε η Ελλάδα από Σκοπιανούς επενδυτές!
Αϊ χαλασιά και...

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!
Φωτιά άναψε το EPIRUS IN διορίζοντάς με στην διεύθυνσή του ανήμερα της Πρωταπριλιάς. Δεν έφτανε η φήμη που κυκλοφορούσαν διάφοροι «κύκλοι» περί ιδιοκτησίας μου, ήλθε κι έδεσε το γλυκό με την ανακοίνωση του διορισμού μου και πήραν φωτιά τα τόπια στην δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα. Μάλιστα, για να γίνει η φωτιά τζαμάλα δίπλα μου έβαλαν και την κ. Ελένη Καραπάνου – Λίγκα, οπότε φαντάζεστε τι έγινε, για ένα ολόκληρο 24ωρο, όση και η Πρωταπριλιά. Μη σας πω τι κόσμος τσίμπησε και εξέφραζαν άλλοι την ικανοποίηση κι άλλοι τη δυσαρέσκεια. Σε όλους αυτούς στο site χρόνια πολλά και του χρόνου και άλλα τέτοια μη μας ξαναβρουν!
ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ...
Ένας καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος και νομικός έφυγε στα 73 του την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Αντώνης Βγόντζας, γνωστός για την πολυσχιδή δράση του στα νομικά και στην πολιτική δεν θα είναι μαζί μας να μας «προστατεύσει» από την ανοησία ορισμένων περιθωριακών που έχουν αφήσει το ευαγγέλιο και έχουν πιάσει το φραγγέλιο για να ξορκίσουν το κακό που μπορεί να τους φέρει ένας κονδυλοφόρος! Από το 1971 στη νομική πιάτσα ο Αντώνης Βγόντζας είδε, άκουσε και έπαθε πολλά. Είχε την «τιμητική» του από το τότε καθεστώς και την έβγαλε μόνο με δύο χρόνια φυλάκιση διότι ξεσήκωνε και προστάτευε τους φοιτητές από τον κατατρεγμό των τότε κρατούντων. Μέχρι την τελευταία του πνοή δίδασκε με το ήθος του και την συμπεριφορά τις νεότερες γενιές. Ο υπογράφων και ο «Π.Λ.» ευτύχησαν να τιμηθούν με την φιλία του και η απώλειά του αφήνει ένα πραγματικό κενό.

ΗΤΑΝ ΕΔΩ...
Ήταν εδώ όταν τον φωνάζαμε σε δικαστικές περιπέτειες που είχαμε με συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρούσαν ότι είχαν τη σφραγίδα της δωρεάς από τον μεγαλοδύναμο. Ήταν εκείνος που «καθαίρεσε» από την έδρα δικαστή διότι δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας δίκης που πήρε τεράστιες διαστάσεις διότι ο τύπος προσπάθησε να μπει στα άδυτα κάποιων ρασοφόρων. «Έχε μου εμπιστοσύνη και μη λιγοψυχήσεις» μου είπε ο Αντώνης Βγόντζας όταν κάναμε την πρώτη συνάντηση. Αυτή η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και προς τις ικανότητές του ουδέποτε κλονίστηκε κατά την 4ετή διάρκεια της αντιδικίας και στο τέλος ήρθε η δικαίωση και η λύτρωση.

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ...
«Θέλω να γράψουμε μαζί ένα βιβλίο γι’ αυτή τη δίκη η οποία έχει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον. Πρόκειται γαι την σύγκρουση του τύπου και της διαφάνειας με το σκοταδισμό», μου είχε πει πριν λίγους μήνες και άρχισα να ετοιμάζομαι για κάτι τέτοιο. Ίσως στο μέλλον να το επιχειρήσω και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Αντίο καλέ μου φίλε. Αντίο μεγάλε δάσκαλε...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.