ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ
Το ζήσαμε κι’ αυτό! Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο «φασισταριό» την 25η Μαρτίου! Όλη η Ελλάδα τραγουδούσε τον ύμνο της Μακεδονίας εν χορδαίς και οργάνοις! Έτσι δεν έλεγαν όλα τα στελεχάτα της κυβέρνησης; Φασίστες ανεβάζουν, φασίστες κατεβάζουν τους αντιρρησίες παράδοσης άνευ όρων της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...
Φασίστες όλοι αυτοί που πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας για να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τις μουσικές μπάντες, με τους Ευέλπιδες, με τους Ουτσεκάδες σε ρυθμούς Μακεδονίας. Δεν υπήρξε κομμάτι ελληνικού λαού απανταχού της γης που να μην ύμνησε την Μακεδονία μας και να μην έδειξε την απέχθεια σε όλους εκείνους που ενέχονται στην προδοσία!

ΔΟΚΙΜΗ...
Δοκιμή δημοψηφίσματος έγινε την περασμένη Δευτέρα για το ζήτημα το Μακεδονικό! Όλοι οι Έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ που όμως το είχαν κάνει ΝΑΙ όπως είχαν κάνει και τον Ιούλιο του 2015 και μάτωνε η καρδιά της Περιστέρας. Μια εικόνα και μια γεύση πήραμε την περασμένη Δευτέρα απο το τι θα γίνει στις Ευρωεκλογές πρώτα και στις Εθνικές στη συνέχεια.

ΑΝΟΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ!
Τόσο ξακουστή δεν είχε γίνει η Μακεδονία όσο προχθές. Φρόντισαν γι’ αυτό οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, όχι μόνο με την υπογραφή παράδοσης στις Πρέσπες, αλλά και με τις ανόητες δηλώσεις τύπου Νίκου Παππά που «ξεκαθάρισε» ποια είναι η πραγματική Μακεδονία και ποιά η «μαΐμού». Πραγματική είναι η Μακεδονία... των Σκοπίων!

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ... ΓΙΟΚ!
Καπάκι έρχεται και εκείνος ο απερίγραπτος πρώην υπουργός Τσιρώνης που χάριζε νησιά στους Τούρκους! Έψαχνε στο χάρτη να βρει που ακριβώς είναι το Καστελόριζο αλλάζοντας τα γεωγραφικά δεδομένα. Μόλις έφαγε τις φάπες κι από τους δικούς του, έψαχνε να βρει που αρχίζει και που τελειώνει το Αιγαίο, θυμίζοντας τους Τούρκους αεροπόρους που σαν μπουνταλάδες που ήταν δεν έβρισκαν την Μάλτα και ανεφώνησαν «Μάλτα γιοκ»!

Η ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ...
Παντού έπαιζε «Μακεδονία ξακουστή» και όπου έσκαγε μύτη ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ άκουγαν τα εξ’ αμάξης! Κατερίνη – Σέρρες οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν για να γλυτώσουν την «λατρεία» του λαού εξ’ αιτίας της δικής τους λατρείας προς το κράτος των Σκοπίων. Μόνο στην Ήπειρο οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν έτυχαν της ανάλογης υποδοχής κι’ αυτό διότι δεν έχουν προκαλέσει με τη στάση τους γενικώς στο Μακεδονικό.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ...
Για έκτροπα προετοιμάζονταν η κυβέρνηση και είχε στο πόδι την ΕΛΑΣ. Στην Αθήνα τον τόνο τον έδωσαν οι τσολιάδες όπου άνοιξαν την παρέλαση με την μπάντα να παίζει το Μακεδονικό εμβατήριο! Λαός – στρατός έγιναν ένα κι’ αυτό φαίνεται να μην άρεσε σ’ εκείνους που προέβλεπαν εκτεταμένα έκτροπα! Τους χάλασαν την πιάτσα και δεν μπόρεσαν να μιλάνε για αντιδράσεις «φασιστών» που κάνουν σημαία το Μακεδονικό για Εθνικιστισκούς λόγους.

Η ΠΡΟΒΑ...
Αν όλοι αυτοί οι Έλληνες που ξεσπάθωσαν ήταν φασίστες, τότε εκείνοι που βλέπουν άριστη την συμφωνία των Πρεσπών πώς να χαρακτηριστούν; Είπαμε, μια πρόβα εκλογών ήταν η προχθεσινή και όσο πιο πολύ το χωνέψουν τόσο λιγότερο θα τους πονέσει η σβερκιά των εκλογών!

Ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΑΡΑΣ!
Αμ ο άλλος ο παλικαράς και ο κολυμβηταράς μας! Μέχρι και κολυμπώντας θα πήγαινε στο Αγαθονήσι. Σώπα ρε μεγάλε! Τέτοια θυσία! Θα έβρεχες εσύ τον... τάχα σου για χάρη των συμφερόντων της πατρίδας; Παλικαριές εκ του ασφαλούς όταν είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι μπουνταλάδες είναι, όχι και μα...κες να παρενοχλήσουν τον Αλέξη τους. Τι στο διάβολο, «ειρήνη» έφτιαξαν πριν από λίγες μέρες που βρέθηκαν Αλέξης – Ερντογάν!

ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ!..
Εκ του ασφαλούς και όχι για την ασφάλεια των νησιών του Αιγαίου πήγε ο Πρωθυπουργός στο Αγαθονήσι πως να πάει στο Σύνταγμα ν’ ακούσει την μπάντα του στρατού και τους ευέλπιδες να τιμούν την Μακεδονία, την οποία οι ίδιοι παρεδωσαν αμαχητί στους Σκοπιανούς. Εκ του ασφαλούς και για τον φόβο τυχόν γιουχαΐσματος στο Σύνταγμα το οποίο με τόση σπουδή είχαν προβλέψει τα... σαΐνια!

ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ!
Για μεγαλοψυχία μίλησαν τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ με το να επιτρέψουν το Μακεδονικό εμβατήριο. Απλά την ανάγκην φιλότιμον εποίησαν για να καταπραΰνουν τα πνεύματα κι αυτό το πέτυχαν με το παραπάνω. Εκείνο που δεν πέτυχαν ήταν να διαγράψουν από τη μνήμη των Ελλήνων το ξεπούλημα που έγινε. Αντίθετα, φάνηκε η καθολική αντίδραση των Ελλήνων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ...
Να θυμήσω εδώ οτι το «Μολών λαβέ» το είπαν αυτοί που πολέμησαν και έπεσαν στα πεδία των μαχών! Οι άλλοι που συνθηκολόγησαν ήταν εφιάλτες και σαν τέτοιοι έχουν μείνει στην ιστορία οι προδότες. Το να υπογράφεις το ξεπούλημα και μετά να κάνεις τον παλικαρά είτε παριστάνοντας τον κολυμβηταρά, είτε τον Λεωνίδα είναι απλά για λαϊκή κατανάλωση!

ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ...
Ο καυμένος ο Βαρεμένος έκανε πελώριο ταξίδι στην Αυστραλία για να εισπράξει κι’ αυτός τα επίχειρα της συμφωνίας των Πρεσπών. Σηκωτό τον έκαναν οι ομογενείς κι’ εκείνος νόμιζε ότι έκανε το εθνικό του χρέος κι εκεί λίγοι «φασίστες» τον έκραξαν! Τελικά, ποιοί είναι αυτοί οι ακροδεξιοί που είναι διάσπαρτοι σ’ όλη τη γη κυνηγώντας τους Βαρεμένους;

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ...
Και στην Ήπειρο γιορτάστηκε η εθνική επέτειος σε Μακεδονικούς ρυθμούς. Ευτυχώς δεν έσκασαν μύτη στοχοποιημένοι κυβερνητικοί αστέρες, οπότε όλα κύλησαν ομαλά και πατριωτικά. Το άκουσμα του Μακεδονικού ύμνου απάλυνε ενδεχόμενες αντιδράσεις, οπότε όλα καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ξεχαστεί όλα όσα έγιναν στις Πρέσπες, ούτε έχουν ξεχάσει οι Ηπειρώτες την λύση που είχε υποσχεθεί ο Κοτζιάς στο Αλβανικό μετά το Μακεδονικό!

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ...
Τα μάθατε τα νέα; Ο Λ. Αυγενάκης απέστειλε... φετφά προς τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ με τον οποίο αλλάζει ρότα για τις δημοτικές εκλογές. «Όλοι οι υποψήφιοι που προέρχονται από τον χώρο της Ν.Δ. πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση από τα όργανα του κόμματος», λέει με λίγα λόγια και ζητά την συμμόρφωσή τους ως προς τας υποδείξεις!

Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ...
Αφού τα έκαναν... ρόιδο και αφού είδαν ότι ο χειρισμός που έκαναν οι ειδήμονες τύπου Κακλαμάνη και αφού διεπίστωσαν ότι έφεραν έναν εκνευρισμό στους νεοδημοκράτες, εξήντα μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές έστειλαν εγκύκλιο στους απανταχού Τζαρούχηδες να πάρουν πίσω τα χρίσματα που είχαν δώσει οι ίδιοι μέσω sms!

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ!
Η εγκύκλιος Αυγενάκη έκανε τον γύρο της Ελλάδας και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τις... ευλογίες και να τις διανείμουν προς όλα τα φίλια τμήματα. Όλοι τους είναι δικά μας παιδιά και σαν τέτοια θα πρέπει να τ’ αντιμετωπίσετε, λέει ο γραμματέας της ΝΔ και τώρα τρέχουν και δεν σώνουν οι οργανώσεις της παράταξης.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...
Βάσει της εγκυκλίου αυτής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Θ. Τζαρούχης θα πρέπει να άρει την απαγόρευση των likes προς όλα τα φίλια τμήματα και κυρίως να δημοσιοποιήσει την ελεύθερη επιλογή υποψηφίων στις εκλογές του Μαΐου. Είναι καιρός ν’ αποκατασταθεί η τάξη και να μην υπάρχουν πιστοί και άπιστοι. Θα πονέσουν κάποιοι αλλά ας πρόσεχαν εκείνοι που τσαμπουκαλίδικα εν έτη 2019 πάνε να προβατοποιήσουν τις εκλογικές επιλογές των πολιτών.

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ...
Από τούτη τη στήλη είχαμε επισημάνει τους κινδύνους που διέτρεχε η ΝΔ από αυτό τον διαχωρισμό σε ημέτερους και τους άλλους. Τα δικά μας γραφόμενα τα εκλάμβαναν ως εκ περισσού κάποιοι, που είναι ξεκομμένοι από την κοινωνία. Κάποιοι που ανακάλυψαν την ΝΔ εδώ και τρεις μήνες, φορώντας τον μανδύα της για τις ανάγκες τις προεκλογικές. Σαράντα χρόνια φούρναροι θα μας δείξουν τώρα κάποιοι πώς ζυμώνουν;

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ...
Ο ίδιος ο Κυριάκος είχε δεσμευτεί για το αδέσμευτο της αυτοδιοίκησης σε Δήμους, πλην Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Πειραιά. Αυτή τη δέσμευση την έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια οι Κακλαμάνηδες και πότε όριζαν τον έναν και πότε τον άλλο ως εκλεκτό τους. Τρανό παράδειγμα έχουμε στα Γιάννινα. Σ’ αυτό το τρυπάκι έβαλαν με sms και τον Θ. Τζαρούχη, ο οποίος έφτασε ν’ απαγορεύσει και τα likes προς γνωστούς και φίλους, επειδή έτσι διέταξε ο Κακλαμάνης! Ο ίδιος ο Θ. Τζαρούχης δεν έδειξε να τους παίρνει στα σοβαρά και έστελνε ευχές προς άλλες επιλογές. Καιρός να βουτάνε κάποιοι πιο πολύ τη γλώσσα στο μυαλό τους, πρωτού αποφασίσουν να μιλήσουν!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.