ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ...
Υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Νομού και Πρόεδρος των Επιμελητηρίων Ηπείρου Αλέκος Πάσχος. Ο κ. Πάσχος επί πολλές θητείες Πρόεδρος Επιμελητηρίου και μάλιστα εκλεγόμενος με υψηλά ποσοστά (75% την τελευταία φορά), είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάκτηση δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ στην Θεσπρωτία, κάτι που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην περιοχή κατακτώντας την μία έδρα. Να σημειωθεί ότι το ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία φτιάχνει δυνατό ψηφοδέλτιο αν μετά τον Αλέκο Πάσχο και τον Σπ. Μπότο προστεθεί και η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗ...
Μένοντας στην Θεσπρωτία, αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια αναφορά στην μεταπήδηση από τον Δήμο Ηγουμενίτσας της Ρεγγίνας Δηλαβέρη, δικηγόρου στο επάγγελμα. Η κυρία Δηλαβέρη διετέλεσε δύο χρόνια αντιδήμαρχος οικονομικών και κατά γενική ομολογία συμμάζεψε κατά πολύ τα οικονομικά του Δήμου, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος την συμπεριέλαβε στην παράταξή του για τις επόμενες εκλογές.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Από την παράταξη του Καχριμάνη θα απουσιάζει ο Νίκος Κάτσιος από την Θεσπρωτία, ο οποίος βάζει πλώρη για τον Δήμο Σουλίου, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του και επειδή εκεί ζει και δραστηριοποιείται. Θα παραμείνει στην παράταξη και θα είναι εκ νέου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος η Αντιγόνη Φίλη, η οποία εκλέγεται από το 2010! Φυσικά, ο Θωμάς Πιτούλης θα σύρει τον χορό των υποψηφίων στην Θεσπρωτία και μάλιστα αυτή τη φορά θα «εκτεθεί» στην κρίση των Θεσπρωτών διεκδικώντας την ψήφο των συμπατριωτών του με ό,τι αυτό σημαίνει!

ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ...
Ακόμη μία κίνηση πολιτών κατευθύνεται προς την δημιουργία παράταξης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Έχουν αρχίσει διερευνητικές για το κατά πόσο μπορεί να σταθεί μία τέτοια κίνηση με κύριο σύνθημα το «όχι στις εξορύξεις πετρελαίου στην Ήπειρο». Αν θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια θα το δούμε εν ευθέτω χρόνο!

 

❁ ΟΙ... ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!
Πάρα πολύ ωραία! 151 πατριώτες είπαν ναι στην συνέχιση του κυβερνητικού έργου και 149 «ξεπουλημένοι» είπαν όχι. Με σύντομες διαδικασίες και συζήτηση δύο ημερών οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες, αφού ξεδίπλωσαν όλες τις χάρες τους, έφτασαν την Τετάρτη το βράδυ στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα που είναι προπομπός της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών!

■ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
Ότι δεν κατόρθωσαν με τα όπλα στις αρχές του περασμένου αιώνα, τα φέρνουν εις πέρας με μια ανάταση της χειρός οι εκλεκτοί του Ελληνικού λαού, οι οποίοι φουσκώνουν από εθνική υπερηφάνεια για το κατόρθωμά τους. Αμφιβάλλει κανείς ότι το ναι στη συμφωνία των Πρεσπών θα ακολουθήσει το προχθεσινοβραδινό ναι των Δανέλληδων και των δανεικών ΑΝΕΛιτζήδων του πολέμαρχου Πάνου Καμμένου;

❖ ΤΟ ΦΙΛΙ!..
Μετά το ναι ακολούθησε και το φιλί του Ιούδα από τον Αλέξη προς τον γυρολόγο Δανέλλη, που ο τελευταίος του σταθμός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος έκανε τον τυχοδιωκτισμό επάγγελμα γυρίζοντας από όλα τα κόμματα της αριστεράς, με προτελευταίο σταθμό αυτόν του Ποταμιού.

ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥΣ!
Γούστο και καπέλο του Δανέλλη και του κάθε Δανέλλη να παίρνει αποφάσεις ακόμη και για τα εθνικά θέματα. Γούστο τους και καπέλο τους και στους ΑΝΕΛίτες βουλευτές που ξεπουλάνε αρχές και ιδέες. Θα πρέπει όμως να τα λένε αυτά όταν ζητιανεύουν την ψήφο του λαού και όχι όταν καβαλάνε την εξουσία να κάνουν ό,τι συμφέρει εκείνους προσωπικά.

■ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ...
Ότι και να γίνει το επόμενο διάστημα, εκείνο που είναι βέβαιον είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Αντίστροφα μετράει και για τα λεγόμενα μικρά κόμματα ΑΝΕΛ - Ποτάμι - Ένωση Κεντρώων, που Βουλή δεν ξαναβλέπουν. Η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική και το μόνο που απομένει είναι κάποιοι σημερινοί βουλευτές να σώσουν τα τομάρια τους. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει απ’ όλα όσα παρακολουθούμε αυτόν τον καιρό.

❖ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ!..
Καμμένος - Θοδωράκης - Λεβέντης σαν κομματικοί σχηματισμοί δεν ξαναβλέπουν Βουλή και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εδώ και πολύ καιρό ότι δεν έχουν καμία τύχη τα κόμματά τους και ψάχνουν από τώρα να στριμωχτούν κάπου μπας και σωθούν!

❁ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ...
Δεν είναι άξια σχολιασμού όσα συζητήθηκαν το διήμερο της ψήφου εμπιστοσύνης στην Ελληνική Βουλή, εκτός από εκείνο του «κέρατου» που ανέφερε ο πρώην Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο ίδιος έφαγε το «κέρατο» από τον πρώην σύντροφό του Αλέξη και ενώ είναι εθελοντής «κερατάς», κι ενώ ο ίδιος το ξέρει, εν τούτοις βλέπει το «κέρατο» στους επικριτές του.

■ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ... ΚΕΡΑΤΑ!
Είναι η ίδια περίπτωση με το περιβόητο «στα τέσσερα» που έστηνε τους αντιπάλους του το 2014 για να βρεθεί ο ίδιος σ’ αυτή τη στάση και μάλιστα ανάσκελα, κοιτάζοντας και μετρώντας τ’ άστρα! Στα τέσσερα και με «κέρατο», ό,τι πιο σπουδαίο συνέβη στην 25ετή πολιτική του καριέρα!

❁ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ...
Παραπονιούνται οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κυρίως της Μακεδονίας, με το πρόσχημα της στοχοποίησής τους από πολίτες οι οποίοι αφισσοκολούν τις φάτσες τους καθιστώντας τους υπεύθυνους για το ξεπούλημα που πάνε να κάνουν με την επικύρωση της συμφωνίας. Κάποιοι άλλοι διαμαρτύρονται για τηλεφωνικές απειλές και καταγγέλουν την αντιπολίτευση γι’ αυτές τις πράξεις. Ας τους θυμίσει κάποιος ότι είναι εκείνοι οι πρώτοι διδάξαντες από 2010 μέχρι 2015!

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!..
Όχι πως ευλογεί κανείς τέτοιου είδους πράξεις, αλλά ας πρόσεχαν όταν οι ίδιοι άνοιγαν τέτοιους δρόμους. Στο κάτω - κάτω προς τι η ενόχληση; Τζάμπα αφισσοκολητές τους είναι που «διαφημίζουν» τις φάτσες τους για να τους θυμούνται οι ψηφοφόροι όταν έλθει η ώρα των επιλογών τους. Γούστο τους και καπέλο τους να διαφημίζουν μ’ αυτό τον τρόπο τους λατρεμένους τους βουλευτές οι Μακεδόνες, όπως γούστο του και καπέλο του ήταν το ναι στη Βουλή ενός «Μακεδόνα» βουλευτή που κτυπούσε το χέρι του στο βήμα!

❖ Η ΦΤΩΧΕΙΑ...
Πόσο φτωχότερος είναι ετούτος ο τόπος χωρίς τον Πάνο και την Τσαρουχά! Πάει το σκούξιμο σ’ άλλον κόσμο. Σ’ αυτόν τον θρήνο συμμετείχε η ίδια η Πολεμική Αεροπορία για τις μεγάλες απώλειες. Για πρώτη φορά ζήσαμε τέτοιο θρήνο με τις πληγές στην πατρίδα να μένουν ανοικτές και χέουσες!

❁ ΛΥΓΙΣΕ...
Κλάμα να δουν τα μάτια σου! Ο άλλοτε κραταιός στρατάρχης λύγισε, όταν ένιωσε τα καπούλια αδειανά από καρέκλα. Ούτε χήρες σε ώρες αποχωρισμού από τον νοικοκύρη του σπιτιού δεν έχουν ζήσει τέτοια τραγωδία. Ήταν... μια τρίλειρη και μακροπουπουλάτη κότα, όπως έχει πει και επαναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επανέρχεται με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

■ ΤΑ «MIΡAZ»...
Έφυγε ο Πάνος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σήκωσε τα «MIΡAZ» εις ένδειξη βαθειάς λύπης για την απώλεια! Έτσι και φύγει ο Πολάκης από το Υγείας θα σηκώσουν τους... ασθενείς από τα κρεβάτια και θα τους περιφέρουν στους διαδρόμους και τις αυλές των νοσοκομείων, εις ένδειξη πένθους για την δική του απώλεια!

❖ ΟΠΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ!..
Το ζήσαμε κι αυτό για πρώτη φορά! Την ώρα που ο Πάνος αποχωρίζονταν την ραμένη στα οπίσθιά του καρέκλα, να ίπτανται αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τον Αττικό ουρανό για να γίνεται συμπούρμπουλο! Οποία ξεφτίλα για το Ελληνικό στράτευμα που μπήκε σ’ ένα τέτοιο Καραγκιοζιλίκι χωρίς να μπορεί ν’ αντιδράσει, αφού αυτές είναι οι επιταγές της εξουσίας...
❁ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ...
Μιλούσε ο Πάνος και δίπλα του ο πρώην αρχηγός και νυν υπουργός αντικαταστάτης Αποστολάκης ν’ αναγκάζεται ν’ ακούει π...ριές μέσα στο Πεντάγωνο και «MIΡAZ» απ’ έξω και να σκίζεται η καρδιά του! Τι να έκανε όμως που ήταν ακόμη προϊστάμενός του και του άφηνε την τελευταία επιθυμία σαν των μελλοθάνατων. Φρόντισε ο απελθών Υπουργός με τον αντικαταστάτη του Αποστολάκη να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία - Καραγκιοζιλίκι, αγαπημένη λέξη του Καμμένου!

■ ΤΑ ΑΓΑΘΑ...
Τα αγαθά της συμφωνίας των Πρεσπών διαφήμισαν και οι ντόπιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη και Χρ. Μαντάς. Η κ. Τζούφη χαρακτήρισε πατριωτική την συμφωνία των Πρεσπών και είπε πως είναι εθνικό καθήκον κάθε βουλευτή να σταθεί στο ύψος του. Απομένει σε μας να μετρήσουμε το ύψος του καθενός απ’ αυτούς που αισθάνονται τέτοιου είδους πατριωτισμούς!

❖ Η ΟΡΕΞΗ...
Να δείτε που μετά την επικύρωση της υπογραφής της συμφωνίας θα ανοίξει το Αλβανικό, αφού τους έχει ανοίξει η όρεξη να μεγαλώσουν την Αλβανία. Θα θέλαμε από την κ. Τζούφη, αλλά και από τους άλλους Ηπειρώτες βουλευτές, να μας πουν πόσο πατριωτική θα είναι η στάση τους σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο! Ήδη εδώ και καιρό οι Αλβανοί με μπροστάρηδες τους Τουρκοτσάμηδες προπονούνται στα Ελληνικά σύνορα για επέκταση των συνόρων μέχρι την Ναύπακτο!

❁ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ;
«Εγώ είμαι υπερήφανη για τον πατέρα μου και τους αγώνες ενάντια στη δικτατορία. Μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο για τον δικό του πατέρα ο Αλέξης Τσίπρας;»... Το είπε η Ντόρα, απαντώντας σε όσα είπε ο Πρωθυπουργός στον Κυριάκο περί αποστασίας και τα άλλα συναφή. Τι εννοούσε η Ντόρα όταν ρωτούσε τον Τσίπρα για τον πατέρα του; Αν εννοούσε τα περί «ΣΚΑΠΑΝΕΑ», την εποχή των συνταγματαρχών όταν έπαιρνε τα μεγάλα έργα, να μη το κάνουμε και θέμα. Άλλωστε, ο Αλέξης το 1974 γεννήθηκε, τότε που είχαν τελειώσει οι δουλειές με... χούντες!

■ ΑΝΑΒΟΛΗ...
Τελικά ο Κυριάκος δεν ανακοίνωσε ονόματα υποψηφίων, κυρίως από το μητρώο μελών όπως είχε υποσχεθεί στο συνέδριο πριν από ένα μήνα. Το άφησε για άλλη μια στιγμή που θα καταλαγιάσουν, αν καταλαγιάσουν, τα πράγματα. Κρίμα για κάποια νέα παιδιά κυρίως, τα οποία περίμεναν ν’ ακούσουν το όνομά τους και μάλιστα είχαν λάβει πρόσκληση να παραστούν στην εκδήλωση. Προφανώς οι ραγδαίες εξελίξεις δεν επέτρεψαν αυτήν την πολυτέλεια! Μια άλλη φορά...

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.