ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΕΡΤ...
Βαρειά ασθένεια η Συριζίτιδα. Έχει πονοκεφάλους, πονόδοντους, ωδύνες τοκετού, πόνους περιόδου, φέρνουν μνημονιοδίτιδα κι όλα μαζί επιφέρουν βαρύ πυρετό και συνήθως οδηγούν σε παρακρούσεις και σχιζοφρένεια!

Η ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ...
Η αυτοδιάγνωση έγινε στην κρατική τηλεόραση από την Ακριβοπούλου, η οποία μια μέρα πριν είχε διαγνώσει οξεία Χρυσαυγίτιδα σε δύο - τρεις Δεσποτάδες και αυτή η διάγνωση λίγο έλειψε να τους στείλει στην κόλαση για να τους βρει μπροστά της όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου!

ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ TV...
Τη μία μέρα Χρυσαυγίτες με λοφία και φασίστες με πατέντα οι Πειραιώς και Μεσσηνίας και την άλλη τους πέρασε το... φωτοστέφανο της αγιοσύνης! Όλα αυτά από την πεφωτισμένη Κρατική τηλεόραση για την οποία οι Έλληνες πληρώνουν κοντά στα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Η ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ...
Κοντά στο 2-3% η τηλεθέαση της Κρατικής τηλεόρασης, η οποία έχει μεταβληθεί σε κανάλι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν λέει κανείς ότι δεν ήταν στη δούλεψη της κυβέρνησης και σε παλαιότερες εποχές, όχι όμως σε τέτοιου είδους απροκάλυπτη και επαίσχυντη προπαγάνδα. Αυτοί οι ίδιοι οι προπαγανδιστές έχουν ξεσαλώσει και στοχοποιούν όποιον δεν συμφωνεί με τον δικό τους «φασισμό», διότι περί τέτοιου πρόκειται...

ΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ...
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο συνδαιτημόνας της κ. Ακριβοπούλου κ. Καψιώχας είχε βρίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να δικαιολογηθεί μετά λέγοντας ότι «δεν ήταν αυτό που καταλάβατε». Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που, αφού υπηρέτησε στην αυλή του έγκλειστου πλέον Παπαντωνίου κι αφού πέρασε από ένα σωρό κυβερνητικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, τώρα έχει στασιδιαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσω της κρατικής ΕΡΤ καθυβρίζει τους αντιπάλους του. Τέχνη αποκτηθείσα εν στρατοπέδω ΠΑΣΟΚ!

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
Είχαν πυρετό και οι τρεις παρουσιαστές της εκπομπής - κατήχησης στη Συριζαϊκή τέχνη και γι’ αυτό τα έβαλαν με τον κλήρο και συγκεκριμένα με τους δύο δεσποτάδες οι οποίοι απείλησαν με προσφυγές στη δικαιοσύνη. Την ανάγκη φιλότιμον εποίησαν την επομένη και αποκατέστησαν την τιμή και υπόληψή τους φορτώνοντας όλο το ανάθεμα στον Αμβρόσιο, ο οποίος ήταν ταγματάρχης επί χούντας! Ενός πυρετού τελικά μύρια έπονται...

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...
Έχουμε τα δικά μας τα χύμα τώρα, μας έρχονται και τσουβαλάτα από τους γείτονες Αλβανούς. Είναι έτοιμος ο Αλβανικός στρατός να... κατασπαράξει τη χώρα μας και τους Σέρβους! Είναι τόσο ετοιμοπόλεμος που θα μετανοιώσουν όλοι όσοι τα βάλουν μαζί του!

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ...
Αυτές οι απειλές του Αλβανικού στρατού μας επιστρέφουν στην εποχή του Χότζα κατά την οποία και πάλι οι Αλβανοί είχαν αποφασίσει να κατασπαράξουν την Σοβιετική Ένωση. Τα έλεγαν αυτά για να τα τρώει το πόπολο και ως έγκλειστος λαός που ήταν, θεωρούσαν τους εαυτούς τους μοναδική δύναμη στον κόσμο.

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ...
Ήταν ανέκαθεν εχθρός η Ελλάδα για τους Αλβανούς και πάντοτε ζούσαν με το φόβο και τον τρόμο ότι από στιγμή σε στιγμή θα χτυπήσουν οι Έλληνες. Όταν έκλεισαν τα σύνορα το 1945 και η Β. Ήπειρος «δόθηκε» στην Αλβανία, η τότε Αλβανική κυβέρνηση φύτεψε χιλιάδες πολυβόλα στον κάμπο και στα βουνά της Δρόπολης. Μάλιστα, όλα αυτά τα πολυβολεία ήταν στραμένα προς την Ελλάδα, διότι από κει θα έρχονταν ο εχθρός τους!

ΤΟ ΜΙΣΟΣ...
Από τότε μέχρι τώρα πέρασαν πολλά χρόνια, ήλθαν τα πάνω κάτω, άδειασε η Αλβανία και γέμισε η Ελλάδα από δαύτους κι όμως οι Αλβανικές κυβερνήσεις εξακολουθούν να συντηρούν το μίσος εναντίον της χώρα μας. Εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τους πολίτες λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν είναι Έλληνες αλλά εξευγενισμένοι Αλβανοί οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και την... Ακρόπολη! Και δεν φτάνει αυτό, ζητούν και την επιστροφή στις ρίζες τους οι Τουρκοτσάμηδες τους οποίους κράτησε ο Πάγκαλος στην περίοδο της ανταλλαγής των πληθυσμών για να φτάσουν το 1940 να πολεμούν στο πλάι των Ιταλών και των Γερμανών.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ...
Ν’ απαγορευτεί κάθε εορτασμός εθνικού περιεχομένου όπως αυτό της 28ης Οκτωβρίου στην Β. Ήπειρο, είπε προχθές ο Σαλί Μπερίσα, ο γιατρός του Χότζα. Είναι εξτρεμιστικές γιορτές αυτές και πρέπει ν’ απαγορευτούν, λέει ο ίδιος άνθρωπος που έστειλε κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους Αλβανούς στη χώρα μας να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Αντί να πουν ένα ευχαριστώ διότι οι Αλβανοί της Ελλάδας διέσωσαν και διασώζουν την οικονομία της Αλβανίας, ζητούν και τα ρέστα! Βέβαια, η λέξη «ευχαριστώ» από τους Αλβανούς δεν φαίνεται να παίζει, σε αντίθεση με την λέξη αχαριστία!

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ...
Ήταν εξτρεμιστής ο Κατσίφας και η Αλβανική Αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της επαναλαμβάνει ο Σαλί Μπερίσα ακολουθώντας τα χνάρια του σχιζοφρενή με σφραγίδα Έντι Ράμμα. «Για να μη ζήσουμε γεγονότα σαν αυτά με τον Κατσίφα θα πρέπει ν’ απαγορευτούν οι εορτασμοί στην Β. Ήπειρο», λέει ο Μπερίσα που... ξύπνησε από τον λήθαργο στον οποίο μπήκε εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ!..
Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός ως ψυχοπαθούς του Έντι Ράμα και δεν είναι δικός μου αλλά της ψυχιατρικής κλινικής των Τιράνων στην οποία νοσηλεύτηκε το 1982! Είχε νοσηλευτεί τότε από ψυχοπαθολογικά αίτια και μάλιστα για επιθέσεις εναντίον συγγενικών του προσώπων. Έτσι εξηγείται η συμπεριφορά του προς Αλβανούς και Έλληνες και έτσι εξηγούνται και οι επιθέσεις ακόμη και στρατιωτικές προς τη χώρα μας και τους Σέρβους.

Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ...
Μ’ αυτόν τον σχιζοφρενή συναλλάσσεται ο δικός μας «ισορροπημένος» Αλέξης και είναι έτοιμος να παραχωρήσει ακόμη και εδάφη αλλάζοντας σύνορα σε ξηρά και θάλασσα. Ό,τι δεν πρόλαβε να κάνει ο Κοτζιάς το κάνει τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ως Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να καθαρίσει τις πυραμίδες από τα χόρτα!

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ!
Αρχίζει να διαμορφώνεται προεκλογικό τοπίο και στα Γιάννινα σε σχέση με τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης. Την περασμένη Δευτέρα ο πρώην Δήμαρχος Ν. Γκόντας για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δήλωσε παρών για την διεκδίκηση του Δήμου Ιωαννιτών, κάτι που μάλλον δεν το σεβάστηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι του Μοσχάτου κι έκαναν αυτό που έπρεπε να έχουν αποφύγει.

Η ΦΩΤΙΑ...
Προφανώς η οδός της συνεννόησης είναι άγνωστη στους παροικούντες την Πειραιώς και περί τον Μητσοτάκη και έχουν βάλει φωτιά στα τοπία ανά την επικράτεια. Το «γ...με και δέρνουμε» είναι στη σκέψη τους λίγους μήνες πριν τις εκλογές χωρίς καν να υπολογίζουν ποιος θα πληρώσει τελικά τα γαμ...κα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...
Έχουν πάψει πλέον να κυκλοφορούν οι λέξεις σοβαρότητα και υπευθυνότητα στους διαδρόμους της Πειραιώς, γι’ αυτό παρατηρούμε κινήσεις και πράξεις αλαζονείας χωρίς να υπολογίζουν ολέθριες επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και ευρύτερα στη χώρα την οποία καλούνται να κυβερνήσουν. «Είπαμε εμείς, είπε ο Θεός» ακούγεται συχνά να λέγεται από κάποιους παρακεντέδες οι οποίοι την ώρα της «τραγωδίας» θα σηκώνουν τους ώμους και βάρδα μην προηγηθούν οι βουλευτικές των αυτοδιοικητικών. Το πάνε φιρί - φιρί να γίνουν η χλεύη των ηττημένων!

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ!
Με τρεις παρατάξεις οδηγείται η λεγόμενη κεντροδεξιά στις εκλογές του επόμενου Μαΐου για το Δήμο Ιωαννιτών. Αυτό είναι προϊόν πολύμηνης γκαστριάς της Πειραιώς η οποία δεν είναι καθόλου παράξενο να τρίβει τα χέρια από την επιτυχία της και να αυτοφτύνεται μη την ματιάξει κανείς! Είχαν προηγηθεί δύο παρατάξεις και κάτι ψιλά στις εκλογές του 2014 και παρέδωσαν τον Δήμο στους σημερινούς διαχειριστές, οι οποίοι εμπορεύονται ακόμη τα ΘΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ!..
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε για να μη πλήττουμε κιόλας. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό όλες οι πολιτικές δυνάμεις κι όσο πιο κοντά φτάνουμε σ’ εκλογές, τόσο πιο πολύ θα αγριεύουν τα πράγματα. Εκεί που θα ζήσουμε δράματα είναι όταν θα ανακοινωθούν τα ονόματα υποψηφίων για το Εθνικό Κοινοβούλιο. Καμιά σαρανταριά υποψήφιοι περιμένουν ν’ ακούσουν το όνομά τους για την επτάδα στα Ιωάννινα κι ανάλογοι στους υπόλοιπους Νομούς της Ηπείρου...

Η ΡΗΞΗ...
Έλεγε ο Καραμανλής ο Α’ ο και Εθνάρχης αποκαλούμενος! «Εάν δεν έχεις κάτι να πεις καλύτερα να το βουλώνεις»! Αυτή τη ρήση ας την πάρουν εκεί στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων προεξάρχοντος του προέδρου Θ. Τζαρούχη, ας τη βάλουν καλά στο μυαλό τους και ας πράξουν ανάλογα. Η εικόνα που παρουσιάζουν στα τοπικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα ούτε στους ίδιους ούτε στη Ν.Δ. προσφέρει καλές υπηρεσίες!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.