ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ...
Θα αναλάβει ο Δήμος Ιωαννιτών την αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστήμιου στην Δόμπολη! Αυτό υποσχέθηκε προχθές, κατά την εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γ. Μυλωνά, ο οποίος πρωτοστάτισε στη δημιουργία και λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αν δεν κάνω λάθος, αυτό το κτήριο ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία το «Θέλει όπως είναι και δεν δίνει δεκάρα, αλλά ούτε το δικαίωμα σε κάποιον άλλο να το αξιοποιήσει!

Η ΠΡΟΘΕΣΗ...
Καλή η πρόθεση του κ. Μπέγκα, αλλά όπως είναι γνωστό, κανένα έργο δεν γίνεται με καλές προθέσεις! Δέκα χρόνια σχεδόν όλο καλές προθέσεις είναι η Δημοτική Αρχή και μόνο σ’ αυτές μένουν και οι οποίες περισσεύουν. Έργο όμως ΟΥΔΕΝ, 100 μέρες πριν τις εκλογές στις οποίες θα αναμετρηθούν οι προθέσεις των πολιτών, καλές ή όχι θα δείξει!

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ!
Ωστόσο, ήταν οφειλόμενη τιμή προς τον Γ. Μυλωνά η προτομή στο κέντρο της πόλης, αφού με την πράξη του της δημιουργίας Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα άλλαξε ριζικά την τύχη της πόλης και της Ηπείρου όλης. Είναι μια ελάχιστη τιμή προς την τεράστια προσφορά εκείνου προς την περιοχή, η οποία καλό είναι να μην τον ξεχνά!

❁ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ...
«Θα βάλουμε τα θεμέλια για να χτίσουμε. Χωρίς θεμέλια δεν χτίζουμε». Πρωθυπουργό στείλαμε στην Άγκυρα ή μάστορα που πήγε να πάρει μέτρα για να φτιάξει οικοδομή; Τώρα το σόϊ οικοδομή θα φτιάξει ο Αλέξης και πόσο θα την πληρώσουμε ένας Ερντογάν το γνωρίζει!

■ ΤΟ ΚΕΡΙ...
Πήγε κι ήλθε στην Τουρκία ο Έλληνας Πρωθυπουργός και το μόνο που μας έμεινε από αυτή την επίσκεψη είναι το κερί που άναψε στην Αγία Σοφία και χωρίς να κάνει σταυρό. Και θεοσεβούμενος και άθεος, τα δύο σ’ ένα πακέτο από τον Αλέξη που δεν έχει αφήσει εκκλησιαστικές τελετές που να μη δίνει το «παρόν». Αυτή την Σχολή της Χάλκης είχε στο μυαλό, στην Αγ. Σοφία τελικά κατέληξε, για να ξεπλυθεί απο τα ανομήματά του!

❖ ΤΟ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙ...
Σαν το αδιάβαστο... μαθητούδι στέκονταν μπροστά στον Ερντογάν ο Αλέξης, ο οποίος ξεροκατάπινε απ’ όσα έλεγε ο σουλτάνος. Είχε φροντίσει πριν ο σουλτάνος να του σηκώσει ζητήματα επιστροφής των οκτώ με αποτέλεσμα να του φέρει τα πάνω – κάτω και να βρίσκεται αλλού γι’ αλλού! Τόσο καλά είχε προετοιμάσει το ταξίδι στα ανάκτορα του Ερντογάν! Φαίνεται δεν είχε ακούσει στη ζωή του για μπαμπεσιές Τούρκικες ο Αλέξης διότι στα μαθήματα της ιστορίας στη Γκράβα ήταν κοπανιστός!

❁ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ...
Τι δώσαμε, τι πήραμε σ’ αυτό το ταξίδι, θα το μάθουμε στο μέλλον. Εμείς μία Χάλκη ζητήσαμε κι’ εκείνοι έβαλαν την τοποθέτηση μουφτήδων στη Θράκη! Άλλη άγνωστη λέξη για τον δικό μας Αλέξη που δεν του την σφύριξε κανείς και είναι η λέξη «αλισβερίσι» που είναι τούρκικη πέρα για πέρα.

■ Η ΤΡΙΑΔΑ...
Ερντογάν – Τσίπρας – Μαδούρο μία τσιγάρα του Πολάκη δρόμος. Είναι οι τρεις σε ευθεία γραμμή, για τους οποίους ο Μαδούρο στάζει μέλι, όπως μέλι στάζει από το στόμα των δύο φίλων που απέμειναν μόνοι να τον υποστηρίζουν. Ονειρεύεται ο δικός μας να δει μία μέρα την Ελλάδα Βενεζουέλα και προς αυτή την κατεύθυνση βοηθάει ο ίδιος ο Ερντογάν που του έχουν κάτσει στο μάτι το Αιγαίο και οι Θράκη!

❖ Ο ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΣ...
«Μωρές λούγκρες τον λιγουρεύεστε τον παίδαρο τον Κρητίκαρο και ριχτήκατε να τον φάτε και να μου τον πάρετε από την αγκαλιά μου! Α να χαθείτε! Έχετε ξαναδεί καλέ τέτοιον χορευταρά που με τα μεσοτσακίσματα, τα ποδοχτυπήματα και το χειλοτσίγαρο δίνει άλλη διάσταση στο ζεϊμπέκικο. Α να χαθείτε, να χαθείτε παλιό – λούγκρες του κερατά»! Ήταν το ξέσπασμα μέγιστου καλλιτέχνη που δεν έχει μάτια να δεί άλλον χορευταρά πλην του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ονόματι Πολάκη!

❁ ΕΒΡΕΞΕ... ΦΩΤΙΑ!
Αυτός ο πολλά βαρύς Πολάκης ο «σας έχω όλους μόνος μου», αυτά αποκρίθηκε στο κελάϊδισμα του αηδονιού της νύχτας και άρχισε να λικνίζεται στην πίστα στην παραγγελία «βρέχει φωτιά στη στράτα μου. Γουστάρει φωτιά στη στράτα του το παλικάρι για να σβήσει τους καημούς τους δικούς του. Αυτή η βροχή στη στράτα άναψε φωτιές στον αηδό που δεν λέει να τον χάσει από τα μάτια του και την καρδιά του...

■ ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ...
Κρητικός, μουστάκι, ζεϊμπέκικο, τσιγάρο στο στόμα, ΣΥΡΙΖΑ το φρόνημα και γιατρός στο επάγγελμα. Αφήνω τα πολλά κουσούρια και στέκομαι η σκηνή του γιατρού με το τσιγάρο και του υπουργού Υγείας! Ο ίδιος γίνεται «παράδειγμα» στον αντικαπνιστικό αγώνα για τον οποίον πολλοί επαγγελματίες σύρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων για να πληρώσουν το τίμημα της αφθαιρεσίας και της καταπάτησης του νόμου που επιβάλλει ο ίδιος Πολάκης στους άλλους!

Ο ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ!
«Θα το κόψω το τσιγάρο όποτε γουστάρω εγώ» είναι η απάντηση, του ψευτόμαγκα ψευτοαριστερού πρώην ΚΝΙΤΗ και νόμισε πως έκανε την καλύτερη μαγκιά της καριέρας του! Είτε το κόψει, είτε δεν το κόψει, ούτε που μας καίγεται καρφί. όμως το να προκαλεί κατά τον πλέον χυδαίο τρόπο την Ελληνική κοινωνία μας κόπτει όλους εμάς και γι’ αυτό δεν του χαριζόμαστε. Αυτός ο ψευτοτσαμπουκάς απορρέει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει σε διατεταγμένη υπηρεσία για να απευθύνεται στα χαμηλότερα ένστικτα των οπαδών και των ψηφοφόρων του τύπου Κραουνάκης, ο οποίος δεν ματάδε τέτοιο μάγκα στην πολιτική πίστα!

❁ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ!..
Ένας συνωστισμός υποψηφίων – υποψηφίων βουλευτών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Ήπειρο. Όπου κόβονται πίτες, από κοντά οι υποψήφιοι να σκοτώνονται και να ποδοπατούνται οι υποψήφιοι για μια φωτογραφία με τον απεσταλμένο από την Πειραιώς για την κοπή της πίτας κι όχι για το μοίρασμα στο οποίο πολλοί προσδοκούν.

■ ΟΙ ΠΙΤΕΣ...
Σε Άρτα και Πρέβεζα ο αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης και στα Γιάννινα ο έταιρος αντιπρόεδρος Α. Γεωργιάδης για την κοπή πίτας, καλεσμένοι, των αντίστοιχων ΝΟΔΕ. Όχι, δεν έγιναν σαφότεροι οι Νεοδημοκράτες απ’ όσα είδαν ή άκουσαν από τους απεσταλμένους, αλλά απλά τηρήθηκε το έθιμο και μαλιστα αυτή τη φορά εν όψει παντός είδους εκλογών. Κάνουν το κομμάτι τους ορισμένοι και αγγαρεία κάποιοι τρίτοι!

❖ ΟΙ ΣΕΛΦΙΣ...
Πάνε οι σέλφις σ’ άλλον κόσμο όπως εκείνη του Άδωνη που τον είχαν πάρει παραμάσκαλα και τον τραβούσαν από δω κι’ απο κει. Ακόμα και κάποιοι που ανακάλυψαν το κόμμα της ΝΔ εσχάτως και βλέποντας φως μπήκαν! Λίγο πριν το στενό μαρκάρισμα στον Άδωνη και στην ΝΔ γενικότερα είχαν στείλει τις θερμές ευχαριστίες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την άψογη συνεργασία που είχαν κατά την άσκηση του επαγγέλματος σε θέση αυτόδιοίκησης!

❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Κατά τ’ άλλα, ο κ. Τζαρούχης πρόεδρος ΝΟΔΕ, απειλεί τους Νεοδημοκράτες με ποινές αν ξανατολμήσουν και κάνουν λάικ σε ορίτζιναλ Νεοοδημοκράτες που στήριξαν και στηρίζουν την παράταξη με νύχια και με δόντια και διαχρονικά χωρίς να παρασπονδίσουν (ξέρει αυτός) και χωρίς να δίνουν εξετάσεις μέσω ευχαριστιών στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για να υπηρετήσουν την ΝΔ!

■ Η ΤΙΜΗ...
15 ευρώ για να δεις τον Άδωνη στα Γιάννινα, 5 ευρώ για να δεις τον Χατζηδάκη στην Πρέβεζα! Ποιος έκανε τις υπερτιμήσειις και τις υποτιμήσεις, θα μας το πουν τα σαΐνια του Μοσχάτου για να ξέρουμε κι εμείς εδώ στα χωριά μας με τι κόσμο έχουμε να κάνουμε τελικά, όλα είναι θέμα τιμής, ακόμη και στην πολιτική, ή μάλλον στην πολιτική ακόμη περισσότερο!

ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ...
Κατά, τ’ άλλα, κατακρίνουμε τον κ. Σημίτη που κάποτε ευχαρίστησε τους Αμερικανούς! Εδώ στον τόπο μας οι ευχαριστίες προς τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ έγιναν διαβατήριο για να εξασφαλιστεί θέση υποψήφιου σωτήρα του τόπου μας. Που να τα δει όμως αυτά ο γνωστός Κακλαμάνης που είναι ο πρώτος διδάξας την ανυπακοή συνοδευόμενος από άλλους «ξεροδιακόνους» του Μοσχάτου που δίνουν άφεση αμαρτιών και βαπτίζουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ ό,τι τους βρεθεί μπροστά τους!

❁ Η ΣΟΦΙΑ...
Στα Γιάννινα αύριο το βράδυ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη προσκεκλημένη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την κοπή της πίτας. Είναι μια καλή παρουσία στα πολιτικά πράγματα της ΝΔ η κ. Ζαχαράκη, η οποία δίνει μάχες για την ΝΔ και μάλιστα πολύ σκληρές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑΪΣΜΟ κυρίως και στον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας η οποία επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της εξουσίας. Καρπενησιώτισσα στην καταγωγή η Σοφία, κάτι που το αποδεικνύει σε καθημερινή βάση εκτελώντας πολλές φορές επικίνδυνες αποστολές του κόμματος της ΝΔ. Ελπίζω και την συμβουλεύω την φίλη μου να μην αναλωθεί σε παροχές χρισμάτων παντός είδους υποστηρικτών και χαθεί ο στόχος για τον οποίο θα βρεθεί αύριο στα Γιάννινα. Άλλωστε, ο χώρος της Παιδείας είναι ένα πολύ μεγάλο και σπουδαίο ζήτημα που απασχολεί σήμερα την Ελληνική οικογένεια και την Ελληνική κοινωνία γενικότερα. Να δώσει η κ. Ζαχαράκη την απάντηση «μετά το Πανεπιστήμιο τι;»

■ ΑΥΤΟΝΟΜΑ...
Αυτόνομη κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος επενδύει εκ νέου στον Λάζαρο Νάτση τα όσα θρυλλούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα περί συνεργασίας με άλλες δυνάμεις τύπου Μπέγκα – Μωϋσή πάνε στράφι και τώρα όλοι έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην επόμενη μέρα που θα γίνουν τα παντρέματα. Καλό είναι να μη γίνονται απο τώρα λογαριασμοί χωρίς τους άλλους ξενοδόχους!

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.